FK Kaisar – APOEL 1:4 (kon.) | Ventspils – Rosenborg 1:5 (kon.) | Renova – Hajduk Split 0:1 (kon.)
Ararat-Armenia – Fola 4:3 (po pr.) | Astana – Budućnost Podgorica 0:1 (kon.) | KF Teuta – Granada 0:4 (kon.)
Lincoln – Rangers 0:5 (kon.) | KuPS – Slovan Bratislava 1:1 (4:3 po pen.) | Botoşani – Škendija 0:1 (kon.)
Bodö/Glimt – Žalgiris Vilnius 3:1 (kon.) | Riteriai – Liberec 1:5 (kon.) | Lokomotiv Plovdiv – Tottenham 1:2 (kon.)
Göteborg – Kodaň 1:2 (kon.) | Neftçi Baku – Galatasaray 1:3 (kon.) | Flora – Reykjavík 2:1 (kon.)
Olimpija Lublaň – Zrinjski Mostar 2:3 (po pr.) | Connah's Quay – Dinamo Tbilisi 0:1 (kon.) | Djurgården – Europa 2:1 (kon.)
Hibernians – Fehérvár 0:1 (kon.) | Laçi – Beer Ševa 1:2 (kon.) | CSKA Sofia – BATE 2:0 (kon.)
Sfîntul Gheorghe – Partizan Bělehrad 0:1 (po pr.) | OFI FC – Apollon Limassol 0:1 (kon.) | Locomotive Tbilisi – Dynamo 2:1 (kon.)
Maccabi Haifa – Kajrat 2:1 (kon.) | Escaldes – Dundalk 0:1 (kon.) | FK Sileks – KF Drita 0:2 (kon.)
Shamrock – AC Milán 0:2 (kon.) | Piast Gliwice – Hartberg 3:2 (kon.) | Kukësi – Wolfsburg 0:4 (kon.)
Banja Luka – Rio Ave 0:2 (kon.) | Aris Soluň – Kolos Kovalivka 1:2 (kon.) | Standard – Bala Town 2:0 (kon.)
Mura – Aarhus 3:0 (kon.) | Viking FK – Aberdeen 0:2 (kon.) | Coleraine – Motherwell 2:2 (0:3 po pen.)
Linfield – Floriana 0:1 (kon.) | Osijek – Basilej 1:2 (kon.) | Dunajská Streda – Jablonec 5:3 (po pr.)
Servette – Remeš 0:1 (kon.) | Bačka Topola – FCSB 6:6 (4:5 po pen.) | Honvéd – Malmö 0:2 (kon.)
po prodl.
DAC 1904 Dunajská Streda
5:3 (1:1)
FK Jablonec
Čtvrtek 17.09.2020, 20:45 • DAC Arena, Dunajská Streda • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fanoušky kvalitního fotbalu. V rámci 2. předkola Evropské ligy budeme sledovat duel, který nemá vážnějšího favorita. Český zástupce FK Jablonec se představí na hřišti FK DAC Dunajská Streda! Hrát se bude pouze jedno utkání, odveta se nekoná. Vítěz poputuje do Rakouska k souboji proti LASK Linz.
     
    FK DAC DUNAJSKÁ STREDA

    Jihoslovenský celek se silnou maďarskou fanouškovskou základnou by pro Jablonec neměl být vůbec snadným oříškem. Do domácí soutěže vstoupil impozantním způsobem, když v úvodních šesti kolech neztratil ani jeden bod, navíc při skóre 21:5. DAC už za sebou má jedno předkolo, v němž výsledkem 2:0 vyřadil islandský Hafnarfjodur.

    Dunajské Stredy se chopil slovenský miliardář maďarského původu Oszkár Világi, pod jehož křídly klub finančně vzkvétá. Nejenže si může dovolit kvalitní hráče ze zahraničí, kteří aktuálně tvoří většinu kádru, ale ještě vybudoval jeden z nejšpičkovějších tréninkových areálů ve střední Evropě a dokončil přestavbu stadionu. Aréna pro 13 tisíc diváků nicméně tentokrát bude prázdná.

