FK Kaisar – APOEL 1:4 (kon.) | Ventspils – Rosenborg 1:5 (kon.) | Renova – Hajduk Split 0:1 (kon.)
Ararat-Armenia – Fola 4:3 (po pr.) | Astana – Budućnost Podgorica 0:1 (kon.) | KF Teuta – Granada 0:4 (kon.)
Lincoln – Rangers 0:5 (kon.) | KuPS – Slovan Bratislava 1:1 (4:3 po pen.) | Botoşani – Škendija 0:1 (kon.)
Bodö/Glimt – Žalgiris Vilnius 3:1 (kon.) | Riteriai – Liberec 1:5 (kon.) | Lokomotiv Plovdiv – Tottenham 1:2 (kon.)
Göteborg – Kodaň 1:2 (kon.) | Neftçi Baku – Galatasaray 1:3 (kon.) | Flora – Reykjavík 2:1 (kon.)
Olimpija Lublaň – Zrinjski Mostar 2:3 (po pr.) | Connah's Quay – Dinamo Tbilisi 0:1 (kon.) | Djurgården – Europa 2:1 (kon.)
Hibernians – Fehérvár 0:1 (kon.) | Laçi – Beer Ševa 1:2 (kon.) | CSKA Sofia – BATE 2:0 (kon.)
Sfîntul Gheorghe – Partizan Bělehrad 0:1 (po pr.) | OFI FC – Apollon Limassol 0:1 (kon.) | Locomotive Tbilisi – Dynamo 2:1 (kon.)
Maccabi Haifa – Kajrat 2:1 (kon.) | Escaldes – Dundalk 0:1 (kon.) | FK Sileks – KF Drita 0:2 (kon.)
Shamrock – AC Milán 0:2 (kon.) | Piast Gliwice – Hartberg 3:2 (kon.) | Kukësi – Wolfsburg 0:4 (kon.)
Banja Luka – Rio Ave 0:2 (kon.) | Aris Soluň – Kolos Kovalivka 1:2 (kon.) | Standard – Bala Town 2:0 (kon.)
Mura – Aarhus 3:0 (kon.) | Viking FK – Aberdeen 0:2 (kon.) | Coleraine – Motherwell 2:2 (0:3 po pen.)
Linfield – Floriana 0:1 (kon.) | Osijek – Basilej 1:2 (kon.) | Dunajská Streda – Jablonec 5:3 (po pr.)
Servette – Remeš 0:1 (kon.) | Bačka Topola – FCSB 6:6 (4:5 po pen.) | Honvéd – Malmö 0:2 (kon.)
konec
FK Kaisar
1:4 (1:2)
APOEL Nikósia
Čtvrtek 17.09.2020, 14:00Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 2. předkola Evropské ligy mezi FK Kaisar a APOEL FC. Výkop je stanoven na 14 hodin.
     
    APOEL FC

    Hostující APOEL je velmi zkušený celek, který má za sebou i představení ve skupinové fázi Ligy mistrů. Letos ale musel APOEL vzít předkolo Evropské ligy. V prvním předkole dokázal zvítězit 2:0 v prodloužení na půdě Giljani z Kosova. V nejvyšší soutěži Apoel sehrál tři duely, ve kterých vybojoval jen čtyři body. Naposledy zvítězil doma 1:0 s AEL Limassol.
     
    FK Kaisar

    Domácí celek je mužstvo z Kazachstánu, které není na evropské scéně příliš známé. Kazašský celek vstupuje do letošního ročníku Evropské ligy až ve druhém předkole. Po sedmi kolech domácí nejvyšší soutěže má na svém kontě třináct bodů a drží čtvrtou pozici pouze bod za druhou Astanou.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Kaisar: Zaruckij – Amirseitov, Graf, Maročkin, Kajrov – Bitang, Narzildajev, Tagybergen, Fedin – Lobjanidze, Koljev
    Náhradníci: Altajev, Fortes, Gurman, Islamkulov, Kašken, Reginaldo, Stanisavljevič

    APOEL FC: Silva – Nsue, Sielis, Santos – De Vincenti, Zahid, Tuhami, Wheeler, Klonaridis – Sahar, Ndongala
    Náhradníci: Al-Tamari, Atzili, Geraldes, Lundemo, Merkis, Nuhiu, Priniotaki.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Kaisar bude hrát v červeném, zatímco APOEL oblékne žlutou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Kaisar se ihned vydal do útoku, ale nákop skončil až v zámezí.
     
