Kladno – Kolín 7:1 (kon.) | Vsetín – Šumperk 6:0 (kon.) | Havířov – Sokolov 1:2 (kon.)
Poruba 2011 – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 4:3 (po pr.) | Jihlava – Prostějov 3:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 12.09.2020, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Šumperk na začátku třetí třetiny opět zabral a blízko vstřelenému gólu byli Krejčiřík s Kučerou. Do podobné šance se dostali také Gorčík s Pechancem a byl to nakonec Sebastián Gorčík, kdo po přihrávce Davida Březiny přidal další branku Vsetína. Hra ubrala na tempu, protože už deset minut před koncem utkání bylo o vítězi rozhodnuto. Valaši se i tak dostávali do velkých šancí, jednu individuální využil Roman Vlach a střelecké konto domácích uzavřel tečí střely Romana Půčka Branislav Rehuš. Čisté konto v první zápase sezony udržel David Gába.

    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:14:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Zápas už se pouze dohrává ve středním pásmu.
     
    58:32
    Machač vytvořil střeleckou příležitost pro Kloze, ten v přečíslení trestuhodně minul. Gajarského dorážka skončila na hrudi gólmana Draků.
     
    57:54
    Po vhazování v útočné třetině Šumperka se ke střele od modré čáry dostal Gewiese. Gába zasáhl levým betonem a vyrazil puk přesně na jednoho ze svých spoluhráčů, který minul odkrytou levou tyč.
    56:56 Branislav REHUŠ - 6:0
     
    56:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    BRANISLAV REHUŠ tečoval před brankou střelu Romana Půčka od modré čáry a přidává tak už šestý gól Vsetína. Asistence: Roman Půček, Jan Bartko.
     
    56:18
    Hraje se v rohu za Gábovou brankou. Draci se snaží o kombinaci, nadějněji však vypadají rychlé vsetínské protiútoky.
     
    54:43
    Kabelka svou přihrávkou ve středním pásmu trefil jen Šilhavého, který vyslal do útoku Kudělku. Proti němu zasahuje Peksa.
    53:43 Roman VLACH - 5:0
     
    53:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    ROMAN VLACH vybojoval puk na vrcholu pravého kruhu proti Bernovskému. Před brankovištěm zamíchal s kotoučem a špičkou hole jej poslal do bližšího horního rohu. Tam se od břevna a levé tyče odrazil až za brankovou čáru. Asistence: Bez asistence.
     
    53:19
    Vsetín vyhrál buly v útočném pásmu a Půček transportoval puk Štachovi na modrou čáru. Vsetínský obránce vystřelil, tento pokus ještě před brankou tečoval právě Půček, který celou akci vymyslel.
     
    52:55
    Gába neviděl na ránu Kabelky od modré. Nakonec však nemusel vůbec zasahovat, jelikož jeho pokus skončil na bruslích bránícího Bartka.
     
    52:04
    Ofenzivní akce, která se rodila za vsetínskou brankou měla velmi zajímavé pokračování. Machač uvolnil Gajarského, ten si položil gólmana a měl před sebou volnou branku. V tento okamžik zasáhl jen bližší tyč a dorážka skončila na bránícím hráči.
     
    50:17
    Při střídání Draků se Valaši nastěhovali před Peksu. A v této situaci z mezikruží vystřelil Šilhavý a počkal si ještě na dorážku. Od modré čáry zakončoval Kudělka.
     
    49:42
    Hra se přesunula před Gábu a zpomalila se. Šumperk kombinuje, zatím bez střely.
     
    48:40
    Gorčík se opět ocitl ve střelecké pozici, a to v ostrém úhlu na pravém křídle. Tentokrát mu střela nesedla.
    47:39 Sebastián GORČÍK - 4:0
     
    47:39
    Vsetín právě vstřelil branku!
    David Březina dojel k volnému kotouči za brankou Šumperku a poslal jej SEBASTIÁNU GORČÍKOVI do mezikruží. Ten měl volné pole působnosti a podruhé v tomto zápase poslal puk pod horní tyč. Asistence: David Březina.
     
    46:32
    Šilhavého střela zápěstím končí nad šumperskou brankou.
     
    45:54
    Rehuš s Vlachem se společně propracovali před šumperskou branku, druhý jmenovaný poslal puk pouze kolem bližší tyče.
     
