Karviná – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Brno 3:1 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav
Neděle 13.09.2020, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký nedělní večer u sledování zápasu 3. kola Fortuna:Ligy, ve kterém se domácí FC Viktoria Plzeň utká s FK Mladá Boleslav. Po dvou odehraných kolech na tom ani jeden z dnešních soupeřů není ideálně, Plzni patří 12. místo, Mladá Boleslav je pak na poslední příčce.
     
    FC Viktoria Plzeň
    Plzeňští fotbalisté jsou po dvou kolech zatím na bilanci 50 na 50. V prvním kole se Viktoria po počátečním trápení dočkala tří bodů po výhře nad Opavou. Poté Západočeši nezvládli dobře rozehrané předkolo Ligy mistrů v Alkmaaru a vypadli. Následně přišel pro Plzeňany šok na severu Čech, v Liberci tým Adriana Guľy schytal vysokou porážku 4:1.

    Nyní se Viktoria bude snažit o nápravu reputace proti Mladé Boleslavi, v domácí prospěch by měly hrát zkušenosti, ale i podpora fanoušků, kterých může na stadion dnes už přes 6000.
     
    FK Mladá Boleslav
    Středočeši do nového ročníku Fortuna:Ligy nevstoupili dobře a zatím na jejich bodovém kontě svítí nula, navíc s přihlédnutím ke skóre je tým pod vedením kouče Jozefa Webera na poslední příčce. Boleslavští nejprve v prvním kole nestačili v Ďolíčku na domácí Bohemians vysoko 4:0, náprava reputace pak nevyšla ani doma proti Zlínu, kterému Boleslavští podlehli 1:3.

    Nyní čeká Mladou Boleslav jeden z nejtěžších soupeřů, ale třeba se dočkáme překvapení na hřišti favorizované Plzně.
     
    Vzájemné zápasy
    V poslední sezóně se oba týmy spolu utkaly včetně nadstavby hned třikrát a vždy zvítězil domácí celek. Nejprve Mladá Boleslav na svém hřišti vyhrála 2:1, když rozhodující branku dali Středočeši v 93. minutě z pokutového kopu. Následovaly dva jarní duely v Doosan Aréně, které nabídly bohaté gólové hody. Nejprve Plzeň vyhrála 4:2 a v nadstavbové části pak Viktoria deklasovala svého soupeře vysoko 7:1.
     
    Řekli před utkáním:
    Adrian Guľa, trenér Plzně: „Věřím, že fanoušky potěšíme přístupem, nasazením, kvalitním výkonem a hlavně dobrým výsledkem. Věřím, že oni nás přijdou podpořit. Bude to pro nás jeden z velkých motivačních prvků, i když těch samozřejmě máme více – například to, že potřebujeme odčinit poslední ligový zápas. Hrajeme doma, kde jsme velmi silní a chceme ukázat dobrou výkonnost, která nás dlouhodobě zdobila.“

    Pavel Bucha, záložník Plzně: „V zápase s Boleslaví se budeme chtít prezentovat útočným fotbalem. Budeme chtít dát hodně gólů, zvítězit a hlavně napravit ztrátu z minulého kola. Navíc by tentokráte mělo přijít dost fanoušků, na to se po dlouhé době těšíme. Doufám, že se jim odvděčíme vítězně.“
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, Hejda, Pernica, Limberský (C) – Káčer, Kalvach, Al. Čermák – Ba Loua, J. Kopic – Beauguel.
    Náhradníci: Staněk – Kayamba, Řezník, Chorý, J. Kovařík, Bucha, Brabec.

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Zahustel, Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň – Fulnek, Budínský (C), Túlio, Mašek – Drchal.
    Náhradníci: Šeda – Šimek, D. Ikaunieks, Michal Škoda, Stránský, Kulhánek, Douděra.

    Rozhodčí: Orel – Kubr, Vaňkát.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou připraveny na hrací ploše. Kapitáni se zdraví a s rozhodčími dnešního duelu, který za malou chvilku začne. Všem přejeme příjemnou zábavu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Viktoriáni jsou od úvodního hvizdu u míče, Lukáš Kalvach byl naní na útočné polovině nedovoleně povalen na zem, na domácí čeká standardní situace.
     
    2
    Ba Loua centroval z levé strany do vápna, na míč si naskakoval Pernica, ale jen těsně na něj nedosáhl. To mohla být hodně slušná šance.
     
