Ufa – N.Novgorod 6:2 (kon.) | Jokerit – Čerepovec 0:0 (odl.) | Nižněkamsk – Jekatěrinburg 3:6 (kon.)
Omsk – Petrohrad 4:3 (kon.) | Soči – Magnitogorsk 0:1 (1:3 po s.n.) | Spartak Moskva – Čeljabinsk 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 2:4 (kon.)
po s.n. (1:3)
HK Soči
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Úterý 15.09.2020, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi HK Soči a Metallurg Magnitogorsk. Duel začíná v 18:30.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Hostující Magnitogorsk sehrál pět duelů v novém ročníku KHL. V pěti zápasech Magnitogorsk získal osm bodů za čtyři vítězství. Oproti jiným ročníkům je to tedy mnohem lepší vstup do sezóny. Metallurg si dokázal poradit s Kunlunem, Soči, Chabarovskem a Torpedem Nižnij Novgorod. Jediná porážka přišla v domácím duelu s Omskem, který Magnitka prohrála vysoko 0:4.
     
    HK Soči

    Domácí Soči je na tom o něco hůře. Celek z jihu Ruska sehrál čtyři duely ve kterých vybojoval jen dva body a má hrozivé skóre 4:15. Postupně totiž přišly porážky na ledě CSKA a právě s dnešním soupeřem. Poté Soči přehrálo Traktor Čeljabins, jenže v minulém utkání schytalo debakl 0:4 s Kazaní. Nejproduktivnějším hráčem je Miromanov, který má na kontě dva kanadské body za dvě asistence.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu utkali před osmi dny. Metallurg doma zvítězil vysoko 6:0.
     
    Češi a Slováci

    Andrej Nestrašil (MET) – 5 zápasů, 3 body, 3 asistence
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Lassinantti (Treťjak) – J. Alexandrov (C), Rundblad, Miromanov, Pogorišnyj (A), Miščenko, Soljannikov, Sedov – Nilsson, Rubcov, Strömwall (A) – Karjalainen, Točickij, Šmeljov – Kolgotin, Padakin, A. Galimov – Starkov, Garajev, Petkov – Kukštel.

    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Mojsejev) – Zemčonok (A), J. Jakovlev, Pašnin, Minulin, Dronov, N. Chlystov, Va. Antipin (A) – S. Plotnikov, Prochorkin, Karpov – Beck, Pesonen, Lammikko (C) – Mozjakin, A. Nestrašil, Potěchin – Čibisov, Korobkin, Švyrjov.

    Rozhodčí: Bukin, Gašilov – Gorděnko, Sivov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už jsou na ledě. Soči bude hrát v modrém, zatímco hosté obléknou bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Soči uspělo na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže první akce skončila zakázaným uvolněním.
     
    00:29
    Jegor Korobkin si dal pozor na nahození do rohu obranného pásma Magnitogorsku. Hostující zadák se skvěle otočil a rozehrál bekhendem.
     
    01:10
    Soči se dostalo do útočného pásma, jenže v rohu kluziště znovu uspěli hokejisté Magnitogorsku. Zatím se hraje hodně opatrně bez nějakých ostřejších soubojů.
     
    01:28
    První zákrok si připsal také domácí brankář Joel Lassinantti. Gólman Soči si dal pozor na zakončení z pravé strany a ukryl puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    02:10
    Soči získalo kotouč v obranném pásmu. Domácí hokejisté se následně vydali do útoku, ale nikdo v modrém dresu se až do zakončení nedostal.
     
    02:28
    Jere Karjalainen získal kotouč na levé straně útočného pásma, dostal puk zadovkou na modrou čáru, jenže následná rána minula branku Metallurgu.
     
    03:10
    Sergej Plotnikov získal volný kotouč v rohu útočného pásma. Hostující útočník poslal přihrávku mezi kruhy, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    03:33
    Právě Plotnikov se po dalším útoku natlačil před domácí branku, jenže musel zakončovat v tísni a trefil beton domácího brankáře. Vhazuje se po Lassinantiho levici.
     
