Ufa – N.Novgorod 6:2 (kon.) | Jokerit – Čerepovec 0:0 (odl.) | Nižněkamsk – Jekatěrinburg 3:6 (kon.)
Omsk – Petrohrad 4:3 (kon.) | Soči – Magnitogorsk 0:1 (1:3 po s.n.) | Spartak Moskva – Čeljabinsk 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 2:4 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
3:6 (0:4, 1:0, 2:2)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 15.09.2020, 18:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Jakub Kovář (JEK) 0+1, 3 inkasované branky, 31 zásahů (20:24:54)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jekatěrinburgu, který svého soupeře porazil výsledkem 6:3. Poslední perioda tak trochu navázala na tu předchozí, hra se nám totiž hodně vyrovnal, avšak přesto jsme viděli další čtyři přesné zásahy. Nejprve se popáté v duelu prosadil hostující celek, načež Nižněkamsk dokázal dvakrát odpovědět. Závěrečné slovo si přesto vzal hostující tábor, jenž nakonec vítězí tříbrankovým rozdílem.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:33.
    Zblokované střely – 12:17.
    Vyloučení – 7:6.
    Využití přesilovek 2/6 – 3/7.
    Vhazování – 25:38.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 2 min., držení).
    59:11 Anatolij GOLYŠEV - 3:6
     
    59:11
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Další zásah hostujícího celku, navíc znovu v přesilové hře! Tentokráte se na konci hezké souhry ocitl ANATOLIJ GOLYŠEV, který to měl do ideální střelecké pozice. Jeho rána i tentokráte putovala mimo dosah Barulina, který se na své spoluhráče zlobí.
    Asistence: Georgij Bělousov.
     
    58:45
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Kučerjavenko – 2 min., podrážení).
    58:15 Ildar ŠIKSATDAROV - 3:5
     
    58:15
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jenom potřetí překonali brankáře Kováře! Galuzinovi se totiž povedlo ideálně načasovat nahrávku k přední tyči, kde se nacházel naprosto nehlídaný ILDAR ŠIKSATDAROV. Ten šel do protipohybu brankáře, načež se mu povedlo trefit odkrytou branku.
    Asistence: Vladimir Galuzin.
     
    58:15
    Dnes hodně aktivně hrající Šiksatdarov dokázal soupeře oklamat a sebrat mu kotouč. Následná nabídka před branku byla nepochopena, hrát tak mohou hosté.
     
    57:25
    Na domácí hře je sympatické, že se i přes nepříznivý výsledek snaží něco udělat. Málem to vypadalo na další přesilovou hru, sudí ale při vyhození kotoučem mimo viděl lehkou teč.
     
    56:07
    Hrálo se celkem dlouhou dobu bez přerušení, což už neplatí. Nebezpečně to zkoušel domácí Šiksatdarov, který trefil pouze Kováře. Následuje poslední komerční přestávka.
     
    55:07
    Také Jekatěrinburg se po delší době připomněl, dokázal se totiž usadit na druhé straně, kde nasbíral další cenné vteřinky. Barulin má ve třetí periodě minimum práce.
     
    54:15
    Další závar před Kovářem, který měl v tomto případě velké štěstí. Protihráči se totiž povedlo lehce píchnout do volného kotouče, který poslal kousek vedle.
     
    53:21
    Celkem nebezpečně nahazoval kotouč od modré čáry domácí Bryncev, jehož nabídku ale netečoval nikdo ze spoluhráčů. Puk tak skončil na pravém betonu.
     
    49:54
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Vjačeslav Litovčenko – 2 min., napadení).
    49:54 Alexandr KUČERJAVENKO - 2:5
     
    49:54
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek přeci jenom využívá dvojnásobnou přesilovou hru, už je to jen o tři branky! Nižněkamsk značnou dobu obléhal pásmo soupeře, kde jsme sledovali prudkou střelu, jenž se od zadního hrazení odrazila k opačné tyči, kde číhal ALEXANDR KUČERJAVENKO. Tomu se s velkým štěstím povedlo poslat puk za Kováře.
    Asistence: Alexandr Bryncev, Otso Rantakari.
     
