S. Makedonie – Arménie 2:1 (kon.) | Ázerbájdžán – Lucembursko 1:2 (kon.) | Kypr – Černá Hora 0:2 (kon.)
Estonsko – Gruzie 0:1 (kon.)
konec
Estonsko
0:1 (0:1)
Gruzie
Sobota 05.09.2020, 18:00 • A. Le Coq Arena, Tallinn (Estonsko) • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že o jediný zásah zapasu se postaral Nika Kačarava z Gruzie, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:58:44)
     
    Utkání, v němž Estonsko bylo bezzubé skončilo těsnou výhrou papírového favorita. Zatímco Gruzie byla v prvním poločase výrazně lepší, ve druhém už hodně polevila a uspokojila se s nejmenším možným vedením. Domácí celek směrem dopředu téměř neexistoval, a tak se musel před dnešním sokem sklonit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Henri Järvelaid se postavil k rozehrání přímého kopu, ale raději by na něj rychle zapomněl. Jeho zakončení zamířilo pouze vysoko nad branku a je jasné, že Estonsko dnes prohraje.
     
    90+4
    Uf, noha hostujícího kapitána byla příliš vysoko a kopačka zasáhla domácích hráče do hlavy! Džaba Kankava (Gruzie) si také prohlídl žlutý kartónek.
     
    90+2
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Chviča Kvaracchelia, přichází Giorgi Aburžania.
     
    90+1
    Centr letěl do nebezpečného prostoru, kde vznikla nepřehledná situace, které se účastnili Frank Liivak a brankář Giorgi Loria. Balon propadl a slabou střelu do soupeře ještě vyslal Taijo Teniste.
     
    90
    Přeci dostane Estonsko šanci na záchranu zápasu! Z levé strany odcentroval Henri Järvelaid, jenž vybojoval rohový kop. Podaří se domácí reprezentaci vyrovnat?
     
    88
    Centr od rohového praporku rozehrál Giorgi Kvilitaja, který našel jen prvního soupeře. Estonsku se nedaří a je znovu bez balonu. Místo tlaku domácích sledujeme jejich bránění.
     
    87
    Z pravé strany odcentroval Žambul Žighauri a za míčem mířil Giorgi Kvilitaja, jenž neustál souboj a upadl. Penalta z toho nebyla, a tak se akce dohrávala. Gruzie bude rozehrávat další rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Konstantin Vassiljev, přichází Mihkel Ainsalu.
     
    86
    Henrik Ojamaa odstrčil soupeře a byl mu odpískán faul. Domácí hráč zapomněl, že není u soudu, aby se obhajoval, a tak monolog rychle skončil.
     
    85
    Vypadá to, že Gruzie s odřenýma ušima zvítězí. Její výkon ve druhém poločase ale není dobrý, sledujeme poněkud hluchou část zápasu.
     
    83
    Další přerušení hry po faulu Estonska, tohle domácímu týmu nemůže vyhovovat. Hráči v modrých dresech jen těžko hledají recept na posun před branku Gruzie.
     
    81
    Před branku Estonska letěly hned dva centry, které byly vypravené z pravé strany. Oba se podařilo obraně odvrátit, ovšem Estonsko by potřebovala hrát o sto metrů dál – na druhé straně hrací plochy.
     
    79
    Hra se pořádně kouskuje, což nevyhovuje především domácímu mužstvu. Hráči Estonska se na rozhodčího pořádně zlobí, přišlo jim, že způsob odebrání míče bylo čisté.
     
    78
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Giorgi Čakvetadze, přichází Giorgi Kvilitaja.
     
    76
    Předchozí souboj byl takový prapodivný, oba hráči v něm použili ruce. Hlavní rozhodčí viděl především postrčení a přikázal míč Gruzii.
     
    75
    Estonsko se dožaduje penalty, Gruzie zase faulu! Z levé strany odcentroval Henri Järvelaid a za balonem se vydal Taijo Teniste, který odstrčil Davita Chočolavu.

    Michal Luxa

    Branky: 32. Kačarava (Kvaracchelia)

    Karty:   28. Zenjov (EST), 51. Mets (EST), 53. Henrik Ojamaa (EST) – 52. Kačarava (GRU), 90+4. Kankava (GRU)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:13.
    Estonsko: Hein – Teniste, Mets, Tamm, Järvelaid – Henrik Ojamaa, Tunjov (70. Liivak), Vassiljev (C) (86. Ainsalu), Kreida, Käit – Zenjov (70. Anier).
    Náhradníci: Kotenko, Pechter – Kuusk, Antonov, Anier, Siňavskij, Liivak, Sappinen, Roosnupp, Kallaste, Ainsalu, Baranov.

    Gruzie: G. Loria – Kakabadze, S. Kvěrkvelija, Kvaracchelia (90+2. Aburžania), Chočolava – Kankava (C), Kvekveskiri – Žighauri, Čakvetadze (78. Kvilitaja), Okriašvili – Kačarava (68. Lobžanidze).
    Náhradníci: Makaridze, Kupatadze – Daušvili, Grigalava, Kvilitaja, Mali, Aburžania, Kobouri, Šengelia, Davitašvili, Lobžanidze.

    Rozhodčí: Donatas Rumšas, Aleksandr Radius, Dovydas Sužiedėlis (všichni Litva)
    thejrc.org