Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Riga 4:3 (po pr.) | Barys – CSKA Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
po prodl.
HC Sibir Novosibirsk
4:3 (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0)
Dinamo Riga
Pondělí 14.09.2020, 14:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto dramatického duelu je to vše, děkujeme za pozornost. (16:56:53)
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Vitásek (RIG)
    nebyl v sestavě.
     
    Střely na branku: 42 – 15 (7:2, 16:10, 17:2, 2:1).
     
    Novosibirsk dostal ve druhé třetině lekci z proměňování šancí a po trefách Ošeniekse, Mitchella a Jakse už působil dost rezignovaně. Po druhé pauze ale domácí hokejisté pokračovali ve snaze o čestný úspěch a po snížení Puustinena spustili ještě větší nápor. Ten vygradoval v posledních dvou a půl minutách, kdy Milovzorov a Puustinen srovnali skóre na 3:3. V prodloužení se pak o slovo ještě jednou přihlásil Puustinen, kterého čtvrtou gólovou nahrávkou našel Ruohomaa. Sibir tak na poslední chvíli dovedl utkání do vítězného konce, zatímco Riga poletí do Chabarovsku s poraženeckou náladou.
     
    Konec zápasu.
    64:46 Juuso PUUSTINEN - 4:3
     
    64:46
    Sibir právě vstřelil branku!
    Velkolepý obrat z 0:3 na 4:3 je s velkým přispěním finské letky dokonán! Ruohomaa převzal v předbrankovém prostoru Jokipakkovu přihrávku zpoza pravého kruhu. Před Proskurjakovem se neukvapil a ještě dokázal posunout kotouč na JUUSE PUUSTINENA, jenž zblízka zkompletoval hattrick. Asistence: Mikael Ruohomaa, Jyrki Jokipakka.
     
    64:11
    Nic na tom nezměnil ani White, kterému se neujalo zakončení z pravého kruhu. Domácí akci rozjíždí vrchní asistent Ruohomaa.
     
    63:44
    Znovu je Mathew Maione v obranném pásmu, kde si dává načas s rozehrávkou. Nájezdový rozstřel se nám rychle blíží.
     
    63:11
    Maione vybruslil z útočného pásma Rigy až do toho obranného. Po několika rychlých obratech se tak dění na ledě uklidnilo.
     
    62:20
    Darzinš parádně našel Redlihse, který si v předbrankovém prostoru nepřišel na Säteriho. Na druhé straně Rigu podržel Proskurjakov.
     
    61:37
    Po dvou zbytečných ztrátách v útočném pásmu Rigy došlo na možnost Jokipakky, který orazítkoval tyč Proskurjakovovy klece!
     
    60:50
    Obraz hry zůstává stejný i ve hře tři na tři. U puku jsou hráči Novosibirsku, byť Gurkin je teď za Säterim.
     
    60:20
    Rozjetý Stěpan Sannikov byl za hostující brankou trochu podražený, ale dvojici hlavních rozhodčích to nechalo klidnou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:02 Juuso PUUSTINEN - 3:3
     
    59:02
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to je famózní comeback! Dvěma góly v rozmezí třiceti vteřin je rázem vyrovnáno na 3:3. Hrdinou okamžiku se stal JUUSO PUUSTINEN, kterého si našla výtečná přihrávka přes šířku hřiště. Proskurjakov se proti dělovce z levého kruhu nedokázal přesunout a zřejmě se tak bude muset zkoncentrovat na prodloužení. Asistence: Mikael Ruohomaa, Jyrki Jokipakka.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 49. Puustinen (Šarov, Ruohomaa), 59. Milovzorov (Ruohomaa, Ilja Morozov), 60. Puustinen (Ruohomaa, Jokipakka), 65. Puustinen (Ruohomaa, Jokipakka) – 24. Ošenieks (Meija), 31. Z. Mitchell (Scarlett), 36. Jaks (Berzinš)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (36. Säteri) – Menšikov, Jokipakka, Ilja Morozov, Gurkin, Naumov, J. Chabarov (A), Pastuchov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov, Sajustov (A), Šaškov – Sannikov (C), V. Komarov, O. Li – N. Korotkov, Romancev, Pervušin – Romajev.
    Dinamo Riga: Proskurjakov (S. Galimov) – Ošenieks, Scarlett, Jaks, Sotnieks (A), Zile, Ellis, Maione – M. Redlihs, Z. Mitchell (A), Darzinš (C) – Paršin, P. Černov, Indrašis – Dzierkals, Komarek, White – Zabusovs, Berzinš, Meija – Krastenbergs.

    Rozhodčí: Romaško, Fraňo – Nikolajev, Šišlo

    Diváci: 1 850
    ocianews.com