PSG – Méty 1:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:0 (0:0)
FC Méty
Středa 16.09.2020, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Julian Draxler připsal PSG první tři body do tabulky, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (23:05:20)
     
    Sledovali jsme střetnutí, v jehož prvním poločase bylo PSG jasně lepším mužstvem. Ovšem Méty ve druhé části hru vyrovnaly a dokonce hrály přesilovku, kterou nevyužily. A tak v nastaveném čase přišel trest, když se mezi střelce zapsal Julian Draxler. Paris Saint-Germain tak zaznamenala utrápené vítězství, od kterého se v příštím utkání musí odrazit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hostující celek rozhodně nemá čas a posílá jeden pas na útočnou polovinu. Jenomže Paris Saint-Germain si tohle pohlídá, však má vzadu výborné hlavičkáře.
    90+3. Julian DRAXLER - 1:0
     
    90+3
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG je spaseno a dnes konečně vyhraje! Přenesení hry zpracoval Ángel Di María na výbornou a pak poslal střílený centr před branku! Alexandr Úkíddžá míč vyrazil před sebe, ale také do míst, kde se pohyboval JULIAN DRAXLER, který hlavou zmrazil Méty! Tohle si hostující celek rozhodně nezasloužil ...
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut! Utkání míří k remízovému stavu, to je další ztráta pro Paris Saint-Germain.
     
    89
    Juan Bernat za pomoci lékařů odkulhává do kabiny! PSG hraje v devíti lidech! Méty toho mohly rychle využít, ale Thierry Ambrose se po míči natahoval marně – tohle byl opravdu kousek!
     
    87
    Pokutový kop se rozehrávat nebude, ovšem k přímému kopu se stavil Ángel Di María. Jeho řešení bylo špatné a míč z volného kopu zamířil vysoko nad branku.
     
    86
    Sporný moment v pokutovým území Méty! Mauro Icardi podstupoval souboj a podle mého byl faulován, ovšem uvidíme, jak rozhodne VAR!
     
    86
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Victorien Angban.
     
    85
    Znovu se nehraje, jelikož na hrací ploše zůstal sedět Juan Bernat, jehož nakopl vlastní spoluhráč. Bernat vůbec nevypadá dobře a možná dohrál.
     
    84
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Bandiougou Fadiga.
     
    83
    Colin Dagba na pravé straně pokutového území vymíchal soupeře a následně zakončil. Jeho pokus byl nepřesný a zamířil jen vedle zadní tyče.
     
    81
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Farid Boulaya, přichází Youssef Maziz.
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Ibrahima Niane, přichází Thierry Ambrose.
     
    81
    Další balon letěl před branku hostujícího celku, kde se útočného faulu dostil Juan Bernat. Méty v přerušené hře budou střídat.
    79. Ángel Di María (PSG)
     
    79
    Mauro Icardi narazil míč na Ángela Di Maríu, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus po zemi znovu letěl doprostřed branky a Alexandr Úkíddžá zasáhl levou nohou – Méty jsou díky němu stále ve hře o body.
     
    77
    Po přenesení hry se do šestnáctky nacpal Julian Draxler, který přihrával před branku. Střelou z první se prezentoval Mauro Icardi, jehož snažení šlo po zemi jen doprostřed branky. Alexandr Úkíddžá předvedl perfektní zákrok, když míč vykopl nohou.
     
    76
    Julian Draxler měl u sebe blízko soupeře a přesto odcentroval. Balon letěl blízko k brance, kde vládne brankář Alexandr Úkíddžá.
     
    75
    Situaci na sebe chtěl vzít Colin Dagba, který se chtěl protáhnout kolem soupeře, avšak trefil právě jeho. Méty otočily hru a centr před brankou pohlídali Marquinhos a Keylor Navas.
     
    73
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Habib Diallo, přichází Opa Nguette.
     
    72
    Colin Dagba zaběhl do šestnáctky a snažil se odcentrovat, jenomže velmi blízko byl Habib Maïga. Paris Saint-Germain rozehrávalo rohový kop, který byl zakončen nad branku.
     
    70
    Ángel Di María poslal krásnou přihrávku do vápna, odkud mířil míč před branku. Jenomže kapitán John Boye šel do skluzu a tím se stal hrdinou okamžiku.
     
