Jekatěrinburg – Spartak Moskva 1:0 (kon.) | Riga – Jokerit 1:3 (kon.) | Jaroslavl – Chabarovsk 2:0 (kon.)
N.Novgorod – Novosibirsk 4:3 (kon.) | Minsk – Barys 5:4 (po pr.) | Čerepovec – Ufa 1:4 (kon.)
Omsk – Dynamo Moskva 2:1 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
4:3 (3:1, 1:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 05.09.2020, 16:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Torpeda, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:3. I poslední perioda nám nabídla vyrovnanou podívanou, ve které jsme se nakonec dočkali jediné branky. Sibiru se totiž povedlo snížit na rozdíl jediné branky, avšak domácí jednobrankové vedení udrželi až do konce. V závěru se Novosibirsk rozhodl pro hru bez brankáře, přičemž hrál 6 na 4. Ani tato přesilovka nepomohla, dva body tak putují na konto domácích.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:26.
    Zblokované střely – 24:8.
    Vyloučení – 5:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 1/5.
    Vhazování – 21:29. (18:21:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Tutovka na holi O'Della, který ale netrefil branku!
     
    59:20
    Novosibirsk má závěru tohoto zápasu celkem drtivý tlak, hraje totiž 6 na 4! Domácí se brání zuby, nehty. Zatím jsme se nedočkali žádné vážnější střely, Tichomirov nyní raději hru přerušil.
     
    58:00
    Sibir to zkouší v šesti!
     
    58:00
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Danil Verjajev – 2 min., hákování).
     
    57:25
    V posledních minutách se hraje bez častějších přerušeních, což vyhovuje spíše domácím. Ti se nyní nastěhovali k hostující brance, kde sbírají cenné vteřinky.
     
    55:10
    Pozvolná rozehrávka domácích nakonec přinesla útočný výpad Varnakova, který se dostal před modrou čáru, odkud se mu ještě povedlo nahodit za branku soupeře.
     
    54:25
    Aby toho nebylo málo, tak hra byla v krátkém časovém sledu opět přerušena. Novosibirsk je v posledních minutách aktivnější, stále hledá recept na brankáře.
     
    53:22
    Sibir musel další akci rozjíždět od své branky, jenomže se mu nepovedlo dostat se až před Tichomirova. Naopak jsme sledovali zakázané uvolnění, na řadu přijde komerční přestávka.
     
    52:11
    Do konce tohoto zápasu zbývá necelých osm minut. Nižnij Novgorod přišel o dvoubrankové vedení, stále však má k dispozici náskok o jednu branku, který se rozhodně hodí.
     
    51:14
    Do protiútoku se vydal domácí Urakov, který místo nahrávky to zkoušel vzít sám na sebe, jenomže trefil pouze beton brankáře Krasotkina. Hra se okamžitě otáčí.
     
    50:00
    Hodně nebezpečně nahazoval kotouč Austin, který to zřejmě zkoušel ještě na teč. Krasotkim měl v jeden okamžik naprosto zakrytý výhled, puk si přesto našel.
    49:44 Nikita KOROTKOV - 4:3
     
    49:44
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hostující hráči opět snižují na rozdíl jediné branky! U levého mantinelu se totiž ke kotouči dostal NIKITA KOROTKOV, který to zkoušel trochu netradičně z úhlu. Jeho nesmírně přesná střela směřovala přesně pod břevno, Tichomirov přesto nemá čisté svědomí.
    Asistence: Jaroslav Chabarov, Dmitrij Sajustov.
     
    49:07
    K puku se dostal hostující Ovčinnikov, který ho pouze nahazoval k zadnímu mantinelu. Oba celky odjely střídat, na ledovou plochu tak naskočily čtvrté formace.
     
    48:20
    Vhazovalo se ve středním pásmu, tentokráte byli úspěšnější hostující hráči, kteří se daleko nedostali. Poté v souboji spadl na zem Kloos, vylučovat se ale nebude.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 4. Gončaruk (Belevič), 8. Austin (Belevič, Aljajev), 15. Kloos (Šenfeld, Austin), 37. Szwarz (Aljajev) – 6. Sajustov (V. Komarov, Gurkin), 28. O'Dell (Šarov), 50. N. Korotkov (J. Chabarov, Sajustov)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Ch. Wideman, Austin, Orlov, Marin, Mišarin, Aljajev – Žafjarov, Miele, Szwarz – Varnakov (A), Kloos, Šenfeld (C) – Urakov, D. Iljin (A), Verjajev – Gončaruk, Belevič, Vojevodin – Drobin.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (Säteri) – J. Chabarov, Jokipakka, Menšikov, Gurkin, K. Alexejev, Chochlov, Naumov, Ilja Morozov – N. Korotkov, O'Dell (A), Šarov – Milovzorov (A), Sajustov (C), Šaškov – Ovčinnikov, V. Komarov, O. Li – Dubakin, Romancev, Pervušin.

    Rozhodčí: Gamalej, Judakov – Maximovskij, Osipov

    Diváci: 1650
    thejrc.org