Liberec – K. Vary 5:2 (kon.) | Kladno – Třemošná 9:3 (kon.) | Kobra – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.)
Hvězda Praha – Plzeň 0:0 (odl.) | Motor ČB – Slavia 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:2 (kon.)
Jihlava – Pardubice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Havířov 4:3 (1:0 po s.n.) | Poruba – Vítkovice 0:8 (kon.)
Mladá Boleslav – PZ Kladno 7:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Třinec 0:8 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 3:6 (kon.)
Technika Brno – Tábor 1:5 (kon.) | Vsetín – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 17.09.2020, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! 1. kolo Extraligy dorostu nabídne hned několik atraktivních zápasů. A my se na jeden z nich společně zaměříme, stále ještě obhájci titulu Bílí Tygři Liberec přivítají tým HC Energie Karlovy Vary.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberečtí dorostenci v poslední dohrané sezóně získali mistrovský titul. Také loni časovali formu a zdálo se, že by obhajoba nemusela bát nereálná, jenže pak přišla pandemie koronaviru a ročník se nedohrál. I v této sezóně mají Bílí Tygři vysoké cíle. Nově byli společně s Mladou Boleslaví přesunuti do skupiny Západ, která se tak rázem stala zřejmě nejsilnější. V přípravném období se svěřenci Richarda Loba předvedli solidními výsledky. Jak vstoupí do ostrých mačů?
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    Energetici budou chtít navázat na minulý rok, před neodehraným play-off se řadili mezi nejlepší celky soutěže. Příprava se jim výsledkově příliš nepovedla, avšak bylo to značně ovlivněno tím, že šanci hodně dostávali hráči širšího kádru, vinou epidemiologické situace navíc Západočeši mnohdy neměli některé hokejisty k dispozici. Teď už jsou ovšem připraveni vlétnout do prvního ostrého duelu. Jak se jim pod Ještědem povede?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Macourek) – Patzelt (C), Jakubec, Cibulka, Meisel (A), Dvořák (A), Ehrenberger – Jansa, Hujer, Janata, Vyhlídko, Hrabčák, J. Pérez, Fiala, Kříž, Plos, Jobek.

    HC Energie Karlovy Vary: Maleček (Ebenstreit) – Zolnaj, Krajčík, Kočí (A), Dorot, Anton – Šlechta, Šmíd, Váňa, Šmajda (A), Varvařovský, Holejšovský, Rymon, Csabi, Sapoušek (C), Pastor, Zeman.

    Rozhodčí: Zavřel – Serbus, Raška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Střílená přihrávka Lukáše Plose z rohu kluziště se dostala pouze na hůl Karlovarských, kteří hned vyrazili do protiútoku. Na sebe to vzal Dominik Rymon, jenž proklouzl mezi dvojicí bránících hráčů Liberce a zkusil bekhendový blafák. Štěpán Vopravil ovšem vleže natáhl beton a zabránil rychlému gólu!
     
    01:25
    Parádní gesto fair-play předvedl jeden z Tygrů, který odvolal vyloučení hostujícího Pastora.
     
    02:02
    Puk se odrazil na vrcholy kruhů k Jakubu Hujerovi, jemuž rána z první nesedla podle představ a kotouč prolétl poměrně daleko od branky.
     
    02:49
    Po chybě Západočechů ve středním pásmu si to kupředu štrádoval Jaromír Pérez, kterého čistě tělem odstavil Dominik Rymon.
     
    03:27
    Milan Tadeáš Jobek se prohnal do útočného pásma a vystřelil z levého kruhu, prostor u vzdálenější tyčky nenašel.
     
    04:20
    Na Zdeňka Šmída si na obranné modré čáře zkušeně počíhal Lukáš Meisel a přesně mířeným hitem jej blíže seznámil s libereckou ledovou plochou.
     
    05:00
    Mírně iniciativnější jsou v úvodu domácí, avšak šance zatím vidíme na druhé straně. Dominik Rymon měl další velkou příležitost k otevření skóre, když dostal nabito mezi kruhy. Vopravil prudkou střelu skvěle vychýlil vyrážečkou!
     
    06:27
    Hru se aktuálně snaží více režírovat Energie. Sráží ji ale poměrně velké množství chybiček při přechodu přes neutrální zónu.
     
