FK Kaisar – APOEL 1:4 (kon.) | Ventspils – Rosenborg 1:5 (kon.) | Renova – Hajduk Split 0:1 (kon.)
Ararat-Armenia – Fola 4:3 (po pr.) | Astana – Budućnost Podgorica 0:1 (kon.) | KF Teuta – Granada 0:4 (kon.)
Lincoln – Rangers 0:5 (kon.) | KuPS – Slovan Bratislava 1:1 (4:3 po pen.) | Botoşani – Škendija 0:1 (kon.)
Bodö/Glimt – Žalgiris Vilnius 3:1 (kon.) | Riteriai – Liberec 1:5 (kon.) | Lokomotiv Plovdiv – Tottenham 1:2 (kon.)
Göteborg – Kodaň 1:2 (kon.) | Neftçi Baku – Galatasaray 1:3 (kon.) | Flora – Reykjavík 2:1 (kon.)
Olimpija Lublaň – Zrinjski Mostar 2:3 (po pr.) | Connah's Quay – Dinamo Tbilisi 0:1 (kon.) | Djurgården – Europa 2:1 (kon.)
Hibernians – Fehérvár 0:1 (kon.) | Laçi – Beer Ševa 1:2 (kon.) | CSKA Sofia – BATE 2:0 (kon.)
Sfîntul Gheorghe – Partizan Bělehrad 0:1 (po pr.) | OFI FC – Apollon Limassol 0:1 (kon.) | Locomotive Tbilisi – Dynamo 2:1 (kon.)
Maccabi Haifa – Kajrat 2:1 (kon.) | Escaldes – Dundalk 0:1 (kon.) | FK Sileks – KF Drita 0:2 (kon.)
Shamrock – AC Milán 0:2 (kon.) | Piast Gliwice – Hartberg 3:2 (kon.) | Kukësi – Wolfsburg 0:4 (kon.)
Banja Luka – Rio Ave 0:2 (kon.) | Aris Soluň – Kolos Kovalivka 1:2 (kon.) | Standard – Bala Town 2:0 (kon.)
Mura – Aarhus 3:0 (kon.) | Viking FK – Aberdeen 0:2 (kon.) | Coleraine – Motherwell 2:2 (0:3 po pen.)
Linfield – Floriana 0:1 (kon.) | Osijek – Basilej 1:2 (kon.) | Dunajská Streda – Jablonec 5:3 (po pr.)
Servette – Remeš 0:1 (kon.) | Bačka Topola – FCSB 6:6 (4:5 po pen.) | Honvéd – Malmö 0:2 (kon.)
konec
Lincoln Red Imps
0:5 (0:2)
Glasgow Rangers
Čtvrtek 17.09.2020, 17:00 • Victoria Stadium • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo jednoznačnou podívanou, ve které dominovalo hostující Rangers, které se díky pěti brankám může radovat z postupu. Skotský celek měl více ze hry i v průběhu druhého poločasu, kde svému soupeři nasázel další tři branky. Lincoln se celý tento zápas pouze bránil, směrem dopředu si nevypracoval ani jednu šanci, což pochopitelně nemohlo stačit na postup. (18:51:50)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Gámiz se chopil rozehrávky ojedinělého rohového kopu, který se mu povedlo poslat přesně na hlavu Torrilly, jehož hlavička ovšem putovala vedle.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    88. MORELOS - 0:5
     
    88
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom tu máme pátý zásah skotského celku! Defoemu se v pokutovém území povedlo najít svého útočného kolegu ALFREDA MORELOSE, kterému se prudkou střelou povedlo vypálit mimo dosah brankáře Goldwina.
     
    87
    Rangers se sice popáté povedlo dotlačit míč do domácí branky, avšak tentokráte to bylo z ofsajdu. Brankář Goldwin se tak chopí rozehrávky volného kopu.
     
