Slovinsko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Kosovo – Řecko 1:2 (kon.)
konec
Slovinsko
1:0 (1:0)
Moldavsko
Neděle 06.09.2020, 18:00 • Stadion Stožice, Lublaň • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:01:06)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 20:19.
     
    Slovinsko ve druhém utkání Ligy národů UEFA – Ligy C potvrdilo roli favorita, Moldavsko sice porazilo rozdílen jedné branky, utkání však měli po celou dobu pevně pod kontrolou. O osudu střetnutí rozhodl moment z 28. minuty. Tvrdou střelu Stojanoviće vyrazil brankář pouze k Damjanu Boharovi, jenž s klidem poslal míč do odryté brány. Druhý poločas kontrolovala Kekova družina s velkým přehledem. Navýšit těsné vedení mohl Zajc, avšak gólman parádním zákrokem poslal balón na břevno. Slovinsko po remíze s Řeckem zapisuje do tabulky tři body za vítězství, Moldavsko zůstává na bodu, který sebralo Kosovu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Francouzský arbitr Brisard neměl pro zdržování Petara Stojanoviće před autovým vhazováním pochopení. Udělil mu žlutý kartónek.
     
    90+3
    Ubíhají poslední vteřinky ze zápasu, který mají domácí pod kontrolou. Kombinují na útočné polovině, dopředu se pochopitelně tolik neženou.
     
    90+2
    Definitivní razítko na vítězství domácího mužstva mohl dát Blaž Kramer. Střídající útočník si pěkně navedl balón do pokutového území, střelecký pokus Koșelev vyrazil.
     
    90+1
    Snad poprvé musel Jan Oblak zasahovat. Gólman Atlética Madrid vystartoval ze své svatyně proti pasu Ionity, míč z rukavic nepustil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Přímý kop Moldavci rozehráli na což je možná trošku škoda. O to víc, že předem očekávaný pas na Koutera vystihl Reabciuk.
     
    88
    Po zastavení solidně vypadajícího brejku nemohlo následovat nic jiného, jak žlutá karta. Veaceslav Posmac zatáhl Bohara a s jasným cílem jej zastavit.
     
    87
    Blaž Kramer vyskočil podstatně výše než Veaceslav Posmac, avšak nebylo mu to nic platné, protože arbitr viděl při jeho výskoku ruce na zádech protihráče.
     
    86
    Velmi chytrá hra Nicolaeho Milinceana. Útočník počkal, až k němu přiběhne Jasmin Kurtić, těsně před ním si píchl balón po lajně a nechal se nedovoleně poslat k zemi.
     
    85
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Andraž Šporar, přichází Blaž Kramer.
     
    84
    Chvilku se zdálo, že bude Moldavsko zahrávat přímý kop z nebezpečného místa, avšak opak je pravdou, útočným faulem se provinil Cătălin Carp.
     
    83
    Hosté z poslední sil bojují alespoň o jeden, za to velmi cenný bod. Hlouběji do pole si pro přihrávku sběhl Sergiu Platica, následný centr zprava pak letěl do země nikoho.
     
    82
    Saša Živec udělal chybu a moc dobře to věděl, přesto chtěl ještě zmást pomezního a vyhádat autové vhazování pro Slovinsko. Neúspěšně.
     
    81
    Hodně velkou parádu si Alexandru Suvorov dovolil proti jednomu z protihráčů. Špičkou kopačky si míč vyhodil do vzduchu, čímž přehodil překvapeného soka.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Veaceslav Posmac vyslal slušný centr z pravé strany, Mihail Caimacov ve velkém záklonu netrefil cílové zařízení, i teď Oblak nemusel nic dělat.

    Milan Huppert

    Branky: 28. Bohar

    Karty:   47. Kouter (SLV), 90+4. Stojanović (SLV) – 27. Rață (MOL), 73. Ionita (MOL), 88. Posmac (MOL)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 20:19.
    Slovinsko: Oblak (C) – Stojanović, Blažič, M. Mevlja, Balkovec – Kouter, Kurtić – Zajc (57. Živec), Vučkić (68. Vetrih), Bohar – Šporar (85. Kramer).
    Náhradníci: Belec, Rozman – Bijol, Janža, Krajnc, Kramer, Lotrič, Mitrović, Rep, Skubič, Vetrih, Živec.

    Moldavsko: Koșelev – S. Platica, Mudrac, Posmac, Armaș (C), Reabciuk – Rață (69. Suvorov), Carp, Ionita – Damascan (60. Milinceanu), Caimacov (46. Epureanu).
    Náhradníci: Rusu, Cebotari – Ambros, Cociuc, A. Cojocari, Drăgan, Epureanu, I. Jardan, Marandici, Milinceanu, Racu, Suvorov.

    Rozhodčí: Brisard (FRA) – Pages (FRA), Finjean (FRA)
    thejrc.org