FTZS Liberec – Olympik Mělník 4:1 (kon.) | Interobal Plzeň – Česká Lípa 8:0 (kon.) | Helas Brno – Rapid Ústí n/L 12:5 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
8:0 (4:0)
FC Démoni Česká Lípa
Pátek 11.09.2020, 20:00 • SH Lokomotiva Plzeň 1 • 1. Futsal liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu druhého kola 1. FUTSAL ligy, ve kterém se střetnou SK Interobal Plzeň a FC Démoni Česká Lípa. Začínáme ve 20:00.
     
    Vzájemné zápasy
    V posledních třech domácích duelech s Českou Lípou Plzeň pokaždé vyhrála s čistým kontem (postupně 6:0 a dvakrát 7:0). Od sezony 2017/18 porazil Interobal Démony ve všech šesti zápasech.
     
    Interobal v reprezentaci
    Reprezentační áčko čeká od 18. – 22. září soustředění v Plzni. To mělo být původně zakončené přípravným dvojzápasem se Srbskem. To nakonec Srbové odřekli. Tomáš Neumann povolal pro tento sraz hned pětici futsalistů Plzně a Interobal je tak hlavním dodavatelem hráčů pro tuto akci (Plzeň 5, Chrudim 3, Sparta, Teplice, Slavia všichni 2, Bielsko-Biala 1, Nejzbach Vysoké Mýto 1). Dlouholetý reprezentační trenér vybral následující pětici plzeňských hráčů – Tomáš Buchta, Michal Holý, Lukáš Rešetár, Michal Seidler, Tomáš Vnuk.
     
    Návrat legendy
    Plzeň před týdnem zvládla vstup do 1. FUTSAL ligy, když doma porazila Liberec poměrem 5:0, přičemž všechny góly vstřelila čtyřka Buchta – Holý – Seidler – Vnuk. Největším pozitivem zápasu ale byl návrat Lukáše Rešetára. Ten odehrál necelé poslední tři minuty. Rešetár chyběl Plzni od loňského listopadu, kdy se zranil v Chrudimi. Chrudimská palubovka je tak pro něj (asi) osudová, protože v dresu několikanásobného českého mistra získal deset titulů v řadě. Před dvěma lety se vrátil do Plzně zejména kvůli tomu, že hledal novou motivaci.
     
    Havrda vystřílel Démonům tři body
    Potřetí za sebou si to Česká Lípa v prvním kole rozdala s Helasem Brno. Před týdnem zvítězila na domácí palubovce 5:3, když čtyři branky vstřelil přední exekutor desetimetrových kopů Ondřej Havrda. Na druhé straně zapsal hattrick mládežnický reprezentant Ivan Šarközy.
     
    Plzeň – Česká Lípa? Známá trasa!
    V posledních třech sezonách došlo průměrně k jednomu odchodu z Interobalu do České Lípy. Postupně se z plzeňského do českolipského převlékla trojice Tomáš Abrham – Michal Bartůněk – Jaroslav Slavík. Nicméně Bartůněk, ani Slavík již v České Lípě nepůsobí. Slavík přestoupil do Sparty. Těžko říci, kde hraje momentálně Michal Bartůněk. Každopádně na soupisce České Lípy na oficiálním webu 1. FUTSAL ligy jeho jméno chybí. Co se týče Abrhama, tak když přijela Česká Lípa do Plzně v loňské sezoně, tak už byl hráčem Démonů, ale tehdy v hale na Lokomotivě nenastoupil.
     
    Pohyby v kádrech před sezonou
    Plzeň přivedla v létě Michala Seidlera a ten si tak konečně zahraje na klubové úrovni s Michalem Holým. Jeden z bývalých hráčů legendárního Jistebníka si nemohl vynachválit skutečnost, že Plzeň jde svou vlastní cestou, tedy československou. Společně se Seidlerem přišel Slovák Gabriel Rick a jeho krajan Matúš Ševčík. Jediným odchodem byl Martin Zdráhal.