    2
    Také kyperský celek se dostal do prvního útoku. Z pravého křídla prošel do pokutového území De Vincenti, jehož průniková přihrávka byla moc pomalá.
     
    3
    Také Kaisar nyní zkusil útočný výpad po křídle, nicméně přihrávka na levou stranu byla moc prudká a skončila na kopačkách hostujícího zadáka.
     
    4
    Zadáci hostujícího celku uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině a nikam se neženou. APOEL ale od úvodních minut ukazuje, že je favoritem.
     
    5
    Po chybě v rozehrávce domácího celku si na přihrávku mezi obránce naběhl Sahar, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil až ke gólmanovi.
     
    6
    Do rozehrávky kyperského celku se zapojil také brankář Miguel Silva. Hostující gólman nakopl míč na levou stranu, kde zasáhli obránci v červeném.
     
    7
    FK Kaisar právě vstřelil branku!
    Domácí celek se překvapivě dostává do vedení! Silva totiž vyrazil dělovku z úctyhodné vzdálenosti jen před sebe, kde byl skvěle postavený ELGUJA LOBJANIDZE, který míč doklepl do sítě!
    7. Elguja LOBJANIDZE - 1:0
     
    9
    Domácí celek prožívá parádní vstup do dnešního souboje s favorizovaným soupeřem. Další akci táhl Koljev, ale nedokázal přesně přihrát.
     
    10
    Zahid kouzlil s míčem na kopačkách na pravé straně hrací plochy, odkud dokonce odcentroval do velkého vápna, jenže neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    11
    APOEL se dostal do pokutového území, kde v krkolomné pozici zakončoval Zahid, jenže jeho patička ve výskoku prolétla kolem zadní tyče.
     
    12
    APOEL hraje s míčem na kopačkách a snaží se dostat do pokutového území. Další vysoký nákop na pravou stranu pustila domácí obrana do autu.
     
    13
    Sielis potáhl míč na polovinu soupeře a rozehrál prudkou přihrávkou na hranici velkého vápna. Nikdo ve žlutém dresu jeho pobídku nepochopil.
     
    14
    Domácí Koljev pouze potáhl míč na polovinu soupeře, kde neměl proti přesile obránců šanci na úspěch a musel si pomoci zpětnou přihrávkou.
     
    15
    Hosté si vypracovali svou první vyloženou šanci v dnešním duelu! Na přihrávku do velkého vápna si počka Sahar, ale v pádu zakončil těsně nad břevno!
     
    16
    APOEL právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácímu celku vedení moc dlouho nevydrželo! APOEL předvedl pohlednou kombinaci po pravé straně. Na zpětnou přihrávku si ve vápně naběhl TOMÁŠ DE VINCENTI a se štěstím dopravil míč do sítě!
    16. Tomáš De VINCENTI - 1:1
     
    18
    APOEL je vyrovnávací brankou pořádně povzbuzený a nadále se tlačí do útoku. Domácí obranu podle všeho čekají hodně těžké chvíle.
     
    19
    Sahar se krásnou kličkou dostal až na hranici pokutového území, kde neustál souboj s obráncem. Rozhodčí měl střet před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    20
    Právě Sahar si naběhl na krásnou přihrávku za obranu, jenže příliš dlouho otálel se zakončením a vracející se zadák mu skluzem ukopl míč do autu.
     
    21
    Po delší době se do útoku vydal domácí Kaisar. Nákop na levé křídlo dohnal rychlonohý Fedin, jenže sám neměl proti dvojici zadáků šanci.
     
    22
    Zahid procedil průnikovou přihrávku mezi stopery domácího celku, nicméně nikdo ve žlutém dresu se za jeho pobídkou nerozběhl.
     
    23
    APOEL hraje s míčem na kopačkách a nadále se tlačí do útoku. Hráči ve žlutém jsou zatím mnohem aktivnější a potvrzují roli favorita.
     
    24
    De Vincenti dostal moře prostoru na hranici velkého vápna, kde si přehodil míč na pravačku, ale jeho přízemní dělovku dokázal domácí brankář vyškrábnout na roh!
     
    25
    Bitang si při zpracování na polovině kyperského celku pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího, který odpískal rozehrávku pro hosty.
     