    49:22
    K tvrdé ráně měl napřaženo obránce Rantakari, který konečně vypálil na branku soupeře. Tam ovšem číhal připravený Kovář, jenž je po střele lehce otřesen.
     
    49:01
    Nižněkamsk sice má k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, jenomže hostující celek se brání naprosto ukázkově. Vasilevskij navíc odpálil kotouč daleko vpřed.
     
    48:16
    Předchozí přesilová hra se domácímu táboru vůbec nepovedla, za celou dobu se totiž nedostal k ničemu nebezpečnému. Kovář delší dobu čeká na těžší zákrok.
     
    47:56
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    47:13
    Celkem kostrbatá kombinace Nižněkamsku nakonec nepřinesla nic nebezpečného, Rantakari celkem nepochopitelně místo nahrávky ještě hledal spoluhráče.
     
    46:17
    Navíc tu máme další přerušení, což si v tomto případě vyžádalo komerční přestávku. Nižněkamsk bude pokračovat v přesilové hry, povede se mu jí zužitkovat?
     
    45:09
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Sergej Zborovskij – 5 min. + osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    45:09
    Došlo k přerušení hry, po kterém jsme sledovali menší strkanici. Hodně aktivní byl hostující Zborovskij, který ještě cosi říká sudím, nejspíše se bude vylučovat.
     
    44:56
    Pasáž plná nepřesností nakonec přinesla nahrávku do jízdy na hostujícího Salova, který se probíjel podél levého hrazení, kde ho nakonec čistě zastavil soupeř.
    43:47 Peter HOLLAND - 1:5
     
    43:47
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek přeci jenom využívá přesilovou hru! Sledovali jsme totiž rychlý atak, který nakonec přinesl nesmírně přesnou nahrávku přímo na hokejku PETERA HOLLANDA, kterému se povedlo vypálit do protipohybu brankáře. Barulin byl opět bez šance, domácí se nedokázali zodpovědně vrátit.
    Asistence: Dan Sexton, Stanislav Bočarov.
     
    43:12
    Domácím se povedlo s vypětím všech sil odehrát puk do středního pásma, což jim pochopitelně stačí. Jekatěrinburgu se ani tato přesilová hra zrovna moc nedaří.
     
    42:20
    Jekatěrinburg se dokázal opět prosadit na vhazování, což po chvilkové kombinaci nabídlo velice důraznou střelu od Macka, který napálil pouze přesouvajícího se brankáře.
     
    41:15
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Osipov – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    41:13
    Po pravém křídle si to namířil Timirov, kterému poté přispěchal Grošev, jenž narazil pouze do dobře postaveného protihráče. Ani jeden z celků zatím není nebezpečný.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě vyhodil puk daleko na druhou stranu. Tam se k němu jako první dostal Trjamkin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, tentokráte jsme sledovali o poznání méně záživnější podívanou. Jekatěrinburg se spíše snaží kontrolovat svůj vysoký náskok, přesto jednou inkasoval, a sice z hokejky domácího Goluboviče. Nižněkamsk se pochopitelně snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže se mu to zatím moc nedaří. Hosté v poklidu brání, Kovář podává dobrý výkon.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Již nám probíhá poslední minuta druhé třetiny, na žádnou další branku to v tuto chvíli nevypadá. Hosté předvádějí dobrý obranný výkon, Nižněkamsk to zkouší směrem kupředu.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Arťom Golubovič – 2 min., držení hole).
     
    37:57
    Nahrávka od levého kruhu chytře směřovala k zadní tyči, kde se nacházel domácí Chafizov. Jeho teč nebyla nebezpečná, Kovář tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    36:14
    Český brankář musel v krátkém časovém sledu opět zasahovat, načež měli práci také sudí. Do sebe se totiž pustili dva protihráči, vylučovat by se ale nemělo.
     
    35:13
    Najednou měl dobrou pozici na snížení domácí Šiksatdarov, který to zkoušel na zadní tyč. Jeho rána trefila pouze beton brankáře Kováře, který tak opět podržel svůj celek.
     
