Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leeds 4:3 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:2 (kon.)
konec
Fulham FC
0:3 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 12.09.2020, 13:30 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (15:32:12)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
     
    Je dobojováno, Arsenal v londýnském derby poráží Fulham jasně 3:0. Zatímco první poločas se nesl ve vyrovnaném duchu, po přestávce už svěřenci trenéra Artety ukázali své kvality a dominovali. Skóre otevřel už v deváté minutě Alexandre Lacazette, kterému hodně pomohl chybující Ream. Krátce po začátku druhé půle se hlavou prosadil debutant Gabriel, na něhož o osm minut později navázal Pierre-Emerick Aubameyang. Cottagers si nevypracovali výraznější příležitost, do příštího kola se musí určitě zlepšit. Naopak Kanonýři musí být spokojeni, velice dobře si vedl také třeba Willian, letní nákup z Chelsea, který si připsal dvě asistence.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání už se opravdu pouze dohrává. Arsenal dnes nepřipustil žádné překvapení a do nového ročníku Premier League vstoupil suverénním vítězstvím.
     
    90+2
    Nketiah se marně snažil znepříjemnit rozehrávku soupeře. Bryan na to konto vyslal dlouhý pas k Mitrovićovi, který ve vápně fauloval stopera Gabriela.
     
    90+1
    Dnešní utkání se protáhne o tři minuty.
     
    90
    Pokus vyjadřující dnešní ofenzivní zmar Cottagers předvedl Decordova-Reid, jehož dalekonosná rána nemohla Bernda Lena jakkoliv zaskočit.
     
    89
    Něco zajímavého se ještě pokoušel vymyslet Nicolas Pépé. Moc prostoru ale nedostal, protože Joe Bryan tentokráte zazářil v defenzivní činnosti zdařilým skluzem.
     
    88
    Zajímavá kombinace Fulhamu ztroskotala na finální nepřesnosti. Decordova-Reid poslal Mitrovićovi míč až příliš daleko od nohy a našel pouze Lena.
     
    87
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Edward Nketiah.
     
    86
    Holding se v souboji s Decordovou-Reidem dotkl míče jako poslední. Fulham tak zahrával roh, na přední tyči si ale velice jistě počínal Gabriel.
     
    85
    Ceballos nasadil jesličky Anguissovi a nahrál Pépému. Bývalý hráč francouzského Lille cpal balon před branku, kde na něj přes Hectora nedosáhl Lacazette.
     
    84
    Ceballos přenechal balon krajanu Bellerínovi, jehož nadýchaný centr odhlavičkoval Ream jen kousek za vápno. Nápor Arsenali tedy pokračuje.
     
    83
    Alexandre Lacazette schytal pár ran od dotírajícího Reeda. Sudí Kavaagh nakonec ztratil trpělivost a odpískal domácímu středopolaři nedovolený zákrok.
     
    82
    Na nějaký obrat nebo drama už je ale pozdě. Arsenal zvládá druhý poločas na výbornou a velice soustředěně si jde pro premiérové tři body v této sezoně.
     
    81
    Určitě je třeba zmínit, že střídající hráči Fulhamu pomohli. Především André Anguissa působí ve středu pole velice jistě, spolehlivě rozděluje balony a říká si o účast v základní sestavě v příštím mači.
     
    80
    Holding fauloval Mitroviće, ale nutno dodat, že nedovoleně si počínali oba. Cairneyho přímý kop byl pro Arsenal snadnou záležitostí, balon odvrátil Gabriel.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 9. A. Lacazette, 49. Gabriel (Willian), 57. Aubameyang (Willian)

    Karty:   26. M. Hector (FHM), 61. Cairney (FHM) – 39. Aubameyang (ARS), 55. Bellerín (ARS)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    Fulham FC: Rodák – Odoi, M. Hector, Ream, Bryan – Reed, Cairney (C) – Kebano (63. Anguissa), Onomah (75. Decordova-Reid), Cavaleiro – Kamara (63. A. Mitrović).
    Náhradníci: Aréola – C. Christie, Le Marchand, Anguissa, Knockaert, Decordova-Reid, A. Mitrović.

    Arsenal FC: Leno – Holding, Gabriel, Tierney – Bellerín, Alnaní, Xhaka (79. D. Ceballos), Maitland-Niles – Willian (76. Pépé), A. Lacazette (87. Nketiah), Aubameyang (C).
    Náhradníci: Macey – Kolašinac, D. Ceballos, Willock, Saka, Pépé, Nketiah.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Sian Massey-Ellisová
    thejrc.org