    Trenérem Dunajské Stredy je nesmírně zkušený Němec Bernd Storck, jenž dříve vedl třeba reprezentaci Maďarska, se kterou zanechal sympatický dojem na EURO 2016. K dispozici má aktuálně velice mladý a talentovaný kádr s průměrem pouhých 23 let.
     
    FK JABLONEC

    Také na severu Čech musí se vstupem do aktuálního ročníku panovat spokojenost, Jablonečtí z prvních tří kol ukořistili sedm bodů a řadí se tedy mezi nejbližší pronásledovatele zatím suverénní Sparty. Opřít se mohou zejména o dobře fungující defenzivu, která doposud v lize inkasovala pouze jednou.

    Svěřenci Petra Rady mají v pohárové Evropě co napravovat, vloni totiž trestuhodně nepřešli přes arménský Pjunik Jerevan. Zelenobílí se tedy budou ohlížet spíše o dva roky zpět. To si zahráli skupinu Evropské ligy a ačkoliv do vyřazovací fáze nepostoupili, prezentovali se velice sympatickými výkony.

    Zapíše Jablonec proti kvalitnímu soupeři cenné vítězství a přidá bodíky do českého koeficientu? Držte palce!
     
    Bude se jednat o druhý vzájemný zápas těchto celků. Předchozí shledání v rámci zimní přípravy 2016 zvládl Jablonec těsně 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK DAC Dunajská Streda: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry, Schäfer, Balić – Kalmar (C), Divković, Ramirez.
    Náhradníci: Száraz – Bednár, Beskorovanyj, Malý, Mendez, Nicolaescu, Njie.

    FK Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra, Hübschman (C), Považanec, Zelený – Schranz, Čvančara.
    Náhradníci: Hrubý – Jeřábek, Pilař, Doležal, Macháček, Pleštil, Jovović.

    Rozhodčí: Di Bello – Tegoni, Longo (všichni Itálie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků už jsou nastoupeni na hrací ploše. DAC oblékl žluté dresy, Jablonečtí se představí v tradičních zelených.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Výkopu se chopili hosté a Tomáš Martinec okamžitě nakopl balon vpřed na Čvančaru. Ačkoliv jablonecký forvard vyhrál souboj, hrát může Dunajská Streda.
     
    2
    Holík vhodil aut až do pokutového území na Ivana Schranze, který se s ním okamžitě otočil a zkusil to z ostrého úhlu. Martin Jedlička zasahovat nemusel.
     
    2
    První útočnou snahu slovenského celku zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    3
    Postavením mimo hru se provinil taktéž jablonecký Schranz.
     
    4
    Jablonec si mohl zkusit první rohový kop, vybojoval jej Tomáš Ladra. Centr byl odvrácen, zpoza vápna to tak zkusil alespoň Jakub Podaný, jehož navštívenku si Jedlička v klidu pohlídal.
     
    5
    Nákop Jannika Müllera prolétl pořádně daleko od všech jeho spoluhráčů. Jan Hanuš si míč snadno stáhl ze vzduchu a rozehrává.
     
    6
    Dunajská Streda dala gól!
    Tak to je studená sprcha pro svěřence Petra Rady. Dlouhý míč za obranu od Erica Davise si zpracoval MARKO DIVKOVIĆ, který si všiml ne zrovna šťastného postavení Jana Hanuše. Divković jej z hranice šestnáctky povedeně přehodil a poslal své barvy do vedení.
    6. DIVKOVIĆ - 1:0
     
    8
    Jakub Podaný rozehrával standardku stříleným centrem přímo na branku. Jannik Müller ho hlavou srazil do zámezí, roh pro hosty.
     
