Colorado – Dallas 4:5 (po pr.) | Vegas – Vancouver 3:0 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC Kometa Brno
Sobota 05.09.2020, 11:00 • Eisarena Salzburg • Juniorská liga akademií • 2. kolo
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (13:02:28)
     
    EC Salzburg nakonec přece jen zvládl roli favorizovaného a také lépe působícího celku. Michal Postava v brankovišti Brna se sice překonával, ovšem nakonec se musel poddat střele Nikolase Heigla, která znamenala třešničku na rakouském dortu. Red Bull totiž od počátku druhé třetiny přebral otěže zápasu, Kometu k ničemu výraznějšímu nepustil a za svou ofenzivní snahu si tři body objektivně vzato zasloužil. Pojistka přišla do prázdné klece, Salzburg upravil proti Brnu skóre na konečných 3:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A je hotovo. Kotouč si ve střední třetině našel útočník Dajno LEONHARDT a i na dálku ho dokázal uklidit do prázdné klece. Brno na stadionu rakouského mužstva nevyhraje. 3:1. Asistence: Alessandro Schmidbauer, Maximilian Hengelmuller
     
    58:45
    Jakub Malý vypálil z úhlu a neuspěl, poté se nabízel při další útočné akci na přihrávku, ta se mu ale nedostala a Brno se musí vracet pro puk.
     
    58:19
    A je tomu skutečně tak. Na led naskakuje Šalé jako šestý hráč v poli, Brno pokouší štěstí.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty, začalo se hrát hodně nahoru-dolů. Brno se teď dočkalo přerušení v útočné třetině a Postava možná půjde ven z brány.
     
    57:20
    Petr Žák využil své rychlosti i váhy a vší silou vrazil do rozehrávajícího Schmidbauera. Zisk kotouče jeho snaha nepřináší.
     
    56:23
    Nebezpečnou střelu z otočky vyslal Jakub Malý. Pfarrmaier už nehodlá připustit drama a vyráží do rohu kluziště.
     
    54:47
    Chvíle vzrušení. Podle rozhodčího Brno zahrálo na zakázané uvolnění, jenže sudí nakonec přijímají reklamace a přesouvají hru na střed hřiště.
     
    54:29
    O předčasném složení zbraní nemůže být řeč. A už určitě ne po ráně Viktora Běhůnka, kterou si bude vyrážečka brankáře Pfarrmaiera ještě nějakou chvíli pamatovat.
     
    53:26
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak z této situace už zkrátka nebylo úniku. Vyšťavená brněnská defenziva nedokázala vyhodit puk, přestože na to měla dostatek času i prostoru. Danjo Leonhardt následně dokázal procpat pas před Postavu a na hraně brankoviště si jako zkušený mazák počínal Nikolaus HEIGL. Asistenci u gólu si připíše i jeho bratr a kolega z přesilovkové formace Thomas. 2:1. Asistence: D. Leonhardt, T. Heigl
     
    53:05
    Brnu se nevede vyhodit, jenže Julian Lutz ani nadvakrát ze skvělé pozice nepřekonal Postavu. Napotřetí pak zvoní tyč a Lutz raději odchází střídat.
     
    52:43
    To je další trest pro Brno. Vysokou holí v rohu hřiště zahrál František Němec, a i když se sudím nesouhlasí, vyhřáté místo na trestné lavici už čeká.
     
    50:36
    V závěru přesilové hry už se kotouč šoural brankovištěm Brňanů. Z brankové čáry ho odpaloval Holemý, Postava teď vůbec nevěděl o lokaci černé pryže a měl štěstí. Brněnský trenér Jan Zachrla si po zakázaném uvolnění raději vybírá oddechový čas.
     
    50:08
    Kotouč znovu jako kořist pozorného lovce Michala Postavy. Rakušané mají tlak, ale efektivitu v zakončení zatím postrádají.
     
    48:37
    Ivo Sedláček se teď hodně diví, stejně jako celá brněnská lavička, ale trestu se nevyhne. Před polovinou třetiny tlačí Salzburg v přesilové hře.
     
    47:45
    První formace Salzburgu předvedla doslova zámek. Parádně u modré čáry zastavil kotouč Schmidbauer a Kometa se následně utápěla ve své unavenosti. Naštěstí pro ni téměř žádný kotouč neprošel až před Postavu, za což tým vděčí i obětavému bloku Harmima.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 24. Mackner, 54. N. Heigl (Leonhardt, Heigl), 60. Leonhardt (Schmidbauer, Hengelmuller) – 10. Pigl (J. Sedláček, Žák)


    EC Red Bull Salzburg: Pfarrmaier (Kolarz) – Necesany (C), Ettwein, Schmidbauer, Reich, Hörl, Eckl – Fischer (A), Cimmerman (A), Wolf, Lutz, Leonhardt, Hengelmüller, Feist, N. Heigl, T. Heigl, Mackner, Hefke, Bjerrum
    HC Kometa Brno: Postava (Rachůnek) – J. Sedláček (C), Němec, Holemý, Fajmon, Furch, Běhůnek, Grauer – Vašíček (A), Malý, I. Sedláček, Bartes (A), Pigl, Harmim, Žák, Hrnčíř, Šalé, Krška, Sever

    Rozhodčí: Kontschieder – Andrle, Arnold
    thejrc.org