    06:56
    Ofsajd hostů, bude se vhazovat.
     
    07:25
    Hujerovu žabičku marně pacifikoval Kříž. Severočeši to tedy musejí znovu zkusit až od vlastní klece.
     
    07:52
    Po sérii soubojů na červené čáře se kotouč dostal mimo mantinely, hra je tedy přerušena a čeká se na buly.
     
    08:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Prvním úspěšným střelcem libereckých dorostenců v sezóně se stává RADEK JANATA! Parádní přihrávkou přes celou šíři kluziště jej z vlastního obranného pásma oslovil Samuel Jansa, načež Janata v úniku z pravého křídla propálil Malečka mezi ruku a tělo. Asistence: Samuel Jansa, Jakub Dvořák.
     
    09:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ehrenberger – 2 min., podrážení).
     
    09:55
    Karlovy Vary to pěkně vykombinovaly. Pro finální přihrávku si před branku sjížděl Sapoušek, avšak puk k němu díky výbornému obrannému zákroku Cibulky nedoputoval.
     
    10:46
    Liberečtí zatím brání dobře. Nyní dokonce ušetřili spoustu času v blízkosti branky Energie.
     
    11:27
    Západočeský celek si v přesilovce nic vážnějšího nevytvořil, i nadále se nicméně snaží být aktivní, Tygři se musejí bránit.
     
    11:37
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Rymon – 2 min., podrážení).
     
    12:01
    Tomáš Cibulka nabil do levého kruhu Lukáši Plosovi který si kotouč srovnal na hokejce a nasměroval jej těsně mimo vzdálenější tyč hostující svatyně.
     
    12:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku a zdvojnásobují svůj náskok. Obránce TOMÁŠ CIBULKA to zkusil od modré čáry. Kotouč nahozený z jeho hole proplachtil skrz clonící hráče až do sítě za Malečkem! Ten měl zřejmě velice omezený výhled. Asistence: Jakub Hujer.
     
    13:38
    A znovu Tomáš Cibulka. Tentokrát pálil po zadovce od Lukáše Plose, střela mu ale nesedla a Malečka nikterak nezaměstnala.
     
    14:10
    Matouš Jakubec přejel útočnou modrou čáru a hned nahodil na Štěpána Malečka. Karlovarskému brankáři puk vypadl z držení, nablízku nicméně nikdo z Libereckých zrovna nebyl.
     
    15:09
    A další zákrok hostujícího muže v masce. Vhazuje se v obranné třetině Energie.
     
    15:33
    Tygři zaváhali ve středu pole a Robert Šlechta vedl akci dvou na jednoho. Možná trošku zbytečně ji ale zpomalil, takže se domácí stihli vrátit. Šlechta nakonec zakončoval sám, Vopravil vyráží.
     
    16:32
    Jakubu Hujerovi viseli na zádech hned dva beci, přesto se liberecký hráč protáhl až za soupeřovu branku. Severočeši zůstávají v pásmu.
     
    17:13
    Po akci Vyhlídka se o střelu pokoušel Damian Hrabčák, jehož přízemní pokus narazil do betonů připraveného Štěpána Malečka.
     
    17:49
    Rychlý přechod energetiků do ofenzivy zastavil hvizd rozhodčího oznamující postavení mimo hru.
     
    18:11
    Tobiáš Pastor si hezky prostrčil puk mezi bruslemi jednoho z obránců a na dlouhou hůl do něj ještě plácl. Vopravil zasahovat nemusel, střela narazila do zadního hrazení.
     
    19:06
    Filip Kříž se hezky prokličkoval mezi kruhy. Sám už střílet nemohl, chtěl tedy nabít do strany Plosovi. Škoda pro Liberec, že hosté přihrávku zastavili.
     
    19:49
    Liberečtí ještě v závěru třetiny soupeře zatlačili v pásmu. Žádnou střeleckou příležitost si nicméně tentokrát nevytvořili a Adam Csabi už puk protečoval do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla poměrně vyrovnaný hokej. Se skóre ale budou mnohem spokojenější Bílí Tygři, kteří se svými šancemi nakládali lépe a mohou se těšit z vedení 2:0. Uvidíme, co nabídne další průběh utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Jakub Hujer šikovně nadzdvihl protihráčovu hokejku a hnal se k brance. V rozletu jej zastavil až poslední bránící hráč Karlových Varů.
     