    9
    A pozor! Po zbytečné chybě Jaroslava Zeleného to už pro Jablonec zavánělo pořádným průšvihem. Kolmici znovu obdržel Divković, proti němuž Hanuš vyběhl daleko mimo pokutové území. A odčinil chybu při inkasované brance, kličku totiž dobře vystihl a nohou zakročil!
    9. Divković mohl potrestat chybu Zeleného
     
    11
    Po hlavičkované ve středu pole zamířil balon do zámezí, vhazovat bude Davis.
     
    11
    To je škoda, Schranz prostrčil míč mezi obránce na Tomáše Čvančaru, který ovšem v nadějné situaci vůbec nezakončil, pod nohy se mu totiž čistě vrhl jeden z domácích.
     
    12
    Jablonec je více v držení míče, na větší příležitost nicméně zatím čeká. Dunajská Streda hrozí převážně z brejků.
     
    14
    Libor Holík se individuálně protáhl do pokutového území a snažil se připravil loženku na penaltě čekajícímu Čvančarovi. Kružliak odvrátil balon na roh.
     
    14
    Rohový kop rozehrál Ladra, jehož centr nadělal před Jedličkou neplechu. DAC ale znovu vše zvládl.
     
    15
    Zelenobílí se znovu zabydleli na útočné polovině, celou akci však trošku uspěchali a pro míč si snadno došel Martin Jedlička.
     
    16
    Eric David zklidnil situaci malou domů z poloviny hřiště. Jedlička se opřel do míče a hledal dalšího Panamce, Blackman ale nákop zachytil až v zámezí.
     
    17
    Tomáš Ladra se z pravé strany protáhl do vápna a vyslal polovysoký centr na Ivana Schranze, jenž velmi pohotově vystřelil z první a Jedlička musel předvést kvalitní reflexivní zákrok!
    17. Ivan Schranz v dobré pozici selhal
     
    18
    David se hezky zbavil svého strážce a centroval do ohně. Okolo penaltového puntíku úřadoval Tomáš Martinec, který hlavou nasměroval balon do bezpečí.
     
    20
    Pokud Jablonec eliminuje prvotní snahy domácích o rychlou průnikovou přihrávku, zatím nemá větší problémy. Postupný útok Dunajské Stredě tolik nesvědčí.
     
    21
    Divković se snažil zpracovat míč patičkou a tím si jej prostrčit okolo obránce. Úmysl mu nevyšel a balon znovu sbírá Jan Hanuš.
     
    22
    Slovenský celek kombinuje na útočné polovině a po faulu Hübschmana se chystá volný přímý kop z lukrativní pozice zhruba třiadvacet metrů od brány.
     
    23
    Zsolt Kalmar to zkusil přímo na branku a Jan Hanuš měl co dělat! Rána před ním totiž zaplavala, a přestože mířila na střed klece, muselo Jablonci po teči Hanušových rukavic pomoci ještě břevno.
    23. Zsolt Kalmar vyzkoušel pozornost Hanuše
     
    25
    Andrej Fábry poslal míč přes hlavy jabloneckých beků na rozeběhnutého Ramireze. Z šance nakonec nic nebylo, k nebi totiž vyletěl praporek pomezního rozhodčího.
     
    25
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Štastná trefa, je vyrovnáno! Tomáš Ladra to zkusil zpoza pokutového území. Přestože mu rána zrovna dvakrát nesedla, odrazila se od bránícího Kružliaka přímo do na hraně ofsajdu se pohybujícího JAROSLAVA ZELENÉHO, jenž srazil míč přesně do protipohybu Jedličky!
    25. ZELENÝ - 1:1
     
    27
    Jablonečtí touží po další brance. Tomáš Ladra znovu vypálil z dálky, rána byla zblokována na rohový kop.
     
    28
    Z rohu hosté nic nevytěžili, do protipohybu tak mohla zamířit Dunajská Streda. Cesar Blackman nicméně ztratil nad kulatým nesmyslem plnou kontrolu, Jablonec bude vhazovat.
     
    29
    Kalmarův nepřesný nákop sebral Jan Hanuš, který teď s rozehrávkou nikam moc nespěchá.
     
    30
    Utkání je v těchto minutách hodně soubojové. DAC se snaží znovu získat větší kontrolu a drží míč na svých kopačkách. Zatím v nepříliš nebezpečných prostorech.
     