    04:10
    Taylor Beck získal kotouč na pravé straně ledové plochy, dostal se do středního pásma, jenže nikdo v bílém dresu mu nepřijel pomoci.
     
    04:35
    Plotnikov dostal přihrávku do jízdy na modrou čáru, nicméně měl velké problémy se zpracováním a kotouč mu uskočil k zadákům domácího Soči.
     
    05:10
    Soči se vydalo do útoku po levém křídle, jenže osamocený Stromwall neměl v bruslařském souboji s přesilou obránců nárok a o puk rychle přišel.
     
    05:35
    Daniil Miromanov rozjel akci domácího celku od branky Soči. Za jeho nahozením se vydal David Rundblad, ale zadáci Magnitogorsku měli k puku blíže.
     
    06:10
    German Rubcov si sjel na krásnou přihrávku před branku, nicméně ve velké rychlosti nedokázal puk trefit ideálně a minul poloprázdnou branku!
     
    06:35
    Metallurg se dostal do útočného pásma a domácí brankář musel znovu zasahovat. Finský gólman kotouč dobře viděl a bez problémů jej vykopl betonem.
     
    07:05
    Beck si po rychlé kombinaci sjel na přihrávku z levé strany a sklepl kotouč přímo do betonu připraveného brankáře Soči!
     
    07:35
    Magnitogorsk se dere do útočného pásma, jenže Soči zatím brání opravdu skvěle a nepouští favorita do vyložených šancí.
     
    08:10
    Jegor Korobkin se krásnou kličkou v rohu útočného pásma zbavil napadajícího soupeře a přihrál na modrou čáru. Další zakončení ale nepřišlo.
     
    08:29
    Ivan Miščenko se na pravé straně útočného pásma dostal k volnému kotouči a napálil jej směrem na branku. Ani hostující brankář ale nemusel zasahovat.
     
    09:08
    Sergej Mozjakin vypomohl obráncům svého celku, za brankou se prodral k odraženému kotouči a bekhendem jej dostal do středního pásma.
     
    09:32
    Zadáci Metallurgu uklidňují rozehrávku v obranném pásmu. Oba trenéři mezitím poslali na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    10:10
    Metallurg se vydal do útoku po pravém křídle, nicméně nikdo v bílém dresu se tentokrát nedostal až do zakončení. Obrana Soči hraje na jedničku.
     
    10:38
    Andrej Čibisov poslal přihrávku na levou stranu, kam si nabruslil Sergej Plotnikov, jenže nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení.
     
    11:10
    Marcus Nilsson dostal přihrávku na levou stranu, jenže jeho pobídka před branku skončila na holi dobře postaveného obránce Metallurgu.
     
    11:38
    Oleg Pogorišnyj dostal přihrávku na modrou čáru, nicméně jeho dělovka skončila na holeni prvního obránce v bílém dresu hostujícího celku.
     
    12:05
    Sergej Šmeljov bojoval o odražený kotouč na modré čáře, jenže jeho pokus skončil na brusli napadajícího obránce. Hosté brání opravdu obětavě.
     
    12:39
    Andrej Nestrašil si sjel pro přihrávku do středního pásma, nicméně nikdo v bílém si nesjel na jeho sklepnutí k mantinelu. Soči tak může uklidnit hru.
     
    13:10
    Taylor Beck dostal přihrávku na levou stranu, nicméně jeho pokus skončil na betonu připraveného brankáře. Střelci se v úvodu periodě zatím zastřelují.
     
    13:45
    Harri Pesonen skvěle napadal rozehrávku Soči v jeho obranném pásmu. Nikdo v bílém dresu se však k odraženému puku nedostal. Hraje se dlouhou dobu bez přerušení.
     
    14:10
    Vadim Antipin dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově zakončil příklepem, jenže jeho dělovka skončila v lapačce připraveného brankáře.
     
    14:38
    Marcus Nilsson se pustil do souboje v obranném pásmu, vybojoval odražený puk a bekhendem jej poslal do středního pásma.
     
