Alavés – Real Betis 0:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 0:0 (odl.) | Valladolid – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Barcelona – Elche 0:0 (odl.) | Villarreal – Huesca 1:1 (kon.) | Valencia – Levante 4:2 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:1 (0:0)
Real Betis
Neděle 13.09.2020, 14:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tak to byl závěr jako z holywoodského bijáku. Real Betis tak dlouho bušil na vrata, až mu nakonec obrana domácích otevřela cestu ke své bráně. Až v 95. minutě přišla první a zároveň poslední branka tohoto utkání. Cristian Tello po rohovém kopu vyslal nechytatelnou pumelici a završil tak povedený výkon svého týmu. Real by s jedním bodem určitě nemohl být spokojený, jelikož v zápase tahal za delší konec pomyslného provazu a dvakrát jeho hráči napálili horní tyč. Alavés měl zato ojedinělou šanci v úvodu druhého poločasu, kdy Claudio Bravo nadvakrát zastavil hlavičku Battagliy a následnou dorážku Laguardia. Přestože se to domácím nemůže zamlouvat, po infarktovém závěru krade tři body hostující Betis. Konečné skóre má podobu 0:1, brankář Claudio Bravo ve svém prvním soutěžním startu po přesunu z Premier League vychytal čisté konto. (16:02:47)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 18:17.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Real Betis právě vstřelil branku!
    V poslední minutě nastavení trhá CRISTIAN TELLO značné množství tiketů. Hosté po dalším rohu zvolili krátkou rozehru, míč si u praporku přebral Sergio Canales a na hranici vápna našel střídajícího hráče hostů. Tello se podíval před sebe, neviděl žádného z bránících hráčů a rozhodl se pálit na přední tyč. Skvělá volba se přetavila ve vítěznou trefu, Fernando Pacheco byl k míči blízko, ale ránu už nedovedl zastavit. Kýžený gól je na světě. Asistence: Sergio Canales.
     
    90+4
    Rohový kop náležel Betisu. Míč se sice pozoruhodně snášel na přední tyč, ale Deyverson si vybral dobré postavení a ve vzduchu byl ze všech nejdřív. Pak už pro něj nebyl problém zažehnat hrozící zemětřesení.
     
    90+3
    Mladý fotbalista Diego Lainez vystřídá hostujícího Nabila Fékira. Oba jsou podobnými typy hráčů, jedná se tedy o výměnu kus za kus.
     
    90+2
    Ani Deyverson nepohlídal své postavení mimo hru. Další přerušení hry.
     
    90+2
    Claudio Bravo zvolil dlouhý výkop, jenže obrana Alavésu není ochotná udělat jakoukoliv chybu. Balon se dostává mimo hrací plochu a patří celku v modrobílé kombinaci.
     
    90+1
    Sudí se rozhodl nastavit pět minut hracího času.
     
    90
    Alavés dostane šanci zaútočit. Autu se zmocnil Javi López, ovšem jeho snaha o dlouhé vhazování přichází vniveč. Míč se prakticky okamžitě vrací k půlce hřiště. Po postupném útoku navíc odpískán ofsajd a v něm nachytaný Martín.
     
    89
    Další nákop mimo hrací plochu. Jenže s přispěním bránícího hráče, a tak Fékir s Emersonem už zase operují na pravé straně hřiště.
     
    88
    Střídají rovněž domácí. Edgar Méndez má pro dnešek splněno a závěrečné minuty bude sledovat ze střídačky. Totéž se netýká Martína, jenž naskočil místo něj.
     
    87
    Emerson bude po dnešním zápase řádně unavený. Javi López si na něj vyšlápl u středové linie a znovu poslal krajního beka na trávník.
     
    86
    Snad každá útočná akce Betisu v tomto poločase vede přes Emersona. Ovšem ani on není superhrdinou. Míč na hrací ploše tentokrát neudržel.
     
    85
    Rohový kop rozehrál po zemi Rubén Duarte, jenže jako kdyby tento signál znal pouze on. Ostatní hráči Alavésu nezareagovali ideálně a mohli být rádi, že Emersona v souboji stáhl Joselu.
     
    82
    Na hřiště přišel Cristian Tello. V závěru se pokusí oživit útok Betisu. Z trávníku se stáhl záložník William Carvalho.
     
    81
    Hned dvakrát v krátkém čase ukazuje sudí žlutou kartu. Nejprve Tomás Pina šlapákem projel nohu svého protihráče, pak si ve skluzu nešikovně počínal Borja Iglesias. Balon patří hostům.
     
    80
    V 80. minutě se utkání opět rozbíhá. Závěr může určit vítěze doposud bezbrankové partie.
     
    77
    Je tu druhá přestávka na občerstvení v utkání. Na stadionu Deportiva totiž panuje sužující vedro.

    Patrik Czepiec

    Branky: 90+5. Tello (Canales)

    Karty:   22. Rioja (DAL), 70. López (DAL), 81. Pina (DAL) – 51. Canales (RBE), 63. Emerson (RBE), 72. Moreno (RBE), 81. Iglesias (RBE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 18:17.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco – R. Duarte, Ely, Laguardia – Battaglia – Rioja (65. Deyverson), Pons, Pina, Méndez (88. Martín) – Lucas Pérez (65. López), Joselu.
    Náhradníci: Castro, Sivera – Navarro, López, Sainz, Deyverson, Martín, Mahmoud, García Peréz, Guidetti, Blanco.

    Real Betis: Bravo – Moreno, Mándí, Bartra, Emerson – G. Rodríguez, W. Carvalho (82. Tello) – Fékir (90+3. D. Lainez), Canales, Joaquín (67. Ruibal) – Iglesias.
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Ruibal, D. Lainez, Sidnei, Loren, Montoya, Tello, Delgado, Akouokou, Barba.

    Rozhodčí: P. González – A. Rodríguez, Bárcena
    ocianews.com