    Česká Lípa posílila Martinem Marešem, gólmanem, který přestoupil z Mělníka. Dalším novým jménem na českolipské soupisce se stal Pavel Caizl, jenž hrával za Kladno ve 2. lize Západ. Kladno třikrát za sebou skončilo druhé a na vytoužený postup do české nejvyšší soutěže tak čeká...
     
    Interobal v přípravě
    Plzeň si připsala skalp německého a polského mistra, tedy Hohensteinu a Bielsko-Biala. Hegemona polského futsalu porazila na jeho půdě poměrem 5:3, když Michal Seidler vstřelil hattrick při své premiéře za Plzeň. Proti Hohensteinu odehrála Plzeň generálku, kterou dokázala otočit. Svůj první gól zapsala slovenská posila Matúš Ševčík, kterému se na Slovensku říká Nový Drahovský. Naopak výkony proti papírově slabším mužstvům už nebyly tak ideální. S Mělníkem zvítězil Interobal 6:0 a v poháru se nadřel na výhru 4:1 nad druholigovým Jerigem, když jediný gól soupeře vstřelil Václav Koc po sólu přes tři hráče v teniskách, protože sálovky si zapomněl.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Němec (Luhový) – Buchta, Holý, Vnuk, Seidler – Rick, Rešetár (C), Kozár, Maur, Štrajt, Havel, Ševčík, Künstner.

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bialek, Bužík, Hanzlík, Caizl, Klimt, Zapletal, Abrham, Bejda.

    Rozhodčí: Lafek, Čurda – Nagy.
     
    Démoni přichází na hřiště a budou hrát kompletně v černém, Interobal v modrobílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Seidler s Vnukem rozehráli.
     
    00:34
    Buchta hezky našel na levé straně Seidlera a ten nedal loženku směrem na protější šibenice a protipohybu Kirova. Plzeňský kanonýr se chytil za hlavu.
     
    01:13
    Vnukův nástřel při autu z pravé strany tečoval Rott na roh, ten skončil na noze Bialka.
     
    01:31
    Holý posunul míč do běhu na pravou stranu Buchtovi, toho dostoupil Fichtner, Plzeň ještě kope roh.
     
    02:04
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Vnuk poslal delší nahrávku na levou stranu, kam si seběhl MICHAL HOLÝ a z druhého doteku zakončil střídání první plzeňské čtyřky gólem do vzdálenějšího spodního rohu brány, když zůstal sám před Kirovem. Asistence: Tomáš Vnuk.
     
    02:49
    Vnuk chyboval v rozehře a jeho pas zachytil rozběhnutý Abrham, který střílel bodlem na přední tyč, kde se po míči natáhl Němec.
     
    03:11
    Přímo u lajny fauloval Buchta rukama z pravé strany hostujícího Caizla, první faul zápasu.
     
    03:28
    Zapletal šel ve skluzu proti Seidlerovi, ten zakončoval z levé strany do bližší šibenice, kde Kirov pravou rukou podržel hosty.
     
    04:04
    Česká Lípa kombinuje proti druhé čtyřce Plzně, která je složená ze tří Slováků – Kozár, Rick, Künstner, Ševčík.
     
    04:41
    Hezký centr Ricka ve skluzu z levé strany, ale na zadní tyči nepustil Fichtner k balónu Ševčíka.
     
    04:49
    Povedená rána Havrdy z pravé strany se otřela o přední tyč a odrazila se za bránu Němce.
     
    05:03
    David Lafek odpískal první faul hostů, na fauly tak 1:1.
     
    05:33
    Havrda evidentně nemohl hrát podruhé s brankářem a následně pokazil přihrávku vzduchem na pravou stranu na Bialka.
     
    06:13
    Künstner zasekl na levé straně Fichtnerovi, ten jej fauloval nohou a český mládežnický reprezentant poslal míč pravačkou vedle bližší tyče v ponechané výhodě, na fauly 1:2.
     
    06:41
    Omluva. Na fauly samozřejmě 1:2.
     