    69
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Presnel Kimpembe.
     
    69
    Trochu mi přejde, jakoby vyloučení PSG nakoplo. Domácí celek hraje znovu na útočné polovině, ale další centr byl nepřesný a Mauro Icardi tentokrát nezakončí.
     
    67
    Kvalita je na straně Paris Saint-Germain, které potřebuje už zvítězit. Domácí celek i v deseti drží balon a kombinuje na útočné polovině. V šestnáctce se pohyboval Pablo Sarabia, který byl dobře cloněn.
    65. Červená karta po 2. žluté
     
    65
    Tentokrát se už pod sprchy opravdu půjde! Abdou Diallo (Paris Saint-Germain FC) se postavil do cesty soupeři a oslabí PSG. Pro domácí celek je to čtvrtá červená karta v posledních dvou zápasech!
     
    63
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mitchel Bakker, přichází Juan Bernat.
     
    62
    Po ošetření se znovu hraje! Hostující celek se k míči rychle vrátil a snažil se přejít na útočnou polovinu. Jenomže PSG si poradilo a vytlačilo Méty zpátky za půlící čáru.
     
    61
    Fabien Centonze (Méty) může být rád, že se už nešel sprchovat, tohle byl snad až oranžové napomenutí. Hostující hráč byl pozdě v souboji a v plné rychlosti došlápl na kotník soupeře.
     
    61
    Hodina hry je už minulostí a stále se hraje bez branek. Oba celky čekají na vstřelení prvního gólu v letošní Ligue 1. Kdo dnes vyhraje?
     
    59
    Ve druhé pětačtyřiceti minutovce se hra vyrovnala, PSG už není tak aktivní. Ovšem může se jedna jen o jednu fázi zápasu.
     
    58
    Už se znovu hraje, Méty kopaly rohový kop. Za míčem se marně tlačil Habib Diallo, avšak balon se rychle před branku vrátil, jenomže John Boye se nacházel v ofsajdu.
     
    56
    Kdybychom sledovali hokejový zápas, viděli bychom ukázkový bodyček, ovšem ve fotbale je z toho faul. Julian Draxler (PSG) se postavil do cesty Fabienu Centonzeovi a je mu udělena žlutá karta.
     
    55
    Fanoušci na tribunách se zlobí, jelikož hlavní rozhodčí odpískal faul na Thomase Delainea. Pablo Sarabia byl v souboji pozdě a pomohl si faulem – všechno správně.
     
    53
    Ángel Di María přihrával na střed, kde se těsně za šestnáctkou nacházel Abdou Diallo. Ten se rychle otočil a vystřelil nad branku, tohle byla rychlá akce.
     
    53
    Ángel Di María znovu centroval na zadní tyč, kde se pohyboval Pablo Sarabia. Avšam míče se chopil Fabien Centonze, jenž jej odehrál na další rohový kop.
     
    52
    Ještě se sluší napsat, že ve druhém poločase pokračujeme v zahajovacích sestavách. Vraťme se na zelený pažit, kde jsou u balonu hráči Paris Saint-Germain.
     
    50
    Domácí celek si znovu pohlídal centr soupeře a otáčel hru. Po míči se na druhé straně natahoval Mauro Icardi, ovšem nedosáhl na něj.
     
    49
    Domácí kapitán si znovu pohlídal dlouhý nákop a přihrával do strany, kde Mitchel Bakker nezvládl zpracování. Hostující celek tak bude vhazovat na útočné polovině.
     
    48
    Hostující celek táhl útočnou akci po levé straně, odkud přišel centr před branku. Skvěle postavený byl kapitán Marquinhos, který otáčí hru na druhou stranu.
     
    46
    Dalším potrestaným hráčem je Habib Maïga (Méty), který ve středovém kruhu stáhl soupeře k zemi. Opět první minuta poločasu – opět se tasí žlutá karta.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, stav zápasu je stále otevřený! Méty zkusily nákop za obranu, kam si nabíhal Habib Diallo, avšak se míče chopil Keylor Navas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl několik vyložených situacích, zejména na straně PSG, avšak výsledek je stále bezbrankový. Alexandr Úkíddžá se rozchytal k velkému výkonu a přivádí domácí útočníky k zoufalství. Méty hrají v hlubokém bloku a stále čekají na protiútoky. Doufejme, že ve druhém poločase budeme sledovat dál perfektní fotbal a dočkáme se také nějakých gólů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě šedesát vteřin navíc. Zřejmě se už nic směrodatného nestane.
     
