Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 0:4 (kon.) | Martin – Detva 3:4 (po pr.) | Spišská N. Ves – Michalovce 2:3 (po pr.)
Poprad – Košice 4:3 (po pr.) | Topoľčany – Zvolen 4:3 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:4 (kon.)
po prodl.
HK VITAR Martin
3:4 (1:1, 1:0, 1:2 - 0:1)
HK Detva
sk Úterý 08.09.2020, 17:30 • Martinské hokejové centrum • Kaufland Super Cup
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Oskar Fatul (asistent trénera HC 07 WPC Koliba Detva): "Dnešný duel bol naplnený emóciami z oboch strán. Chlapci z Martina ukázali veľkú bojovnosť, do posledných sekúnd sa bili o víťazstvo. Náš tím takisto ukázal, že sa nenechá ľahko poraziť a preto sme odišli po stretnutí domov o niečo spokojnejší. Ako tím sme stále v tvrdej príprave, s výkonom preto nemôžeme byť spokojní. Budeme naďalej napredovať a trénovať tvrdšie, aby sa náš výkon zlepšoval."

    Marek Žila (asistent trénera HK Martin): "Bolo to už naše druhé stretnutie pred novou sezónou a preto v ňom bolo badať svetlejšie momenty ako tomu bolo v Žiline. Počas jednotlivých tretín sme dokázali hrať vyrovnanejší hokej bez slabších minút. Mrzí nás však záver, kedy sme dvakrát nedokázali vyriešiť situáciu pred našou bránkou, kedy sa v šanci ocitli voľní hráči. Dostávali sme góly prakticky do prázdnej bránky. Hráčov sme si brali veľmi zle, možno to bolo tým, že sme cítili víťazstvo. Na úvod sezóny sme ale videli veľmi slušný hokej, dramatický do posledných chvíľ. Tých pár divákov, ktorí mohli na zápas za aktuálnych obmedzení prísť, si určite prišlo na svoje."

    Aurel Nauš (útočník HC 07 WPC Koliba Detva): "Zápas sme z našej strany nepodcenili. Martin mal takisto veľmi dobrý pohyb. Mnohí mladí hráči v domácom tíme dokázali prekvapiť. Jazdili, bojovali, vynucovali si naše fauly, ktoré mali vplyv na našu hru. Veľmi vyrovnaný zápas, možno bol v niektorých momentoch Martin dokonca lepší. Sme však radi, že sme zvládli náročný záver a získali dva body. Hráči na oboch stranách dali do stretnutia všetko, zvíťazil tak možno šťastnejší tím. K stretnutiu som sa snažil pristúpiť zodpovedne, bolo tu miestami cítiť isté podpichovanie zo strany bývalých spoluhráčov, to ale k takýmto zápasom patrí. Rivalitu však nebolo až tak cítiť, bolo to stretnutie ako mnohé iné. Trénerovi som vďačný za príležitosť, o to viac sa musím snažiť na ľade i na tréningoch. Ku každej svojej úlohe musím pristúpiť maximálne zodpovedne a oplatiť tak získanú dôveru. V najbližšom zápase si ale určite musíme dávať pozor na početné vylúčenia, 11-krát hrať v oslabení je naozaj veľa. Vstúpiť si do svedomia musíme viacerí, iba zodpovednou hrou sa môžeme ako tím zlepšovať a stavať na takomto výkone."

