Lille – Méty 1:0 (kon.) | Angers – Remeš 1:0 (kon.) | Dijon – Brest 0:2 (kon.)
Lorient – Lens 2:3 (kon.) | Nîmes – Rennes 2:4 (kon.) | Monaco – Nantes 2:1 (kon.)
PSG – Marseille 0:1 (kon.)
konec
Nîmes Olympique
2:4 (1:2)
Stade Rennes
Neděle 13.09.2020, 15:00 • Stade des Costières, Nîmes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:09:49)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 9 – 6
    Střely mimo: 4 – 3
    Držení míče: 45 % – 55 %
    Rohové kopy: 8 – 4
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 17 – 13
    Žluté karty: 2 – 6.
     
    Fotbalisté Nimes vynaložili hodně úsilí, aby dnes navázali na pár týdnů starou domácí výhru 4:0 nad Brestem. Ve vyrovnaném útočném utkání se jim dvakrát povedlo smazat jednogólové manko, ale po neuhlídané standardní situaci a trefě Aguerda už odpověď nenašli. V posledních minutách už to byla hra na obrovské riziko a Bourigeaud z několikerého protiútoku upravil stav na konečných 4:2 pro favorizované Rennes.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+7. Benjamin BOURIGEAUD - 2:4
     
    90+7
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Mužstvo z Bretaně píše gólovou tečku za tímto atraktivním zápasem! Kvůli rohovému kopu šel pomoct útoku i Reynet, jenž po slabé střele Briancona čelil s hrstkou spoluhráčů bleskovému kontru. Gólman Nimes se stihl do své branky vrátit, ale po nabídce od Del Castilla jen ztečoval zakončení BENJAMINA BOURIGEAUDA k pravé tyči.
     
    90+6
    Hunou byl v dalším rychlém protiútoku skvěle odtlačen Brianconem. Domácí rychle otočili hru, ale ochotný pád ve vápně od Ferhata na zisk penalty nestačil.
     
    90+5
    Vcelku obvyklá žlutá karta za zdržování pro hostujícího brankáře Romaina Salina.
     
    90+5
    Jenom to zahučelo po křižném centru Ferhata. Roux na balón nedosáhl a na zadní tyči už nebyl nikdo, kdo by celou situaci zavíral.
     
    90+4
    Snad třetí faul na Nolana Rouxe, kterého v tomto případě tvrdě atakoval Da Silva. Nimes má před sebou možná poslední standardní situaci.
    90+3. Romain Del Castillo (REN)
     
    90+3
    Šťastně postavený Reynet ukradl takřka jasný gól na 4:2! Romain Del Castillo v brejku dostal pas z pravé strany, nicméně tvrdou ranou orazítkoval levé rameno domácího brankáře.
     
    90+2
    Zajímavé okamžiky před Salinem! Fomba tam napálil ruku prvního obránce, který si ale kryl obličej, takže se penalta zřejmě konat nebude.
     
    90+1
    Dramatická koncovka bude trvat pět minut!
     
    90
    Kvalitní centr Soppyho vybízel zapomenutého Del Castilla ke střele z voleje. Hostující náhradník si ale nevěřil a raději míč podržel.
     
    89
    Rohový kop nepřinesl hostům žádnou podstatnou výhodu. Po faulu na Rouxe mohli hrát domácí, kteří ale chybovali přihrávkou do zámezí. Vhazovat může Maouassa.
     
    88
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Raphinha, přichází Yann Gboho.
     
    87
    Maouassa je ve druhé půli na levé straně hodně cítit. Přízemní centr mu teď do vápna neprošel, ale Soppy se o chvíli přesto dostal ke střele, která byla sražená na roh.
     
    86
    Damien Da Silva si u hostující střídačky nevěděl rady s dalším střídajícím hráčem Rouxem. Pomohl si přitom faulem za žlutou kartu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 37. Cubas, 55. Ferhat (Meling) – 12. Guirassy (Raphinha), 39. Guirassy (Tait), 72. Aguerd (Bourigeaud), 90+7. Bourigeaud (Del Castillo)

    Karty:   50. Denkey (NOQ), 72. Ripart (NOQ) – 27. Maouassa (REN), 60. Camavinga (REN), 60. N'Zonzi (REN), 79. Bourigeaud (REN), 86. Da Silva (REN), 90+5. Salin (REN)


    Nîmes Olympique: Reynet – Ripart, Landre, P. Martinez, Meling – Cubas, Deaux (80. Fomba) – Ferhat, Benrahou (80. Roux), Philippoteaux (46. Alakouch, 80. Briancon) – Denkey (56. Koné).
    Náhradníci: Dias – Alakouch, Briancon, Fomba, Koné, Miguel, Paquiez, Roux, Sarr.

    Stade Rennes: Salin – H. Traoré (79. Soppy), Da Silva, Aguerd, Maouassa – Camavinga (63. Bourigeaud), N'Zonzi, Martin – Raphinha (88. Gboho), Guirassy (79. Hunou), Tait (79. Del Castillo).
    Náhradníci: Bonet – Bourigeaud, Del Castillo, Gboho, Gelin, Hunou, Soppy, Truffert, Rutter.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Luzi

    Diváci: 5 000
    thejrc.org