    34:22
    Volginovi se povedlo zavézt kotouč až do útočného pásma, jenomže tam neuspěl proti smečce hladových protihráčů. Jekatěrinburg však rozehrál za cenu icingu.
     
    33:10
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností, ta poslední byla z hole domácího hráče. Jekatěrinburg se tak dral kupředu, daleko se ale nedostal.
     
    32:25
    Po jednom z odrazů se kotouč dostal na hostující střídačku, což znamená další přerušení hry. Vhazovat se bude ve středním pásmu, na ledě obě druhé formace.
     
    31:20
    Do velice dobré střelecké pozice si před malým momentem nabrusli Platt, který místo zakončení ještě zkoušel najít Litovčenka, jenž s nahrávkou moc nepočítal.
     
    30:11
    Šiksatdarov tvrdě dohrál soupeře u mantinelu, pro sudího to ale nebyl signál pro vyloučení. Vzápětí další nepřesná rozehrávka, je z toho icing Nižněkamsku.
     
    29:30
    Makejev s pukem počkal, jenomže ani tak se mu nepovedlo najít svého kolegu Golyševa. Druhý jmenovaný poté přeci jenom vypálil, na Barulina ale nevyzrál.
     
    28:29
    Hra se opět rychle otočila, jenomže se Jekatěrinburgu nepovedlo ideálně rozehrát. Výsledkem je zakázané uvolnění, hra se tak opět vrací před brankáře Kováře.
     
    27:15
    Domácí jsou po kontaktní brance hodně aktivní, tentokráte od levého kruhu zakončoval Šiksatdarov. Kovář neměl žádnou těžší práci, puk totiž v poklidu vyrazil.
     
    26:36
    Na opačné straně to na sebe vzal Bočarov, který to zkoušel střelou zápěstím pod břevno. Barulin s tímto úmyslem počítal a hrací předmět schoval do lapačky.
    25:24 Arťom GOLUBOVIČ - 1:4
     
    25:24
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně střelecky prosadili! Na pravém křídle se totiž ke kotouči dostal ARŤOM GOLUBOVIČ, který se chytře natlačil směrem do hostující branky, kde našel místečko mezi betony českého brankáře Kováře. Jekatěrinburg však stále vede o tři branky!
    Asistence: Rafael Bikmullin.
     
    24:34
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Brooks Macek – 2 min., podrážení).
     
    24:20
    S pukem si po delší době zahrál také Kovář, který svému celku pomohl s rozehrávkou. Ten se bezpečně dostal do útočného pásma, kde rozjel další kombinaci.
     
    23:18
    V krátkém časovém sledu další špatná rozehrávka Nižněkamsku, který vyhodil puk za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak opět stěhuje před brankáře Barulina.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Arťom Golubovič – 2 min., podrážení).
     
    22:22
    Hostující celek chvíli kombinoval za brankou soupeře, kde nakonec patřičně důrazně zakročil obránce Bryncev, kterému se ovšem nepovedlo přesněji rozehrát.
     
    21:14
    Domácím se v krátkém časovém sledu opět povedlo vyhodit kotouč na druhou stranu, kde se k němu dostal Vasilevskij. Jekatěrinburg se nikam zbytečně netlačí.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se okamžitě dostal do útočného pásma. Tam nahrávku vystihl Rantakari, jenž hned vyhodil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první perioda, která nám nabídla hned čtyři přesné zásahy, přičemž se o všechny trefy postaral hostující celek. Ten byl směrem dopředu výrazně nebezpečnější, téměř každá jeho útočná akce zaváněla nějakou šancí. Nižněkamsk prohrával už od první minuty, poté se sice herně zvedl, nicméně nevyužité šance nakonec měly za následek další tři inkasované branky. Domácí to budou mít nesmírně složité!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Roman Graborenko – 2 min., krosček).
     
    18:15
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Otso Rantakari – 2 min., vysoká hůl).
    18:03 Anatolij GOLYŠEV - 0:4
     
    18:03
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tady se schyluje k drtivému debaklu, hosté skórují už počtvrté! Tentokráte se do rozehrávky zapojil také brankář Kovář, díky němuž mohl jeho celek založit rychlou útočnou akci. Navíc se po svižné kombinaci dostal do střelecké pozice ANATOLIJ GOLYŠEV, který přesnou střelou pod břevno nedal Barulinovi sebemenší šanci.
    Asistence: Pavel Dacjuk, Jakub Kovář.
     