    3
    Další faul Mladé Boleslavi, na polovině hřiště se provinil Ondřej Zahustel, a tak se domácí vrátí k míči.
     
    4
    Lukáš Hejda předběhl Drchala a trkl do míče, který se nakonec odkutálel až do zámezí. Hosté kopali roh, ale ten se jim vůbec nepovedl.
     
    4
    Do rychlého brejku uháněl Adriel Ba Loua, Túlio ho dostihl na levé straně. Domácí záložník po kontaktu upadl, ale hlavní sudí v tomto případě faul neviděl.
     
    6
    Tentokrát už se nedovolený zákrok hostí píská, Tatajev poslal k zemi Beauguela.
     
    6
    Plzni se ale rozehrávka moc nepovedla, balon nakonec skončil v autu. Do hry ho nyní vhazují Mladoboleslavští.
     
    7
    Aktivní Ba Loua ztratil rovnováhu při snaze kličkovat, poté se dopustil faulu. Domácí se ale k míči bleskově vrátili.
     
    7
    První obrovská šance duelu! Miroslav Káčer měl na noze svůj první gól v dresu Viktorie, v pokutovém území vypálil, ale gólman Petr Mikulec výtečně zasáhl! Následně dorážka Čermáka se neujala.
     
    8
    Další centr k bráně Boleslavi přišel z pravého křídla, ale znovu si pro míč dobře došel brankář Mikulec, který ho ukryl v rukavicích.
     
    9
    Milan Havel zabojoval a získal pro svůj celek rohový kop.
     
    11
    Ani Plzni se však zahrání rohu moc nepovedlo, přetažený centr nikdo z domácích nezasáhl. Viktoriáni jsou i nadále u balonu na vlastní polovině hřiště.
     
    11
    Mladoboleslavští fotbalisté se mohli vydat do bleskového brejku, ten byl ale zabržděn na levé straně, a tak z toho nakonec žádná šance nebyla. U míče jsou díky dobrému napadání znovu Plzeňané.
     
    13
    V posledních minutách se na kopačkách Plzně objevila řada nepřesných přihrávek a zpracování, hosté tak mohou být v klidu. Sami nyní mohou zaútočit.
     
    14
    Výborně se vrátil Káčer, ale Limberský záhy balon trochu lacině ztratil. Následně fauloval Ba Loua, hostující celek tak může nadále kombinovat.
     
    15
    Trma vrma před bránou Mikulce. Ten nakonec zasahovat nemusel, po několika odrazech se do míče z velké dálky opřel Miroslav Káčer, míč šel ale hodně vedle.
     
    16
    Jean-David Beauguel už se připravoval, že zakončí, na poslední chvíli před ním odvrátila hostující obrana míč na roh.
     
    17
    Pro centr z rohu si došel Mikulec, který rychle vyslal vpřed Drchala. Ten se probil až k bráně Plzně, jeho centr ale nakonec nebyl úspěšný, domácí jsou znovu u balonu.
     
    18
    Nádherný pas vyslal Kalvach na pravou stranu Havlovi, ten hlavou poslal míč před bránu. Jean-David Beauguel napálil míč jen do rychle vyběhnutého Mikulce, Čermák se k dorážce nedostal.
    18. Beauguel se nacpal před Mikulce a málem skóroval!
     
    20
    Ondřej Zahustel pláchl po své pravé straně, dostal se k centru, ten však v klidu odvrátili domácí beci. Následně se hosté dostali s míčem do autu, vhazuje Plzeň.
     
    21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Havel šikovně udržel míč na hrací ploše u rohového praporku, odkud ho poslal na Káčera. Ten z první odcentroval do vápna, kde JEAN-DAVID BEAUGUEL předčil gólmana Mikulce v souboji, který v něm byl asi trochu pozdě, a hlavou otevřel skóre!
    Asistence: Miroslav Káčer.
    21. Jean-David BEAUGUEL - 1:0
     
    23
    Jean-David Beauguel mohl ihned přidat další trefu, před bránou se natahoval po dalším centru, ten byla ale tentokráte až moc dlouhý.
     
    25
    Západočeši jsou i nadále při chuti. Nyní znovu operují na levé ploše hřiště a hledají, kudy by se mohli dostat k další šanci.
     
    26
    Rychlý brejk Plzně táhli Kopic s Čermákem, který nakonec centr poslal jen do protihráče před sebou. Je tu ještě roh Plzně.
     
    27
    Ani tento rohový kop se Viktorii nepovedl. Míč nakonec skončil až u Hrušky, od jeho brány Západočeši rozehrávají další kombinace.
     
