Karviná – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Brno 3:1 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
2:5 (2:2)
AC Sparta Praha
Neděle 13.09.2020, 16:30 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Trojité střídání v karvinském celku. Zápas skončil pro Bartošáka, Papadopulose a Mangabeiru, na jejich místa nastoupili Janečka, Tavares a Jursa.
     
    87
    Ndefe z pravé strany uviděl volného Ostráka, ten se kličkou zbavil protihráče a prudce vypálil nad břevno sparťanské branky!
     
    85
    Poslední střídání v týmu Sparty. Hřiště opouští nejlepší hráč letenského celku Adam Hložek, jeho místo zaujal Karlsson.
    82. Libor KOZÁK - 2:5
     
    82
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pro Karvinou je to až kruté. Ladislav Krejčí starší pláchl po pravé straně, odcentroval na vrchol šestnáctky, kde byl LIBOR KOZÁK, který střelou k pravé tyči popáté rozvlnil síť Bolkovy brány – 2:5!
     
    77
    Po rohovém kopu z pravé strany se do zakončení dostal Ladislav Krejčí mladší, ale střelou z výskoku přestřelil karvinskou branku.
     
    76
    Střídání u Sparty. Lukáše Juliše vystřídal Libor Kozák.
     
    71
    Střídání u karvinského týmu. Pro Smrže utkání skončilo, jeho místo zaujal Marek Hanousek.
    70. Obnovená premiéra ve sparťanském dresu! Krejčí starší jde na hřiště.
     
    70
    Střídání na straně Sparty. Vindheima vyměnil Ladislav Krejčí starší.
     
    62
    První změna zápasu: Qoseho nahradil Mikuš.
     
    62
    Hanousek vběhl do pokutového území, kam přilétl centr z pravé strany od Vindheima, ale z první minul pravou tyč karvinské brány.
    56. Adam HLOŽEK - 2:4
     
    56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejlepší hráč na hřišti ADAM HLOŽEK, převzal míč na levé straně od Sáčka, který rozjel rychlý brejk po karvinském rohovém kopu, vběhl do pokutového území a bombou k tyči navýšil náskok Sparty na 2:4!
     
    54
    Ostrák mohl bleskově vyrovnat, zatančil v pokutovém území, ale jeho pokus k tyči vyrazil brankář Heča vedle brány!
    53. Ladislav Krejčí ml. - 2:3
     
    53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dočkal rozehrál akci na levou stranu, odkud Lischka vypustil krásný centr, který zamířil na zadní tyč, kde vyplul LADISLAV KREJČÍ MLADŠÍ a hlavou pod břevno nedal brankáři Bolkovi šanci – 2:3!
     
    51
    Ostrák přenechal míč na levé straně Bartošákovi, ten odcentroval do pokutového území, kde našel hlavu Papadopulose, ale bývalý hráč Arsenalu nebo Leverkusenu poslal míč mimo bránu!
    45+2. Bořek DOČKAL - 2:2
     
    45+2
    Sparta právě vstřelila branku!
    BOŘEK DOČKAL vystřelil po zemi k pravé tyči, směr střely brankář Bolek vystihl, ale prudkou střelu kapitána Sparty nezastavil – 2:2!
     
    45+1
    Juliš vběhl z levé strany do pokutového území, přihrál před branku, kde se míče zmocnil Hložek a po souboji s Twardzikem upadl. Rozhodčí Proske odpískal penaltu.
    41. Adam HLOŽEK - 2:1
     
    41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané stihli ještě do poločasu snížit! Vindheim na pravém kraji prošel přes Twardzika, přihrál míč ADAMU HLOŽKOVI, který si ve vápně položil Šindeláře a střelou o břevno vstřelil první gól Sparty – 2:1!
    28. David LISCHKA - 2:0
     
    28
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak to je překvapení! Ostrák vysunul po levé straně Bartošáka, ten odcentroval z levé strany po zemi a DAVID LISCHKA napálil míč pod břevno vlastní brány – 2:0!
     
    27
    Sparta mohla bleskově vyrovnat! Dočkal odcentroval z přímého kopu do pokutového území, kde získal trochu prostoru Hložek, ale ani tentorkát hlavou neusměrnil míč do brány.
    23. Michal PAPADOPULOS - 1:0
     
    23
    Karviná právě vstřelila branku!
    Twardzik dlouhým pasem přes půl hřiště našel na pravé straně Ostráka, ten si s míčem zaběhl do pokutového území, vystřelil po zemi, brankář Heča míč vyrazil pouze vedle sebe, kde byl jako první MICHAL PAPADOPULOS a dorazil míč do prázdné brány – 1:0!
    15. Krejčího nebezpečnou hlavičku si Bolek pohlídal
     
    15
    Po centru z pravé strany hlavičkoval v oblasti penaltového puntíku Krejčí, jeho pokus zamířil do pravé dolní části branky, kde se položil Bolek a míč lapil.
    15. Vindheim netrefil Hložkův prudký centr
     
    15
    První vážná akce Sparty! Hanousek po levé straně vysunul Hložka, ten vypustil ze své kopačky prudký centr do malého vápna, kam si nabíhal Vindheim, ale hlavou nedokázal trefit balón!

    Igor Mainka

    Branky: 23. Papadopulos, 28. Lischka (vla.) – 41. Hložek (Vindheim), 45+2. Dočkal (pen.), 53. Ladislav Krejčí ml. (Lischka), 56. Hložek (Sáček), 82. Kozák (Ladislav Krejčí st.)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 19:11.
    MFK Karviná: Bolek (C) – Santos, Šindelář, Twardzik – Ndefe, Smrž (71. Marek Hanousek), Mangabeira (87. Jursa), Qose (62. Mikuš), Bartošák (87. Janečka) – Ostrák, Papadopulos (87. Tavares).
    Náhradníci: Neuman – Marek Hanousek, Jursa, Dramé, Mikuš, Tavares, Janečka.

    AC Sparta Praha: Heča – Plechatý, Čelůstka, Lischka – Vindheim (70. Ladislav Krejčí st.), Sáček, Ladislav Krejčí ml., Dočkal (C), Matěj Hanousek – Juliš (76. Kozák), Hložek (85. Moberg Karlsson).
    Náhradníci: Holec – Trávník, Kozák, Souček, Karabec, Ladislav Krejčí st., Moberg Karlsson.

    Rozhodčí: Proske – Caletka, Dresler.

    Diváci: 2914
    thejrc.org