Liberec – K. Vary 5:2 (kon.) | Kladno – Třemošná 9:3 (kon.) | Kobra – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.)
Hvězda Praha – Plzeň 0:0 (odl.) | Motor ČB – Slavia 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:2 (kon.)
Jihlava – Pardubice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Havířov 4:3 (1:0 po s.n.) | Poruba – Vítkovice 0:8 (kon.)
Mladá Boleslav – PZ Kladno 7:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Třinec 0:8 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 3:6 (kon.)
Technika Brno – Tábor 1:5 (kon.) | Vsetín – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 17.09.2020, 17:35 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dynamo Pardubice bere z úvodního zápasu nové sezony extraligy dorostu tři body za výhru 4:2 na ledě Dukly, se s Vámi loučí a příjemný večer přeje Tomáš Lysý. (21:04:16)
     
    Ve třetí třetině již branka nepadla a Pardubice si své vedení uhájily. Jedno je jisté, rozhodující moment zápasu byl zřejmě za stavu 2:3, kdy Dukla nevyužila svojí velkou šanci a Dynamo takřka vzápětí uskočilo do konečného stavu – 2:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Hosté rozehráli na zakázané uvolnění a po této situaci si střídačka Pardubic logicky bere oddechový čas. O výsledku mače je rozhodnuto, do konce zbývá sedm sekund.
     
    59:24
    Domácí ještě zkusí rychlou hru bez gólmana.
     
    59:00
    Posledních 60 sekund základní hrací doby je zde.
     
    58:30
    Domácí jsou v pěti.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu a Dukla i přes početní nevýhodu jednoho muže nadále hraje před brankou Marossyho.
     
    57:02
    Jihlava ale i v oslabení zahrozila. Nebezpečnou střelu Topola z levé strany dokázal Marossy vyrazit.
     
    56:30
    Šance domácích na korekci stavu asi končí po tom, co dvě minuty dostává Martin Hrbek za podrážení.
     
    56:20
    Dominik Pavlata už věděl, že bude brzy dostižen hráči Dukly. Proto se mezi kruhy opřel do puku a golfákem vyprášil výstroj Puldy.
     
    55:14
    Číhal opět pálil od modré, to je jeho oblíbená pozice. Pro gólmany dorosteneckého věku jsou jeho střely určitě nepříjemné, jenže nyní Marossy zasahovat nemusel. Puk šel vedle.
     
    54:45
    Šance na obou stranách. Ani jeden tým se však z předbrankového prostoru neprosadil a trošku rozháranou pasáž hry ukončuje pardubický icing.
     
    53:04
    Jihlavští ještě zkouší nějaký ten nápor, kontaktní gól by jim přišel vhod. A to je přesně ta situace, kterou hosté nechtějí dopustit.
     
    52:40
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    51:37
    Domácí rozehrávka byla hodně hrbolatá, ale tentokrát si pardubičtí hráči na Puldu nepřišli.
     
    49:58
    Před brankou Puldy bylo nyní pořádně živo a poprvé v utkání plály trošku emoce. Sudí Tomáš Mejzlík, jenž za A-tým Dukly odehrál v památné postupové sezoně 2016/2017 jeden zápas, si všechny aktéry jistě uklidňuje. Hlavní sudí má zkrátka na ledě nějakou autoritu, o tom netřeba diskutovat.
     
    49:27
    David Bulík se prosmýkl na levý kruh, kde měl proti sobě dva hráče. Nezbývalo mu nic jiného, než vystřelit, ovšem minul tři tyče.
     
    47:46
    Dukle se čas na vyrovnání krátí, navíc zatím nepřichází ani žádný jihlavský tlak.
     
    46:46
    Pardubičtí hokejisté se chvíli drželi před brankou Marossyho, nicméně spíše než na ohrožení branky si dávali pozor, aby nepustili domácí do nějakého protiútoku.
     
    45:25
    Stav nadále zůstává nezměněn, nepřesnost v domácím útoku končí ofsajdem a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    43:18
    Chybnou jihlavskou rozehrávku neztrestal Adrian Gromadzki, který se chopil na ose útočného pásma puku. Na Puldu ale nevyzrál.
     
    41:46
    Jihlavská šance na snížení není využita po tom, co Tomáš Krejčí mezi betony Marossyho místo nenašel.
     
    41:46
    Po úniku Tomáše Krejčího, jenž byl faulován háčkem v podání Tomáše Panchartka, je nařízeno trestné střílení.
     
    41:25
    Pulda za svojí klecí nedokázal zcela dobře rozehrát puk, ale jeho spoluhráči vše vyřešili za něj.
     
    40:17
    Jihlavští obránci málem zapomněli na Františka Formánka, který se na útočné modré už dostával k puku a jel by sám na branku. Kotouč mu ale velice dobrým obranným zákrokem vysekl Číhal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:06.
     