    28
    Fantastická práce, kterou na levé straně předvedl Adriel Ba Loua. Šikovně proskočil do vápna a vybojoval další rohový kop.
     
    28
    28. minuta – celá Doosan Arena vstává a tleská. Fanoušci věnují svůj aplaus pro Mariána Čiškovského, jehož dres s číslem 28 Viktoria vyřadila ze zápasových sad.
     
    31
    Další roh Plzni opět nevyšel, domácí jsou ale i nadále jasně aktivnějším týmem, který se ale zatím nemůže dostat do většího množství tutovek.
     
    32
    Lukáš Hejda se musel pro míč vrátit hluboko na polovinu Viktorie. Plzeňané jsou jinak kompletně nastěhováni na půlce Boleslavi.
     
    32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Naprostý šok pro domácí fotbalisty. Mladoboleslavští se dostali do první velké šance a hned je z toho vyrovnávací trefa! Lukáš Budínský poslal centr do vápna, DOMINIK MAŠEK se procpal před Havla a z voleje se trefil přesně k pravé tyči.
    Asistence: Lukáš Budínský.
    32. Dominik MAŠEK - 1:1
     
    34
    Viktoriáni jsou po rozehrání u míče, snaží se vymyslet další akci, díky které by se znovu dostali do vedení. Zatím se však hosté skvěle brání.
     
    36
    Středem hřiště se pokoušel k bráně Boleslavi dostat Čermák, ale neuspěl, domácí to tedy musí zkoušet znovu po pravé straně.
     
    37
    Ale nikudy to zatím Západočechům nevychází, Plzeňští jsou neustále u míče, ale dlouho s tím kombinují u poloviny hřiště a na vlastní polovině.
     
    39
    Mašek a Budínský chtěli znovu zakombinovat, ale tentokrát se jim akce nevydařila. Díky tomu mohli do brejku vyrazit domácí, kteří vybojovali další roh.
     
    40
    Ani v tomto případě neudeřilo, Drchal následně poslal k zemi Limberského, kterému se to ani trochu nelíbilo. Kopic se záhy žene dopředu.
     
    40
    Jan Kopic se nakonec skutečně dostal do zakončení! Zvládl zpracovat těžký míč, z otočky vypálit, ale gólman Petr Mikulec byl opět skvěle připraven!
     
    41
    Bleskový brejk Boleslavi! Hosté šli dopředu nejprve tři na dva, poté čtyři na tři, gól z toho ale není. Znovu na domácí bránu dorážel Mašek, Aleš Hruška si poradil.
     
    42
    Milan Havel tentokráte centroval z pravé strany, nepřekvapivě z toho bude rohový kop pro Plzeň.
     
    43
    Ne, ani v tomto případě se po centru domácí k zakončení nedostali. Balon skončil v zámezí, hostující tým bude vhazovat.
     
    44
    Ještě jeden roh pro Plzeň.
     
    44
    Hodně prudký centr trefil hlavou Havel, napálil jen proti hráče. Bude z toho... Roh pro Plzeň.
     
    45
    Po jeho rozehrání chtěl rychle poslat přihrávku za obranu Adriel Ba Loua, ta byla ovšem zblokovaná, takže si pro balon v pohodě došel Petr Mikulec.
     
    45+1
    V první půli se bude nastavovat ještě jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
     
    Úvodní poločas dnešního utkání je minulostí, po úvodních 45 minutách je skóre duelu nerozhodné!

    Viktoriáni měli během první půle jasnou převahu. Více drželi míč na svých kopačkách, měli i více šancí. V nich dvakrát neuspěli Miroslav Káčer a Jan Kopic, které skvěle vychytal gólman Mikulec. Jediný hráč, který ho překonal, byl hlavičkující Jean-David Beauguel.

    Mladá Boleslav si připravila jeden tvrdý direkt. Lukáš Budínský centroval z pravé strany, balon si našel Dominik Mašek, který ho neomylně poslal za záda Hrušky. Proto je stav po první půli remízový.
     
    Oba týmy jsou zpět na hrací ploše, za malou chvíli můžeme pokračovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dominik Mašek chtěl hned po rozehrávce jít dopředu, což se mu povedlo, jenže byl zastaven za cenu faulu.
     
    46
    Hosté pokračují v aktivitě na začátku druhé půle, ale po centru z levé strany před Hruškovu branku k zakončení nedošlo.
     