    86
    Poté následovala rozehrávka míče do strany, kde se nacházel zcela osamocený Gámiz. Ten si to nekompromisně namířil s balónem na druhou stranu.
     
    85
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další zakončení hostujícího celku, se kterým si Goldwin dokázal poradit, míč totiž směřoval přímo doprostřed.
     
    84
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom se hostující celek opět prosazuje! Rangers se totiž nadechlo k náporu, při kterém se k míči dostal velezkušený JERMAIN DEFOE, kterému se nekompromisní střelou povedlo vyzrát na domácího brankáře Goldwina.
     
    83
    Čtvrtou branku svého celku měl na kopačce aktivní Morelos, který tentokráte na Goldwina nevyzrál. Domácí brankář podržel svůj celek.
     
    82
    Už se opět pokračuje ve hře, nakonec podle sudího nešlo o nedovolený zákrok. Rozehrávat tak mohl obránce Brito, který si vybral kolegu Chipolinu.
     
    81
    Utkání nám vstoupilo do závěrečné desetiminutovky, o postupujícím je zřejmě rozhodnuto. Nyní skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, chvíli se hrát nebude.
     
    76
    Kousek od středového kruhu se na hrací ploše ocitl Torilla, který sám rozehrál volný kop. Mezitím se však včas vrátila smečka hladových protihráčů.
     
    75
    Po delší době se na útočnou polovinu podíval také domácí celek, konkrétněji se jednalo o Toscana, který vybojoval další autové vhazování.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Hagi (Rangers FC).
     
    74
    O rozehrávku volného kopu se nakonec pokoušel Kamara, který hledal své spoluhráče uvnitř pokutového území, jenomže našel pouze Chipolinu.
     
    73
    Morelos neustál souboj s jedním z protihráčů, přičemž hlavní sudí pískl do své píšťalky. Na řadu přijde volný kop, očekávat se dá centr do šestnáctky.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka. Rangers vedou už o tři branky, navíc je domácí celek směrem dopředu stále bezradný.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Goldwin (Lincoln Red Imps FC).
     
    70
    Domácí Chipolina si musí dávat velký pozor, před malým momentem opět fauloval, navíc před několika minutami inkasoval první žlutou kartu.
     
    69
    Posléze se do útočného výpadu zapojil také Itten, který si dokonce našel prostor pro zakončení, avšak to směřovalo přímo do rukavic brankáře Goldwina.
     
    68
    Střídání v týmu Lincoln Red Imps FC: ze hřiště odchází Sergeant, přichází Toscano.
    67. MORELOS - 0:3
     
    67
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenomže další útočná akce skotského celku končí třetí brankou! Tentokráte si v pokutovém území velice zkušeně počínal ALFREDO MORELOS, který se protlačil až k zakončení, jenž skončilo za domácím brankářem Goldwinem, jenž byl bez šance.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Chipolina (Lincoln Red Imps FC).
     
    65
    Středem hrací plochy si to namířil hostující Stewart, který se sice rychlostně dostal přes protihráče, avšak ten ho zastavil za cenu nedovoleného zákroku.
     
    61
    Je za námi hodina hry, druhý poločas nám nabízí hodně jednoznačnou podívanou. Lincoln se pouze brání, navíc toho směrem dopředu moc nevytvořil.
     
    60
    Do zajímavé šance dostal dnes nevýrazně hrající Stewart, který to zkoušel hlavičkou, nicméně na připraveného brankáře Goldwina si nakonec nepřišel.
     
    59
    Navíc na řadu přijde další rohový kop pro skotský celek, ke kterému se opět postavil Hagi. Očekávat se dá nabídka směrem do malého vápna domácích.
     
    58
    Tento šikula to zkoušel přímo na branku, přičemž se jeho pokus nebezpečně snášel směrem do domácí branky, kde byl brankář Goldwin připraven.
     
    57
    V krátkém časovém sledu tu bude další standardní situace pro Rangers. K rozehrávce volného kopu se pochopitelně postavil sám faulovaný, tedy Hagi.
     