    21:30
    Patzelt pokazil rozehrávku a k puku se v nadějné pozici dostal Matěj Zeman. Možná trošku škoda pro hosty, že to nevzal na sebe a ještě se neúspěšně pokoušel o přihrávku.
     
    22:32
    Energie sevřela soupeře pod velkým tlakem. Petr Zolnaj dostal nabito do obrovské šance a vypálil z první. Přesouvající se Vopravil však i ve spolupráci s obráncem dokázal kotouč udržet před brankovou čarou!
     
    23:22
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hujer – 2 min., podrážení).
     
    23:35
    Filip Krajčík se protáhl až k tyčce. Poté ale nikoho nenašel a další nepovedená přihrávka hostů skončila až ve středním pásmu.
     
    24:05
    Liberečtí se dobře brání a podruhé v krátkém časovém sledu vyhazují.
     
    24:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy při vlastním oslabení skórují a vedou už 3:0! Severočeši úspěšně šetřili čas za soupeřovou brankou, až se Jakubu Dvořákovi i s kapkou štěstí podařilo černou gumu nasměrovat před Malečka. Tam číhal zcela volný FILIP KŘÍŽ, který z bezprostřední blízkosti prostřelil gólmana! Asistence: Jakub Dvořák.
     
    25:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přesilovka pro Energii skončila zklamáním, krátce po jejím konci se nicméně přece jenom může radovat z prvního gólu. DOMINIK RYMON chytře procedil puk z ostrého úhlu okolo bližší tyčky až do brány! Asistence: Samuel Šmajda.
     
    26:14
    Nechybělo mnoho a radost zavládla znovu na druhé straně. V přečíslení naservíroval Damian Hrabčák vyloženou příležitost Štěpánu Vyhlídkovi, proti jehož teči se skvěle přemístil Maleček!
     
    27:10
    Jakub Hujer na sebe natáhl obránce a senzační přihrávkou skrz útočnou třetinu chystal snadné zakončení Filipu Křížovi. Tygři teď měli smůlu, že druhému jmenovanému touš nakonec zamířil mezi brusle.
     
    28:10
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Patzelt – 2 min., podrážení).
     
    28:34
    Karlovarští zahájili přesilovku slibně. Domácí už byli pod tlakem, až se šťastně podařilo vyhodit Meiselovi.
     
    28:52
    Štěpán Vopravil u tyčky schoval puk a liberecký čtyřlístek může vystřídat.
     
    29:40
    Jakub Anton dostal z lavičky pokyn "Střílej!" Jako by se toho ale karlovarský obránce spíše zalekl, kotouč přidržel a napadající Pérez jej o něj obral.
     
    30:39
    Šelmy už jsou kompletní a hned se usadily v ofenzivě. Původní kombinace úspěch neslavila, hosté ale nakonec svého brankáře zaměstnali prakticky sami. Bude se vhazovat.
     
    31:15
    Po hezké zadovce Filipa Kříže se mezi kruhy objevil Jakub Hujer. Liberecký kanonýr si kotouč urovnal na čepeli a mířil k levé tyči, kde ovšem výborně zasáhl Štěpán Maleček.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Kočí – 2 min., držení).
     
    32:22
    Dominik Rymon se v oslabení nadechl k velkému sólu. Třeba by se prokličkoval až do zakončení, kdyby mu spoluhráč Šmajda nešťastně neklopýtl do ofsajdu.
     
    32:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhá zužitkovaná přesilovka Severočechů v dnešním utkání, a znovu zásluhou beka! LUKÁŠ MEISEL po levé straně zavezl puk do útočné třetiny a namířil si to s ním až před bránu. Maleček se mu snažil kotouč vypíchnout, avšak to se mu nepodařilo a černá guma si nakonec skrz jeho betony smolně našla cestu až za čáru. Bez asistence.
     
    32:37
    Střídání v týmu HC Energie Karlovy Vary: ze hřiště odchází Maleček, přichází Ebenstreit.
     
    34:24
    V souboji dvou desítek přimáčkl Vyhlídko na mantinel Šmída. Liberec se tedy usadil v pásmu a Adam Ebenstreit si vzápětí připsal první úspěšný zákrok po nástupu na hřiště.
     