    Do druhé periody vstoupili lépe hosté a ve 24. minutě vedli po trefě Františka Formánka již 3:0. Dukla se však v polovině utkání vrátila do hry. Ve 29. minutě se totiž po úniku prosadil Tomáš Krejčí a o pár chvil později využil Lukáš Číhal přesilovku pět na tři. V závěru utkání mohlo být srovnáno, jenže domácí útočník Peš svůj únik neproměnil. Trestali tak hosté a Filip Hiemer vrátil svému celku dvoubrankové vedení, jenž platilo po úvodní periodě – 2:4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je rána do jihlavských plánů na otočku. Mohlo být vyrovnáno na 3:3, místo toho hosté vedou 4:2. Souhru druhé lajny po ose obránce Panchartek a centr Burda zakončuje úspěšně levý křídelník FILIP HIEMER, jenž se zblízka nemýlil. Toto může být rozhodující moment dnešního mače. Asistence: Josef Burda a Tomáš Panchartek.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny je zde.
     
    38:31
    Pardubičtí zcela zapomněli na to, že se ve středním pásmu nachází volný Hynek Peš. Hokejista Dukly, jenž hraje za Puklice okresní fotbalové soutěže, si najel až před Marossyho, ovšem tváří v tvář jej nepřekonal.

    Jinak si tedy dovolím i fotbalovou vložku. O víkendu dnešní komentátor rozhodoval zápas Dobronína B a Puklic B s výsledkem 9:3 pro domácí. Právě Peš se podíval na plac zhruba na půlhodinu jakožto jasně nejmladší hráč utkání.
     
    37:52
    Hosté se ubránili nátlaku soupeře vyhozením puku do středního pásma, vzápětí byl viděn hezký hit na mantinel jednoho z domácích na obránce hostí Pražana.
     
    36:48
    Jihlava je nyní na koni. Nůž máslo! Pro ty, co nerozumí, a zejména pro Justa Alojze Sopotnika, jenž jako Slovinec toto slovní spojení asi nezná. Domácí forvard projel obranou soupeře jako nůž máslem, ovšem z ideální pozice mezi kruhy minul pravou šibenici.
     
    35:21
    Pardubice hrají v pěti.
     
    35:04
    Číhal to znovu zkoušel tvrdou střelou od modré, ale cíl tentokrát nenašel.
     
    34:42
    Dukla navíc pokračuje přesilovkou pět na čtyři, zkrácenou na tři čtvrtě minuty.
     
    34:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Sedm sekund před koncem vyloučení Panchartka využívá Jihlava přesilovku a je zpět v utkání. Domácím konečně vyšla střela od modré, když se dělovka LUKÁŠE ČÍHALA po přesné přihrávce Jungwirtha zastavila až v pardubické kleci. Asistence: Jonáš Jungwirth.
     
    33:57
    Krejčí dával puk křížem hřiště na Jungwirtha, který ale svojí střelou minul volnou část branky. Vzápětí od modré pálil z první Číhal, ovšem trefil jen hruď Marossyho.
     
    33:21
    Důležitý moment zápasu. Po sekání Františka Formánka bude hrát Dukla dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    32:48
    A vyvrcholením nepřesné pardubické početní výhody jsou dvě minuty pro Tomáše Panchartka za podrážení. Ten tak jde dnes na trestnou již podruhé.
     
    32:01
    Hosté hrají zatím velmi špatnou přesilovou hru a sotva se dostávají k Puldovi. Vadit jim to ale nemusí, stále mají dvoubrankový náskok.
     
    31:20
    Jeden z hráčů Dukly se dostával do protiútoku. Byť se prvně zdálo, že bude u puku první, nakonec byl sevřen v kleštích dvou hráčů soupeře.
     
    31:00
    Před brankou Puldy se dostával k dorážce Gromadzki, jenž dnes podává dobrý výkon. Domácí jej sice zastavili, ale jen za cenu faulu. Dvě minuty dostává Matěj Vovsík za krosček.
     
    28:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Proto také přišel trest na druhé straně. TOMÁŠ KREJČÍ získal ve středním pásmu puk po špatné přihrávce hostí. Udělal pár rychlých kroků, na což reagoval pardubický obránce v situaci dva na jednoho faulem. Krejčího to ale nerozhodilo a zakončil po ledě přesně mezi betony Marossyho. Bez asistence.
     
    28:18
    Při akci Gromadzkého zapomněli domácí na Františka Formánka, který si sjížděl mezi kruhy. Dostal se k němu odražený puk, ovšem svojí střelou těsně minul pravou tyčku.
     