    17:55
    Tentokráte jsme sledovali velký rozruch před Kovářem, který si poradil také s dorážkou z hole Galuzina. Na opačné straně raději Barulin zalehl kotouč pod sebou.
     
    17:14
    Souboj u hrazení nakonec lépe dopadl pro hostující celek, kterému se podařilo odehrát puk do středního pásma. Tam se ho ujal Šiksatdarov, jenž se málem dostal do šance.
     
    16:11
    Do útočného snažení se zapojil také Genoway, který pouze přenechal nahrávku Plattovi, jenž vyprodukoval dělovku. Barulin si prostředek branky pohlídal.
     
    15:20
    Za nahozením do útočného pásma spěchal hostující Kulikov, kterému se nakonec málem povedlo nabruslit až před Barulina. Nakonec ho čistě zastavil Volgin.
     
    12:48
    Čtvrtou branku svého celku měl pro změnu na hokejce Platt, kterému se bekhendovou dorážkou povedlo najít pouze přesouvajícího se brankáře Nižněkamsku.
    11:56 Stanislav BOČAROV - 0:3
     
    11:56
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Další ukázková souhra končí třetí brankou hostů! Nejprve jsme sledovali nahození od modré čáry, se kterým si Barulin dokázal poradit. Poté se za brankou ujal kotouče Sexton, který okamžitou nahrávkou našel lépe postaveného STANISLAVA BOČAROVA, jenž z jedničky zamířil přesně do vzdálenější šibenice.
    Asistence: Brooks Macek, Dan Sexton.
     
    11:28
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Vladimir Galuzin – 2 min., hákování).
     
    11:16
    Další chybná rozehrávka Nižněkamsku pro změnu skončila na brusli napadajícího Makejeva, od které se puk odrazil na hokejku Rantakariho. U puku tak jsou domácí.
     
    10:11
    Domácí jsou zralý na ručník! Tentokráte si totiž nepohlídali kapitána Dacjuka, který si to namířil do mezikruží, odkud prověřil připravenost Barulina.
     
    09:11
    Nižněkamsk se nadechl k sympatickému náporu, po kterém spěchal do protiútoku Sexton. Jeho zakončení mezi betony skončilo na pozorném Barulinovi.
    08:45 Brooks MACEK - 0:2
     
    08:45
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do příznivějšího dvoubrankového vedení! Fantastická kombinace v podání hostujících hráčů nakonec nabídla nahrávku k zadní tyči, kde měl snadnou práci dobře postavený BROOKS MACEK. Barulin se nedokázal včas přesunout a opět kapituloval.
    Asistence: Dan Sexton, Peter Holland.
     
    08:02
    Kovář vyrazil puk pouze před sebe, kde byl s dorážkou připravený Galuzin. Český brankář se ovšem rychle přesunul ke své tyči, kde senzačním zákrokem znemožnil vyrovnání.
     
    07:03
    Osipov dokázal obelstít jednoho z protihráčů, díky čemuž se dostal k tvrdému zakončení. To přistálo pouze na hrudník Kováře, který raději kotouč přidržel.
     
    06:13
    Domácí formace se sice dostala na druhou stranu, kde Porjadin přihrával k modré čáře na Rantakariho. Druhému jmenovanému ale uskočil kotouč ven z pásma.
     
    05:08
    A dobrá střelecká pozice číhala před Dacjukem, který z mezikruží pálil výrazně vedle branky. Nápor Jekatěrinburgu nakonec končí kotoučem v lapačce Barulina.
     
    04:23
    Před modrou čárou se povedlo zakročit Galuzinovi, který ještě bruslí kopl puk před sebe. Tam ovšem číhalo komando protihráčů, jenž si to namířilo směrem vpřed.
     
