S. Makedonie – Arménie 2:1 (kon.) | Ázerbájdžán – Lucembursko 1:2 (kon.) | Kypr – Černá Hora 0:2 (kon.)
Estonsko – Gruzie 0:1 (kon.)
konec
Ázerbájdžán
1:2 (1:0)
Lucembursko
Sobota 05.09.2020, 18:00 • Olympijský stadion Baku, Baku (AZE) • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky: Držení míče: 37%:63%; Střely na branku: 2:7; Střely mimo: 0:5; Rohové kopy: 0:9; Fauly: 18:13. (20:00:51)
     
    Mahir Emreli viděl v polovině prvního poločasu utkání červenou kartu, přesto se Ázerbájdžán ujal vedení, když se těsně před přestávkou prosadil hlavou Ramil Šejdajev. Lucembursko mělo během prvního poločasu několik příležitostí a ani jednu nevyužilo, po přestávce ovšem přišel obrat. Nejprve si vstřelil vlastní gól Anton Krivocjuk a poté se z pokutového kopu trefil Gerson Rodrigues. Výsledek. Ázerbájdžán 1 Lucembursko 2.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Gara Garajev zezadu nepříjemně sestřelil Gersona Rodriguese a od rozhodčího viděl ihned žlutou kartu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Vincent Thill, přichází Aldin Skenderovic.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
    90. Střídající Stefano Bensi orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    90
    Emiľ Balajev málem inkasoval potřetí, nádherná technická střela Lucemburska ale skončila na tyči! Jeden z hostů využil volného prostoru uprostřed šestnáctky a krásnou střelou chtěl vymést vzdálenější levý horní roh brány, jeho pokus ale orazítkoval tyč. Stefano Bensi to byl.
     
    86
    Hostující kapitán Laurent Jans se dostal do zakončení na pravé straně šestnáctky, jeho přízemní střela ale byla sražena a pro míč si bez problému doběhl Emiľ Balajev.
     
    85
    Elvin Jamalov chtěl zrychlit hru dlouhou kolmou přihrávkou na ose hřiště, jenže našel pouze jednoho z dvojice hostujících obránců lucemburské reprezentace.
     
    84
    Danel Sinani si nabíhal na vzdálenější pravé tyči na přetažený centr zleva, na který těsně nedosáhl, a vzápětí skončil s míčem v zámezí. Odkop od brány.
     
    83
    Lucembursko ubralo ze své aktivní hry a Ázerbájdžán se začíná častěji dostávat na polovinu soupeře, zatím ale z jeho kombinace nepramenila žádná příležitost.
     
    81
    Laurent Jans vyhrál důležitý souboj v blízkosti vlastního pokutového území. Na jeho osobu se pískal faul a hra byla na několik okamžiků přerušena kvůli ošetření.
     
    79
    Víte, co je zajímavé? Lucembursko si během prvního poločasu vytvořilo několik šancí, jenže početní převahy nevyužilo a navíc inkasovalo, zatímco po přestávce nemělo žádnou slibnou příležitost a dovršilo obrat.
     
    77
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Tamkin Chalilzade, přichází Araz Abdullajev.
     
    77
    Omlouvám se, že jsem se na pár minut odmlčel, ale poslední okamžiky zápasu byly hodně dramatické, jako ostatně celé střetnutí. Lucembursko dovršilo obrat.
    72. Gerson RODRIGUES - 1:2
     
    72
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    GERSON RODRIGUES zachoval chladnou hlavu a přízemní střelou zamířil přesně k levé tyči! Emiľ Balajev si vybral opačnou stranu a Lucembursko zaslouženě otáčí skóre zápasu. Skóre činí 1:2.

    Tomáš Reiner

    Branky: 43. Šejdajev (Alaskarov) – 48. Krivocjuk (vla.), 72. Rodrigues (pen.)

    Karty:   63. Chalilzade (AZE), 71. Naghijev (AZE), 90+2. Garajev (AZE)   25. Emreli (AZE)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 0:5. Rohy: 0:9. Fauly: 18:13.
    Ázerbájdžán: Balajev – Medveděv (C), B. Husejnov, Mustafazade, Krivocjuk – Alaskarov (67. Naghijev), Jamalov, Garajev, Chalilzade (77. Abdullajev) – Emreli, Šejdajev (58. Renat Dadašov).
    Náhradníci: Mahammadalijev – Dinijev, Abdullajev, E. Mahmudov, Renat Dadašov, A. Husejnov, Naghijev, Hajijev, Ibrahimli, Sejdijev, Sadychov.

    Lucembursko: Moris – Jans (C), Gerson, Selimovic, Carlson – Barreiro – Martins Pereira, V. Thill (90+1. Skenderovic), O. Thill (58. Sinani) – Rodrigues, Deville (52. Bensi).
    Náhradníci: Schon, Kips – Mahmutović, Hall, Malget, Bohnert, Sinani, Bensi, Curci, Muratovic, Skenderovic, Marv. Martins.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh (ENG). Asistenti: Daniel Richard Cook (ENG), Sian Massey (ENG). Čtvrtý rozhodčí: Paul Tierney (ENG)
    thejrc.org