    27:32
    Hned po vyhraném buly střílel od modré Matěj Vovsík, ovšem nepodařilo se mu trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    27:30
    Další zakázané uvolnění, nyní na straně hostí.
     
    26:37
    Pokud mě paměť nešálí, vidíme snad první zakázané uvolnění celého mače – na jihlavské straně.
     
    26:19
    A neprosadil se ani Adam Kříž, jenž před brankou zkoušel zakončení bekhendem. Marossy puk vyrazil a když vzápětí Číhal pálil od modré, jeho pokus nedokázal nikdo z jihlavských hokejistů tečovat. Kotouč tak končí znovu u Marossyho.
     
    25:58
    Adrian Gromadzki si nyní vzal až moc velké sousto a přes čtyři hráče soupeře se v útočném pásmu neprosadil.
     
    24:55
    Pardubičtí navíc pod dojmem tříbrankového vedení dobře brání a začínají hrát na rychlé protiútoky. Nebo se mi to alespoň tak zdá. Až nyní se proto podařilo Dukle dostat přes útočnou modrou.
     
    23:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté takřka nemilosrdně trestají každou šanci. Jako nyní, když kotouč na levý kruh dostal FRANTIŠEK FORMÁNEK a prosadil se přes přesouvajícího se Puldu. Asistence: Adam Svoboda.
     
    22:15
    V kabině Dukly byla asi o přestávce bouřka, jelikož výkon domácích plejerů je o poznání lepší. Peš před branou ještě nahrával volnému Tomáši Krejčímu, který ale ve velké šanci nedokázal zasunout puk k levé tyčce.
     
    21:50
    Na druhé straně naopak vystřelil Šimon Juřička po tom, co se nejlépe zorientoval v situaci před brankou Pardubic. Jenže těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    21:29
    Což o to, dobrou přihrávku křížem na modrou sice Adam Pražan dostal, ale puk nedostal ideálně na hůl a tak ani nevystřelil.
     
    20:58
    Druhou třetinu začali domácí hokejisté náporem a po střele Doležala musel Marossy zasahovat betonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce a hráči Pardubic musí být spokojení. Vyhráli jí totiž 2:0 po tom, co se prosadil Daniel Burda a Adrian Gromadzki. Výkon jihlavských dorostenců je naopak hodně za očekáváním toho, jak by měl vypadat v rámci prvního ostrého mače v sezoně. Uvidíme však, co přinese druhá třetina, jenž začne přibližně v 18:18.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Před jihlavským brankářem Puldou byl znovu jeden hráč Pardubic naprosto volný. Ovšem kotouč mu při zakončení nesedl na hůl tak, jak by chtěl.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    17:42
    A nyní také hrají v plném počtu.
     
    17:05
    Od velké šance Dukly již pardubičtí hokejisté brání výrazně pozorněji.
     
    16:13
    Před brankou Marossyho nyní vznikl pořádný závar. A to po střele Matějíčka, kterou zblízka snad natřikrát dorážel Hynek Peš. Vzápětí zkusil dorážku i Matějíček, tedy zakladatel celé akce, ovšem Marossy odolal.
     
    15:42
    Tomáš Panchartek je prvním pardubickým hráčem, který jde dnes za katr – podrážení.
     
    14:32
    Řekl bych, že aktuální předváděný výkon domácích dorostenců je už trošku moc na kouče Marka Melenovského, jenž byl ze své bohaté kariéry zvyklý spíše na vítězství. Dost důrazně svým svěřencům vysvětluje, že nechat před brankou volného pardubického hráče na dorážku rozhodně není způsob, jak snížit dvoubrankový náskok soupeře.
     
    13:56
    Jihlavský gólman si krátce po buly připisuje další úspěšný zákrok.
     
    13:26
    Rychlé protiútoky jsou věcí, ve které jsou hráči Dynama nebezpeční. Jako nyní Jan Pilař. Ten si najel znovu až před branku, ovšem Pulda si nyní připsal dobrý zákrok, který by mu mohl zvednout sebevědomí.
     
    12:08
    Na druhé straně se bojuje o týž věc za brankou Puldy. Z přetahované nakonec vyšli lépe hráči Jihlavy.
     
    11:36
    U nahozeného puku za pardubickou brankou byli nejrychleji hráči hostí, který také základní hrací předmět vyváží ven.
     
    09:50
    Martin Matějíček posílal z levé strany před kisnu střílenou přihrávku. Puk skončil na betonu Marossyho a poté prolétl vedle hole Jungwirtha, číhajícího na dorážku.
     
    08:55
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení. ADRIAN GROMADZKI také nabral ve středním pásmu rychlost. A vzhledem k tomu, že nebyl úplně dobře dostoupen jihlavskými hráči, prodral se až před branku a uklidil kotouč do sítě. Bez asistence.
     
