Lille – Méty 1:0 (kon.) | Angers – Remeš 1:0 (kon.) | Dijon – Brest 0:2 (kon.)
Lorient – Lens 2:3 (kon.) | Nîmes – Rennes 2:4 (kon.) | Monaco – Nantes 2:1 (kon.)
PSG – Marseille 0:1 (kon.)
konec
Dijon FCO
0:2 (0:1)
Stade Brestois 29
Neděle 13.09.2020, 15:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brestu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Dijon si v úvodu druhého poločasu zápas o poznání zkomplikoval, neboť přišel o vyloučeného Assalého. Nadcházející minuty byly v režii hostujícího celku, který většinu času držel míč na polovině soupeře. Brestois během nastaveného času přečkal krušné momenty, načež se mu povedlo vstřelit druhou branku. (16:53:53)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:10. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:15.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Irvin CARDONA - 0:2
     
    90+5
    Brest právě vstřelil branku!
    A na opačné straně přichází trest, Brest totiž navyšuje na rozdíl dvou branek! Domácí celek se vytáhl na útočnou polovinu, načež minimum hráčů zůstalo v pokutovém území. Tam měl na zadní tyči hodně prostoru IRVIN CARDONA, který neskutečným zakončením ze vzduchu trefil pravou šibenici.
     
    90+4
    Velkou šanci na srovnání měl domácí Ecuele, který ovšem trefil pouze břevno!
     
    90+3
    Jedna z posledních šancí pro Dijon, vybojoval si rohový kop.
     
    90+2
    Dijon se konečně dostal zpět k míči, jenomže se mu nedaří proniknout k opačnému pokutovému území. Brankář Larsonneur je už poměrně dlouhou dobu bez práce.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Brest i nadále vede o jednu branku. Hostující celek navíc soupeře nepouští ani k balónu.
     
    88
    Chardonnetovi se velice přesně povedlo pod sebou najít Cardonu, který to měl do ideální pozice. Přesto střela vystoupala nad branku, na řadu přijde odkop.
     
    87
    Nakonec jsme přeci jenom sledovali centr do pokutového území, který ovšem přinesl hodně nepřesnou hlavičku od Mbocka. Gomis okamžitě rozehrál o zemi.
     
    86
    Opět bylo pískáno proti domácí brance, což Dijonu pochopitelně moc nevyhovuje. Naopak si soupeř vybojoval volný kop, který po zemi rozehraje Charbonnier.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. V posledních minutách se toho zrovna moc nestalo, což vyhovuje spíše Brestois 29.
     
    80
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jonathan Panzo, přichází Wilitty Younoussa.
     
    79
    Na opačné polovině to měl do běhu rychlonohý Lauota, kterému se přesto nepovedlo zastavit míč na hrací ploše. Nic nebezpečného z toho tedy logicky nebylo.
     
    78
    Cardona dokázal ukázkovým způsobem zpracovat padající předmět, který poté poslal přímo do pokutového území. Do zakončení se tlačil Mounié, jenž mířil nad.
     
    77
    Předávka míče nakonec našla u pokutového území Perrauda, avšak ten neustál souboj s protihráčem. Nedovolený zákrok z toho nebyl, následovat bude odkop.
     
    76
    Dijon si přesto po hodně dlouhé době vybojoval volný kop, a to z velké vzdálenosti od branky. Celina to přesto zkoušel centrem, jenomže trefil prvního soupeře.

    David Suchý

    Branky: 42. Perraud (Le Douaron), 90+5. Cardona (Perraud)

    Karty:   20. Pape Diop (DIJ)   55. Assalé (DIJ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:10. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:15.
    Dijon FCO: A. Gomis – Chafik, Écuélé Manga, Panzo (80. Younoussa), Chala – Marié (46. Assalé), Pape Diop (46. Lautoa), Ndong – Dina Ebimbe, Dobre (46. Celina) – Philippe (63. Sammaritano).
    Náhradníci: Rúnarsson – Ngouyamsa Nounchil, Racovitan, Lautoa, Arly, Sammaritano, Younoussa, Celina, Assalé.

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Duverne (C), Hérelle (73. Chardonnet), Perraud, Pierre-Gabriel (21. Faussurier) – Diallo, Belkebla (24. Battocchio), Faivre (73. Cardona), Charbonnier – Le Douaron (46. Mbock), Mounié.
    Náhradníci: Cibois – Chardonnet, Faussurier, Ludovic Baal, Cardona, Tavares, Mbock, Magnetti, Battocchio.

    Rozhodčí: Dechepy – Le Tellier, Boutry
    thejrc.org