Linz – Č. Budějovice 4:2 (kon.)
konec
Steinbach Black Wings Linz
4:2 (1:0, 3:0, 0:2)
HC Motor České Budějovice
Neděle 13.09.2020, 17:30 • Linz AG Eisarena (Linec) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:32 Roman PŘIKRYL - 4:2
     
    58:32
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté zaslouženě snižují na rozdíl dvou branek. Tlak Českých Budějovic byl už opravdu velký. Ondřej Slováček vystřelil od modré čáry, ale kotouč se odrazil k hokejce ROMANA PŘIKRYLA, který pohotově uspěl. 4:2. Asistence: Ondřej Slováček a Zdeněk Doležal.
     
    54:53
    Jiří Patera si připsal výtečný zákrok proti nepříjemnému nájezdu Andrewa Kozeka z pravého křídla. Útočník Lince krásně objel beka a robustním tělem se natlačil před budějovickou svatyni. Na brankáře si ale nepřišel.
     
    51:40
    Adam Raška se uvolnil na levém kruhu, odkud velice tvrdě vypálil. Pokus šikovného centra třetí lajny Budějovic skončil v lapačce gólmana Gracnera.
    49:28 Adam RAŠKA - 4:1
     
    49:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor dává branku v přesilovce a více než deset minut před koncem třetí třetiny snižuje na 1:4. Přikryl si dlouho měnil puk s Pýchou na modré, až druhý jmenovaný zápěstím vystřelil. Ránu obránce Motoru lehce tečoval ADAM RAŠKA, jenž bude zapsán mezi střelci. 4:1. Asistence: Pavel Pýcha a Roman Přikryl.
     
    49:02
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Andreas Kristler – 2 min., sekání).
     
    49:01
    Daniel Voženílek si našel puk mezi kruhy a ihned jej vystřelil po bráně. Gracner ale skvěle zakročil levým ramenem.
     
    45:37
    Počet hráčů na ledě se brzy srovnal. Hytönen obdržel trest za hákování.
     
    45:06
    Krásná akce hostů gólem nekončí. Beránek našel Slováčka, jenž domácí klec obkroužil. Následně vybízel rozjetého Víta Christova, jemuž se ale zakončení z první nepovedlo dle představ.
     
    41:47
    Miroslav Holec jel v oslabení úplně sám na bránu domácích. Brankáře zkoušel překonat bekhendovou kličkou, jenže tento manévr neprovedl úplně dokonale.
     
    41:16
    Hosty čeká další oslabení. Trest na dvě minuty dostává obránce Jakub Suchánek.
    39:49 Juha-Pekka HYTÖNEN - 4:0
     
    39:49
    Linz právě vstřelil branku!
    Domácí dokázali opět vyšachovat hostující obranu a nyní už vedou o čtyři góly. JUHA-PEKKA HYTÖNEN si narazil kotouč s Umicevicem a poté zakončoval do úplně prázdné brány. Protiútoky Lince jsou dnes opravdu smrtící. 4:0. Asistence: Dragan Umicevic.
    38:16 Charles-David BEAUDOIN - 3:0
     
    38:16
    Linz právě vstřelil branku!
    Hned po buly si Linec vytvořil tlak, který proměnil v třetí gól. V nepřehledné situaci se prosadil střelou z levé strany pod víko domácí obránce CHARLES-DAVID BEAUDOIN. 3:0. Asistence: Stefan Gaffal a Alexander Lahoda.
     
    35:10
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Albert Michnáč – 2 min., nedovolené bránění).
    32:59 Andreas KRISTLER - 2:0
     
    32:59
    Linz právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Jeden z hostujících hráčů trefil při samostatném úniku tyč. Ani ne o deset sekund později se domácí dostali do brejkové situace, kterou využili zásluhou přesné rány ANDREASE KRISTLERA k bližší tyči. 2:0. Bez asistence.
     
    32:10
    Situace dopadla tak, že Kozek dostal dvouminutový trest navíc, takže po vypršení Suchánkova trestu budou hrát hosté přesilovku.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., držení).
     
    28:20
    Matouš Venkrbec dostal celkem přísný dvouminutový trest za práci u svého brankoviště. Linec tak bude hrát další přesilovku, již třetí v dnešním duelu.
     
    27:52
    Z ničeho nic se rakouský tým dostal do velké šance! Motor zaváhal při předávce na útočné modré čáře. Z toho těžil Gaffal, jenž při přečíslení vybídl na druhé straně volného Leblera. Jiří Patera ale vytáhl ze svého repertoáru výborný zákrok, díky kterému udržel průběžný stav 0:1.
     
    26:22
    Adam Raška předvedl parádní individuální akci po pravém křídle. Stačil se natlačit až před bránu, ale bekhendový pokus centra třetí formace hostů byl vyražen.
     
    18:47
    Při protiútoku dva na jednoho hledal Vít Jonák u zadní tyče lépe postaveného spoluhráče. Gracner ale špičkou betonu úspěšně zasáhl.
    07:21 Stefan GAFFAL - 1:0
     
    07:21
    Linz právě vstřelil branku!
    Druhou početní výhodu už domácí využívají. Marco Bruckner po velmi dobré práci na levém kruhu oslovil Tikkinena, jenž ještě vylepšil pozici před prázdnou bránou na STEFANA GAFFALA. Útočník domácích jen nastavil hůl a skóroval. 1:0. Asistence: Niklas Tikkinen a Marco Bruckner.
     
    06:39
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vít Jonák – 2 min., krosček).
     
    04:41
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Zdeněk Doležal – 2 min.).
     
    01:30
    Brian Lebler se na okamžik uvolnil před bránou a ihned se dostal k zakončení. Z těsné blízkosti hostující brány jen těsně minul.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 8. Gaffal (Tikkinen, Bruckner), 33. Kristler, 39. Beaudoin (Gaffal, Lahoda), 40. Hytönen (Umicevic) – 50. Raška (Pýcha, Přikryl), 59. Přikryl (Slováček, Doležal)


    Steinbach Black Wings Linz: Gracner (Kickert) – Müller, Matzka, Dorion, Kragl, Tikkinen, Nielsen, Beaudoin, Piché – Lahoda, Lebler, Hytönen, Freunschlag, Leiler, Kozek, Kristler, Gaffal, Pusnik, Umicevic, Bruckner, Bretschneider
    HC Motor České Budějovice: Patera (Dvořák) – Plášil, Pýcha, Suchánek, Vydarený, Slováček, Allen – Doležal, Přikryl, Voženílek – Michnáč, Gilbert, Indrák – Beránek, Raška, Jonák – Holec, Venkrbec, Christov
    thejrc.org