Ufa – N.Novgorod 6:2 (kon.) | Jokerit – Čerepovec 0:0 (odl.) | Nižněkamsk – Jekatěrinburg 3:6 (kon.)
Omsk – Petrohrad 4:3 (kon.) | Soči – Magnitogorsk 0:1 (1:3 po s.n.) | Spartak Moskva – Čeljabinsk 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 2:4 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Torpedo Nižnij Novgorod
Úterý 15.09.2020, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:31 Teemu HARTIKAINEN - 6:2
     
    59:31
    Ufa právě vstřelila branku!
    "Molodci, molodci...", skandují domácí fanoušci. A mají k tomu dobrý důvod! Šikula TEEMU HARTIKAINEN je potěšil během přesilové hry, kdy zpoza brány lišáckým odrazem puku o bránícího Mišarina navýšil skóre na zřejmě už konečných 6:2. V utkání tak připsal pět bodů za dva góly a tři asistence a stal se jeho hlavní hvězdou. Bez asistence.
    55:49 Sakari MANNINEN - 5:2
     
    55:49
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa dává jasně najevo, že žádné drama nepřipustí. O pátý gól se zasloužila formace tvořená výhradně hráči z Finska, která dnes řádí jako černá ruka. Jak jednoduché to je, přítomným ukázal SAKARI MANNINEN. Mezi dvěma obránci udělal tři rychlé kroky před branku a po přesné přihrávce nikým neotravován pohodlně zakončil. Asistence: Markus Granlund a Teemu Hartikainen.
    52:52 Chris WIDEMAN - 4:2
     
    52:52
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují z přesilové hry! Svižná kombinace dovezla puk na hůl CHRISE WIDEMANA, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Andy Miele a Damir Žafjarov.
    39:38 Markus GRANLUND - 4:1
     
    39:38
    Ufa právě vstřelila branku!
    Před druhou pauzou se Ufa dostává do trháku! Podruhé v utkání se prosazuje MARKUS GRANLUND, jemuž od mantinelu na vnitřek bližšího kruhu asistoval Hartikainen. Na střelu, kterou její autor umístil k zadní tyči, zareagoval Tichomirov lapačkou příliš pozdě. Asistence: Teemu Hartikainen.
    33:57 Teemu HARTIKAINEN - 3:1
     
    33:57
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat Julajev vede už 3:1! Přesilovková souhra přiměla k zakončení TEEMU HARTIKAINENA, který ze středu vypálil kolem Tichomirovovy vyrážečky. Podíl na vstřelené brance má i Kadějkin, který brankáři efektně clonil ve výhledu. Asistence: Šakir Muchamadullin a Markus Granlund.
    29:32 Alexandr KADĚJKIN - 2:1
     
    29:32
    Ufa právě vstřelila branku!
    Baškortostánci si berou vedení zpět! ALEXANDR KADĚJKIN to udělal opravdu výborně, když s Widmanem na zádech vybruslil k zadnímu mantinelu a nechal ho tam, pak se obratnou otočkou dostal do palebné pozice a z úhlu vymetl levou zadní šibenici. Asistence: Dmitrij Korobov a Vladimir Žarkov.
    25:08 Damir ŽAFJAROV - 1:1
     
    25:08
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Vorobjovův faul hosté rychle potrestali! Už po šesti vteřinách od buly napřáhl na modré čáře DAMIR ŽAFJAROV, chudák Metsola přes clonícího Běleviče nic neviděl a kapituloval. Asistence: Chris Wideman.
    15:55 Markus GRANLUND - 1:0
     
    15:55
    Ufa právě vstřelila branku!
    Favorizovaná Ufa jde do vedení! Základním kamenem k otevření skóre bylo vyhrané buly, po kterém se u zadního mantinelu dostal k puku Manninen. Následovala přihrávka před branku, kam si nabruslil MARKUS GRANLUND. Proti jeho pohotové ráně neměl Tichomirov šanci. Asistence: Sakari Manninen a Teemu Hartikainen.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 16. M. Granlund (Manninen, Hartikainen), 30. Kadějkin (Korobov, V. Žarkov), 34. Hartikainen (Muchamadullin, M. Granlund), 40. M. Granlund (Hartikainen), 56. Manninen (M. Granlund, Hartikainen), 60. Hartikainen – 26. Žafjarov (Ch. Wideman), 53. Ch. Wideman (Miele, Žafjarov)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Suchačov) – Koledov, J. Birjukov, Muchamadullin, Panin (C), Korobov, Lisovec, Alexejev – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – V. Žarkov (A), Kadějkin, Baranov – Kugryšev, M. Vorobjov, Chochrjakov – Gimatov, Pimenov, Soloduchin.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (41. Serebrjakov) – Austin, Ch. Wideman, Marin, Orlov, Mišarin, Aljajev, Ručkin, Bobrjašov – Žafjarov (C), Miele, Kloos – Gončaruk, Belevič, Varnakov (A) – Vojevodin, D. Iljin (A), Michasjonok – Počivalov.

    Rozhodčí: Soin, Ravodin – Zacharov, Kanifadin
    thejrc.org