    45
    První poločas pomalu končí a s ním i další akce PSG! Na levé straně se totiž v ofsajdové pasti pohyboval Mitchel Bakker – Méty budou mít míč.
     
    44
    Do vzdušného souboje se vydali Colin Dagba a Habib Diallo. Hlavní rozhodčí píská útočný faul, jelikož Diallo trefil soupeře lokte, ještě předtím byl ale přistrčen.
     
    43
    Ángel Di María volný kop kroutil na první tyč, kde se k míči nacpal Mauro Icardi. Hlavní rozhodčí viděl útočný faul, a tak budou hrát Méty.
     
    41
    Ángel Di María hraje opravdu skvěle a znovu posílal nadýchaný centr do levé části velkého vápna. Méty odehrály míč znovu na rohový kop.
     
    39
    To je neskutečné, co Paris Saint-Germain zahodilo! Julian Draxler postupoval sám na brankáře, ovšem Alexandr Úkíddžá předvedl parádní zákrok. Míč dál putoval k brance, ale odkopl ho John Boye.
     
    39
    Méty opět zahrozily, avšak Keylor Navas mohl zůstat v klidu! Na centr zprava si na zadní tyči nabíhal Ibrahima Niane, který se po míči natahoval nesmyslně pravou nohou a poslal jej jen vedle.
     
    38
    Znovu sledujeme postupný útok, který opět neskončil střelou na branku. Pablo Sarabia přihrával před branku, kde se ocitl Mauro Icardi – k balonu se však neprocpal.
     
    37
    Kombinačně je Paris Saint-Germain velmi silné, především Ángel Di María má dobré myšlenky. Tentokrát ale přišlo zakončení z dálky, balon poslal Idrissa Gueye jen doprostřed brány.
     
    35
    Hráči v bílých dresech chvíli drželi míč, ovšem Habib Diallo jej neudržel na hrací ploše. Méty se tak znovu budou bránit, PSG je nebezpečné, ale střelecky to zatím není ono.
     
    33
    Další centr ze strany mířil na penaltový puntík, odkud se hlavičkou prezentoval Mauro Icardi. Pokus hlavou byl razantní, ale znovu nepřesný – míč skončil nad břevnem.
    32. Pablo Sarabia (PSG)
     
    32
    Další kolmá přihrávka mířila na levou stranu pokutového území, odkud následně vystřelil Pablo Sarabia. Jeho pokus zamířil jen nad branku, zároveň Fabien Centonze si musel dávat pozor, aby nefauloval.
     
    31
    Domácí celek se pokusil přenést hru na levou stranu, ovšem akce byla přečtena. Pro PSG bylo štěstím, že míč soupeři utekl za postranní lajnu.
     
    29
    Odvrácený balon putoval za šestnáctku, odkud halfvolejem zakončoval Ander Herrera. Jeho pokus byl hodně nepřesný, tady se nabízela přihrávka spíše na Di Maríu.
     
    28
    PSG odcentrovalo od postranní čáry a balon na roh zahrál Fabien Centonze. Centrovaný od rohového praporku pak zamířil do přední části, odkud jej odklidil Habib Diallo.
     
    27
    Přihrávku do šestnáctky si našel Mauro Icardi, který patičkou hledal za sebou operujícího Sarabiu. Avšak obrana Mét si situaci znovu pohlídala a míč ihned zahrála pořádně daleko.
     
    27
    Už jsme ve druhé části prvního poločasu a stav zápasu je stále bezbrankový. Domácí celek je znovu u balonu a sledujeme jeho kombinační snažení.
     
    25
    Paris Saint-Germain rozehrávalo rohový kop, který propadl až na zadní tyč, odkud byl balon odehrán. Méty se vydaly na druhou stranu, kde balon putoval před branku PSG, ale přihrávka za obranu nejspíš mířila do ofsajdového postavení.
     
    24
    Už to vypadalo, že Ángel Di María natáhne ke střele, ale poslal raději kolmici do šestnáctky. Míč dobíhal Pablo Sarabia, jenž jej těsně neudržel na hrací ploše.
     
