Lille – Méty 1:0 (kon.) | Angers – Remeš 1:0 (kon.) | Dijon – Brest 0:2 (kon.)
Lorient – Lens 2:3 (kon.) | Nîmes – Rennes 2:4 (kon.) | Monaco – Nantes 2:1 (kon.)
PSG – Marseille 0:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
0:1 (0:1)
Olympique Marseille
Neděle 13.09.2020, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Marseille, která svého soupeře porazila výsledkem 1:0. PSG bylo ve druhém dějství výrazně lepším týmem, dokonce si vypracovalo několik nadějných šancí, avšak Mandanda i přesto udržel čisté konto. Hostující celek v tomto duelu předvedl velice dobrou obrannou činnost, navíc mu k vítězství stačilo směrem dopředu minimum. Tento duel navíc přinesl velice vypjatou partii, během nastaveného času se strhla obrovská mela, načež sudí vytasil hned pět červených karet. Jednu z nich vyfasoval i hvězdný Neymar. Suma sumárum, tento zápas nabídl jednu branku, 14 žlutých karet a 5 červených karet. (23:01:59)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:19.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Neymar si dokonce při odchodu do kabiny neodpustil pár slov ke kameře, tento jeho výrok zřejmě ještě bude mít dohru!
     
    90+9
    To jsou věci! Přímá červená karta také pro Neymara. Sudí se na předchozí moment šel podívat k videu. Brazilec totiž fackou na krk udeřil jednoho z protihráčů.
     
    90+7
    Aby toho nebylo málo, tak tu máme další dvě červené karty. Sudí totiž vytasil žluté kartónky pro Paredese a Benedetta, nicméně pro oba se jednalo o druhé žluté karty, a tedy přichází červená.
     
    90+7
    Je tomu skutečně tak, červená karta pro Kurzawu a Amaviho.
    90+6. Obrovská strkanice v závěru zápasu. Do pěstního souboje se dokonce pustila dvojice Kurzawa - Amavi. Ani Neymar si neodpustil pohlavek protihráči.
     
    90+6
    Strkanice, snad šestá v tomto duelu! Tentokráte to začalo pořádně vřít, Amavi dokonce jednoho z protihráčů kopl kopačkou do stehna. Tady se bude určitě žlutit, dost možná i červenat.
     
    90+5
    Benedetto hodně ošklivě upadl na zelený pažit, což si vyžádalo přerušení. O nedovolený zákrok se zřejmě i tak jednalo, Marseille by měla rozehrávat z útočné poloviny.
     
    90+3
    Di Maríovi se sice povedlo odcentrovat z levé strany, jenomže uvnitř šestnáctky našel prvního protihráče. Posléze se na hranici ofsajdu dostal k zakončení Kurzawa, který pálil do obětavého soupeře.
     
    90+2
    Strootman si to s míčem namířil na druhou stranu, kde se mu nakonec povedlo vybojovat další autové vhazování. Amavi s rozehrávkou pochopitelně nespěchá.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Kevin Strootman (Olympique Marseille).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, tlak domácích i nadále sílí. Zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    88
    Sakaj s provedením autového vhazování celkem dlouho vyčkával. Nakonec mu na pomoc přispěchal Strootman, jehož pas se znovu snesl pouze za postranní lajnu.
     
    87
    Navíc to vypadá na útočný faul domácích, po jednom ze soubojů totiž na zemi skončil obránce Sakaj. Na nic vážného to nevypadá, Marseille zkušeně tahá vteřinky.
     
    86
    Prudký pas okamžitě směřoval na střídajícího Dagbu, kterému se povedlo odcentrovat od malého vápna. Tam přispěchal Sarabia, jenž ve skluzu ale minul míč.

    David Suchý

    Branky: 31. Thauvin (Payet)

    Karty:   11. Neymar (PSG), 13. Florenzi (PSG), 52. Bernat (PSG), 72. Paredes (PSG), 74. Di María (PSG) – 7. Sakaj (OMA), 11. Payet (OMA), 38. Gueye (OMA), 51. Álvaro González (OMA), 61. Maxime López (OMA), 71. Benedetto (OMA), 90+1. Strootman (OMA)   90+7. Paredes (PSG) – 90+7. Benedetto (OMA)   90+7. Kurzawa (PSG), 90+9. Neymar (PSG) – 90+7. Amavi (OMA)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:19.
    Paris Saint-Germain: S. Rico (C) – Kehrer, Kimpembe, Bernat (84. Kurzawa), Florenzi (84. Dagba) – A. Herrera (61. Draxler), Gueye, Verratti (71. Paredes) – Sarabia, Di María, Neymar.
    Náhradníci: Bulka – Muinga, Draxler, Ruiz-Atil, Dagba, Paredes, Bakker, A. Diallo, Kurzawa.

    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Ćaleta-Car, Álvaro González (C), Amavi – Rongier, Kamara, Gueye (58. Benedetto) – Thauvin (77. Germain), Maxime López (68. Strootman), Payet (77. Radonjić).
    Náhradníci: Pelé – Aké, Balerdi, Strootman, Germain, Benedetto, Radonjić, Chauí, Nagatomo.

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Mugnier
    thejrc.org