Niederkorn – Willem II 0:5 (kon.) | Hammarby IF – Lech Poznaň 0:3 (kon.) | B36 Tórshavn – New Saints 2:2 (5:4 po pen.)
konec
FC Progrès Niederkorn
0:5 (0:3)
Willem II Tilburg
Středa 16.09.2020, 18:30 • Stade Municipal de la Ville de Differdange, Differdange • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:25:38)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:4.
     
    Ve 3. předkole čeká na Kosterovu družinu lepší z dvojice Lincoln-Glasgow Rangers.
     
    Willem II nenechal ve 2. předkole Evropské ligy nikoho na pochybách, lucemburský Niederkorn porazil vysoko 5:0. První branka padla po dvaceti minutách hry, po centru z rohového kopu skóroval Vangelis Pavlidis. Na rozdíl dvou branek navýšil Gorkem Saglam, do konce poločasu ještě Vangelis Pavlidis stihl zapsat svůj druhý zásah. Ve druhé půli holandské mužstvo stihlo přidat ještě dva góly. Nejprve se prosadil aktivní Che Nunnely, v 65. minutě uzavřel stav středopolař Mike Tresor Ndayishimiye.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V posledních vteřinách ještě hosté zaútočili na šestý gól. Pavlidis patičkou chytře posouval za sebe, dobře věděl o Nunnelym. Před ním ale stál ještě Bastos.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jednu minutu.
     
    89
    V poklidném tempu Willem II rozjíždí další, možná úplně poslední akci střetnutí. Kombinace začíná u stopera a kapitána v jedné osobě, Jordense Peterse.
     
    88
    Kličkovaná Saglama skončila u posledního Ferina. Odražený balón našel Kohlert, který napálil tvrdou ránu do obličeje před chvilkou kličkujícímu spoluhráči.
     
    87
    Ani v tomto případě nejde o nic vážnějšího. Záložník možná jen chtěl přerušit akci soupeře, což nevyšlo. Každopádně je zpátky na nohou a v plné síle.
     
    86
    Mimo dění hry zůstal ležet Yannis Dablin. Lucemburský fotbalista se drží za pravé lýtko, na scénu přicházejí i domácí lékař.
    85. Pavlidis zakroutil balón těsně vedle
     
    85
    Šestá branka a hattrick pro Pavlidise visela ve vzduchu. Do úniku po levé straně ho pěkným pasem poslal Nunnely. Řek udělal kličku Skenderovičovi, následně míč zakroutil velmi těsně kolem pravé tyče.
     
    84
    Hodně složitý centr musel na hranici šestnáctky řešit Christian Silaj. Ofenzivní záložník si zpracoval balón na prsa, načež z halfvoleje úplně minul bránu.
     
    83
    Střelec pátého gólu, Mike Tresor Ndayishimiye, předvedl velkou parádu. Nejprve obral soupeře o balón, načež si mezi dalšími dvěma hodil míč a ještě stihl proběhnout. Ze hry během vteřiny vyřadil tři protivníky.
     
    82
    Mužstvo z Lucemburska opět dostalo šanci kombinovat na útočné polovině. Zatím si však hráči vyměňují míč jen kolem středového kruhu.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desestiminutovka základní hrací doby. Willem II disponuje velkým pětigólovým náskokem, který Niederkorn zcela jistě nesmaže.
     
    80
    Naštěstí to nevypadá na nic vážnějšího. Obránce vstal po svých, sám i doběhl za postranní čáru, kde okamžitě usiluje o návrat.
     
    79
    Pravý bek Victor van den Bogert rozehrál a chytl se za pravé tříslo. Jednadvacetiletý Holanďan zůstal sedět na trávníku, rozhodčí přerušuje hru.

    Milan Huppert

    Branky: 20. Pavlidis, 28. Saglam, 34. Pavlidis, 46. Nunnely, 65. Ndayishimiye

    Karty:   10. Janisch (PRK), 68. Ferino (PRK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:4.
    FC Progrès Niederkorn: Flauss – Bastos, Ferino, Skenderovič (C), Janisch (64. Karayer) – Latic, Dublin – Tekiela (64. Shala), Silaj, Holtz – Habbas (46. Luisi).
    Náhradníci: Boussong, Sommer – Karayer, Luisi, Muratovic, Shala, Vogel.

    Willem II Tilburg: Ruiter – Heerkens (41. van den Bogert), Holmen, Peters (C), Nelom (62. Kohn) – Saglam, Ndayishimiye, Llonch (62. Saddiki) – Nunnely, Pavlidis, Kohlert.
    Náhradníci: Brondeel – Dahlhaus, Gladon, Kohn, Saddiki, van den Bogert, Yeboah.

    Rozhodčí: Balakin (UKR) – Skrypka (UKR), Volodin (UKR)
    thejrc.org