    31
    Fanoušci Dunajské Stredy nemohou být přímo na stadionu. Přímo za branami arény je jich však hned několikatisícový dav, který je i uvnitř pořádně slyšet.
     
    32
    Martinec si v souboji pomohl rukama. Domácí měli ponechanou výhodu, skulinu v jabloneckém postavení ale nenašli a museli znovu zacouvat.
     
    33
    Iniciativnější je v této pasáži utkání slovenský tým. Nutno však přiznat, že Severočeši aktuálně brání poměrně v klidu.
     
    34
    Jannik Müller obdržel od Jedličky nepříjemnou přihrávku ve chvíli, kdy na něj dotíral Schranz. Německý stoper měl co dělat, aby zažehnal nepříjemnosti.
     
    35
    Stále přetrvávající obrázek – Jablonec čeká v poměrně aktivně se pohybujícím bloku, zatímco DAC marně hledá cestu, kudy dál.
     
    36
    Andrej Fábry už se na to nemohl dívat a napřáhl z dálky, rána mu ale nesedla a Jan Hanuš mohl zůstat v klidu.
     
    37
    Zelenobílí se po delší době usadili na útočné polovině. Čvančara dostal v souboji políček do hlavy, což pozornosti rozhodčího neuniklo a píská se nedovolený zákrok.
     
    38
    Za centrovaným míčem se dral Jakub Podaný, jenž v souboji fauloval Blackmana a ještě nepříjemně dopadl na rameno. Oba hráči si ze souboje odnesli menší šrám.
     
    39
    Ivan Schranz ve vzdušném souboji použil nepovolené prostředky proti Dominiku Kružliakovi, rozehrávat bude Dunajská Streda.
     
    40
    První půle poměrně poklidně spěje ke svému konci, ani jeden tým si nemůže vytvořit konstantnější nápor.
     
    41
    Centr Tomáše Ladry byl zblokovaný, pro Jablonec to ale ještě znamená rohový kop.
     
    42
    Centr od rohového praporku po odrazu doputoval k Tomáši Martincovi, kterému míč nepřišel úplně do kroku. Jablonecký stoper v těžké pozici nasměroval balon pravačkou daleko mimo tři tyče.
     
    43
    Po dalším rohovém kopu Severočechů se Čvančara srazil s Ramirezem, italský rozhodčí střet vyhodnotil jako nedovolený zákrok jabloneckého forvarda.
     
    44
    Tomáš Ladra odebral míč Schäferovi. Di Bello se teď trošku upískl a chybně signalizoval faul, což je škoda, protože jinak by se mohl do zajímavé šance prodírat Schranz.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první pětačtyřicetiminutovku, která se nesla ve vyrovnaném duchu. Jablonec vstoupil do zápasu poměrně aktivně, do vedení šli ale domácí, když poziční chybu brankáře Hanuše potrestal Marko Divković. Na vyrovnání se nicméně nečekalo příliš dlouho, hned po necelých dvaceti minutách totiž na hraně ofsajdu tečoval střelu Jaroslav Zelený. Pravděpodobně nás čeká velké drama!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jakub Považanec přihrál na osu hřiště Tomáši Hübschmanovi. Ten chtěl míč hned srazit doleva na Zeleného, bohužel nepřesně.
     
    47
    Centr Podaného proskákal až k Ivanu Schranzovi, který si míč zpracoval a pálil z hranice šestnáctky. Nohu mu do střely vložil Eric Davis, z následného rohu už nic nevzešlo.
     
    48
    Liboru Holíkovi při snaze o uvolnění ujel balon příliš daleko od kopačky, vykopávat bude domácí gólman Jedlička.
     
    49
    Ericu Ramirezovi utekl míč při sprintu do zámezí. Zdá se, že mírně lepší vstup do druhého poločasu zatím zaznamenává český celek.
     
    50
    Až teď si Dunajská Streda déle podržela balon na kopačkách. Kombinace zatím probíhá pouze okolo středového kruhu.
     
    51
    Považanec si zahrával, nakonec však dokázal včas přihrát dozadu Martincovi. Ten rozehrál na Libora Holíka, jehož centr zamířil až do zámezí. Martin Jedlička se chystá k výkopu.
     