    56
    Střídání v týmu Lincoln Red Imps FC: ze hřiště odchází Wiseman, přichází Gámiz.
     
    55
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, tentokráte se o něj postaral střídající De Barr, který místo míče trefil pouze nohu Hagiho.
     
    54
    Rangers si to pro změnu namířilo po pravém křídle, kde se o centr do pokutového území pokoušel Stewart, který trefil pouze nohu protihráče.
     
    53
    Nahrávka do běhu na Gómeze byla hodně prudká, domácí křídelník tak na míč vůbec nedosáhl. Na řadu přijde autové vhazování z pravé strany pro hosty.
     
    52
    Střídání v týmu Lincoln Red Imps FC: ze hřiště odchází Hernández, přichází De Barr.
     
    51
    Morelosovi se zpětnou nahrávkou povedlo najít kolegu Hagiho, který se ovšem daleko nedostal. Směrem dopředu to zkouší trojice domácích hráčů.
     
    50
    Na další centrovanou nabídku si pro změnu nabíhal Morelos, který zakončoval výrazně vedle branky. Goldwin tak v tomto případě nemusel zasahovat.
     
    49
    Právě Tavernier se dokázal prokličovat až k centru, který se mu zas tak nepovedl. Vzdušná nabídka totiž doplachtila do rukavic brankáře Goldwina.
     
    48
    Edmundson měl nakročeno na druhou stranu, nakonec si tento úmysl rozmyslel a místo toho se mu povedlo přenést hru na osamoceného Taverniera.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Tavernier, přichází Morelos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl dva zásahy, o které se postaral hostující celek. Rangers pochopitelně má v tomto duelu více ze hry, avšak častokrát naráží na pozornou obranu soupeře. Ta přesto dvakrát inkasovala, nicméně Lincoln byl v tomto dějství směrem dopředu naprosto bezradný, McGregor tak neměl žádnou větší práci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
    45+4. GOLDSON - 0:2
     
    45+4
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hostující celek se nakonec dočkal druhé branky! Rangers totiž zahrávalo standardní situaci z levé strany, na tu si v pokutovém území dokázal naskočit obránce CONNOR GOLDSON, jehož hlavička skončila až v domácí svatyni.
     
    45+3
    Již nám běží třetí minuta nastaveného času, Rangers se opět usadilo kolem pokutového území soupeře, jenomže už delší dobu čekáme na střelecký pokus.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    44
    Nyní se k míči opět dostal brankář Goldwin, který tak bude moci vykopávat od své branky. V tomto případě to vypadá na vysokou nabídku.
     
    43
    Další ofsajdové postavení, i tentokráte v podání domácího celku. Tentokráte si náběh za obranu nedokázal pohlídat aktivně hrající záložník Hagi.
     
    42
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Roofe, přichází Patterson.
     
    42
    Arfield nejprve uspěl v souboji jeden na jednoho, avšak poté se mu nepovedla předávka míče na kolegu Stewarta, před kterým zasahoval Hernández.
     
    41
    Rangers nikam nespěchá, naopak rozjelo další kombinaci na vlastní polovině. Domácí se pokouší napadat rozehrávku, avšak zatím bez kýženého úspěchu.
     
    40
    Kousek od středového kruhu se k balónu dostal Hagi, kterému se okamžitým způsobem povedlo přenést hru na Barišiće, jenž ovšem rychle narazil.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    34
    Právě Lopes odkopával míč daleko na druhou stranu hrací plochy, kde ovšem nebyl nikdo ze spoluhráčů. Hostující Goldson tak měl hodně prostoru.
     
    33
    Hosté si i přesto vybojovali rohový kop z levé strany, který ovšem nepřinesla vůbec nic nebezpečného. Naopak se povedlo včas zakročit Lopesovi.
     