    Tomáš Nauš (útočník HK Martin): "Veľmi nás mrzí nezvládnutý záver. Hráčov, trénerov, každého. Nedokázali sme pokryť dvojicu hráčov, výsledkom bol gól, ktorý sme nemuseli inkasovať. Dnes sme chceli zvíťaziť, určite sme k víťazstvu boli blízko. Nájazdy určite aspoň čiastočne potešili po nevydarenom závere. Samozrejme, cenu má aj remíza, vzhľadom k priebehu stretnutia ale ťažko môžeme byť spokojní. V predchádzajúcej sezóne sme s bratom pôsobili v jednom tíme, dnes sme hrali proti sebe. Určite sme toho druhého nešetrili, chceli sme sa obaja ukázať v najlepšom svetle. Verím, že Naušovci ešte toho ukážu v sezóne viac. V Žiline sme určite urobili viac chýb ako v dnešnom zápase. Pracujeme na svojom prejave, ako tím sa zoceľujeme. Venujeme sa kombinačnej hre a po niekoľkých zápasoch by to mohlo byť lepšie. Stretnutie s Detvou si určite ešte rozoberieme, o dva dni tu máme ďalšiu konfrontáciu s Extraligistom, nechceme preto sklamať. Ako mladí hráči máme na čom stavať, od koho sa učiť. Starší hráči nám veľmi pomáhajú, dokážu nás často potiahnuť. Ich podpora v obrane, útoku či mimo ľadu je pre nás mimoriadne dôležitá. Ja sa nemám osobne na čo sťažovať. Som vďačný za príležitosť i kolektív." (22:49:51)
     
    Martin dnes podľahol Detve 3:4 po predĺžení. Góly: 7. Dvořák (Paulíny, Barto), 21. Poliaček (Murček, Smidžár), 54. Paulíny (Barto) – 15. Cox, 42. Cox (Gašpar, Valent), 60. Cox, 61. Sýkora (Valent, Gašpar).
     
    V dodatočných nájazdoch zvíťazili hráči Martina 2:1.
     
    V poslednej sérii triafa Jurášek hornú žŕdku, hosťujúci Rusina betón.
     
    Melcher nepremieňa, pridáva sa k nemu Gachulinec.
     
    Dírer neuspel, Žilka takisto.
     
    Za domácich sa presadil Paulíny. Ľupták nedokázal vyrovnať.
     
    Za domácich Poliaček otvára skóre, hostia odpovedajú zásluhou Aurela Nauša.
     
    Na rad prichádzajú dodatočné nájazdy. Začínajú domáci hráči.
     
    Koniec zápasu.
     
    61:00
    Detva dala gól!
    Úder domácej obrane v ktorom mal prsty JÁN SÝKORA. Po asistenciách Petra Valenta a Rastislava Gašpara víťazia hostia.
     
    60:23
    Poliaček s Murčekom obstarali prvú akciu v predĺžení. V nej im to ale nevyšlo ako počas riadnej hracej doby.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V Martine napokon vďaka dramatickému záveru tretej tretiny príde na rad i predĺženie. V ňom sa oba tímy pobijú o ďalší bod do tabuľky.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:56
    Detva dala gól!
    Gól v power-play. A v podaní koho iného ako TREVORA COXA, ktorý trafil skackajúci puk na čiare.
     
    59:42
    Fantastický zákrok Bernáta po strele Sýkoru. Domáci brankár vytiahol parádu na záver.
     
    59:29
    Prerušená hra. Vhadzovanie v tretine domáceho tímu.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 7. Dvořák (Paulíny, Barto), 21. Poliaček (Murček, Smidžár), 54. Paulíny (Barto) – 15. Cox, 42. Cox (Gašpar, Valent), 60. Cox, 61. Sýkora (Valent, Gašpar)


    HK VITAR Martin: Bernát (Maťovčík) – Lavička, Tabaček – Dvořák, Ligas – Burzík, Babka – Bakala – Smidžár, Murček, Poliaček – Nauš T., Barto, Paulíny – Jurášek, Dírer, Pokrivčák – Melcher, Kočalka, Rešetár
    HK Detva: Sholl (Petrík) – Jendroľ, Korim – Rais, Rusina – Rymsha, Gachulinec – Ľalík, Fekiač F. – Nauš, Fekiač V., Žilka – Ľupták, Ščurko, Sýkora – Cox, Čacho, Charbonneau – Klíma, Valent, Gašpar

    Rozhodčí: Valach, Müllner – Ševčík, Ďurina, Chudada (inštruktor)

    Diváci: 351
    thejrc.org