Skalica – Nové Zámky 2:9 (kon.) | Michalovce – Poprad 0:2 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:4 (po pr.)
Nitra – HC Slovan 5:7 (kon.) | Dubnica – Topoľčany 5:6 (kon.) | Martin – Lipt. Mikuláš 1:0 (kon.)
Spišská N. Ves – Košice 2:4 (kon.) | Detva – Banská Bystrica 5:4 (1:0 po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Čtvrtek 10.09.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Kaufland Super Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Milan Jančuška (tréner HK 32 Liptovský Mikuláš): "Som veľmi nahnevaný na dnešný výkon hráčov. Okrem jedného striedania, nie som spokojný s ničím. Príjemne ma prekvapil výkon brankára, ktorý si zastal svoje miesto. Hráči však sklamali, chýbal nám pohyb, prehrávali sme v osobných súbojoch. Záležitosti, ktoré sme trénovali, boli z našej strany slabé, najmä, čo sa týka koncovky. Nedali sme gól a tak nemôžeme chcieť uspieť. Hodnotenie preto nemôže byť z mojej strany iné."

    Marek Žila (asistent trénera HK Martin): "Stretnutie bolo vyrovnané, defenzíva z našej strany bola takisto slušná, keďže sme neinkasovali. Je to síce len príprava, po dvoch prehrách o gól sme ale konečne dokázali o gól zvíťaziť. Zápas sme doviedli do víťazného konca i keď v našej hre boli aj určité negatíva. Nevychádzali nám presilové hry, počas ktorých sme mohli zápas zlomiť. Pri rovnovážnom stave sme ale boli s predvedenou hrou spokojní."

    Oliver Okuliar (útočník HK 32 Liptovský Mikuláš): "Nemyslím si, že by stretnutie bolo hodné nášho tímu. Spokojní nemôžeme byť ani len s jednou minútou zápasu. Na predvedený výkon sa nemôžeme pozerať s dobrým pocitom. Určite sa nebudeme vyhovárať na kvalitu ľadu, ktorý ešte vzhľadom k obdobiu nemal požadované vlastnosti, keďže podmienky boli pre oba tímy rovnaké. Skackajúce puky v určitých momentoch robili problémy, to však nie je dôvod prečo sme odohrali takto zlé stretnutie. Dávať si musíme pozor na vylúčenia, a to nielen na vyššie tresty. Každé potrestanie hráča má vplyv na výkon tímu, ktorý musí látať diery vo formáciách. Nemôžeme hrať niekoľko minút v každej tretine o jedného či dvoch hráčov menej. V závere sme už skúšali všetko možné. Odvolali sme brankára, nahadzovali sme puky smerom na bránku. Ak sa na našej hre v priebehu najbližších týždňov niečo výrazne nezmení, prehrávať s Extraligistami môžeme aj o päť či šesť gólov. Systém hry máme zo strany trénera nastavený dobre. Raz však plníme pokyny pána Jančušku na 50% či o málo viac percent, čo nestačí. Takto to jednoducho nejde. Zlepšiť musíme kombinačnú hru, rýchlosť prihrávky, byť aktívnejší v zakončení. Najbližšie nás čaká súboj s Detvou, s ktorou sme prednedávnom odohrali vyrovnaný zápas. Verím, že tentoraz jej už budeme môcť prehru vrátiť."

    Martin Barto (útočník HK Martin): "Za výsledok sme veľmi vďační nakoľko to nebol jednoduchý zápas. Teší ma takisto prvé víťazstvo v príprave aj strelený gól. Adam Paulíny potiahol akciu po pravej strane pričom na seba naviazal dvojicu brániacich hráčov. Vrátil mi puk dozadu odkiaľ som triafal horný roh bránky. V stretnutí sme sa snažili dať si pozor na naše vylúčenia. Nedokázali sme sa im ale vyvarovať, pričom mnohé boli z kategórie absolútne zbytočných. Mrzia ale aj nevyužité presilové hry, najmä dve pri početnej výhode o dvoch hráčov. Takýmto situáciám sa ešte potrebujeme venovať. Myslím si, že mnohí ľudia nečakali, že by sme dokázali hrať s Extraligistami vyrovnané partie, ak však urobíme, čo máme a budeme dodržiavať systém, vyrovnané stretnutie môžeme hrať aj s Banskou Bystricou. Nikto z nás prípravu nepodceňuje a uvedomujeme si, že máme po tejto sezóne možnosť postúpiť vyššie. V pondelok tak môžeme dokázať, že máme aj na tretieho zástupcu najvyššej súťaže. V súboji s Detvou sme víťazstvo stratili v posledných sekundách hry, dúfam, že tentoraz to bude lepší výsledok. Favorita ideme potrápiť, náš tím určite nemá čo stratiť." (22:18:32)
     
    Martin dnes zvíťazil nad Liptovským Mikulášom 1:0. Gól: 13. Barto (Paulíny, Tabaček).
     
    Martin zvíťazil v nájazdoch 2:1. Po tesnom víťazstve tak pridal ďalšie v dodatočných nájazdoch.
     
    Dírer netriafa bránku. Rudolf Huna neprekonal brankára.
     
    Murček nepremieňa. Michalík znižuje.
     
    Barto si za pomoci hornej žŕdky pripisuje gól. Okuliar triafa betón.
     
    Paulíny triafa žŕdku. Oško triafa lapačku.
     
    Poliaček svoj pokus premieňa. Hamráček brankára neprekonáva.
     
    Nasledujú ešte dodatočné nájazdy ako po každom zápase v Pohári. Začínať budú domáci hráči.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Paulíny s Naušom sa dokázali hodiť do strely. Domáci vyhadzujú puk.
     
    59:39
    Oddychový čas hostí.
     
    59:39
    Hostia poškodení rozhodcom, ktorý sa drží za hlavu. Odpískal im totiž šesť hráčov na ľadovej ploche.
     
    59:24
    Power-play hostí. Tamminen na striedačke.
     
    59:12
    Nemec bez hokejky. Domáci toho nevedeli využiť.
     
    58:40
    Pokrivčák sa rúti na bránku. Tamminen ho vychytal.
     
    58:30
    Matoušek za bránkou. Nedarí sa mu prihrať.
     
    58:04
    Ligasom zblokovaný puk. Domáci ho môžu vyviezť.
     
    57:33
    Burzík posiela puk na zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie pred Maťovčíkom.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 13. Barto (Paulíny, Tabaček)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Bernát) – Lavička, Tabaček – Dvořák, Ligas – Burzík, Bakala – Babka – Melcher, Murček, Poliaček – Nauš T., Barto, Paulíny – Jurášek, Dírer, Pokrivčák – Smidžár, Grega, Rešetár
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Tamminen (Kozel) – Nemec, Kurali – Petran, Bača – Mezovský, Dubina – Droppa, Parobek – Uhrík, Lištiak, Huna Ru. – Hamráček, Okuliar, Michalík – Brown, Oško, Surový – Gábor, Matoušek, Haluška

    Rozhodčí: Valach, Štefik – Durmis, Ďurina, Kontšek (inštruktor)

    Diváci: 500
    bahis siteleri