    15:10
    Magnitogorsk se dostal do útočného pásma, jenže ani další kombinace nepřinesla hostujícímu celku nebezpečné zakončení. Domácí brankář nemusel zasahovat.
     
    15:38
    Kolgotin se hnal za dlouhou přihrávkou do útočného pásma, jenže byl moc pomalý a hostující obránce před ním rybičkou vypíchl puk k mantinelu.
     
    16:15
    Metallurg se znovu usadil v útočném pásmu, kde rozjel rychlou kombinaci, jenže domácí obránce prudkou ránu od modré čáry zablokoval.
     
    16:37
    Soči se z tlaku hostujícího celku vymanilo jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před branku Soči.
     
    17:10
    Dmitrij Kolgotin se dostal do útočného pásma, jenže prováhal ideální možnost pro zakončení a obránce v bílém mu zamezil v zakončení.
     
    17:35
    German Rubcov uklidnil rozehrávku Soči v obranném pásmu a počkal na kompletní vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly poslal na led i hostující kouč.
     
    18:03
    Soči se usadilo v útočném pásmu, jenže domácí hokejisté znovu nedokázali zakončit. Zadáci Metallurgu nedávají soupeři moc prostoru.
     
    18:27
    Sergej Šmeljov si sjel na přihrávku z levého rohu útočného pásma a bez váhání zakončil forhendem. Jeho pokus schoval hostující brankář mezi betony.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:15
    Dmitrij Kolgotin se dostal po levém křídle do útočného pásma, kde k němu přistoupil Arťom Zemčonok, který jej bez problémů odstavil od kotouče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme se úvodní branky nedočkali. Hostující Magnitogorsk byl sice o něco aktivnější, ale ani jeden z týmů si nevypracoval vyložené možnost. Na ledě v první třetině dominovaly defenzivy. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    Střely na branku: 8 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování prostřední periody. Metallurg se ihned vydal do útoku, jenže nahození do útočného pásma získali domácí hráči.
     
    20:35
    Jegor Jakovlev získal odražený kotouč na modré čáře, odkud jej bekhendem nahodil do útočného pásma, nicméně ani jeho pokus nebyl nebezpečný.
     
    21:10
    Magnitogorsk se znovu vydal do útočného pásma, jenže přihrávka skončila na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před hostující klecí.
     
    21:23
    Po dalším souboji ve středním pásmu vyskočil kotouč na střídačku domácího Soči. Čárový rozhodčí tak nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    22:00
    Hosté vstoupili aktivněji také do druhé třetiny dnešního souboje. Jenže nikdo v bílém dresu se zatím není schopen dostat do vyložené šance. Soči pokračuje v urputné obraně.
     
    22:30
    Také domácí celek se nyní ubránil jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před domácí klecí.
     
    23:00
    Taylor Beck si dal pozor na napadajícího soupeře a dokázal rozehrát na levou stranu ledové plochy. K jeho pobídce se nikdo v bílém dresu nedostal.
     
    23:35
    Michail Pašnin získal odražený kotouč na modré čáře, rozehrál na levou stranu, jenže nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Metallurg ale hýří aktivitou.
     
    24:01
    Nikita Točickij střílel z dobré pozice na pravém kruhu v útočném pásmu, nicméně jeho dělovku hostující brankář dobře viděl a ukryl střelu do lapačky.
     
    24:29
    Magnitogorsk se dostal k volnému kotouči ve středním pásmu a dostal se s ním do útoku. Andrej Nestrašil sice předvedl hbitou kličku, ale sám se vyhnal mimo palebný úhel.
     
    25:10
    Soči se po delší době nastěhovalo do útočného pásma a rychlou akcí se domácí celek dostal do zakončení. Hosté si pomohli vysokým vyhozením.
     
    25:35
    Grigorij Dronov získal volný puk v rohu obranného pásma, jenže jeho vyhození obloučkem skončilo na holi prvního soupeře. Pokračuje bojovný duel.
     
    26:10
    Soči se dostalo po levém křídle do útočného pásma, jenže jediného hráče domácího celku doplnili jen tři hokejisté Metallurgu, kteří jej dostali pod tlak.
     