    26
    APOEL právě vstřelil branku!
    APOEL se dostává do vedení a velmi rychle otáčí skóre dnešního souboje! Domácí sice odvrátili centr z přímého kopu, jenže k míči se dostal ANUAR MOHAMED TUHAMI, který jej pravačkou napálil do sítě!
    26. Anuar Mohamed TUHAMI - 1:2
     
    28
    Právě Tuhami se po dalším rohovém kopu opřel do míče, jenže jeho dělovku pravačkou tentokrát zablokoval hned první fotbalista v červeném.
     
    29
    Hostující brankář si dal tentokrát pozor na centr z pravé strany a schoval míč do svých rukavic. APOEL může znovu uklidnit hru.
     
    30
    Maročkin poslal loktem k zemi rozběhnutého soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    31
    Právě Maročkin se po dalším souboji stal obětí nedovoleného zákroku.
     
    32
    Zadáci hostujícího celku kombinují s míčem na kopačkách, zatímco nikdo v červeném dresu rozehrávku hostujícího celku neatakují.
     
    33
    Nsue dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže nikdo ve žlutém dresu se mu nedokázal včas uvolnit. Domácí celek teď brání pozorně.
     
    34
    Fedin nakopl míč z pravé strany do pokutového území soupeře, jenže jeho odbytý centr skončil na hlavě prvního obránce ve žlutém dresu.
     
    35
    Tagybergen dostal přihrávku na levou stranu, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil až do zámezí. Vhazovat tak bude APOEL.
     
    36
    Kaisar zahrával přímý kop na polovině soupeře. Nadýchaný centr přiletěl na hranici velkého vápna, kde hlavou zasáhl obránce Sielis.
     
    37
    Sahar se hnal za odraženým míčem na hranici velkého vápna. Hostující útočník měl k balónu o kus dále než obránce a vůbec nedokázal zakončit.
     
    38
    Ndongala dostal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně jeho pobídka na pravou stranu nenašla adresáta. Míč tak proskákal do zámezí, vhazuje Kaisar.
     
    39
    Miguel Silva se musel znovu zapojit do rozehrávky svého celku. Jeho nákop přiletěl na pravou stranu, kde si De Vincenti neporadil se zpracováním.
     
    40
    Zahid dostal přihrávku na polovinu hřiště, krásně se otočil a zrychlil akci kyperského mužstva. APOEL se ale nedostal až k odcentrování.
     
    41
    APOEL se v závěru prvního poločasu nastěhoval na polovinu soupeře, jenže nikdo ve žlutém dresu se zatím nedostává do zakončení.
     
    42
    Bitang fauloval na vlastní polovině rozběhnutého soupeře a vidí žlutou kartu!
     
    43
    APOEL zahrával další přímý kop na polovině svého soupeře. Jeho rozehrávky se chopil Zahid, jehož přetažený centr nikdo ve žlutém neusměrnil mezi tři tyče.
     
    44
    Sielis chtěl roztáhnout hru na pravou stranu přihrávkou na De Vincentiho, jenže hostující fotbalista svému spoluhráči pouze zahrát na housličky. Vhazuje Kaisar.
     
    45
    Na přihrávku za obranu domácího celku si zabíhal Zahid, jenže domácí brankář Zaruckij pobídku přečetl, vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího celku! Domácí Kaisar sice vstoupil do utkání lépe a po chybě brankáře se prosadil Lobjanidze! O devět minut později však stačil vyrovnat De Vincenti a o dalších deset minut později poslal kyperský celek do vedení Tuhami! Do kabin se proto odchází za stavu 1:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Klonaridis, přichází Atzili.
     
    47
    APOEL se hned po startu druhého poločasu vydal do útoku, jenže vysoký nákop za obranu domácího celku skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    48
    Také domácí celek předvedl první útok druhého poločasu. Na přihrávku na pravou stranu si dal dobrý pozor Nsue, který míč odkopl do zámezí.
     
    49
    APOEL právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává krátce po změně stran třetí branku a výrazně se přibližuje k postupu do třetího předkola! APOEL krásně obehrál pokutové území. Nakonec přišel centr z pravé strany střídající OMER ATZILI doklepl míč do sítě!
    49. Omer ATZILI - 1:3
     
    51
    Domácí Kaisar je po obdržení třetí branky pořádně zaskočený. Fotbalisté v červených dresech mají velké problémy s kombinací a jsou velmi nepřesní.
     
