Čerepovec – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 1:3 (kon.) | Minsk – Ufa 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Barys 3:1 (kon.) | Omsk – Chabarovsk 8:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 07.09.2020, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sleduje 1 502 diváků. (20:55:18)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Rád jsem vás mým prvním zápasem KHL v letošní sezoně provázel a budu se zase někdy příště u hokeje těšit na počtenou!
     
    Československá stopa

    v zápase nenastoupil ani jeden Čech nebo Slovák
     
    A tak tomu i je. CSKA si připisuje druhé vítězství ze tří úvodních zápasů, tentokrát doma udolalo kvalitní Barys 3:1. O výhře rozhodli domácí díky dobrému nástupu do utkání, během prvních 11 minut se ujmuli vedení 2:0 a do konce zápasu jej neztratili. Nur-Sultan sice snížil ještě v první třetině na 1:2, více již nedokázal.

    Definitivní pojistku na výhru dal v 37. minutě během přesilovky 5 na 3 Anton Slepyšev a v poslední dvacetiminutovce se toho už tolik neudálo. Barys sice ještě pomýšlel na zdramatizování zápasu, armádníci ale tohle nedopustili a zkušeně si dokráčeli pro výhru před domácím publikem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Díky ofsajdu svých spoluhráčů se musel Ortio vrátit zpátky do své branky, o zápasu je ale prakticky rozhodnuto.
     
    59:12
    Až nyní hrají hosté bez brankáře, času na drama mají ale již málo!
     
    58:19
    101 sekund do konce, gólman Ortio už startoval na střídačku, ale kvůli tomu, že jeho parťáci puk vepředu ztratili, musí v brankovišti zůstat.
     
    57:36
    Domácí si to zřejmě již pohlídají. Hrají s naprostým klidem, Barys nepouštějí prakticky do ničeho ve svém pásmu, naopak ještě kombinují ve vlastním útočném pásmu.
     
    56:34
    Videll přes dva hráče urval pásmo pro hosty. Ti už začínají hrát vabank a gólman Ortio již pokukuje po střídačce, aby ho odvolala.
     
    55:53
    Roman Starčenko tečoval kotouč v bezprostřední blízkosti Šaryčenkova, ten ale ukazuje velký klid a poradil si i s touto situací.
     
    55:01
    Lilja se pokusil zavézt kotouč do pásma podél mantinelu, byl ale rovnou zdvojen a neměl šanci na úspěch. Barysu nejde upřít snaha a bojovnost, přes dobře fungující obranu CSKA to ale jde těžko.
     
    54:40
    Barys je pod velkým tlakem ve svém pásmu, a nebýt přikrytí kotouče Ortiem, tlak by zajisté pokračoval. Takhle je to přerušení hry a komerční přestávka.
     
    53:26
    Pomalu se blížíme do závěru zápasu a domácí nepolevují, naopak hrají dopředu a snaží se přidat definitivní pojistku zápasu.
     
    51:56
    Andrej Světlakov spálil neskutečnou šanci! Obrana Nur-Sultanu propadla na obranné modré a rázem jeli dva hráči CSKA na nikoho. Světlakov dostal od svého spoluhráče přihrávku před zcela prázdnou branku, jenže střelec druhého gólu Moskvy nedokázal puk do branky dotlačit a skončil s ním smotán u mantinelu až někde za brankou...
     
    50:46
    Po levém křídle pláchl domácí obraně Svedberg, jeho zakončení z vrcholku levého kruhu ale bez potíží sbírá do lapačky Šaryčenkov.
     
    50:04
    Linus Videll už táhl brejkovou situaci na levém křídle, zastavuje ho však odpískání ofsajdu. Máme tu další komerční přestávku, vyplněnou songem Baby Shark.
     
    48:57
    Jegor Rykov dobrusloval nahozený kotouč a díky dobré práci tělem se natlačil před Orechova. Domácí se v útočné třetině ale zahnali k mantinelu, kde chtěli kombinovat na dvou metrech. Tohle bylo odsouzeno k neúspěchu už předem...
     
    47:52
    CSKA i přes nedávnou šanci hostí vypadá, že má zápas pod kontrolou. Nenechává hosty převzít iniciativu a nadále sebevědomě hraje dopředu.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. Mamin (Okulov), 11. Světlakov (Leipsic), 37. Slepyšev (M. Robinson, Goldobin) – 17. Michajlis (Valk, Svedberg)


    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Skotnikov) – M. Robinson, Blažijevskij, Dahlbeck, Samorukov, Rykov, Ar. Sergejev, Naumenkov (A) – Slepyšev, Goldobin, Loktionov – Okulov, Šalunov, Mamin (C) – Andronov, P. Karnauchov, Sorkin – Alexandr Popov, Mingačjov, Světlakov – Leipsic.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (Karatajev) – Dietz (C), Orechov, Blacker, Svedberg, Metalnikov (A), Makljukov, Gajtamirov – Frattin, R. Starčenko (A), Videll – Michajlis, Valk, Lilja – Akolzin, Sagadejev, Ševčenko – Panjukov, Šestakov, Musorov – Petuchov.

    Rozhodčí: Gamalej, Lavreťjev – Parikov, Nikolajev (všichni RUS)

    Diváci: 1 502
    thejrc.org