    47
    Poprvé se o sobě snažili dát vědět domácí, jenže Jana Kopice zastavuje ofsajdové postavení.
     
    48
    Petr Mikulec nerozehrál v rychlosti úplně ideálně, jenže domácí z naskytnuté šance nevytěžili vůbec nic.
     
    49
    Domácí ztratili míč a po souhře Drchala mohl jít kupředu Marco Túlio, jenže zakončení nebylo vůbec ideální.
    49. Kopic si skvěle udělal prostor pro střelu, pálil nad
     
    50
    Plzeň to zkouší po levé straně, ale centr sražený na rohový kop. Bude to už desátý roh pro Plzeň.
     
    51
    Ba Loua se pokoušel hledat ve vápně Beauguela, ten na míč nedoskočil.
     
    52
    Domácí znovu zahrávali rohový kop, ale na ohrožení branky tentokráte nedošlo.
     
    53
    Pohledná akce v podání Plzně. Jean-David Beauguel vyhrál souboj, následně míč přenechal Čermákovi, který mu jej nakonec vrátil, ale plzeňský útočník zakončil jen do boční sítě.
    53. Beauguel po Kopicově průniku napálil boční síť
     
    54
    Hosté dostali k dispozici rozehrávku volného přímého kopu, ale nakonec k zakončení nedošlo vzhledem k nějakému prohřešku hostů proti pravidlům.
     
    55
    Kalvach se snažil z dálky ohrozit branku, jenže trefil jen bránícího soupeře a hned se tu rýsovala pro hosty šance na brejk, ale bez úspěchu.
     
    56
    Čermák centroval z pravé strany do pokutového území, jenže našel pouze připravené obránce Mladé Boleslavi a z akce tak nic není.
     
    57
    Limberský to vyzkoušel z dálky, našel však pouze připravené rukavice gólmana Mikulce.
     
    58
    Křapka dlouhým balónem hledal Fulneka, míč však byl příliš dlouhý.
     
    58
    Adriel D´Avila Ba Loua se řítil směrem na branku Mladé Boleslavi, dokázal si zaseknout míč a zbavit se tak bránícího hráče, jenže jeho pokus mířil nakonec na tribunu místo na branku.
    58. Ba Loua si zasekl na levačku, ale pálil vysoko nad bránu
     
    60
    Mazáň zabránil další plzeňské akci za cenu dalšího rohového kopu.
     
    60
    Viktoria má jasnou převahu v držení míče jako v první půli, ale momentálně jsou domácí méně nebezpeční než v úvodním dějství.
     
    61
    Jean-David Beauguel se dral za míčem, ale nakonec jeden z obránců Mladé Boleslavi byl rychlejší než domácí útočník.
     
    62
    Adriel D´Avila Ba Loua sklepl míč na Jean-Davida Beauguela, ten faulován a končí na zemi.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Alexej Tatajev (FK Mladá Boleslav).
     
    Dnešní utkání sleduje 5 939 diváků.
     
    63
    Ba Loua centrem z pravé strany hledal Beauguela, ten byl však pečlivě bráněn a k zakončení se nedostal.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Miroslav Káčer (FC Viktoria Plzeň).
     
    65
    Po Káčerově faulu musí být ošetřován hostující obránce Tatajev.
     
    66
    Už se znovu pokračuje ve hře, hosté však po rozehrávce rychle přišli o míč.
     
    67
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Miroslav Káčer, přichází Pavel Bucha.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Marco Túlio (FK Mladá Boleslav).
     
    68
    Znovu spolupráce mezi dvojicí Ba Loua a Beauguel, ale ani tentokráte nepřišlo přesné zakončení.
     
    69
    Po dalším rohovém kopu se musel ukázat gólman Petr Mikulec, ale zvládl vyboxovat míč do bezpečí.
     
    70
    Plzeň dostala k dispozici další roh, už patnáctý, ale ani tentokráte jsme neviděli přesné zakončení.
     
    71
    Na druhé straně se k míči a nakonec i do zakončení dostal Václav Drchal, jenže Hruška vyběhl a jeho pokus zneškodnil.
     
    71
    Drchalův pokus byl nakonec tečovaný a i hosté se dočkají rohu, teprve druhého.
     
    73
    Domácí se snaží být aktivní, ale i přes jasnou převahu v držení míče teď není Plzeň tolik nebezpečná.
     
    74
    Plzeň pokračuje v útočném snažení, teď může pomoci standardní situace ze zhruba 35 metrů.
     
    74
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Adriel D´Avila Ba Loua si tentokráte na pravé straně udělal dobře prostor a parádní centr poslal směrem na zadní tyč, kam si naběhl LUKÁŠ HEJDA a hlavou v pádu přesně uklidil míč k tyči!
    74. Lukáš HEJDA - 2:1
     
    76
    Situaci druhé branky ještě zkoumal sudí u videa kvůli ofsajdu, ale gól Plzně platí!
     
    78
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Róbert Mazáň, přichází Davis Ikaunieks.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Michal Škoda.
     