    52
    Naopak hosté se znovu usadili na polovině soupeře a pokračují ve skvělé kombinaci. Kyperský celek zcela dominuje dění na trávníku.
     
    53
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet na trávníku a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    54
    Autor třetí branky Atzili dostal přihrávku na pravou stranu, otočil se kolem obránce a odcentroval. Jeho pobídka ale nenašla nikoho ve žlutém dresu.
     
    55
    Kaisar se po dlouhé době usadil na polovině soupeře a snaží se dostat do zakončení. Kazašský celek se snaží něco udělat s vývojem dnešního duelu.
     
    56
    Aktivní Atzili si naběhl na hranici velkého vápna, kam dostal zpětnou přihrávku z pravé strany, ale domácí brankář jeho přízemní dělovku vykopl na roh!
     
    57
    Kaisar se znovu usadil na polovině soupeře, kde rozjel postupnou kombinací. APOEL už se koncentruje hlavně na bránění slibného výsledku.
     
    58
    Hostující obránce Nsue si dal pozor na vysoký nákop na polovinu soupeře a odhlavičkoval míč mimo nebezpečný prostor.
     
    59
    Střídání v týmu FK Kaisar: ze hřiště odchází Narzildajev, přichází Stanisavljevič.
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Sahar, přichází Al-Tamari.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Tagybergen (FK Kaisar).
     
    61
    Al-Tamari odcentroval z levé strany do pokutového území, ale vracející se obránce k němu rychle přistoupil a srazil přízemní centr na rohový kop.
     
    62
    Po rohovém kopu se hosté dostali do zajímavého zakončení. Zpoza velkého vápna vyzkoušel své štěstí Atzili, jehož ránu musel brankář vyrazit.
     
    63
    Domácí celek se po delší době dostal do zakončení, jenže vzrušení před brankou APOELu bylo zbytečné, jelikož Stanisavljevič zakončoval v ofsajdu.
     
    64
    Koljev sprintoval za nákopem za obranu soupeře, ale zadáci ve žlutém se s ním skvěle vrátili. Sielis byl u míče jako první a odehrál jej do autu.
     
    65
    Hostující brankář si dal pozor na vysoký centr z levé strany hrací plochy a schoval míč do rukavic. Obrana kyperského celku dnes působí pevným dojmem.
     
    66
    Stanisavljevič to přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky soupeře a může být rád, že za svůj neohrabaný zákrok nevyfasoval karetní trest.
     
    67
    Fedin dostal přihrávku na pravou stranu, krásně se zbavil obránce, jenže krátký centrem nenašel nikoho v červeném dresu domácího Kaisaru.
     
    68
    Amirseitov dostal prostor na pravé straně, jenže jeho klička byla moc okatá a napadající hráč ve žlutém dresu mu snadno vypíchl míč do autu.
     
    69
    Další oblouček za obranu hostujícího celku skončil až v rukavicích pozorného Miguela Silvy. Hostující brankář poté přenesl hru na pravou stranu.
     
    70
    Ndongala si pohybem řekl o průnikovou přihrávku mezi stopery domácího celku, jenže pobídka byla moc prudká a skončila až u domácího brankáře.
     
    71
    Zahid skvělým skluzem obral o míč rozběhnutého soupeře, poslal přihrávku na Ndongalu, který vyslal technickou střelu, ale domácí brankář míč vyškrábl!
     
    72
    APOEL zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej bez větších problémů odhlavičkoval pozorný stoper Graf.
     
    73
    Rafael Santos centroval z levé strany do pokutového území, jenže jeho oblouček mířil jen do prostoru, kde kralovala obrana domácího celku.
     
    74
    Zahid si naběhl na zpětnou přihrávku z pravé strany hrací plochy, krásně si přehodil míč na pravačku, ale jeho dělovka nártem mířila do rukavic pozorného brankáře.
     
    75
    Kaisar mohl snížit po přímém kopu! Do míče se z třiceti metrů opřel Tagybergen, jehož přízemní dělovku vyškrábl hostující brankář na rohový kop!
     
    76
    APOEL se po rychlém protiútoku dostal až do pokutového území, jenže Zahid si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil k prvnímu obránci.
     
    77
    Zahid si v dalším souboji skvěle pokryl míč tělem a napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Kyperský celek bude rozehrávat.
     