    32
    Stewart si to rychlostně namířil po levém křídle, kde se nakonec dokázal prodrat k centru do pokutového území. Ten ovšem zodpovědně odvracel soupeř.
     
    31
    Je za námi přesně třetina hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. O tu se postaral hostující Tavernier, Rangers má i nadále mnohem více ze hry.
     
    30
    Rangers nikam nespěchá, nyní si hosté pohrávali s míčem na vlastní obranné polovině, odkud si to obránce Edmundson namířil na druhou stranu.
     
    29
    Hosté se tak pustili do dalšího rychlého protiútoku, který putoval po pravém křídle, kde se nakonec Arfiled neprotáhl kolem jednoho z protihráčů.
     
    28
    Na malý moment se k míči dostal domácí Torilla, který se na levém křídle pokoušel nastartovat Gómeze, avšak k němu se bleskově dostal Barišić.
     
    27
    Po delší době se do akce dostal také pomezní sudí, který si velice přesně všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel hostující Itten.
     
    26
    K další standardní situaci se v tomto případě postavil hostující Kamara, který hledal své spoluhráče na malém vápně, avšak tam číhal Chipolina.
     
    25
    Skotský celek jí nakonec rozehrál po zemi, což se dalo očekávat. Poté do pokutového území přeci jenom přiletěl centr, který ovšem odvracel soupeř.
     
    24
    Nedovoleným zákrokem si kousek od středového kruhu pomohl domácí Yahaya, který místo míče trefil pouze Roofeho. Standardní situace pro hosty.
     
    23
    Goldwin předvedl další dalekonosný odkop na druhou stranu hrací plochy, kde se sice nacházel kolega Brito, avšak ten se daleko s míčem nedostal.
     
    22
    Rangers si tak vybojovalo úvodní rohový kop, který ovšem nic nebezpečného nepřinesl. Poté si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Lopes.
    21. TAVERNIER - 0:1
     
    21
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hostující celek se dostává do kýženého vedení! K exekuci standardní situace se nakonec postavil JAMES TAVERNIER, jehož nesmírně přesná rána nakonec putovala za záda domácího brankáře. Lincoln to bude mít nyní hodně složité!
     
    20
    První vyloženou šanci tohoto zápasu měl na kopačce hostující Itten, kterému se z malého vápna povedlo zamířit pouze kousek vedle branky.
     
    16
    U levé autové lajny si pro změnu dobře počínal obránce Wiseman, kterému se sice povedlo odkopnout balón vpřed, jenomže tam našel pouze protihráče.
     
    15
    Už to vypadalo, že se Hagi dostane s míčem až do pokutového území, jenomže na samotné hranici ho dokázal čistým zákrokem zastavit Chipolina.
     
    14
    Hosté dostali k dispozici celkem zajímavou standardní situaci. Nakonec jsme sledovali střílenou nabídku, se kterou si domácí brankář Goldwin dokázal poradit.
     
    13
    Rangers se opět na delší časový úsek podívalo na polovinu soupeře. Nakonec jsme sledovali centr od Goldsona, který sice našel Arfielda, jenomže ten prodloužil k Lopesovi.
     
    12
    Lincoln se dostal na útočnou polovinu, kde po jednom ze soubojů skončil na zemi křídelník Gómez. Sudí nechal pokračovat ve hře, Kamara přenesl hru křížem.
     
    11
    Za dalekonosným pasem se jako první pokoušel dostat hostující Tavernier, který ovšem neudržel míč na hrací ploše. Vhazovat tak bude protihráč.
     
    10
    Poprvé se do akce dostal lékařský personál Lincolnu, na zemi totiž zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Sudí přerušil hru, chvíli se tak hrát nebude.
     
    9
    Míč se v krátkém časovém sledu opět snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Rangers. Hosté se přesto daleko nedostali.
     
    8
    O dobré napadání se před malým momentem staral hostující Hagi, který málem obral rozehrávajícího Brita o balón. Nakonec tomu tak ale nebylo.
     