    79
    Limberský zkoušel svým typickým centrem najít Beauguela, ale neúspěšně.
     
    80
    Dominik Mašek měl na kopačce možnost vyrovnání! Po centru z levé strany se ocitl sám na penaltovém puntíku, ale jeho rána míří nad!
     
    80
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Jan Kovařík.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Tomáš Chorý.
     
    81
    Domácí kouč Guľa se snaží zvýšit útočnou sílu dvojitým střídáním. CHorý by se mohl hodit ve vzdušných soubojích, kterých ve druhé půli přibylo.
     
    83
    Další centr, který předvedl Ba Loua a následně se začal držet za nohu. Zřejmě další adept na střídání.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Adriel D´Avila Ba Loua, přichází Joel Ngandu Kayamba.
     
    85
    Čermák si nabíhal na centr, k míči se sice dostal, ale jen na chvíli než o něj přišel.
     
    86
    Bucha na pravé straně hledal Kayambu, tato přihrávka zastavena.
     
    87
    Plzeň má kontrolu nad dnešním duelem a hosté se zatím nedokáží dostat k nějakému závěrečnému tlaku.
     
    88
    Na hrací ploše zůstal ležet Pernica, vypadá to zřejmě na křeč.
     
    89
    Čermák z pravé strany odcentroval do vápna na nabíhajícího Kovaříka, před ním ale pro balón došel Mikulec.
     
    90
    Kalvach znovu posílal míč do šestnáctky, jenže ani tentokráte nedošlo k žádnému zakončení mířícímu mezi tři tyče.
     
    90
    Nastavovat se budou ve druhé půli tři minuty.
     
    90+1
    Další z mnoha rohových kopů pro Plzeň, ale rozehrávka ani teď nebyla úspěšná.
     
    90+2
    Plzeň to ještě zkouší, ale zatím bez výraznějšího úspěchu.
     
    90+3
    V poslední minutě avizovaného nastavení se k míči dostali hosté, ale jejich centr směrem na domácí branku nebyl zrovna ideálně zahraný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno a tři body nakonec zůstávají v Plzni. Po remízovém prvním poločase, ve kterém nejprve domácí poslal do vedení Beauguel, ale Viktorii vydrželo vedení jen jedenáct minut, když vyrovnal Mašek.

    Ve druhém poločase hosté nebyli už pod takovým tlakem jako v prvním poločase, ale směrem na plzeňskou branku toho nedokázali mnoho vymyslet. Nakonec rozhodující moment utkání přišel v 74. minutě, kdy Ba Loua poslal centr do šestnáctky a Lukáš Hejda v pádu hlavou vstřelil rozhodující branku. Tento gól kvůli hraniční situaci s ofsajdovým postavením ještě sudí konzultoval s kolegou u videa, ale branku nakonec uznal. Hosté mohli vyrovnat vzápětí, ale Dominik Mašek z dobré pozice jen přestřelil a všechny body tak zůstávají na západě Čech.
     
    Pro dnešek je to z Plzně všechno. Děkujeme Vám za pozornost a přejeme hezký zbytek nedělního večera. (20:57:53)

    Jakub Vais

    Jan Picka

    Branky: 21. Beauguel (Káčer), 74. Hejda (Ba Loua) – 32. Mašek (Budínský)

    Karty:   64. Káčer (PLZ) – 62. Tatajev (MBL), 67. Túlio (MBL)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:12.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, Hejda, Pernica, Limberský (C) – Káčer (67. Bucha), Kalvach, Al. Čermák – Ba Loua (85. Kayamba), J. Kopic (80. J. Kovařík) – Beauguel (80. Chorý).
    Náhradníci: Staněk – Kayamba, Řezník, Chorý, J. Kovařík, Bucha, Brabec.

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Zahustel, Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň (78. D. Ikaunieks) – Fulnek, Budínský (C), Túlio, Mašek – Drchal (78. Michal Škoda).
    Náhradníci: Šeda – Šimek, D. Ikaunieks, Michal Škoda, Stránský, Kulhánek, Douděra.

    Rozhodčí: Orel – Kubr, Vaňkát

    Diváci: 5 939
    thejrc.org