    53
    Andras Schäfer urazil s míčem pořádný kus cesty. Vše se snažil vyšperkovat uličkou na nabíhajícího Divkoviće, výborně naštěstí zasáhl Vojtěch Kubista.
     
    54
    Zelený při snaze o centr trefil prvního bránícího hráče Stredy, Jablonečtí zůstanou na míči prostřednictvím autového vhazování.
     
    55
    Eric Davis při kontrole míče nechtěně sáhl do obličeje Ladrovi, který si na chvíli poseděl na hrací ploše. Bude ale v pořádku.
     
    56
    Cesar Blackman žongloval s míčem na hraně autové čáry. Pomezní rozhodčí už nicméně odhalil aut, zpět na balon se tedy mohou dostat hosté.
     
    57
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Severočeši otáčejí skóre a vedou! Jakub Považanec skvostným nákopem z poloviny hřiště našel rozeběhnutého Tomáše Ladru. Ten přehodil vyběhnuvšího gólmana Jedličku a míč do sítě nakonec dotlačil v souboji s Müllerem IVAN SCHRANZ!
    57. SCHRANZ - 1:2
     
    58
    A mohlo být ještě veseleji! Škoda, že Jaroslav Zelený v možnosti samostatného úniku nedokázal zpracovat další povedenou přihrávku za obrannou linii Dunajské Stredy.
    58. Jaroslav Zelený v možnosti samostatného úniku nedokázal zpracovat povedenou přihrávku
     
    60
    Kalmar předvedl pěknou průnikovou přihrávku na Davise, jehož jedovatý přízemní centr zpacifikoval Vojtěch Kubista ve spolupráci s Jakubem Podaným.
     
    61
    Střílený centr Blackmana se snažil z voleje nasměrovat proti Hanušovi Davis, jenže rána mu vůbec nesedla a proskákala napříč pokutovým územím.
     
    63
    Kružliak vyvezl balon vysoko na útočnou polovinu, jenže i tak se musel DAC znovu stáhnout. Jablonec čeká v pevném bloku.
     
    64
    Jan Hanuš byl u míče dříve, než skákající Ramirez a skryl jej v rukavicích. Škoda, že se zelenobílým nepodařilo balon déle udržet.
     
    65
    Dunajská Streda dala gól!
    A je znovu vyrovnáno, 2:2. Jablonečtí propadli při dlouhém nákopu a také teď za to byli potrestáni. Eric Ramirez v akci tří proti dvěma prostrčil míč na MARKA DIVKOVIĆE, který razantní ranou propálil Jana Hanuše.
    65. DIVKOVIĆ - 2:2
     
    67
    Tvrdá pumelice Zsolta Kalmara vylekala Hanuše, který ji vyrazil jen před sebe. Naštěstí byl u míče jako první jeden z beků zelenobílých.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Podaný (FK Jablonec).
     
    68
    Dunajskou Stredu vyrovnávací gól pořádně popohnal vpřed. Hráčů ve žlutých dresech je teď plné hřiště a hosté mají s jejich aktivitou co dělat.
     
    70
    Penalta pro Jablonec! Do Čvančarovy střely se vrhl Dominik Kružljak, který podle všeho zastavil míč rukou. Nejednalo se o úmysl, avšak to na rozhodnutí sudího nic nemění.
    70. Situace předcházející penaltě
     
    70
    Žlutou kartu dostává Kružljak (FK DAC Dunajská Streda).
     
    71
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovské štěstí! Slovenský reprezentant IVAN SCHRANZ na své "domácí" půdě nekopl penaltu vůbec ideálně a Jedlička vystihl její směr. Naštěstí ovšem byla rána dost prudká na to, aby proklouzla až do sítě! Jablonec znovu vede.
    71. SCHRANZ - 2:3
     
    72
    Tomáš Martinec rybičkou odvrátil centr, DAC ale nadále okupuje prostor okolo šestnáctky a snaží se znovu o vyrovnání.
     
