Tisková konference k tenisovému Zubr Cupu (kon.) | Tisková konference HC Kometa Brno (kon.)
Tisková konference k zahájení Tipsport extraligy (kon.)
konec
Tisková konference k tenisovému Zubr Cupu

Středa 16.09.2020, 11:00 • Hotel FIT, Přerov • Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (11:30:09)
     
    Petr Huťka mladší: „Uzávěrku přihlášek i odhlášek už máme za sebou. Nyní se už hráčky mohou odhlásit jen za cenu penalizace, například ze zdravotních důvodů."
     
    Daniela Huťková: „Finanční odměny nebudeme moct vyplácet cashem, všechno se bude posílat na účty. Do hlavní soutěže máme čtyři volné karty, do kvalifikace pak pět volných karet. Vítězka dvouhry získá finanční odměnu ve výši 3 935 dolarů a 50 bodů do žebříčku WTA, vítězky čtyřhry získají každá 1 437 dolarů a 50 bodů."
     
    Petr Huťka mladší: „Turnaj bude kvůli koronaviru určitě jiný, takhle silný ještě nebyl. Hráčky toho ale zase tolik nenahrály, turnaje se hodně rušily. Takže naše naděje Bartůňková může klidně porazit Krejčíkovou, je to otevřené. U ženských navíc nikdy nevíte, výsledky se nedají předvídat. Bude to určitě zajímavé."
     
    Petr Huťka mladší: „Velkou favoritkou je Barbora Krejčíková. Ovšem každá z hráček, které jsou v žebříčku do 250. místa, může turnaj vyhrát. V kvalifikaci navíc nastoupí různé naděje, jež mohou překvapit. ZUBR Cup byl vždycky startovacím můstkem pro mladé talentované tenistky."
     
    Petr Huťka mladší: „Každý den se bude začínat v deset hodin dopoledne. Podle ITF to dříve nejde, i když v minulosti jsme někdy hráli i do osmi večer a v září se už dříve stmívá."
     
    Daniela Huťková: „Všechno se bude muset dezinfikovat. Místa, kam si někdo sedne, místa, kam si třeba hráčka odloží ručník. Máme kvůli tomu dvě speciální uklízečky."
     
    Petr Huťka mladší: „Opatření jsou šílená, například každá hráčka s sebou může mít pouze jeden doprovod. Do horního tenisového areálu, kde se bude turnaj konat, vůbec nebudou moct diváci. Proto budeme z turnaje vysílat živé přenosy."
     
    Petr Huťka mladší: „I přes pandemii máme v přerovském tenisovém klubu velmi dobré výsledky na turnajích i v klubových soutěžích. Stále se držíme v užší špičce České republiky. V mladších žácích jsme se na celorepublikové úrovni dostali do čtvrtého místa, to samé v kategorii starších žáků. Na mistrovství republiky dorostu do 18 let jedeme tento týden. Máme velmi nadějnou hráčku Lindu Noskovou, která pro ZUBR Cup obdrží divokou kartu do hlavní soutěže. Má potenciál se dostat mezi nejlepší hráčky celého světa. Je to velká naděje nejen přerovského, ale i českého tenisu."
     
    Tomáš Pluháček: „Chtěl bych poděkovat organizátorům turnaje, že v nesnadné době mají chuť turnaj zorganizovat. Mají můj obdiv, musejí dodržet různá opatření a podobně. Pořád ale říkám, že bychom se měli nehledě na koronavirus vrátit do normálu. Kulturní a sportovní akce k normálnímu životu bezesporu patří. Pivovar ZUBR nemohl kvůli koronakrizi dodávat pivo do hospod, což nám samozřejmě snížilo příjmy. Když nás ale paní Huťková oslovila, na podporu tenisového ZUBR Cupu jsme opět kývli. Sportovní aktivity včetně tenisu chceme podporovat."
     
    Daniela Huťková: „Chtěla bych poděkovat panu Pluháčkovi, že Pivovar ZUBR zůstal navzdory nelehké situaci generálním partnerem turnaje. Jsme rádi, že turnaj můžeme uskutečnit. V kvalifikaci bude startovat 32 hráček. První kolo hlavní soutěže začne v úterý 22. září. V sobotu 26. září se uskuteční semifinále dvouhry a finále čtyřhry. V neděli 27. září proběhne finále singlu. Nasazenou jedničkou je Barbora Krejčíková, momentálně 116. hráčka světa. Máme také více než dvě stovky hráček, které nemají kde hrát, a čekají, jestli se na turnajové listině neuvolní místo."
     
    Roman Ordelt: „Letos máme kvůli protikoronavirovým opatřením jiný termín turnaje. Nekonal se v červnu, konat se bude ve druhé polovině září. Vzhledem k podpoře partnerů v čele s Pivovarem ZUBR bude mít turnaj dotaci ve výši 25 tisíc dolarů. Omlouvám také prezidenta TK Precheza Přerov Petra Huťku staršího, který se nezúčastní ze zdravotních důvodů. Nejedná se o nic vážného."
     
    Tiskovou konferenci zahajuje mluvčí turnaje Roman Ordelt, který vítá přítomné zástupce médií.
     
    Hosty tiskové konference jsou manažerka turnaje ZUBR Cup Daniela Huťková, ředitel turnaje Petr Huťka mladší a ředitel generálního partnera turnaje Pivovaru ZUBR Tomáš Pluháček.
     
    Prvenství ve dvouhře turnaje ZUBR Cup 2019 drží ukrajinská hráčka Angelina Kalininová. Loňská nasazená jednička ve finále porazila Bulharku Kostovovou ve třech setech 6:1, 4:6 a 6:1. Vítězka juniorského deblu na Australian Open 2014 si na Hané vybojovala finanční šek ve výši 3 935 dolarů. Do žebříčku WTA si připsala padesát bodů. Ve čtyřhře minulý rok triumfovaly české tenistky Karolína Kubáňová a Nikola Tomanová. Ve finálovém utkání zdolaly česko-ruský pár Mandelíková, Morginovová ve dvou setech 6:4 a 7:6 (2).
     
    Turnaj ZUBR Cup 2020 proběhne od pondělí 21. do neděle 27. září. Skládat se bude z kvalifikace a hlavních soutěží ve dvouhře a ve čtyřhře. Hracím povrchem turnaje bude antuka.
     
    Krásné středeční dopoledne z Přerova. V salonku zdejšího Hotelu FIT se uskuteční tisková konference k 16. ročníku mezinárodního tenisového turnaje žen ZUBR Cup. Tento turnaj spadá do kategorie ITF. Na přerovských kurtech se bude hrát o body do světového žebříčku WTA. Dotace turnaje ZUBR Cup 2020 činí 25 tisíc dolarů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Petr Komárek

    Hosté tiskové konference
    Petr Huťka mladší, ředitel turnaje ZUBR Cup
    Daniela Huťková, manažerka turnaje ZUBR Cup
    Tomáš Pluháček, ředitel Pivovaru ZUBR – generálního partnera turnaje
    thejrc.org