    26:38
    Jegor Korobkin projel s pukem na čepeli do útočného pásma, nicméně jeho nahození skončilo v lapačce připraveného brankáře.
     
    27:10
    Nikolaj Prochorkin nahodil puk do rohu útočného pásma, nicméně nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Hráči Soči tak získali puk.
     
    27:28
    Nikolaj Prochorkin dostal přihrávku na levou stranu, jenže jeho nahození z úhlu domácího brankáře nemohlo překvapit. Soči se poté ubránilo zakázaným uvolněním.
     
    28:45
    Metallurg se znovu usadil v útočném pásmu, jenže zakončení Andreje Nestrašila z ostrého úhlu nemohlo domácího brankáře překvapit.
     
    29:10
    German Rubcov dostal přihrávku do rohu obranného pásma, odkud okamžitě poslal kotouč na modrou čáru. Stále pokračuje bojovný duel.
     
    29:38
    David Rundblad diriguje rozehrávku Soči, které se kombinací snaží otupit sílící tlak Magnitogorsku. Domácí se ale nejsou schopni dostat přes modrou čáru.
     
    30:15
    Sergej Plotnikov projel s pukem na čepeli do útočného pásma, jenže střelou kolem obránce minul také branku domácího Soči.
     
    30:34
    Joel Lassinantti si připsal dobrý zákrok proti ráně z mezikruží. Domácí brankář nízko letící kotouč viděl a bez problémů jej vykopl pravým betonem.
     
    31:05
    Vadim Antipin číhal na přihrávku mezi kruhy, jenže obránce domácího celku před ním na poslední chvíli protečoval puk ven z obranného pásma.
     
    31:28
    Malte Strömwall se dostal k volnému puku na pravé straně útočného pásma a zakončil zápěstím. Hostující brankář si proti jeho ráně vychutnal snadný zákrok.
     
    32:10
    Metallurg se dostal do útočného pásma, nicméně nikdo v bílém se tentokrát nedostal do zakončení. Daniil Miromanov vybojoval puk u mantinelu a odehrál jej do bezpečí.
     
    32:25
    Pavel Padakin se skvěle vrátil do obranného pásma a bez problémů jej odehrál do bezpečí. K jeho vyhození se dostal Kolgotin, kterému byla vystavena stopka na modré čáře.
     
    33:10
    Nikolaj Prochorkin dostal přihrávku za branku soupeře, nicméně nikdo v bílém dresu mu nepřijel pomoci. Zadáci Soči tak stačili puk odehrát do bezpečí.
     
    34:05
    Domácí celek bude hrát první přesilovku! Dvě minuty za držení dostává Sergej Plotnikov.
     
    34:25
    Soči se v úvodu početní převahy vůbec nedaří. Domácí hokejisté totiž předvedli nepřesnou kombinaci, po které hosté dokázali puk vyhodit přes všechny čáry.
     
    35:10
    Grigorij Dronov vystoupil proti Alexandrovovi, který na poslední chvíli nahodil do rohu útočného pásma. Domácí stále čekají na zakončení.
     
    35:35
    Hosté se znovu během vlastního oslabení dostali do útočného pásma a málem se jim podařilo zakončit. Poslední přihrávku zastavil vracející se zadák.
     
    36:05
    Hosté v plném počtu.
     
    36:25
    Hostující Olkinuara vyrazil proti odraženému kotouči a před napadajícím soupeři jej stačil odehrát mimo obranné pásmo.
     
    37:04
    Andrej Nestrašil se vrátil do obranného pásma a bez váhání jej odrazem o mantinel dostal do středního pásma. I ve druhé části kralují na ledě obrany.
     
    37:35
    Andrej Nestrašil dostal přihrávku do středního pásma, jenže si puk posunul mezi zadáky, kteří jej bez problémů dokázali od kotouče odstavit.
     
    38:05
    Bogdan Potěchin se skvěle postavil v obranném pásmu a zastavil Rundbladovu přihrávku z rohu útočného pásma. Hosté brání pozorně.
     