    03:12
    Ani další útočná akce Nižněkamsku nepřinesla nic extra nebezpečného, ba naopak se druhá formace dostal do postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:22
    Domácí to pro změnu zkoušeli přes pravé křídlo, kde se Porjadin se štěstím protlačil k dalšímu zakončení. Kovář byl připraven, navíc raději znovu přerušil hru.
     
    01:26
    Nižněkamsk to bude mít najednou hodně složité, hned od úvodu prohrává o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může otočit.
    00:45 Nikita TRJAMKIN - 0:1
     
    00:45
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do bleskového vedení! Jekatěrinburg vůbec poprvé navštívil pásmo soupeře, kde se finální nahrávka snesla přesně na hůl NIKITY TRJAMKINA, který měl na zakončení hodně času. Svižnou střelu zápěstím posla přesně pod horní konstrukci, Barulin byl na tento projektil krátký.
    Asistence: Geoff Platt, Alexej Vasilevskij.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal směrem do útočného pásma. Tam se o první zakončení postaral Porjadin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Ivannikov) – Rantakari, Bryncev (A), Volgin (A), A. Osipov, Motygullin, Graborenko, Semjonov, Timirov – Porjadin (C), Kučerjavenko, Šafigullin – Bikmullin, Galuzin, Šiksatdarov – Šutov, Chafizov, Grošev – Polkin, Golubovič, Paranin.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Arzamascev, D. Bodrov (A), Salov, Ovčinnikov – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Sexton, Holland, Macek – Bočarov, P. Kulikov, Bělousov – Platt, Protapovič, Litovčenko.

    Rozhodčí: Birin, Hribik – Savenkov, Sysujev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Jekatěrinburg, kterému pro změnu patří pátá pozice východní konference. Jekatěrinburg má na svém kontě sedm bodů, přičemž prohrál pouze jedinkrát, a sice v posledním kole. Jekatěrinburg tak měl do té doby na svém kontě tři výhry v řadě, postupně se mu totiž povedlo porazit Čeljabinsk, Spartak Moskva a Kunlun. Jediná porážka však celkem překvapivě přišla na domácím ledě, a sice proti Nižnij Novgorodu. Ten nakonec vyhrál až na samostatné nájezdy. Jekatěrinburg bude favoritem tohoto zápasu, povede se mu tuto nálepku potvrdit.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Hokejisté Nižněkamsku se po čtyřech odehraných zápasech nacházejí na průběžné desáté pozici východní konference. Neftěchimiku se do této chvíle povedlo nasbírat pouze dva body, na svém kontě totiž má pouze jednu výhru a tři porážky. Jediné vítězství navíc přišlo v souboji proti trápícímu se Viťazu, tento duel nakonec skončil výsledkem 4:3. Následně však Neftěchimik schytal velký debakl na ledě finského Jokeritu, kterému se povedlo zvítězit vysoko 6:0. I nadcházející duel měl celkem jednoznačný scénář, tentokráte Neftěchimik zajížděl na ledovou plochu Petrohradu, kde neuspěl poměrem 2:5.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my se společně zaměříme na souboj mezi Neftěchimik Nižněkamsk a Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 26. Golubovič (Bikmullin), 50. Kučerjavenko (Bryncev, Rantakari), 59. Šiksatdarov (Galuzin) – 1. Trjamkin (Platt, Alexej Vasilevskij), 9. Macek (Sexton, Holland), 12. Bočarov (Macek, Sexton), 19. Golyšev (Dacjuk, Jakub Kovář), 44. Holland (Sexton, Bočarov), 60. Golyšev (Bělousov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Ivannikov) – Rantakari, Bryncev (A), Volgin (A), A. Osipov, Motygullin, Graborenko, Semjonov, Timirov – Porjadin (C), Kučerjavenko, Šafigullin – Bikmullin, Galuzin, Šiksatdarov – Šutov, Chafizov, Grošev – Polkin, Golubovič, Paranin.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Arzamascev, D. Bodrov (A), Salov, Ovčinnikov – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Sexton, Holland, Macek – Bočarov, P. Kulikov, Bělousov – Platt, Protapovič, Litovčenko.

    Rozhodčí: Birin, Hribik – Savenkov, Sysujev

    Diváci: 1219
    thejrc.org