    7
    Následoval další výkop domácího brankáře, který na opačné straně zkoušel najít Sergeanta, před kterým se ovšem povedlo zasáhnout Goldsonovi.
     
    6
    O úvodní střelecký pokus se postaral domácí Casciaro, který se uvnitř pokutového území vyhoupl k centru, načež hlavičkoval výrazně nad branku.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Goldwin, který se postaral o rozehrávku volného kopu. Jeho nepovedený odkop nakonec zamířil k Yahayovi.
     
    4
    Skotský celek se pochopitelně ihned usadil na polovině soupeře, kde si ovšem své postavení nedokázal pohlídat Hagi, který se ocitl v prvním ofsajdu.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali dalekonosný pas z kopačky Goldsona, který se pokoušel najít Hagiho, jenomže míč zamířil pouze do autu.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Lincoln Red Imps FC: Goldwin – Wiseman, Lopes, Chipolina (C), Brito – Yahaya, Torilla, Hernández – Sergeant, Casciaro, Gómez
    Náhradníci: Soler – Casciaro, Coombes, De Barr, Gámiz, Samé, Toscano

    Rangers FC: McGregor – Tavernier (C), Edmundson, Goldson, Kamara – Roofe, Stewart – Itten, Barišić, Hagi – Arfield
    Náhradníci: McLaughlin – Davis, Defoe, Helander, Kent, Morelos, Patterson

    Rozhodčí: Griffith – Beckett, Bryant (všichni Wales).
     
    Rangers FC

    Na opačné straně stojí skotský Rangers, který pochopitelně bude velkým favoritem dnešního zápasu. Letošní ročník skotské nejvyšší soutěž je navíc v plném proudu a Rangers se zatím daří na výbornou. Hostující celek tohoto zápasu totiž okupuje samotnou vedoucí pozici, a sice s devatenáctibodovým náskokem. V tandemu se drží druhé Hibernians, kterému schází pouze tři body. Rangers během sedmi odehraných duelů dokázalo hned šestkrát naplno bodovat, navíc jediná ztráta bodů přišla v souboji s předposledním Livingstonem, přičemž tento duel branku nenabídl.
     
    Lincoln Red Imps FC

    Gibraltarský Lincoln v loňské sezoně své domácí soutěže nakonec obsadil třetí pozici, což mu stačilo na kvalifikaci Evropské ligy. Domácí celek tohoto zápasu dohromady nasbíral devětatřicet bodů, přičemž na vedoucí Europu ztrácel už deset bodů. Lincoln během sedmnácti duelů hned třináctkrát dokázal naplno bodovat, navíc ani v jednom případě nesehrál nerozhodný výsledek. Zbylé čtyři duely skončily porážkou. Lincoln nejprve sehrál finálové předkolo s Prištinou, následovalo první předkolo, ve kterém pro změnu vyzrál na Union Titus Petange výsledkem 2:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu druhé předkolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Lincoln Red Imps FC a Rangers FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 21. Tavernier, 45+4. Goldson, 67. Morelos, 84. Defoe, 88. Morelos

    Karty:   66. Chipolina (LNC), 71. Goldwin (LNC) – 74. Hagi (RFC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:10.
    Lincoln Red Imps: Goldwin – Wiseman (56. Gámiz), Lopes, Chipolina (C), Brito – Yahaya, Torilla, Hernández (52. Barr) – Sergeant (68. Toscano), Casciaro, Gómez
    Náhradníci: Soler – Casciaro, Coombes, De Barr, Gámiz, Samé, Toscano

    Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier (C) (46. Morelos), Edmundson, Goldson, Kamara – Roofe (42. Patterson), Stewart – Itten, Barišić, Hagi – Arfield
    Náhradníci: McLaughlin – Davis, Defoe, Helander, Kent, Morelos, Patterson

    Rozhodčí: Griffith – Beckett, Bryant (všichni Wales)
    thejrc.org