    38:38
    Pavel Kukštel se dostal k odraženému kotouči v mezikruží, jenže jeho dělovka příklepem prolétla kolem levé tyče hostující branky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:27
    Jegor Jakovlev se dral do útočného pásma, nicméně při kličce na modré čáře zapomněl kotouč za sebou a už nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Ani v prostřední periodě jsme se úvodní branky dnešního souboje nedočkali! Domácí Soči po změně stran zvládlo navýšit tempo a tlačilo se do útoku. Hokejisté domácího celku ale recept na hostujícího brankářen nenašli. Po čtyřiceti minutách tak stále platí bezbrankový stav.
     
    Střely na branku: 18 – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 20:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí Soči uspělo na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale na prudké nahození nikdo v modrém nedosáhl.
     
    40:35
    Arťom Zemčonok dostal přihrávku do jízdy na pravou stranu hrací plochy, dostal se přes modrou čáru, jenže jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyče.
     
    41:10
    Harri Pesonen dostal přihrávku do středního pásma, protečoval kotouč na Zemčonoka, který se dostal do útoku, jenže ani on nezakončil.
     
    41:24
    Až nyní se do zakončení dostalo domácí Soči. Georgij Soljannikov se opřel do odraženého kotouče, ale jeho dělovka skončila těsně nad břevnem.
     
    42:20
    Matellurg se dostal do útočného pásma, jenže nahození z levého křídla skončilo před brankou, kam si pro něj doklouzal brankář domácího celku.
     
    42:37
    Andrej Nestrašil střílel z pravé strany hrací plochy, odkud vyslal zajímavé zakončení příklepem, jenže jeho pokus skončil v lapačce brankáře.
     
    43:02
    Magnitogorsk se vydal do dalšího útoku, jenže Sergej Plotnikov byl příliš rychlý a projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Postavení mimo hru.
     
    43:28
    Michail Pašnin si dal pozor na rozehrávku z levé strany hrací plochy a dal si pozor na odražený kotouč. Domácí brankář puk odehrál k mantinelu.
     
    44:02
    Grigorij Dronov rozjel akci Metallurgu z obranného pásma, dostal se do pásma středního, jenže jeho přihrávka na levou stranu byla nepřesná.
     
    44:29
    Jakovlev si dal pozor na nahození domácího celku do útočného pásma a dal si pozor na sražený kotouč. Hostující obránce poté rozehrál na levé křídlo.
     
    45:05
    Marcus Nilsson rozjel další akci Soči z obranného pásma. Domácí hokejista prošel do střelecké pozice, nicméně jeho pokus minul branku.
     
    45:35
    Sergej Plotnikov získal odražený kotouč v útočném pásmu, nicméně zakončení forhendem prolétlo kolem přední tyče. Odražený puk poté získali zadáci Soči.
     
    46:10
    Marcus Nilsson se dostal do útočného pásma, nicméně jeho průnik skončil na těle prvního obránce v modrém dresu.
     
    46:38
    Sergej Šmeljov se dostal do útočného pásma, nicméně jeho průnik skončil u mantinelu, kam jej přitlačil jeden z napadajících obránců Magnitogorsku.
     
    47:17
    Metallurg se dostal do útočného pásma, kde se do zakončení dostal Sergej Mozjakin, nicméně ani jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    47:41
    Sergej Šmeljov střílel z dobré pozice na levé straně útočného pásma, ale ani jeho rána nemířila mezi tři tyče. Hokejisté soupeře se totiž skvěle pohybují.
     
    48:00
    Hra je přerušena! Hned tři hráči se srazili v rohu obranného pásma. Nejhůře to odnesl Ansel Galimov, který zůstává ležet na ledové ploše.
     
    48:00
    Soči si zahraje přesilovku. Plotnikov dostává dvě minuty za hákování.
     
    48:20
    Domácí se sice dostali do útočného pásma, jenže slabé nahození od modré čáry skončilo v lapačce připraveného brankáře.
     