    78
    Kajrov si splnil své defenzivní povinnosti na levé straně hrací plochy a nepustil nikoho ve žlutém dresu do zakončení. Domácí se pohybují dobře.
     
    79
    Domácí brankář teď nepředvedl zrovna jistý zákrok, když vyrazil ven z branky proti prudké přihrávce a ve skluzu odehrál míč pouze mimo velké vápno.
     
    80
    Koljev stáhl soupeře za dres a dostává žlutou kartu.
     
    81
    Ndongala dostal přihrávku na hranici velkého vápna, dostal se s míčem u nohy až do střelecké pozice, ale jeho dělovku nártem zastavil první obránce.
     
    82
    Wheeler skvěle napadal rozehrávku domácích obránců, ale od jeho kopačky se míč odrazil pouze do zámezí. Vhazovat bude domácí Kaisar.
     
    83
    Rafael dostal přihrávku na levou stranu, kde si krásně zasekl míč a odcentroval do velkého vápna. Jeho pobídka však nenašla adresáta.
     
    84
    Koljev dostal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže po nepovedeném zpracování mu míč poskočil a skončil nad břevnem.
     
    85
    APOEL se už nikam nežene a koncentruje se na bránění svého vedení. Domácí celek už navíc nemá moc sil na boj o nějakou dramatizaci.
     
    86
    Zahid si krásně navedl míč na levačku a vypálil z hranice velkého vápna. Jeho skákavá dělovka však skončila v rukavicích domácího brankáře.
     
    87
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Ndongala, přichází Nuhiu.
     
    88
    Al-Tamari spěchal za přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže špičkou kopačky si míč nedokázal posunout do střelecké pozice.
     
    89
    Hostující brankář nakopl míč na polovinu hřiště, kde ve vzdušném souboji uspěl aktivní Nuhiu, od jehož hlavy se míč odrazil k soupeři.
     
    90
    V samotném závěru dnešního souboje mohl domácí celek ještě snížit! Na centr z levé strany si naskočil Koljev, jehož hlavička minula zadní tyčku!
     
    90
    Střídání v týmu FK Kaisar: ze hřiště odchází Amirsejtov, přichází Kašken.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Také hosté mohli přidat ještě jednu branku! Nuhiu se zjevil u odraženého míče, ale byl natolik překvapen, že jej z dobré pozice poslal nad břevno!
     
    90+3
    APOEL ustál zřejmě poslední ofenzivní výpad domácího celku a znovu se dokázal ubránit. Kyperský celek tak může pomalu začít slavit postup.
     
    90+3
    APOEL právě vstřelil branku!
    APOEL v samotném závěru přidává čtvrtou branku! K odraženému míči se před brankou dostal TOMAS DE VINCENTI a doklepl jej do sítě!
    90+3. Tomas De VINCENTI - 1:4
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Kyperský APOEL potvrdil roli favorita a poráží Kaisar vysoko 4:1. Domácí Kaisar sice vstoupil do utkání lépe a po chybě brankáře se prosadil Lobjanidze! O devět minut později však stačil vyrovnat De Vincenti a o dalších deset minut později poslal kyperský celek do vedení Tuhami! Krátce po změně stran přidal třetí branku hostujícího celku střídající Atzili a v samotném závěru přidal svou druhou branku De Vincenti!
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:15. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:53:28)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Lobjanidze – 16. De Vincenti, 26. Tuhami, 49. Atzili, 90+3. De Vincenti

    Karty:   30. Maročkin (FKK), 42. Bitang (FKK), 60. Tagybergen (FKK), 80. Koljev (FKK)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:15. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:8.
    FK Kaisar: Zaruckij – Amirseitov (90. Kašken), Graf, Maročkin, Kajrov – Bitang, Narzildajev (59. Stanisavljevič), Tagybergen, Fedin – Lobjanidze, Koljev
    Náhradníci: Altajev, Fortes, Gurman, Islamkulov, Kašken, Reginaldo, Stanisavljevič

    APOEL Nikósia: Silva – Nsue, Sielis, Santos – De Vincenti, Zahid, Tuhami, Wheeler, Klonaridis (46. Atzili) – Sahar (59. At-Tamari), Ndongala (87. Nuhiu)
    Náhradníci: Al-Tamari, Atzili, Geraldes, Lundemo, Merkis, Nuhiu, Priniotaki
    thejrc.org