    07:09
    Caizl měl daleko k nahrávce na pravé straně a na plac nastupuje opět první plzeňská čtyřka.
     
    07:57
    Plzeň měla problémy s rozehrávkou, ale pasem Němce na levou stranu na Vnuka se dostala z tlaku. Vnuk se poté pustil do souboje s Abrhamem a ten jej podrazil. Na fauly 1:3. Standardku z devítky kope levačka Holého.
     
    08:00
    Vnuk pustil míč záměrně na levou stranu při plzeňském signálu, ale do zakončení Seidlera se vrhl Caizl.
     
    08:16
    Česká Lípa má čtvrtý faul, což není vůbec dobrá situace pro Démony.
     
    08:30
    Seidler si pomohl nedovoleně rukama na levé straně proti Fichtnerovi a sudí Čurda pískal, na fauly 2:4.
     
    08:59
    Výborný Vnuk byl na pravé straně v pozici beka rychlejší než Fichtner, nastavil tělo před bývalého hráče Sparty a sklidil potlesk své lavičky.
     
    09:14
    Vnuk nahrál při rohu z levé strany pod sebe na střed Holý trefil míč nečistě, ten tak skončil vysoko nad hostující brankou.
     
    09:43
    Seidler si zaběhl za posledního beka na pravou stranu a poté sklepl míč proti noze Vnuka, ten přestřelil bránu.
     
    10:08
    Holý střílel z levé strany z první do zad Bialka, Vnuk bere roh zprava.
     
    10:10
    Holý mířil svou slabší pravačkou nad horní tyč a rozehraje Kirov.
     
    10:33
    Buchta se dostal před posledního beka při nahrávce Holého na pravou stranu a ve skluzu zakončil do vybíhajícího Kirova, následně se balon odrazil od bulharského brankáře podle mínění naštvané plzeňské lavičky do ruky Švece a měla se dle soudu střídačky Interobalu pískat penalta!
     
    10:57
    A také kontr byl zajímavý! Němec nevyběhl úplně ideálně na pravou stranu a vystoupal nad Caizla. Česká Lípa se dožadovala odpískání faulu na bývalého hráče Kladna! Brána zůstala prázdná a po sklepnutí pod sebe měl Abrham velkou šanci, jenže Interobal zachránila jedna ze tří tyčí!
     
    11:24
    Plzeňská lavička je pořádně vytočená, protože Kozár byl po odehrání míče faulován do nohy Abrhamem a těžko říci, jestli se Plzeň vztekala na Abrhama, nebo sudího Čurdu. Každopádně Démoni mají pět faulů!
     
    12:03
    Ale zápas začíná mít emoce a to je jedině dobře.
     
    12:29
    Kozár se zbavil Švece, roztáhl hru na levou stranu, ale Ševčíkovi nevyšla klička proti Kirovovi.
     
    12:34
    Buď měl Kozár špatně postavený míč při rohu, anebo porušil pravidlo o čtyřech sekundách. Každopádně hlavní rozhodčí Lafek vzal kapitánovi slovenské reprezentace rohový kop.
     
    13:06
    Česká Lípa nehraje vůbec zle, dokáže si vytvořit své šance a rozhodně se Němec nenudí.
     
    13:17
    Rick udělal chybu v rozehrávce a Rott se rozeběhl levou stranou, ve vápně se ovšem neprosadil přes beka a navíc míč šel od kapitána Démonů za bránu.
     
    13:44
    Havrda na sebe natáhl presujícího Seidlera a na levé straně se mu nabídl do druhé vlny Bialek, ten si nepřišel na Vnuka, který mu vypíchl míč nataženou nohou.
     
    14:14
    Zakončení Holého z osy hřiště tečoval bránící Havrda nohou doprostřed branky, kde měl Kirov ruce.
     
    15:02
    Seidler presoval proti Havrdovi a ten nemohl nahrát Kirovovi, takže odevzdal míč na pravou stranu do autu.
     
    15:32
    Němec naznačil při powerplay zakončení ze středu, tím se zbavil Fichtnera, ale pokazil přihrávku na pravou stranu.
     