    35:35
    Zakázané uvolnění Karlových Varů, hra se přesouvá zpátky do útočné zóny domácích.
     
    35:57
    Jakub Dvořák krásnou zadovkou zpoza klece oslovoval spoluhráče před bránou. Puk projel až na modrou čáru, odkud okamžitě nahazoval Patzelt, jehož pokus tečoval Samuel Fiala až do ochranné sítě.
     
    36:38
    Snaha Lukáše Meisela o dlouhou průnikovou přihrávku končí icingem.
     
    36:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla hokejová lahůdka! MILAN TADEÁŠ JOBEK ukořistil kotouč ve středním pásmu, v akci dvou proti jednomu si jej rychle vyměnil se Samuelem Jansou a po zpětné přihrávce jednoduše zakončil do prázdné svatyně. Asistence: Samuel Jansa.
     
    37:58
    Rozhodčí trošku překvapivě neodpískali zakázané uvolnění hostů a byla z toho velká šance. Z první těsně před Vopravilem zakončoval Robin Sapoušek, jehož střelu po ledě liberecký gólman reflexivně vykopl!
     
    39:04
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Cibulka – 2 min., hákování).
     
    39:23
    Jakub Hujer zaklekl do nahození Filipa Krajčíka. Západočeši se ještě chvíli drželi v pásmu, následně se domácí osvobodili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda jednoznačně patřila Liberci. Bílí Tygři jsou efektivní v koncovce, dosavadních pět gólů si rozdělilo pět různých střelců a aktuálně vedou už 5:1. Zásadní rozdíl tvoří přesilovky – Severočeši využili obě, které měli, zatímco Karlovarští ani jednu ze čtyř. Tu čtvrtou ještě mohou zhodnotit v úvodu další části.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Energetici působí ve zbytku přesilovky spíše nedobrým dojmem. Domácí se dokonce podívali do útočného pásma a Ehrenbergerova dělovka zpoza kruhů prosvištěla těsně vedle.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Šlechta – 2 min., faul kolenem).
     
    41:52
    Jaromír Pérez při přechodu modré čáry ztratil stabilitu, přesto se Liberec udržel v pásmu a Jakub Dvořák od modré čáry protáhl Ebenstreita.
     
    42:24
    Tygři utáhli šrouby a Filip Kříž dorážel do poloodkryté klece. Západočechy zachránila od dalšího inkasovaného gólu tyčka!
     
    43:27
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Krátce po ubráněném oslabení se tým z lázeňského města dostává na rozdíl tří gólů! Do střílené přihrávky Samuela Šmajdy vložil čepel Robin Sapoušek. S jeho tečí si ještě Štěpán Vopravil poradil, na dorážku ROBERTA ŠLECHTY už byl krátký. Asistence: Robin Sapoušek, Samuel Šmajda.
     
    44:22
    Postavení mimo hru v podání Liberce.
     
    45:12
    Štěpán Vopravil si za sraženou střelou vyjel až za bránu a před dojíždějícím útočníkem Karlových Varů raději přerušil hru.
     
    45:40
    Na hraně ofsajdu se Tygři prohnali do ofenzivní zóny. Lukáš Plos obdržel přihrávku od Hujera na dlouhou hůl a nedokázal zakončit, Jakub Hujer posléze ztroskotal na lapačce Adama Ebenstreita.
     
    46:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Plos – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:27
    Liberečtí se hned po buly úspěšně osvobozují, soupeře navíc aktivně napadají už v neutrální třetině.
     
    46:50
    A další vyhození v podání šelem.
     
    47:30
    Samuel Fiala puk z vlastního obranného pásma protečoval mimo hrací plochu. Měl štěstí, že touš ještě stihl přistát na liberecké střídačce a nebude se tak vylučovat za zdržování hry.
     
    48:13
    Tomáš Cibulka hraje velmi dobrý zápas. Teď zastavil přihrávku Holejšovského, která by jednoho z Karlovarských dostala do vyložené šance.
     
    48:33
    Po zakázaném uvolnění libereckých dorostenců se bude vhazovat po levé ruce Štěpána Vopravila.
     