    45:07
    Přes skupinku hráčů vystřelil z mezikruží Březina. Peksa jeho střelu do levého horního rohu i přes nepříznivé podmínky viděl a zákrok lapačkou si vychutnal.
     
    44:38
    Na pravém křídle se uvolnil Gorčík a měl skvěle nakročeno k zakončení bekhendem mezi betony. Tuto variantu ale vsetínský útočník nezvolil a poslal puk za sebe na Pechance, jehož pokus zastavil gólman Peksa.
     
    43:52
    Gába po jedné z prudkých střel zaváhal v rozehrávce a nebezpečnou střelou zahrozil Bernovský.
     
    42:52
    Krejčiřík ranou po Kučerově přihrávce vysoko přestřelil vsetínskou branku. Toto přečíslení Šumperku nevyšlo, stále se však drží v útoku.
     
    42:04
    Hroch obehrál Štacha a s pukem na holi se dostal až k levé tyči. Po překonání vsetínského beka chtěl přehodit kotouč přes Gábův vzdálenější beton, to se mu nepovedlo.
     
    41:08
    Draci do začátku třetiny opět vletěli, ale nyní už jsou u puku opět Vsetínští. Z kruhu zakončoval Březina, v další vlně si na vrchol kruhu nabruslil také Pechanec a mířil na bližší tyč.
     
    40:35
    Gába musel zakročit proti rychlé střele Baláže, která přišla z mezikruží.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Valaši ve druhé třetině navýšili své vedení. Nejprve se v přečíslení dva na jednoho střelou pod břevno prosadil Sebastián Gorčík. O 45 sekund později jej s velmi podobnou střelou následoval Branislav Rehuš. Domácí se stali výrazně lepším týmem, jako kdyby dvě rychlé branky Šumperk úplně zmrazily. Tento obraz hry se udržel až do konce druhé dvacetiminutovky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Druhá třetina se i přes útočné snahy Draků dohraje před šumperským brankářem, kde domácí v posledních sekundách druhého dějství kombinují.
     
    39:03
    Vsetín po vhazování ve svém pásmu dostal puk za modrou čáru. Tam jej získali Draci a snaží se prodrat zpět. Domácí defenziva je neústupná.
     
    38:44
    Nečekaná střela Krejčiříka překvapila Gábu. Domácí brankář zasáhl betonem a hra je přerušena.
     
    37:13
    Vsacané se stáhli okolo Peksova brankoviště. Březina poslal puk z mezikruží více dopředu na Pechance, ten ještě přihrál Gorčíkovi u pravé tyče. Nechybělo mnoho a puk právě kolem brankové konstrukce proklouzal za gólmanova záda.
     
    36:41
    Šumperským se povedlo vybojovat puk za brankou Vsetína. Jejich následná kombinace ale skončila na vsetínských hokejkách a domácí už jsou v dalším přečíslení.
     
    36:14
    Gajarského střela z vrcholu levého kruhu proletěla okolo levé tyče.
     
    35:57
    Hosté jsou v útočném pásmu těsně bráněni a nemohou dostat ke střele.
     
    35:10
    Hořanský s přihrávkou v útočném pásmu vyčkával a počkal si na najíždějícího Jenáčka. Střela vsetínského obránce pak skončila na bránících hráčích Šumperka. Draci se opět vydávají ke Gábově brance.
     
    33:59
    Kudělkova rána neprošla až na šumperského brankáře. Drakům se ji podařilo zablokovat a vydávají se na druhou stranu kluziště.
     
    32:49
    V první třetině se do brejků dostávali jen hosté, nyní jsou přečíslení k vidění na straně Vsetína. Jednu takovou akci nyní zakončoval Kloz.
     
    32:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vsetínu bude po dobu deseti minut chybět útočník Šilhavý, jenž protestoval proti odpískání hry vysokou holí.
     
    31:56
    Kudělkovu přihrávku do mezikruží nasměroval Pechanec do Peksovy výstroje.
     
    31:12
    Vlachovu přihrávku z levého kruhu ztečoval Gewiese vysoko nad vsetínskou střídačku. Ondračka tak byl ochuzen o možné zakončení po této přihrávce, a tak si při další možné příležitosti kotouč sám našel a z ostrého úhlu přece jen zakončil.
     