    15:57
    Buchta se dožadoval autu z pravé strany poté, co byl zdvojený. Rozhodčí Čurda ukazuje, že míč bude mít Česká Lípa.
     
    16:15
    Před rohem z levé strany si Plzeň bere timeout.
     
    16:18
    Hosté nechali volného Holého při rohu Vnuka a na poslední chvíli si Kirov pohlídal střelu mezi nohy.
     
    16:49
    Zapletal na ose útočné poloviny České Lípy podkopl Ricka po ztrátě míče a Michal Štrajt se dostane poprvé na palubovku při své oblíbené desítce!
     
    16:49
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    MICHAL ŠTRAJT seděl 17 minut na lavičce, pak se poprvé dotkl míče a levačkou z desítky ze svého pohledu po zemi k levé tyči skóroval.

    Pro MICHALA ŠTRAJTA je to vlastně první dotek s míčem v sezoně, protože proti Liberci nebyl v nominaci na zápas.
     
    17:44
    Domácí chtěli další dlouhou penaltu za stažení rukama Bialka z pravé strany proti Vnukovi.
     
    18:12
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ VNUK převzal v levé části vápna křižnou nahrávku Holého a druhým dotekem přes bránícího Rotta prostřelil Kirova mezi nohama směrem na přední tyč. Asistence: Michal Holý.
     
    19:02
    Skluz z levé strany v podání Ricka znamená čtvrtý faul Interobalu.
     
    19:16
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeň šla z poloviny hřiště do brejku tři na jednoho. Konkrétně trio Kozár – Vnuk – Seidler. Tomáš Vnuk přihrál na levou stranu a MICHAL SEIDLER překvapil vybíhajícího Kirova zakončením patou podél pravé ruky bulharského brankáře. Asistence: Tomáš Vnuk.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Akumované fauly v prvním poločase: 4:6 (Desítku proměnil Štrajt)
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:53 .
     
    Do 17. minuty nebylo nasazení a předvedená hra Interobalu úplně ideální a Česká Lípa byla Plzni vyrovnaným soupeřem. Pak se Plzeň uklidnila trefou Michala Štrajta z desítky, který skóroval vůbec ze svého prvního doteku v letošní sezoně. Od té doby byla Plzeň uvolněná a v závěru přidala dvě branky. Má tedy nakročeno ke třem bodům. Každopádně za úvodních 17 minut zaslouží hosté velkou pochvalu.
     
    Jinak zatím všech devět branek Plzně v tomto ročníku 1. FUTSAL ligy ze hry dala první čtyřka Buchta – Holý – Vnuk – Seidler.
     
    Sestavy podle čtyřek

    SK Interobal Plzeň: Němec (Luhový) – Buchta, Holý, Vnuk, Seidler – Rick, Kozár, Ševčík, Künstner – Rešetár (C), Havel, Maur, Štrajt.

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov – Rott (C), Fichtner, Havrda, Bialek – Švec, Caizl, Zapletal, Abrham – Bužík, Hanzlík, Klimt, Bejda.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:22
    Po chybě v rozehrávce hostů střílel Künstner z pravé strany na přední tyč do rukou Kirova.
     
    20:43
    Podruhé v zápase přišel Peter Kozár o roh z levé strany, tentokráte pískal rozhodčí Čurda.
     
    21:17
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    GABRIEL RICK využil dobré clony před bránou a ze střední vzdálenosti propálil Kirova do pravého dolního rohu. Asistence: Dušan Künstner.
     
    21:40
    Kozár nachystal míč ze středu na levou stranu do tutovky pro Ricka, ale ten sám před Kirovem obstřelil brankáře hostů vedle zadní tyče!
     
    21:58
    Abrham fauloval na levé straně Ševčíka, hosté posléze zablokovali volný přímý kop.
     
    22:37
    Zapletal si dovolil kličku jakožto poslední obránce na levé straně, poté šel proti Rickovi a ten jej podrazil, na fauly 1:1.
     