    49:04
    David Rundblad střílel po dobré přihrávce z levého kruhu, ale hostující brankář jeho dělovku příklepem vyrazil mimo tři tyče!
     
    49:35
    Hosté nyní získali odražený kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry za branku Soči. Přesilovka se chýlí ke konci.
     
    50:00
    Hosté v plném počtu.
     
    50:25
    Michail Pašnin projel s pukem na hokejce ve velké rychlosti do útočného pásma, jenže hráči v modrém mu nedali prostor pro zakončení.
     
    51:00
    Stěpan Starkov se v útočném pásmu dostal k odraženému kotouči, nicméně jeho rána bekhendem mířila kolem branky a nikdo v modrém se už k puku nedostal.
     
    51:28
    Sergej Mozjakin objel branku domácího Soči, přihrál Mozjakinovi, který pálil z prostoru mezi kruhy, nicméně jeho pokus skončil těsně vedle.
     
    52:01
    Hostující brankář si dal pozor na nahození od pravého mantinelu a schoval puk do své lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    52:35
    Metallurg znovu vyhodil kotouč obloučkem do útočného pásma. Nikdo v bílém se ale tentokrát nedostal do zakončení. Na úvodní branku už se čeká opravdu dlouho.
     
    53:07
    Soči se tlaku svého soupeře ubránilo jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před brankou Soči.
     
    53:27
    Andrej Nestrašil dostal přihrávku na pravou stranu, dostal se na pravý kruh, nicméně jeho kličku skvěle přečetl Nilsson, který puk srazil k mantinelu.
     
    54:00
    Rundblad se v rohu útočného pásma zbavil obránce a poslal přihrávku před branku domácího Soči. Nikdo v bílém dresu se však k jeho pobídce nedostal.
     
    54:28
    Malte Strömwall se dostal do útočného pásma, jenže měl proti sobě přesilu obránců, kteří mu nedali prostor pro zakončení z levé strany.
     
    55:10
    Maxim Karpov nahodil puk od modré čáry před branku soupeře, nicméně nikdo z hostů se tentokrát nehnal za dorážkou a Soči se tak znovu ubránilo.
     
    55:35
    Domácí brankář vyjel za svou klec a odrazem o mantinel vyhodil kotouč do středního pásma. Hokejisté domácího celku ustáli další těžkou situaci.
     
    56:07
    Jegor Korobkin střílel z pravé strany útočného pásma. Domácí brankář proti jeho zakončení povyjel a schoval puk mezi betony.
     
    56:28
    Andrej Nestrašil si sjel na přihrávku na levou stranu, nicméně jeho pokus skončil na betonu dobře postaveného brankáře. Gólman Soči dnes podává skvělý výkon.
     
    57:05
    Bogdan Potěchin si sjel na prudkou přihrávku mezi obránce, jenže jeho pokus forhendem skončil na betonu dobře postaveného brankáře.
     
    57:28
    Domácí brankář si dal pozor na odražený kotouč a obránci mu pomohli vyhodit puk do bezpečí. Do konce základní hrací doby scházejí dvě minuty.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:27
    Sergej Mozjakin nahodil puk do útočného pásma od červené čáry, nicméně jeho pokus skončil na zadním mantinelu. Soči se v závěru musí bránit.
     
    59:10
    Grigorij Dronov se po rychlém průniku dostal k odraženému kotouči a pokusil se o dorážku. Jeho dělovku ale Joel Lassinantti vykopl levým betonm.
     
    59:35
    Marcus Nilsson si dal pozor na odražený kotouč a rozehrávkou o zadní mantinel dostal puk do bezpečí. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí třetina končí! V základní hrací době jsme se nakonec nedočkali ani jedné branky. O vítězi tak musí rozhodnout prodloužení nebo následné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 23 – 23
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Soči uspělo na úvodním vhazování prodloužení. Nikdo v modrém dresu se nedostal do útočného pásma.
     
    60:21
    Vyloučení v týmu HK Soči (Malte Strömwall – 2 min., sekání).
     
    61:02
    Nikolaj Prochorkin střílel z levé strany útočného pásma, jenže jeho dělovka skončila v lapačce dobře postaveného brankáře.
     