    74
    Jablonec se znovu stáhl do bloku. Andrej Fábry adresoval zpětnou přihrávku až na vlastní polovinu hřiště, domácí dále hledají cestu.
     
    75
    Jaroslav Zelený si všiml, že je Jedlička daleko z branky a zkusil jej nachytat z poloviny hrací plochy. Český gólman ve službách Dunajské Stredy musel rychle couvat zpět.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Zelený (FK Jablonec).
     
    76
    Po žlutém faulu Zeleného měli domácí k dispozici standardku. Na výborně zahraný centr si ve vápně naskočil nehlídaný Marko Divković, jehož hlavička proletěla nad břevnem!
    76. Na centr si ve vápně naskočil Marko Divković
     
    77
    Jaroslav Zelený se žlutou kartou na kontě fauloval Blackmana. Rozhodčí naštěstí do kapsičky podruhé nesáhl.
     
    77
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Fábry, přichází Nicolaescu.
     
    78
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Čvančara, přichází Doležal.
     
    79
    Jablonec se snažil udržet na útočné polovině. Nově příchozí Doležal si odstavil protihráče, tak, jak jsme u něj zvyklí. Jen pak nedokázal přesně nahrát.
     
    80
    Centr Cesara Blackmana z pravé strany odhlavičkoval Holík. Domácí se hned vrátili do vápna a Nicolaescu vybojoval roh, ze kterého naštěstí pro český tým nic závažného nebylo.
     
    81
    Cesar Blackman z levé strany odeslal balon do šestnáctky. Na penaltovém puntíku číhal stoper Dominik Kružljak, který se vydal podpořit ofenzivu. Míč trefil levačkou velice dobře z voleje a jen těsně minul tyčku!
    81. Dominik Kružljak měl na kopačce srovnání
     
    82
    A další nedorozumění v defenzivě Jablonce! Marko Divković si naštěstí při zpracování pomohl rukou, následná gólová střela tak neplatí. Rozhodčí ještě rozdává žluté karty za protesty.
    82. Marko Divković si při zpracování pomohl rukou
     
    83
    Žlutou kartu dostává Kalmar (FK DAC Dunajská Streda).
    Žlutou kartu dostává Divković (FK DAC Dunajská Streda).
     
    84
    DAC byl zase velice blízko, jenže Jan Hanuš předvedl zákrok večera. Krásný obstřel nově příchozího Nicolaescua vyškrábl konečky prstů na tyč, od které se balon odrazil mimo dosah domácích.
    84. Jan Hanuš předvedl zákrok večera
     
    85
    Dunajská Streda dala gól!
    Vzápětí si však Jan Hanuš znovu vybral slabší chvilku a slovenský celek po velkém tlaku srovnává na 3:3. Kalmarovu nerazantní střelu pustil Hanuš přímo před sebe a ION NICOLAESCU se už z malého vápna nemohl zmýlit!
    85. NICOLAESU - 3:3
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Ladra, přichází Jovović.
     
    88
    A také teď se po vyrovnávací brance Dunajská Streda snaží dokonce o převrat ve skóre. A už k němu mohlo dojít, po centru aktivního Divkoviće ovšem Eric Ramirez z bezprostřední blízkosti trefil trestuhodně pouze břevno! Severočeši měli obrovskou kliku.
    88. Eric Ramirez z bezprostřední blízkosti trefil břevno
     
    89
    Martinec tentokrát zasáhl bezchybně, jenže Jovović s Doležalem si neporozuměli. Na straně hostů nyní panuje značná nervozita.
     
    90
    Jakub Považanec po delší době donutil Jedličku zasahovat. Přízemní rána z obrovské dálky však žádnou vážnou hrozbu neznamenala.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90+2
    Jakub Podaný při obranném zákroku chytře otřel balon o protihráče, vhazovat tedy budou zelenobílí. Do konce základní hrací doby zbývají už jen desítky sekund.
     
    90+3
    Ion Nicolaesu obdržel další přihrávku do vápna. Kubista se dobře vrátil a odehrál míč na roh.
     