    22:53
    Caizl z otočky na pravé straně trefuje levou ruku Němce u kratší tyče.
     
    23:06
    Jinak tedy z hry Plzně by měl Fanklub defenzivního futsalu radost, protože již 77 minut Interobal neinkasoval. Naposledy skóroval proti domácím v soutěžním utkání Václav Koc v dresu Jeriga v poháru.
     
    24:06
    Kirov vyhodil míč na pravou stranu na Bialka, ten měl hned u sebe Seidlera.
     
    24:07
    Plzeň hraje powerplay s Němcem v poli.
     
    24:24
    Tomáš Buchta zasáhl nohou na levé straně Fichtnera po ztrátě míče, na fauly 2:1.
     
    24:45
    Nechybělo mnoho, aby hrubku Plzně v rozehrávce potrestal Bialek, jenže netrefil z velké dálky a pravé strany prázdnou branku.
     
    25:05
    Samozřejmě, že z toho, co bylo řečeno před malou chvíli vyplývá, že Plzeň v tomto ročníku 1. FUTSAL ligy nedostala branku a rozhodně je schopna udržet čisté konto i dnes.
     
    25:42
    Vnuk se vztekal a dožadoval se toho, aby rozhodčí Lafek vzal Bialkovi aut, protože hráč České Lípy neměl postavený míč na lajně.
     
    26:20
    Holého pokus levačkou z pravé strany tečoval ve vápně Seidler, ale Kirov stačil zareagovat na změnu dráhy balónu.
     
    27:05
    Interobal musel hrát bez Němce a na dlouhou nahrávku nedosáhl Vnuk na levé straně, aut pro hosty.
     
    27:44
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Rick vyhrál hlavičkový souboj na levé straně a prodloužil tím míč do běhu DUŠANU KÜNSTNEROVI. Ten byl najednou sám před Kirovem a toho obstřelil po zemi křížem na vzdálenější tyč. Asistence: Gabriel Rick.
     
    28:19
    Marek Kopecký pustil do hry Michala Štrajta a jeho centr z levé strany na bližší tyč tečoval Dušan Künstner do autu.
     
    29:07
    Rick obešel na levé straně Abrhama a předložil balón do vápna Kozárovi, ten následně nevěděl, kde se nachází míč a obránce mu jej sebral.
     
    29:49
    Lukáš Němec se málem sám připravil o nulu. Nejprve jej chtěl protihráč přehodit z dálky a z pravé strany poté, co plzeňský brankář podpořil spoluhráče při powerplay a zasáhl na hranici šestky. Poté udělal chybu v rozehrávce, ale včas ji napravil skokem při souboji s Fichtnerem v brankovišti!
     
    30:16
    Havrda natáhl k ráně křížem z pravé strany ze střední vzdálenosti a míč se zastavil na pravé dlani Němce.
     
    30:38
    Vnuk rychle nacentroval míč autem z levé strany na vzdálenější tyč, kde se natahoval po balónu Seidler a těsně minul bránu.
     
    31:52
    Holý se omlouvá Fichtnerovi za faul z levé strany. Vypadalo to, že Fichtner dostal (možná) i koňára, ale hned si dané místo namasíroval a může pokračovat.
     
    32:03
    Kirov vyběhl zleva proti Vnukovi, ten podržel míč na sálovce a nahrál na levou stranu. Havel trefil v dobré pozici před sebou stojícího soupeře.
     
    32:40
    Seidler, Vnuk, Holý a Havel si posouvali míč na útočné polovině, ale zatím bez zakončení.
     
    33:13
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ VNUK využil velké chyby hostů při rozehrávce, přetlačil Abrhama a míč poté skončil až v prázdné bráně hostů. Bez asistence.
     
    33:52
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Rick vyřešil situaci dva na jednoho přihrávkou z pravé strany na zadní tyč, kde vyhrál PETER KOZÁR souboj s Rottem a zakončil do prázdné branky. Asistence: Gabriel Rick.
     
    34:30
    Čtvrtý faul Plzně.
     