    61:20
    Domácí hokejisté se nyní dostali ke kotouči a dokázali vyhodit puk přes všechny čáry za branku Metallurgu. Hosté musí začít nanovo.
     
    62:10
    Hosté znovu zakončili od modré čáry, jenže domácí brankář vytáhl vynikající zákrok levým betonem. Metallurg se drží v útočném pásmu.
     
    62:21
    Domácí v plném počtu.
     
    63:10
    Sergej Plotnikov se dostal k volnému puku na modré čáře, odkud střílel forhendem, jenže jeho pokus letěl mimo tři tyče.
     
    63:35
    Michail Pašnin rozjel akci Metallurgu středem ledové plochy, jenže jeho pokus od modré čáry mířil daleko vedle branky Soči.
     
    64:00
    Probíhá poslední minuta prodloužení!
     
    64:28
    Maxim Karpov dostal přihrávku na levou stranu, přehodil si kotouč na forhend, ale jeho projektil skončil vedle vzdálenější tyče.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani v prodloužení jsme se nakonec úvodní branky dnešního souboje nedočkali! O vítězi tak rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Nikolaj Prochorkin se rozjel jako první a našel skulinku mezi betony brankáře.
     
    1. série
    0:1
    Pavel Padakin se rozhodl pro bekhendový blafák, ale nedotáhl jej za beton brankáře.
     
    2. série
    0:1
    Beck pro změnu zkusil štěstí střelou zápěstím, jenže minul branku.
     
    2. série
    0:1
    Kirill Petkov se dostal moc blízko před brankáře a trefil vyrážečku!
     
    3. série
    0:2
    Maxim Karpov se dostal mezi kruhy a zápěstím trefil k zadní tyči!
     
    3. série
    1:2
    Sergej Šmeljov si krásně položil hostujícího brankáře a bekhendem zakončil do odkryté klece!
     
    4. série
    1:3
    Juho Lammikko se rozhodl pro ránu zápěstím a rozvlnil síť!
     
    4. série
    1:3
    Ansel Galimov si přehodil hůl do jedné ruky, ale neprocedil puk pod betonem brankáře.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Magnitogorsk.
    Autorem vítězné branky je MAXIM KARPOV!
    Maxim KARPOV - 0:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk nakonec zvládl duel v samostatných nájezdech. Za hosty totiž dokázali proměnit Prochorkin, Karpov a Lammikko. Za domácí se trefil pouze Šmeljov. Bonusový bod tak odjíždí do Magnitogorsku.
     
    Střely na branku: 23 – 29
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního duelu nezasáhl nikdo z Čechů a Slováků.
     
    Dnešní duel sledovalo 1942 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (21:04:28)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Karpov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Nikolaj Prochorkin (MET)
    0:1   Pavel Padakin (SOC)
    2. série:
    0:1   Taylor Beck (MET)
    0:1   Kirill Petkov (SOC)
    3. série:
    0:2   Maxim Karpov (MET)
    1:2   Sergej Šmeljov (SOC)
    4. série:
    1:3   Juho Lammikko (MET)
    1:3   Ansel Galimov (SOC)


    HK Soči: Lassinantti (Treťjak) – J. Alexandrov (C), Rundblad, Miromanov, Pogorišnyj (A), Miščenko, Soljannikov, Sedov – Nilsson, Rubcov, Strömwall (A) – Karjalainen, Točickij, Šmeljov – Kolgotin, Padakin, A. Galimov – Starkov, Garajev, Petkov – Kukštel.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Mojsejev) – Zemčonok (A), J. Jakovlev, Pašnin, Minulin, Dronov, N. Chlystov, Va. Antipin (A) – S. Plotnikov, Prochorkin, Karpov – Beck, Pesonen, Lammikko (C) – Mozjakin, A. Nestrašil, Potěchin – Čibisov, Korobkin, Švyrjov.

    Rozhodčí: Bukin, Gašilov – Gorděnko, Sivov

    Diváci: 1942
    bahis siteleri