    23
    Nebezpečný centr poslal do šestnáctky Colin Dagba, avšak uvnitř pokutového území bylo málo útočících hráčů. Následně přišel další centr, z druhé strany, ale obrana znovu skvěle pracovala.
     
    22
    Asi pětadvacet metrů od branky se nacházel Julian Draxler, který měl kolem sebe trochu prostoru, a tak zakončil. Jeho pokus přišel ze záklonu, tudíž musel zamířit nad branku.
     
    21
    Méty malou chvíli držely balon, jenomže poté přišlo nepřesné vhazování. PSG se tak zmocnilo míče a znovu rychle putuje na útočnou polovinu, první branka je už na spadnutí.
     
    20
    Ángel Di María se neustále snaží vymýšlet, tentokrát posílal míč znovu za obranu. Jenomže obrana hostujícího celku zatím působí přesvědčivě.
     
    20
    Paris Saint-Germain je zatím lepším celkem, ovšem Méty také nehrají nějak špatně. Čím déle bude stav bezbrankový, PSG více znervózní.
     
    18
    Aktivní Mauro Icardi se vydal mezi obránci, avšak k míči se neprocpal. Alexandr Úkíddžá míč sice netrefil, ale od lýtka spoluhráče se k němu přesto dostal.
     
    17
    Na pravé straně se pokoušel soupeře obejít Colin Dagba, avšak Mamadou Fofana se nedal. Navíc od domácího hráče zamířil míč mimo hrací plochu a bude se kopat od branky.
     
    16
    Alexandr Úkíddžá se srazil se spoluhráčem, který byl John Boye. Hostující brankář potřebuje stehno dokonce zafáčovat a budeme opět pokračovat.
     
    15
    Sledujeme skvělou podívanou, která se na malou chvilku přeruší. Hostující brankář dostal šlapák na stehno a potřebuje ošetření, chvíli se tak hrát nebude.
     
    13
    Paris Saint-Germain znovu kombinovalo na útočné polovině. Před šestnáctkou kličkoval Ángel Di María, jenž kolem beka poslal kolmici do vápna, kam si naběhl Pablo Sarabia. Z branky vyrazil Alexandr Úkíddžá, od něhož míč zamířil nad branku.
     
    12
    Ángel Di María měl na levé straně hodně prostoru, a tak poslal luxusní centr před branku. V nebezpečném místě se pohyboval Mauro Icardi, jehož hlavička zamířila trestuhodně nad břevno.
     
    11
    Mauro Icardi si naběhl na vysoký míč, který prodloužil za sebe. Hostující celek se na malou chvíli zmocnil balonu, ale rychle jej odevzdal.
     
    10
    Úvodních deset minut nabídlo pěknou fotbalovou zábavu, avšak branka zatím nepadla. Méty se přesunuly na útočnou polovinu, ovšem skvěle zasáhl Colin Dagba, hosté budou vhazovat.
     
    8
    Na levé straně se rozeběhl Ángel Di María, který se nacpal před obránce a už se pokoušel přehodit vybíhajícího gólmana. Alexandr Úkíddžá skvěle zasáhl a podržel Méty!
     
    7
    Za obranu mířil Ibrahima Niane, který nezvládl zpracování a míč mu uskočil až do šestnáctky. Keylor Navas tuhle knížku dávno četl a vyrazil z branky, navíc si vynutil útočníkův faul.
     
    7
    Ander Herrera posílal na střed čitelnou přihrávku, kterou soupeř přečetl. Méty šly do akce, avšak Habib Diallo poslal jen k brankáři. Keylor Navas hru velmi rychle otočil.
     
    6
    Paris Saint-Germain nastoupilo do dnešního kláni v tradičních modrých dresech, naopak Méty se oblékly do bílého. Sledujeme znovu kombinaci domácího mužstva.
     
    4
    Centrovaný míč zamířil do přední části šestnáctky, odkud byl poslán do zadní části. Balon se vrátil do ohně, odkud jej neodpálili hostující obránci. K zakončení se tak cpal Mauro Icardi, jehož snažení bylo zablokováno.
     
    4
    Z velké dálky natáhl ke střele Ángel Di María, jehož pokus byl sražen vedle branky. Sám autor střely spěchá k rohovému praporku, aby poslal balon znovu do hry.
     