    30:54
    Valaši se drží v útočné třetině, Šumperku se nedaří dostat k puku a alespoň na chvíli opustit vsetínské sevření.
     
    29:37
    Domácí se opět dostali do gólové šance. V mezikruží zakončoval obránce Hryciow.
     
    28:58
    Domácí v plném počtu.
     
    28:42
    Machač nabruslil do útočné třetiny a zadovkou našel Gajarského, jenž bekhendem zakončil na bližší tyč. Machač se dostal k další střele, kterou Ondračka tečoval na Peksovu branku. Hra je přerušena.
     
    28:07
    Gewiese nedobruslil puk u vsetínské branky, a tak se Gába rozhodl rozehrát. Kotouč končí mezi modrými čarami.
     
    27:33
    Valaši mají i přes oslabení kotouč pod kontrolou a drží jej u Peksovy branky.
     
    26:58
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Kudělka – 2 min., podrážení).
     
    25:51
    Oddechový čas pro hosty.
    25:51 Branislav REHUŠ - 3:0
     
    25:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lubomír Štach poslal puk od mantinelu do předbrankového prostoru, kde už v tu chvíli stáli Roman Půček s BRANISLAVEM REHUŠEM sami proti jednomu šumperskému obránci. Půček to udělal nejlépe, jak mohl. Vyzval ke střele svého spoluhráče, který z první prostřelil přemisťujícího se gólmana. Asistence: Roman Půček, Lubomír Štach.
    25:06 Sebastián GORČÍK - 2:0
     
    25:06
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté drželi soupeře pod tlakem, v důsledku však přetáhli střídání, a tak nestačili dobruslit přečíslení dva na jednoho v podání Davida Březiny a SEBASTIÁNA GORČÍKA, který zakončil pod horní tyčku. Asistence: David Březina, Antonín Pechanec.
     
    24:46
    Za Gábou zvoní tyčka, konkrétně spojnice tyčky a břevna.
     
    23:37
    Šumperk pokračuje v rozehraném útoku. Hroch pálil z pravého kruhu, k doraženému kotouči se dostal ještě Spratek a v předbrankovém prostoru nadále zůstává Řezáč.
     
    23:26
    Domácí v plném počtu.
     
    22:26
    Draci už jsou před Gábou a nejvýraznější osobností přesilové hry je obránce Gewiese. Nejprve střílel z ostrého úhlu na bližší tyč, poté dvakrát zakončoval z větší vzdálenosti.
     
    21:41
    Šilhavý vyhrál buly ve středním pásmu ofenzivním způsobem a Šumperk tak musí pro kotouč až za svou vlastní branku. Odtud taky zakládá svůj přesilovkový útok.
     
    21:26
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Roman Půček.
     
    21:21
    Král s Bernovským vybojovali útočné pásmo a první jmenovaný ihned po přechodu modré čáry vypálil do pravého horního rohu. Branku přestřelil.
     
    20:26
    Po přestávce začínají aktivněji hosté. Gewiese předal na modré čáře puk Milfaitovi, a ten podél mantinelu projel až k pravé tyčce Gábovy branky, odkud nahrál v mezikruží připravenému Jarošovi. Člen první útočné formace na nic nečekal a z první vypálil do Gábovy výstroje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Utkání prvního kola začalo z obou stran opatrně. Oba celky se na kotouči střídaly, hrálo se ve středním pásmu a ani jedna strana se dostala do větší střelecké příležitosti. Následně převzal otěže zápasu Vsetín a šumperská defenziva měla plné ruce práce. Hostům se však i přes vsetínský tlak dařilo využívat nepozornosti soupeře a dostávat se do přečíslení. První branka zápasu padla až v přesilové hře, kdy přesnou souhru předvedli Antonín Pechanec s Romanem Půčkem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Zároveň se sirénou oznamující konec první třetiny zamířil z vrcholu levého kruhu Machač. Jeho střelecký pokus likviduje Peksa ramenem.
     
    19:30
    Mohlo být vyrovnáno, jelikož Milfait hledal křižnou přihrávkou zcela volného Baláže u levé tyčky. Hostující útočník kotouč nezpracoval dostatečně rychle, a tak ke střele vybídl ještě obránce Věntuse.
     
