Essen – Bielefeld 1:0 (kon.) | Duisburg – Dortmund 0:5 (kon.)
konec
MSV Duisburg
0:5 (0:3)
Borussia Dortmund
Pondělí 14.09.2020, 20:45 • Schauin-Reisen-Arena, Duisburg • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:59:04)
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:8.
     
    Borussia Dortmund splnila povinnost, v prvním kole německého poháru zvítězila na půdě třetiligového Duisburgu vysoko 5:0. Důležitou první branku vstřelil v 15. minutě Jadon Sancho, jenž proměnil nařízenou penaltu. Na rozdíl dvou gólů navýšil Jude Bellingham, do poločasu se mezi střelce zapsal ještě Thorgan Hazard, který potrestal faul Volkmera na Halanda, po němž byl domácí stoper vyloučen. V druhém poločase tempo opadlo, Dortmund začal hrát více na krásu. Přesto zvládl přidat ještě dva góly, a to zásluhou Axela Witsela a Marca Reuse.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    S velkým přehledem si poradil Manuel Akanji. Na švýcarského stopera dotíral Ademi, bek vyřešil celou akci jednodušše, malou domů.
     
    88
    Julian Brandt si dobře všiml, že gólman Weinkauf stojí poměrně dost před brankovou čárou. Zkusil jej přehodit z poloviny hřiště, ale přestřelil celou svatyni.
     
    87
    Faul na polovině hřiště, Ghindovean zatahal za dres pronikajícího Hummelse. Arbitr pro dnešek už nechá karty v kapse.
     
    86
    Hlavní rozhodčí zřejmě ani nebude nastavovat, jelikož není důvod. Oba celky navíc přestali jevit snahu hrát zhruba před deseti minutami.
     
    85
    Poslední minuty zápasu probíhají v mírném tempu. Borussia nechce soupeře trápit, kombinuje spíše kolem středového kruhu.
     
    84
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Arne Sicker, přichází Tobias Fleckstein.
     
    83
    Poslední minuty jde všechno přes Witsela. Ten pro změnu zkoušel jemný lob za obranu. Gembalies zasahoval v poslední chvíli, za zády už čekal na jeho chybu Reinier.
     
    82
    Obrovská příležitost brankou nekončí. Marco Reus z levé strany mohl zakončovat, avšak chtěl situaci ještě vyšperkovat přihrávkou na Brandta. Překvapený Němec zakončoval v pádu slabě, Weinkauf se včas zorientoval.
     
    81
    Axel Witsel s ledovým klidem a milimetrovou přesností přenesl hru na Piszczeka. Zkušený Polák chvilku počkal, poté Canovi, stojímu na středu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Otázkou není kdo, ale o kolik. Jistě postupující Dortmund útočí na další góly.
     
    79
    Střídající Kempicki oslovil povedeným nákopem Ademiho. Výborně však zareagoval Can, který si dal před soka tělo a míč nechal Hitzovi.
     
    78
    Žluto-černí ještě chtějí vylákat protivníka výše z defenzivy, s tím ale těžko uspějí. Soupeř je zalezlý ve vápně, snaží se zabránit šestému zásahu.
     
    77
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Ahmet Engin, přichází Connor Krempicki.
     
    76
    Stoper Gembalies ztěžka oddechuje, svou práci ovšem zvládl se ctí. S Brandtem udržel krok, nakonec ve skluzu čistě vypíchl balón mimo hrací plochu.

    Milan Huppert

    Branky: 15. Sancho (pen.), 30. Bellingham, 39. Hazard, 50. Witsel, 58. Reus

    Karty:   25. Karweina (DUI) – 21. Bellingham (DOR), 26. Witsel (DOR), 48. Hazard (DOR)   38. Volkmer (DUI)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:8.
    MSV Duisburg: Weinkauf – Sauer, Volkmer, Gembalies, Bretschneider – Kamavuaka – Scepanik (65. Ghindovean), Engin (77. Kempicki), Sicker (84. Fleckstein) – Karweina (46. Jansen), Vermeij (46. Ademi).
    Náhradníci: Deana – Ademi, Budimbu, Fleckstein, Ghindovean, Jansen, Krempicki, Pepić, Schmidt.

    Borussia Dortmund: Hitz – Akanji, Hummels (C), Can – Meunier (57. Piszczek), Bellingham (46. Delaney), Witsel, Hazard, Reyna (57. Brandt) – Sancho, Håland (57. Reus).
    Náhradníci: Drljaca – Brandt, Dahoud, Delaney, Passlack, Piszczek, Reinier, Reus, Wolf.

    Rozhodčí: Kampka – Weickenmeier, Gasteier
    thejrc.org