    2
    Centr mířil k pravé tyči, kde situace zavíral Habib Diallo, který musel jít do skluzu! Zakončení útočníka Mét ale mířilo jen vedle branky, tohle byla první nadějná situace zápasu.
     
    1
    Na pravé straně se protáhl Ibrahima Niane, kterého zatáhl za ruku Abdou Diallo (PSG). Domácí hráč je tak prvním potrestaným hráčem dnešního střetnutí.
     
    1
    Dohrávka prvního kola byla právě rozehrána! Paris Saint-Germain se v Parku Princů ujalo balonu a začíná postupnou kombinací z vlastní poloviny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Marquinhos (C), A. Diallo, Dagba, Bakker – Draxler, A. Herrera, Gueye – Sarabia, Icardi, Di María.
    Náhradníci: S. Rico, Bulka – Kimpembe, Bernat, Pembele, Fadiga, Ruiz-Atil, Muinga, Jesé, Kapo.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Boye (C), Bronn, Delaine – Fofana – Pajot, Maïga, Boulaya – Niane, Diallo.
    Náhradníci: Caillard – Udol, Jans, Angban, Tchimbembé, Maziz, Nguette, Ambrose, Yade.

    Rozhodčí: Lasage – Guillard, Ocak.
     
    Zhruba za padesát minut začne dohrávka prvního kola, PSG i Méty oznámili sestavy, které si za pár okamžiků představíme. Zcela jistě nás čeká zajímavé střetnutí, protože především Paris Saint-Germain potřebuje zabrat.
     
    Vzájemné zápasy ovládá PSG! Pokud budeme hledat poslední vítězství Mét, budeme se muset přesunout až do května roku 2006, kdy vyhráli v domácím prostředí. Hostující celek tak má co soupeři vracet a dnešní výhra by byla poměrně důležitá.

    Méty – PSG 0:2
    PSG – Méty 5:0
    Méty – PSG 1:5
    Méty – PSG 2:3
    PSG – Méty 2:0
     
    Třiadvacátého PSG odehrálo finále Ligy Mistrů proti Bayernu, o jehož vítězství rozhodl Francouz Kingsley Coman, a tak trofej putovala do Mnichova. Paris Saint-Germain potom o týden později nemohl nastoupit k prvnímu kolu, které se dnes bude dohrávat. Finalistovi Ligy Mistrů se vstup do nového ročníku Ligue 1, jelikož na jeho kontě bodů svítí stále nula. Dnes domácí celek totiž nestačil na Lens a také Marseille. Ba dokonce PSG nevsítilo ani branku a navíc jsou v karanténě Mbappé, Icardi a Marquinhos.

    Nulu mají také na svém kontě Méty, které nestačily na Monaco a Lille. Hostující celek má stejně jako PSG skóre 0:2. Méty se budou muset obejít bez čtyři hráčů, kterými jsou Cabit, N'Doram, Traoré a Vágner.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u dohrávky prvního kola Ligue 1. Do střetnutí se podívají hráči Paris Saint-Germain FC a FC Méty. Domácí celek měl nucenou pauzu po tom, co působil ve finále Ligy Mistrů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Luxa

    Branky: 90+3. Draxler

    Karty:   1. A. Diallo (PSG), 56. Draxler (PSG) – 46. Maïga (MTZ), 61. Centonze (MTZ)   65. A. Diallo (PSG)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:6.
    Paris Saint-Germain: Navas – Marquinhos (C), A. Diallo, Dagba, Bakker (63. Bernat) – Draxler, A. Herrera, Gueye (84. Fadiga) – Sarabia (69. Kimpembe), Icardi, Di María.
    Náhradníci: S. Rico, Bulka – Kimpembe, Bernat, Pembele, Fadiga, Ruiz-Atil, Muinga, Jesé, Kapo.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Boye (C), Bronn, Delaine – Fofana – Pajot (86. Angban), Maïga, Boulaya (81. Maziz) – Niane (81. Ambrose), Diallo (73. Nguette).
    Náhradníci: Caillard – Udol, Jans, Angban, Tchimbembé, Maziz, Nguette, Ambrose, Yade.

    Rozhodčí: Lasage – Guillard, Ocak
    thejrc.org