    18:58
    Vsetínští se usadili v pásmu a operují těsně u šumperského brankoviště.
    17:44 Roman PŮČEK - 1:0
     
    17:44
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Ondřej Smetana přihrál ze středního pásma Antonínu Pechancovi, který si nabruslil na vrchol pravého kruhu. Mezitím už si ROMAN PŮČEK najel do volného prostoru na levém křídle, odkud kotouč střelou z první procedil mezi ruku a tělo gólmana Peksy. Asistence: Antonín Pechanec, Ondřej Smetana.
     
    17:33
    Valaši se nemohou usadit před brankou Šumperku. Gába rozehrává.
     
    17:12
    Kotouč je opět za brankou Vsetína.
     
    16:35
    Domácí se dostali zpět do útoku, po dvou přihrávkách si ovšem Šilhavý neporadil s napadáním Milfaita a puk končí ve středním pásmu.
     
    16:11
    Draci okamžitě vyhazují puk až za Gábovu branku.
     
    16:04
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Daniel Hroch – 2 min., držení).
     
    15:48
    Valaši hrají v signalizované výhodě. V šesti rozehrávají zpoza vlastní brány.
     
    15:12
    Další šumperské přečíslení, tentokrát dva na jednoho. Král z pravého kruhu trefuje spojnici pravé tyče a břevna.
     
    14:20
    V přečíslení třech na jednoho Jaroš nic nevymýšlel a sám z levého křídla vystřelil. Snažil se najít mezeru mezi bližší tyčí a rukou gólmana Gáby, ten otevření skóre nepovolil.
     
    12:54
    Půček dostal přesnou přihrávku od obránců a spolu se svými spoluhráči z útoku se dostal do přečíslení tři na dva. Třetí formaci Vsetína se však úplně nepovedl přechod do pásma a při druhém pokusu skončila souhra Březiny s Rehušem střelou nad horní tyč.
     
    11:49
    Na druhé straně pálil Gewiese a Gába musel zasahovat také proti pokusům Kabelky a Řezáče.
     
    11:17
    Kloz nahazoval kotouč z nulového úhlu před brankoviště, ten však začal po teči směřovat pod horní tyčku. Peksa měl nyní obrovské štěstí.
     
    10:21
    Šumperk si u vlastní střídačky vybojoval kotouč, a vydal se do útoku. O zakončení se na levém křídle pokusil Hroch, jeho střela však mířila mimo vsetínskou branku.
     
    09:12
    Šumperk se na chvíli osvobodil ze vsetínského tlaku, ale rychlý přechod do protiútoku zvládl Vlach. Obešel bránícího Kabelku a vystřelil do bližšího horního rohu.
     
    07:58
    Peksa má plné ruce a nohy práce. Teď k jednomu ze zákroků vyjel před brankoviště, čehož mohli ke skórování do prázdné branky využít Gajarský s Machačem.
     
    07:27
    Úplně sám se na pravém křídle ocitl Machač. Bez čekání vystřelil z kruhu, Peksa jeho pokus vykryl betony, od kterých se puk odrazil do chumlu hráčů v mezikruží.
     
    07:09
    Od modré čáry střílel do horních pater branky Hryciow. Peksa zasahuje pravým ramenem.
     
    06:17
    Jedna ze vsetínských přihrávek v útočném pásmu byla nepřesná, čehož k úniku po levém křídle využil Hroch. Pohotově zareagoval obránce Jenáček, jenž soupeře dobruslil a zamezil mu ve střele.
     
    05:56
    Valaši zůstávají v útočném pásmu a kombinují u modré čáry.
     
    05:12
    Valaši se stáhli okolo Peksova brankoviště. Z vrcholu kruhu střílel Kudělka, na teč u brankové konstrukce čekali Březina s Gorčíkem, a právě druhý jmenovaný kotouč lehce poslal mimo branku.
     
    04:32
    Drakům se nepodařilo přejít přes střední pásmo. Kudělka zakládá vsetínskou ofenzivu.
     
    03:50
    Gewiese našel ze středního pásma Jaroše čekajícího na útočné modré čáře. Jaroš byl zcela volný, najel si na levý kruh a vystřelil nad Gábův pravý beton. Vsetínský gólman byl připraven.
     
    03:35
    Gajarský protečoval kotouč za Peksovu branku, kde se jej následně chopili Draci. Také oni na Gábovu branku jen lehce nahazují.
     
    02:55
    Hraje se hlavně podél mantinelu, kotouč často střídá své majitele a oba celky spíš jen nahazují do pásma.
     
