Skalica – Nové Zámky 2:9 (kon.) | Michalovce – Poprad 0:2 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:4 (po pr.)
Nitra – HC Slovan 5:7 (kon.) | Dubnica – Topoľčany 5:6 (kon.) | Martin – Lipt. Mikuláš 1:0 (kon.)
Spišská N. Ves – Košice 2:4 (kon.) | Detva – Banská Bystrica 5:4 (1:0 po s.n.)
konec
HK Nitra
5:7 (3:3, 1:1, 1:3)
HC Slovan Bratislava
sk Čtvrtek 10.09.2020, 18:00 • Nitra Aréna • Kaufland Super Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Po výbornom zápase odchádzajú spod Zobora spokojnejší hostia z Bratislavy. Diváci videli aktívny útočný hokej, v ktorom padlo množstvo gólov. Paradoxne sa ale rozhodujúcim stal nešťastný vlastný gól domáceho obrancu Švarného. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:29:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia napokon definitívne rozhodujú o svojom víťazstve. Bačík vyhadzoval puk z obrannej tretiny, čo zachytil MILAN KYTNÁR a v útoku na dvakrát trafil do prázdnej bránky. Pripisuje si tak presný zásah v oslabení.
     
    59:30
    Slovan vyhral buly a puk odpálil preč, ale Švarný ho zachytil ešte v strednom pásme. Domáci tím sa okamžite pokúsi vrátiť do útočného pásma.
     
    59:25
    Cowley ostáva na striedačke. Nitra tak bude hrať so šiestimi korčuliarmi. Vhadzovať sa bude pred bránkou Durného po jeho ľavej ruke.
     
    59:25
    Domáci brankár odkorčuľoval na trestnú lavicu a Jendek sa pokúšal zakončiť do prázdnej bránky, ale v súboji neuspel a napokon sám fauloval. Dominik Jendek v samom závere tretej tretiny oslabí svoj tím za hrubosť a Nitra má skvelú šancu na vyrovnanie.
     
    58:58
    Slovák chcel puk zo strednej tretiny dostať do útoku, ale Slovák tam nedokázal presjť cez pozorný defenzívny val súpera. Nitra sa všemožne snaží dostať do útoku.
     
    58:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tretej tretiny. Puk majú na hokejkách hokejisti Slovana, ktorí sa teraz budú s veľkou pravdepodobnosťou brániť.
     
    56:54
    Slovan Bratislava dal gól!
    Vynikajúci zápas prináša ďalší gól! Slovan sa dostal do prečíslenia troch proti dvom. To potiahol JAKUB SUKEĽ, ktorý si puk stiahol cez celé pásmo až pred bránku. Odtiaľ z uhla zakončoval a Cowley puk iba vyrazil pred seba. Tam stál domáci obranca Švarný, ktorý si ho nechtiac zrazil do vlastnej bránky. Presný zásah je pripísaný Sukeľovi.
     
    56:00
    Vylúčený Buček sa po góle vrátil na ľadovú plochu a Slovan tak pokračuje v plnom počte. Desiaty gól prebral aj nitrianskych fanúšikov, ktorí teraz na štadióne vytvárajú dobrú atmosféru.
     
    55:35
    Nitra dala gól!
    Domáci tím využíva presilovku a vyrovnáva na 5:5! Postaral sa o to JACOB CARDWELL, ktorý prudkou strelou od modrej čiary zúžitkoval Tvrdoňovu prihrávku od mantinelu. Asistencia: Marek Tvrdoň.
     
    55:11
    Domáci hokejisti sa ihneď usadili v útočnej tretine. Tvrdoň sa pohrával s pukom na pravej strane, ale nemal to na strelu. Napokon sa rozhodoil prihrávať na Žitného, ktorý tečoval, ale iba mimo bránky.
     
    54:36
    Rozhodcovia v týchto minútach prísne trestajú každí porušenie pravidiel. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie hosťujúci Samuel Buček a Nitra bude mať vynikajúcu šancu na vyrovnanie.
     
    54:14
    Vylúčený Šťastný je späť na ľadovej ploche. Nitra pokačuje v plnom počte a začína sa rozhodujúca záverečná časť riadnej hracej doby tohto zápasu.
     
    54:01
    Na opačnej strane si povyšiel Holešinský, ktorý sa na vonkajšej hranici ľavého kruhu naťahoval po puku, ale Sersen ho skúsene odstavil.
     
    53:10
    Od modrej čiary to strelecky skúsil Sersen, ale tečovaný puk už k bránke nedošiel s veľkou razanciou. Gólman Nitry nemal so zákrokom problém.
     
    52:50
    Nitranom sa po polminúte hry v početnej nevýhode podarilo puk vyhodiť cez všekty čiary. Oba celky odchádzajú striedať.
     
    52:14
    Nitra sa napokon v dôležitej časti zápasu bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Andrej Šťastný.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 6. Tvrdoň (Cardwell), 14. Pätoprstý (Švarný), 17. Dauda (Lantoši), 25. Slovák (Mezei, Dauda), 56. Cardwell (Tvrdoň) – 5. Bortňák (Rapáč), 11. Buček, 14. Rapáč (Bortňák, Buček), 25. Petráš, 46. Studenič (Meszároš), 57. Sukeľ, 60. Kytnár


    HK Nitra: Cowley (Nagy) — Cardwell, Mezei, Nemec, Švarný, Bodák, Pupák, Knižka, Vitaloš — Hrnka, Slovák, Tvrdoň — Lantoši, Kollár, Žitný — Holešinský, Dauda, Šťastný — Minárik, Šiška, Pätoprstý
    HC Slovan Bratislava: Durný (Noskovič) — Bačík, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Valach, Maier, Beňo — O'Donnell, Zigo, Jendek — Studenič, Kytnár, Sukeľ — Rapáč, Bortňák, Buček — Jasenec, Petráš, Kundrik

    Rozhodčí: Stano, Hronský — J. Konc ml., Gegáň (včetci SVK)
    thejrc.org