    08:11
    Just Alojz Sopotnik si vzal puk a ze středního pásma si projel až k levému kruhu. Jeho střela ale Marossyho nevyplašila.
     
    07:22
    Dukla je v pěti.
     
    07:21
    Domácí nyní vystavili na obranné modré "imaginární" Velkou čínskou zeď a protože nikdo z hostů není Davidem Copperfieldem, může být Pulda v klidu.
     
    06:26
    Tohle byla velká nešikovnost v pardubické útočné akci, proto domácí šli do protiútoku dva na jednoho a poté dva na dva. Odpovědnost vzal na sebe Jonáš Jungwirt – aby ne, vždyť je to mládežnický reprezentant. Pokus z kruhů byl však zblokován.
     
    05:52
    Pro domácí je jistě dobré znamení, že Lukáš Číhal drží na trestné lavici déle než jeho předchůdce Šimon Báťa.
     
    05:22
    Paže sudího Tomáše Mejzlíka okamžitě míří vzhůru a vzápětí tento odchovanec jihlavského hokeje, dnes šikovný sudí, ukazuje na Lukáše Číhala. Faul kolenem a dvě minuty.
     
    04:58
    Pár malých svišťů v hledišti nyní rozjíždí chorály na podporu jihlavských hokejistů. To se cení. Že by budoucí domácí kotelníci?
     
    04:03
    Což se projevuje i nyní, když u levé tyče Puldy zůstal zcela volný Ondřej Vrba. Jeho dorážka skončila na betonu domácího gólmana, který poté puk lapil a nedovolil soupeři další dorážkou.
     
    03:46
    Domácí tým inkasovaný gól poměrně dost opařil. Pardubice jsou o něco lepším týmem.
     
    01:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle bylo hodně rychlé, jihlavský forvard byl na trestné jen čtyři sekundy. Pražan vystřelil od modré a DANIEL BURDA, mj. kapitán Pardubic, usměrnil puk za Puldova záda. Asistence: Adam Pražan.
     
    01:12
    První trest je na straně Dukly, Šimon Báťa jde ven za sekání.
     
    01:01
    Z dílčího jihlavského sevření se hosté vymanili a nyní se poprvé dostali před Pavla Puldu. Ten zasahovat nemusel.
     
    00:14
    Jihlavští hokejisté hned po buly ochutnávají prostor před brankářem Marossym.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Pulda (Sigmund) – Šabatka, Číhal (A), Hrbek, Matějíček, Topol, Vovsík (A), Jeletz – Doležal, Marhoun, Sopotnik – Bulík, Jungwirth (C), Báťa – Krejčí, Juřička, Peš – Kříž. Trenér: Marek Melenovský

    HC Dynamo Pardubice: Marossy (Červinka) – Pazdera, Svoboda, Panchartek, Pražan, Šmerda, Maštalíř, Vaníček – Formánek (A), Gromadzki, Pavlata (A) – Jaša, Burda (C), Hiemer – Pilař, Macas, Vrba – Pirner. Trenér: David Havíř

    Rozhodčí: Mejzlík – Horký, Augusta.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Pardubice – Dukla 1:2
    Dukla – Pardubice 2:9.
    Jak vidí zahájení sezony trenér Dukly Marek Melenovský?
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u nové sezony ELIOD Extraligy dorostu. V rámci prvního kola se proti sobě představí dva týmy ze skupiny Střed, přičemž výhodu domácího prostředí bude mít HC Dukla Jihlava. Ta na svém ledě přivítá HC Dynamo Pardubice v souboji dvou týmů rozličných uplynulých sezon. Zatímco Dynamo postoupilo do lepší nadstavby s jistotou play-off, Dukla začala sezonu špatně a byť se nakonec výrazně zlepšila, jediný gól jí k postupu do této skupiny chyběl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 29. Krejčí, 35. Číhal (Jungwirth) – 2. Burda (Pražan), 9. Gromadzki, 24. Formánek (Svoboda), 40. Hiemer (Burda, Panchartek)


    HC Dukla Jihlava: Pulda (Sigmund) – Šabatka, Číhal (A), Hrbek, Matějíček, Topol, Vovsík (A), Jeletz – Doležal, Marhoun, Sopotnik – Bulík, Jungwirth (C), Báťa – Krejčí, Juřička, Peš – Kříž. Trenér: Marek Melenovský
    HC Dynamo Pardubice: Marossy (Červinka) – Pazdera, Svoboda, Panchartek, Pražan, Šmerda, Maštalíř, Vaníček – Formánek (A), Gromadzki, Pavlata (A) – Jaša, Burda (C), Hiemer – Pilař, Macas, Vrba – Pirner. Trenér: David Havíř

    Rozhodčí: Mejzlík – Horký, Augusta
    bahis siteleri