    02:25
    Valaši vyhráli vhazování před Peksou, o puk však rychle přišli. Ani rozehrávka Šumperku ale nebyla přesná a buly se opět stěhuje k hostujícímu brankáři.
     
    01:58
    Více střeleckých příležitostí si v prvních dvou minutách hry vytvořili hosté, domácí se ještě do ofenzivy nedostali.
     
    00:50
    Gajarský se uvolnil po pravém křídle a dostal se do mezikruží. Zakončení mu nevyšlo, puk mu mezi čtyřmi bránícími hráči sjel z hokejky.
     
    00:38
    Vhazování před Gábou vyhráli Draci, ti na nic nečekali a okamžitě otestovali pozornost soupeřova gólmana. Gába zasahuje betonem a Vsetín se od začínajícího tlaku Šumperku osvobozuje.
     
    00:24
    Domácí zavezli kotouč za svou branku, odkud rozehráli. Souhra Kloze se Smetanou ale nebyla přesná a je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Strmeň) – Hryciow, Smetana, Kudělka (C), Bartko, Štach (A), Jenáček, Ondračka – J. Kloz, Machač, Gajarský – Březina, Pechanec, Gorčík – Půček, R. Vlach, Rehuš – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Gewiese (C), Kabelka, Weintritt, Řezáč, Věntus, Dosek, Nepokoj (A) – Jaroš (A), Milfait, Baláž – Bernovský, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Uhlík, Spratek, Hroch – Kučera, Scheuter, Krejčiřík.

    Rozhodčí: Kašík, Cabák – Bartek, Konvička.
     
    DRACI PARS ŠUMPERK

    Nováček ze Šumperku předvedl velice sympatický závěr přípravy, kdy porazil Přerov 6:2, o jednu branku méně pak dal Prostějovu. Draci se utkali také s extraligovými Vítkovicemi, s výsledkem 2:4 z tohoto utkání mohou být taktéž spokojeni.

    Šumperk udržel svou oporu Jana Milfaita, jenž svou pozici v týmu potvrdil také v přípravě. Vidět byl také Daniel Hroch nebo Tadeáš Jaroš. Talentovanými posilami pro šumperský tým budou brankář Martin Altrichter nebo útočník Tadeáš Král. Dobrá čísla v přípravě ukázal také Jan Bernovský.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Ze sedmi přípravných zápasů vyhráli Valaši čtyřikrát, přičemž každého ze svých soupeřů aspoň jednou porazili. Svá přátelská utkání odehráli Vsetínští s Frýdkem-Místkem, Kopřivnicí, Prostějovem a Porubou.

    Po odchodu kapitána Jonáka převzal céčko Tomáš Kudělka, jenž před sezonou posílil obranné řady VHK. Spolu s ním přišli plnit defenzivní úkoly Lubomír Štach, Jan Bartko a po sezoně v Třebíčí se na Lapač vrátil Jakub Jenáček. Do útoku pak přišli Jakub Babka, Adam Gajarský, vsetínský odchovanec Roman Půček a také nejproduktivnějším hráč přípravy Jan Kloz. Ten pozici na špici tabulky sdílí s spolu s Romanem Vlachem a Vojtěchem Šilhavým.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! To, na co jsme tak dlouho čekali, je tady. Dnešním dnem startuje Chance Liga a já vás vítám u online přenosu zápasu prvního kola mezi týmy VHK ROBE Vsetín a DRACI PARS ŠUMPERK.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 18. Půček (Pechanec, Smetana), 26. Gorčík (Březina, Pechanec), 26. Rehuš (Půček, Štach), 48. Gorčík (Březina), 54. R. Vlach, 57. Rehuš (Půček, Bartko)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Strmeň) – Hryciow, Smetana, Kudělka (C), Bartko, Štach (A), Jenáček, Ondračka – J. Kloz, Machač, Gajarský – Březina, Pechanec, Gorčík – Půček, R. Vlach, Rehuš – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Gewiese (C), Kabelka, Weintritt, Řezáč, Věntus, Dosek, Nepokoj – Jaroš (A), Milfait (A), Baláž – Bernovský, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Uhlík, Spratek, Hroch – Kučera, Scheuter, Krejčiřík.

    Rozhodčí: Kašík, Cabák – Bartek, Konvička
    ocianews.com