    34:57
    Němec vyhodil míč na levou stranu a zakončení Künstnera hlavou dopadlo nad horní tyč.
     
    35:41
    Künstner se dostal z pravé strany přes Zapletala a Bužíka na střed a střílel bodlem vedle pravé tyče.
     
    36:21
    Künstner se nedohodl na pravé straně se Štrajtem a rozehrává Abrham se Zapletalem.
     
    36:46
    V době, kdy je na place i Lukáš Rešetár, tak si seběhl Peter Kozár na pravou stranu a ve velké šanci poslal balón vedle zadní tyče.
     
    37:09
    Havrda nevěděl, že má zády Vnuka a nahrával patou na sálovku rozběhnutého plzeňského futsalisty. Ten se z levé strany hnal sám na Kirova, ale minul přední tyč. Potom ještě vztekle zakopl balón.
     
    37:36
    Výborný Němec si poradil se zakončením Rotta z levé strany levou rukou.
     
    37:58
    Powerplay Interobalu s Němcem.
     
    38:13
    Vnuk předložil roh z levé strany na bližší tyč a Seidler mířil placírkou vedle brány.
     
    38:44
    Klimtovu střelu z pravé strany přizvedl Rešetár nad branku.
     
    39:11
    Vnuk vracel míč při brejku na levou stranu Rešetárovi a bylo vidět, že mu přeje, aby dal gól, jenže vzápětí se dostal za balón obránce hostů a bylo po akci Interobalu.
     
    39:26
    Bužík neměl postavený míč při autu z levé strany na lajně a aut tak kope domácí celek.
     
    39:49
    Tomáš Vnuk kroutí hlavou poté, co odpískal sudí Lafek faul Pavla Caizla právě na něj.
     
    39:49
    Marek Kopecký pustil na hřiště Matěje Maura.
     
    39:56
    Seidler nahrál hezky lobem z levé strany na střed Havlovi, ale ten sám před Kirovem nedokázal přehodit brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Plzeň poráží Českou Lípu 8:0, když se 17 minut hledala, Česká Lípa jí byla vyrovnaným soupeřem, ale pak Plzeň uklidnila proměněná desítka Michala Štrajta, který skóroval hned při svém prvním doteku s míčem v letošní sezoně. Od té doby Interobal (možná) až dominoval.
     
    Jestli něco funguje Plzni v této sezoně, tak je to hra směrem dozadu. V tomto ročníku 1. FUTSAL ligy Interobal za 80 minut ještě neinkasoval. Poslední branku v soutěžním utkání obdržel od Václava Koce ve finále krajské části poháru SFČR proti druholigovému Jerigu. Dohromady tedy Lukáš Němec drží čisté konto 97 minut. A právě proti Václavu Kocovi si zahrají Plzeňští za necelé tři týdny po reprezentační pauze, kdy se představí na palubovce nováčka z Ústí nad Labem. Koc totiž těsně před startem 1. FUTSAL ligy přestoupil z Jeriga do Rapidu. Interobal následně čeká hodně zajímavý trojzápas doma Teplice – doma Slavia – venku Chrudim.
     
    Děkujeme za pozornost, mějte se fajn. (21:37:40)

    Vít Muzikář

    Branky: 3. Holý (Vnuk), 17. Štrajt (10 m kop), 19. Vnuk (Holý), 20. Seidler (Vnuk), 22. Rick (Künstner), 28. Künstner (Rick), 34. Vnuk, 34. Kozár (Rick)


    SK Interobal Plzeň: Němec (Luhový) – Buchta, Holý, Vnuk, Seidler – Rick, Kozár, Ševčík, Künstner – Rešetár (C), Havel, Maur, Štrajt.
    FC Démoni Česká Lípa: Kirov – Rott (C), Fichtner, Havrda, Bialek – Švec, Caizl, Zapletal, Abrham – Bužík, Hanzlík, Klimt, Bejda.

    Rozhodčí: Lafek, Čurda – Nagy

    Diváci: 250
    thejrc.org