    90+3
    Z rohového kopu už se ke štěstí českého zástupce nic významného neurodilo.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šest gólů, tři na každé straně. To je účet po devadesáti minutách! Blíže k postupu měl v průběhu základní hrací doby Jablonec, po dvou trefách Ivana Schranze hosté dvakrát vedli. DAC nicméně vždy srovnal krok, a to zaslouženě. Za Dunajskou Stredu skórovali Marko Divković a po dalším zaváhání Hanuše čerstvě příchozí Ion Nicolaescu. Dáme si minimálně dalších 30 minut!
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    První útočnou snahu domácích v prodloužení uhasil Vojtěch Kubista malou domů. Následně fauloval Jovović, rozehrávat bude soupeř.
     
    92
    Tomáš Hübschman se dostal do křížku s Davisem. Počínání jabloneckého kapitána bylo vyhodnoceno jako nedovolené.
     
    93
    Ericu Davisovi se nepodařilo zpracovat přízemní přihrávku a balon zamířil do autu. Jablonec si ale znovu míč příliš dlouho neudržel, jeho snaha končí dalším faulem.
     
    94
    Po další akci Divkoviće uvidíme roh.
     
    94
    A rohový kop byl zahrán velice kvalitně. Nejvýše vyšplhal Dominik Kružljak, jenž ve velice slibně vyhlížející příležitosti hlavou naštěstí minul bránu!
    94. Kružljak hlavičkoval nad břevno
     
    96
    Dunajská Streda dala gól!
    Hned vzápětí se však DAC prosazuje a vede 4:3. Jablonec si v defenzivní činnosti znovu počínal příliš nedůrazně. Zsolt Kalmar proklouzl do pokutového území a dílo za něj dokončil moldavský forvard ION NICOLAESCU, jehož rána levým nártem zaplula přesně do bližšího horního rohu brány.
    96. NICOLAESCU - 4:3
     
    97
    Jablonečtí po dlouhé pasáži, kdy byli spíše pasivní, musejí znovu útočit. Pomoci by k tomu měl i Václav Pilař, který se už chystá za postranní lajnou.
     
    98
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Považanec, přichází Pilař.
     
    99
    Vladimir Jovović při své individuální akci na obranné polovině hřiště zřejmě pořádně pocuchal nervy Petra Rady. Sebevědomí Černohorce tentokrát slavilo úspěch.
     
    100
    Ramirez vypíchl balon před Holíkem do autu, hosté vhazují na polovině hřiště.
     
    101
    Eric Davis takticky zastavil Holíka, který by jinak mohl rozvinout jabloneckou protiakci. Vzápětí si Zelený znovu malinko koledoval o druhou žlutou kartu.
     
    103
    Jovovićovi odskočil balon při zpracování, Jablonec bude vhazovat. Na útočné polovině jsou nastěhováni všichni v zelenobílém.
     
    104
    Vladimir Jovović (JAB) se po odpískání rozkmotřil s Blackmanem, který teatrálně padl k zemi. Jablonecký záložník vidí žluté napomenutí.
     
    105
    V závěru první nastavené poloviny drží balon na kopačkách domácí, kteří už vyčkávají na hvizd sudího.
     
    105
    Ještě jeden ofsajd Severočechů.
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    První část prodloužení vyzněla lépe pro Dunajskou Stredu, kterou přiblížil k postupu povedenou ranou Ion Nicolaescu. Český celek má před sebou pořádný kus práce, držíme palce!
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Balić, přichází Bednár.
     
    106
    Jaroslav Zelený na hraně šestnáctky pokazil slibně rozjetou akci svého týmu. DAC se hned vydal do brejku, sražená střela Divkoviće znamená roh.
     
    107
    Vladimir Jovović si proti čtyřem protihráčům ukrojil příliš velké sousto, na útočnou polovinu se stěhuje domácí výběr.
     
    108
    Martin Doležal si v souboji pomohl útočným faulem, na zemi zůstal ležet Bednár. Ani teď tak hosté nezahrozí.
     
    109
    Zsolt Kalmar je na hřišti stále více vidět. Teď se z levé strany prosmýkl do pokutového území a snažil se prověřit Hanuše, jemuž blokem a odkopem míče pomohl Kubista.
     
