Španělsko – Ukrajina 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Německo 1:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:1 (0:1)
Německo
Neděle 06.09.2020, 20:45 • St. Jakob-Park, Basilej • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:58:05)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 6 – 4
    Střely mimo: 12 – 5
    Držení míče. 49 % – 51 %
    Rohové kopy: 4 – 4
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 10 – 20
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Je dobojováno! Německá reprezentace nevyhrála bez celé řady opor ani svůj druhý zápas v novém ročníku Ligy národů. Souboj se Švýcarskem přitom nerozehrála vůbec špatně, za což mohla vděčit vedoucímu gólu z kopačky Ilkaye Gündoğana. Příští dvě šance už Němci nevyužili a čím dál častěji se naopak museli věnovat útokům Švýcarům, kterým patřila zejména druhá půle. Gólově to ale vyjádřila jen jednou, když v devětapadesáté minutě uzavřel stav zápasu na 1:1 Silvan Widmer.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    O rozehrávku se postaral sám faulovaný Akanji, ovšem vysoký nákop si ze vzduchu s přehledem lapil Bernd Leno.
     
    90+3
    V první půli aktivní Draxler po změně stran ze hry naprosto vymizel. Teď se ukázal jen díky faulu na půlce, který byl dokonce oceněn žlutou kartou.
     
    90+2
    S blížícím se koncem zápasu mají domácí stále více ze hry. Granit Xhaka po zisku míče rychle nakopával vpřed, ale německá obrana si na hraně šestnáctky poradila.
     
    90+1
    V první ze tří nastavených minut trefil Akanji z přímého kopu zeď. Míč ale zůstal u Švýcařů a nechybělo příliš, aby Xhakova hlavička zapadla k Lenově pravé tyči.
     
    90
    Ruben Vargas se drze pustil do bílé zdi. Přes čtveřici soupeřů neprošel, ale na druhou stranu ukořistil přímý kop za podražení Kehrera!
     
    89
    Aktivní presink z úvodu obou poločasů je pryč. Mimo vápno stojící Sommer si teď mohl dovolit držet míč pod kopačkou přes pět vteřin.
     
    88
    Ani teď to nebylo od Švýcarů učebnicové dostupování. Spousta hráčů se však stáhla do vápna a Canova střela z levé strany tak k Sommerovi neprošla.
     
    87
    Emre Can adresoval míč do druhé vlny. Kroos měl kolem sebe spoustu prostoru, ale ten mu nenapomohl k přesnější ráně z dlouhé vzdálenosti.
     
    86
    Xhaka parádně našel spoluhráče na pravém křídle. Z toho šla rychlá přihrávka do ohně, ale Vargas nezakončil patičkou směrem do branky.
    85. Granit Xhaka (SUI)
     
    85
    Jelikož se k míči postavil Xhaka, tak nebylo žádné překvapení, že se jednalo o bombu z třiceti metrů. Leno dával pozor a skokem k levé tyči projektil vyrazil.
     
    84
    Haris Seferović celý zápas podstupuje obrovské množství soubojů v hloubi pole. V dalším z nich si vynutil faul Gündoğana a docela zajímavou standardku.
     
    83
    Zuber ani nezkusil odcentrovat přes Gintera. Míč vrátil Benitovi, který tečovaným pasem našel na ose Aebischera. Ten šel do ambiciózní střely, která mu však vůbec nesedla.
     
    82
    Souboj ve středovém kruhu mezi Seferovićem a Rüdigerem byl zase rozhodnut ve prospěch Němců, kteří míč za několik dalších vteřin ztratili.
     
    81
    Emre Can u postranní čáry poslal na zem Widmera. Žádný vliv na hru to ale nemělo, ta je totiž dlouhodobě zaseklá poblíž půlící čáry.

    Michal Břuchanský

    Branky: 58. Widmer (Embolo) – 14. Gündoğan (Ginter)

    Karty:   49. Steffen (SUI) – 30. Süle (GER), 90+3. Draxler (GER)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 12:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:20.
    Švýcarsko: Sommer – Widmer, Elvedi, Akanji, Ricardo Rodríguez (64. Zuber), Benito – Embolo (72. Vargas), Sow (80. Aebischer), Xhaka (C), Steffen – Seferović.
    Náhradníci: Mvogo, Omlin – Aebischer, Al. Ajeti, Fassnacht, Gavranović, Lang, Omeragic, Sohm, Vargas, Zuber.

    Německo: Leno – Ginter, Süle (62. Tah), Rüdiger – Kehrer, Gündoğan, Kroos (C), Gosens (78. Can) – Sané (46. Brandt), Draxler, Werner.
    Náhradníci: Baumann, Trapp – Brandt, Can, Koch, Neuhaus, Serdar, Tah, Waldschmidt.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org