Novosibirsk – CSKA Moskva 1:2 (1:3 po s.n.) | Barys – Kunlun 3:2 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Red Star Kunlun
Čtvrtek 10.09.2020, 15:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč. (17:47:12)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barysu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Kazašskému celku se povedlo v průběhu třetí třetiny odskočit na rozdíl dvou branek, přičemž to vypadalo, že má zápas pod kontrolou. Kunlun však necelých pět minut před koncem dokázal snížit na rozdíl jediné branky, vyrovnat se mu už ale nepovedlo. Diváci se tak dočkali pěti branek, přičemž tři z nich vstřelil domácí Barys, který tak bere dva body.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:22.
    Zblokované střely – 3:14.
    Vyloučení – 7:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 0/7.
    Vhazování – 19:32.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Obrovský závar před Ortiem nakonec nekončí vyrovnávací brankou!
     
    59:33
    Kunlun se horko, těžko dostává do pásma, nyní se to nepovedlo Monachovovi. Do konce zápasu tak nezbývá moc času na vyrovnání.
     
    59:13
    Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    58:25
    Michajlisovi se nepovedlo protečovat kotouč za sebe do pásma, avšak při druhém pokusu mu to už vyšlo. Do kombinace se zapojil také Valk, který byl zastaven Pedanem.
     
    57:10
    Red Star se s vypětím všech sil dostal do útočného pásma, kde se po menším rozruchu dostal ke kotouči domácí Dietz, který ho odehrál do středního pásma.
     
    56:11
    Barys najednou úplně přestal hrát, sám se snaží vycházet ze zajištěné obrany. Ta před malým momentem dokázala uhlídat Nikolišina, který se daleko nedostal.
    53:58 Denis OSIPOV - 3:2
     
    53:58
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Aktivita čínského celku nakonec končí důležitou kontaktní brankou! Domácí obrana nezvládla bránění této útočné akce, při které si až před brankáře sjel obránce DENIS OSIPOV, kterému se neomylně povedlo zamířit přesně pod horní konstrukci branky.
    Asistence: Alexej Kručinin.
     
    52:25
    Hodně neohroženě to zkoušel Monachov, který se přes levou stranu protlačil až do zakončení. To skončilo na hrudi brankáře Ortia, který raději přerušil hru.
     
    51:00
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Curtis Valk – 2 min., hákování).
     
    50:23
    Sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách. Tentokráte ve vlastním pásmu chyboval hostující Monachov, kterého dokázal čistě obrat Dietz, jenž nepříjemně pálil.
     
    49:49
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Leonid Metalnikov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Gleb Zyrjanov – 2 min., hrubost).
     
    49:38
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    49:13
    Hned dvakrát v krátkém časovém sledu se domácím povedlo odehrát puk do bezpečnějšího prostoru. Poté ukázkově zabojoval Akolzin, jenž nasbíral cenné vteřinky.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Svedberg (Frattin, Videll), 25. Lilja (Valk), 46. Michajlis (Lilja) – 22. Šaporev (Monachov, Gimajev), 54. D. Osipov (Kručinin)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (Karatajev) – Dietz (C), Makljukov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Metalnikov (A), Gajtamirov, Musorov – R. Starčenko (A), Videll, Frattin – Lilja, Valk, Michajlis – Petuchov, Sagadejev, Ševčenko – Panjukov, Akolzin, Šestakov.
    Red Star Kunlun: Šikin (Lazušin) – D. Osipov (A), Pedan, Baldajev, Megalinskij (A), Starikov, Gimajev – Archipov, Kručinin (C), Zyrjanov – Šaporev, Nikolišin, Monachov – Markovin, Dugin, Maximov – Šachvorostov, Penzov.

    Rozhodčí: Bondar, Belov – Golovljov, Černyšov
    thejrc.org