    110
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Zelený, přichází Pleštil.
     
    111
    Nicolaescu stáhl za dres Pilaře, jenže Jablonečtí hned po rozehrávce balon ztratili. Zatím si bohužel nemohou vytvořit žádný nápor, zdá se, že DAC má v závěru více sil.
     
    112
    Kalmarův centr prosvištěl do vápna, kde se jeden z domácích neúspěšně pokoušel o střelu. Severočeši posléze chybovali v rozehrávce a znovu musejí bránit.
     
    113
    Dominik Pleštil chtěl využít svoji rychlost. Okolo Divkoviće, jenž se s ním vrátil až z hrotu útoku, se ale neprosmýkl.
     
    113
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Divković, přichází Beskorovanyj.
     
    114
    Dunajská Streda stále drží balon na svých kopačkách, druhý poločas prodloužení prozatím hraje nesmírně zkušeně.
     
    114
    Dunajská Streda dala gól!
    Tohle už bohužel s Jabloncem nevypadá vůbec dobře. Levý obránce ERIC DAVIS si ze strany navedl míč k ose hřiště a svoji slabší pravou nohou se trefil úchvatně do vzdálenějšího horního rohu klece marně plachtícího Hanuše. 5:3!
    114. DAVIS - 5:3
     
    116
    Zelenobílí se ještě snaží vydolovat poslední zbytky sil. K dispozici mají standardku přibližně z poloviny hřiště.
     
    117
    To je škoda! Podaného centr sklepl jeden z Jabloneckých na Ivana Schranze, jenž hlavou cílil na hattrick! V gólové pozici však zakončil těsně mimo tři tyče.
    117. Schranz mohl zkompletovat hattrick
     
    118
    Přihrávka Václava Pilaře byla tečována na rohový kop. Jedna z posledních šancí pro hosty, jak ještě dramatizovat závěr duelu.
     
    119
    Vysoký centr se po dobré práci Martince dostal za vápno k Pilařovi, jehož nadějně vyhlížející projektil nepřešel přes žlutou hráz před Jedličkou.
     
    120
    DAC šetří čas u rohového praporku a čeká na konec utkání.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    Jablonec na hřišti soupeře vstřelil hned tři góly, jeho letošní pouť Evropskou ligou však přesto končí už ve druhém předkole. Dunajská Streda musela ve druhé půli dvakrát dotahovat, ale po zásluze dovedla duel do prodloužení, v němž už domácí měli mnohem více ze hry. Ve druhé části prodloužení definitivně stvrdil výhru svého týmu Eric Davis. Trenéru Storckovi se velice povedlo střídání Iona Nicolaescua, jenž po svém příchodu vstřelil dvě branky. Pod vypadnutí českého týmu se podepsaly zejména indiviuální chyby v obraně a nejistý výkon gólmana Hanuše.
     
    Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (23:32:39)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 6. Divković, 65. Divković, 85. Nicolaesu, 96. Nicolaescu, 114. Davis – 25. Zelený, 57. Schranz, 71. Schranz (pen.)

    Karty:   70. Kružljak (DUN), 83. Kalmar (DUN), 83. Divković (DUN) – 67. Podaný (JAB), 75. Zelený (JAB), 104. Jovović (JAB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:26.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (77. Nicolaescu), Schäfer, Balić (106. Bednár) – Kalmar (C), Divković (113. Beskorovanyj), Ramirez.
    Náhradníci: Száraz – Bednár, Beskorovanyj, Malý, Mendez, Nicolaescu, Njie.

    FK Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra (86. Jovović), Hübschman (C), Považanec (98. Pilař), Zelený (110. Pleštil) – Schranz, Čvančara (78. Doležal).
    Náhradníci: Hrubý – Jeřábek, Pilař, Doležal, Macháček, Pleštil, Jovović.

    Rozhodčí: Di Bello – Tegoni, Longo (všichni Itálie)
    bahis siteleri