Kladno – Kolín 7:1 (kon.) | Vsetín – Šumperk 6:0 (kon.) | Havířov – Sokolov 1:2 (kon.)
Poruba 2011 – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 4:3 (po pr.) | Jihlava – Prostějov 3:2 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 12.09.2020, 17:00 • RT TORAX ARENA • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prvotní technické trable jsme zdárně zažehnaly, takže doufám, že nezpůsobily v řadách fanoušků u pc nebo na mobilech nějaké negativní ohlasy. Děkuji tímto za shovívavost a přeji krásný zbytek sobotního večera.

    V globále i příjemnou neděli. Z RT TORAX ARENY se pro dnešní den s Vámi loučím a těším se na další přenosy.na slyšenou, na viděnou a i na počtenou.
    Buďte zdrávi nejen na těle, ale i na duši. (19:35:49)
     
    Velmi napínavé a divácky zajímavé utkání máme za sebou. Poruba po vstřelení gólu po parádní akci z vlastní třetiny malinko polevila a v závěru utkání se více méně bránila. Benátky cítily šanci a navyšovaly Muštukovsovi jeho konto zásahů. V poslední minutě sáhli hosté po hře bez gólmana, což navýšilo důraznost na porubskou bránu. Jenže tu dnes hájil Ervins Muštukovs a byl excelentní. Díky technickému provinění se hra přesunula do středního pásma a co se Porubanům nezdařilo v běžné hře, podařilo se v poslední vteřině. Po nahrávce z buly se do prázdné brány trefil Petr Kanko a HC RT TORAX Poruba 2011 vyhrává úvodní zápas Chance ligy 3:1.
    Hostující Benátky nad Jizerou předvedly parádní hokej, přestože je tým snad nejmladší ze všech účastníků. Však měl dnes taky šest juniorů v sestavě! na Porubu se Benátky připravily náramně a kdyby utkání skončilo remízou, nikdo by se nemohl divit. Nakonec ale jedou z Moravy bez bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Petr KANKO - 3:1
     
    59:59
    Poruba právě vstřelila branku!
    Po buly pálí PETR KANKO do prázdné brány. Asistence: Tomáš Jáchym.
     
    59:58
    Tlak hostů je opravdu důkladný a nepříjemný. Puk jen tak tak míjí pravou tyč. Sudí píská postavení hráče v brankovišti, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    59:05
    Benátky odvolávají během hry brankáře a do útoku se tak dává šest hráčů. V souboji nakonec vyhrává Poruba a posílá puk přes všechny čáry. Jen těsně míjí pravou tyč benátské brány. Píská se zakázané uvolnění.
     
    58:55
    Tam a zpět a znova to samé. napínavý zápas až do posledních vteřin.
     
    57:08
    Souboje ve středním pásmu vyhrávají domácí a zkouší dopracovat se navýšení vedení. Oba týmy ale vyznávají tlak na mantinel, čímž se zabrání přímé hrozbě střely. Vychází to na obou stranách.
     
    56:57
    Domácí se spoléhají na kvality gólmana. Ten zasahuje při střele Čederleho.
     
    55:59
    Po delší době se hraje u Žajdlíka. Puk ale za brankou vybojoval Bienek a tak můžou hosté zaútočit. Momentálně jsou aktivnější v napadání a tvořivější, takže mají puk více na holích. Proto ty šance a možnosti na vyrovnání.
     
    54:51
    Domácí v plném počtu.
     
    53:30
    Muštukovs drží jednobrankové vedení! Benátští měli několik šancí dostat puk do brány, ale naráží na bystrého a velmi obratného brankáře. Neuspěli jak Kolmann, tak Hrabík.
     
    52:51
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Michal Hotěk – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Radim Toman.
     
    52:51
    Jen krátká návštěva před Žadlíkem a opět je horko porubské obraně! navíc se do Dlouhého opřel Žovinec a je i velmi divoko kolem Muštukovsovy brány.
     
    51:38
    Střela Kováře od modré končí na pravé tyči. Při odrazu se dostává puk na hůl Wiencekovi, který ale trefuje ležící Muštukovsovy betony, který je navíc i pozvedl. Za ním se vytvořila pro jistotu hradba z obránce Urbance a útočníka Endála.
     
    50:45
    Domácí se v útočné třetině moc neohřáli a už opět musí bránit.
     
    50:17
    Muštukovs udržel puk na levé tyči i při dotírání Hrabíka s Wienckem.
    Marken.cz

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 1. Sikora (Teper), 46. Endál (Pastor, Urbanec), 60. Kanko (T. Jáchym) – 10. Hrabík (Rychlovský)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Foltán) – Teper, Žovinec, T. Voráček, Kozák, Urbanec, Slavík, Pastor – Sikora, T. Jáchym, Pořízek – Stloukal, Korkiakoski, Endál – J. Káňa, M. Hlinka, Kanko – Brodek, Hotěk, Toman.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hrstka) – Kunst, Aubrecht, Kovář, Bieniek, Kolmann, P. Krejčí – A. Dlouhý, Čederle, Najman – Rychlovský, Wiencek, D. Špaček – Jiruš, Pabiška, Cikhart – Hrabík, Šafařovský.

    Rozhodčí: Čech, Vrba – Otáhal, Dohnal
    thejrc.org