    49:30
    Jakub Hujer nasadil krásnou kličku napadajícímu Rymonovi. I díky tomu se domácí dostali rychle vpřed a Janata před z části odkrytou klecí jen těsně nedosáhl na puk.
     
    50:40
    Liberec kontroluje tempo hry a v posledních minutách soupeři příliš nepůjčuje kotouč. Karlovarští musejí přidat, jestli se chtějí ještě vrátit do hry.
     
    51:36
    Matyáš Váňa se snažil obehrát svého jmenovce Jakubce, který v pozici posledního bránícího hráče zasáhl velmi dobře.
     
    52:04
    Nyní Matyáš Jakubec nahazoval od modré čáry. Před brankou byl zaparkovaný jeden z jeho spoluhráčů, Adam Ebenstreit si nicméně poradil.
     
    52:48
    V rajónu Štěpána Vopravila bylo pořádně živo. Maskovaný Tygr čelil hned několika pokusům v krátkém časovém sledu, vše ale ustál!
     
    53:33
    Dominik Rymon si sjel do střelecké pozice na levé kruh a po příjmu přihrávky hned pálil, Vopravil znovu rozšiřuje své statistiky.
     
    53:42
    Nahození Ondřeje Dorota bylo tečováno do výšky. Do výstroje Štěpána Vopravila se snesl poměrně nevyzpytatelný padáček, proti kterému si musel dát liberecký gólman velký pozor.
     
    54:37
    Meisel věděl, že mu před branku najíždí Lukáš Plos. Těžkou přihrávku zmařil obránce Energie.
     
    54:42
    U zadního mantinelu zůstal, zřejmě po nárazu do hrazení, ležet Lukáš Meisel. Na nohy se postavil až s pomocí svých spoluhráčů.
     
    55:16
    Filip Krajčík se nerozpakoval a od modré čáry prověřil Vopravila. Ten ale střelu celou dobu dobře viděl a bez větších komplikací ji vyrazil.
     
    55:54
    Krajčík podruhé, Vopravil tentokrát schoval černou gumu v lapačce.
     
    56:24
    Ondřej Dorot se z pozice beka hezky protáhl až do levého kruhu. Střela bekhendem také nebyla špatná, Vopravilovi vypadla a domácí měli co dělat, aby puk uklidili do bezpečí.
     
    57:00
    Karlovy Vary ožily a ještě se pokoušejí zdramatizovat vývoj utkání. Tygři ale dobře brání, a když už se objeví nějaká chybička, mají za sebou sebevědomého Vopravila.
     
    57:31
    Štěpán Vopravil mohl rozehrávat, před napadajícími protihráči nicméně raději vsadil na jistotu a nechal hru přerušit.
     
    58:41
    Matouš Jakubec za vlastní brankou skvěle ustál ataky protihráčů a ještě vyvezl puk až do středního pásma. Jakubec při své premiéře v Extralize dorostu předvádí velice dobrý výkon.
     
    59:00
    Přečíslení energetiků zakončoval ranou bez přípravy z pravého kruhu Zdeněk Šmíd. Kotouč mu úplně nesedl, což ovšem nesnižuje kvalitu zákroku Štěpána Vopravila, který ukázal mrštnost své rukavice!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Závěrečná část přinesla karlovarskou korekci, na víc už se však hosté i přes zlepšený výkon nezmohli a z Liberce si po porážce 2:5 žádné body nepřivezou.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký večer. (18:04:22)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Janata (Jansa, Dvořák), 13. Cibulka (Hujer), 25. Kříž (Dvořák), 33. Meisel, 37. Jobek (Jansa) – 26. Rymon (Šmajda), 44. Šlechta (Sapoušek, Šmajda)


    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Macourek) – Patzelt (C), Jakubec, Cibulka, Meisel (A), Dvořák (A), Ehrenberger – Jansa, Hujer, Janata, Vyhlídko, Hrabčák, J. Pérez, Fiala, Kříž, Plos, Jobek.
    HC Energie Karlovy Vary: Maleček (33. Ebenstreit) – Zolnaj, Krajčík, Kočí (A), Dorot, Anton – Šlechta, Šmíd, Váňa, Šmajda (A), Varvařovský, Holejšovský, Rymon, Csabi, Sapoušek (C), Pastor, Zeman.

    Rozhodčí: Zavřel – Serbus, Raška.
    ocianews.com