Plzeň – Sparta 5:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 7:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
HC Sparta Praha
Pátek 18.09.2020, 17:15 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Přeji krásný páteční podvečer, vítejte u duelu 1. kola Tipsport extraligy, ve kterém HC Škoda Plzeň vyzve v třaskavém souboji HC Spartu Praha. Utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    HC Škoda Plzeň
    Západočeši v loňské sezóně obsadili páté místo v základní části. Jejich tahounem byl, a letos znovu má být, kapitán a nejproduktivnější hráč soutěže v posledních třech sezónách Milan Gulaš.
    Před sezónou z Plzně osm hokejistů odešlo a sedm přišlo. Za Škodovku už nebude hrát například Vojtěch Němec, Patrik Zdráhal nebo Lukáš Pulpán. Do modrobílého dresu se však vrátili David Stach nebo David Kvasnička, v přípravě se pak v dobrém světle ukázal útočník Pavel Musil.
    Plzni se v přípravném Generali Česká Cupu dařilo. Ve skupině s Kladnem, Českými Budějovicemi a Spartou vyhrála čtyři ze šesti zápasů, následně přešla ve čtvrtfinále přes Litvínov. Její cestu turnajem zastavil až koronavirus, který Škodovce na začátku září zastavil přípravu. Uvidíme, jestli to Západočechy poznamená i ve startu sezóny. Poslední zápas totiž sehráli s Litvínovem 26. srpna.

    Příchody: Dominik Pavlát (G, Chomutov), Viktor Lang (O, Chomutov), David Kvasnička (O, Vítkovice), Matěj Stříteský (O, Karlovy Vary), Pavel Musil (Ú, Olomouc), Filip Suchý (Ú, Chomutov), David Stach (Ú, Kladno).

    Odchody: Jaroslav Pavelka (G, Liberec), Bohumil Jank (O, Hradec Králové), Adam Jánošík (O, Oskarshamn, SWE), Lukáš Pulpán (O, Karlovy Vary), Martin Heřman (Ú, Vrchlabí), Vojtěch Němec (Ú, Znojmo), Patrik Zdráhal (Ú, Litvínov), Tomáš Vracovský (Ú, Sokolov).
     
    HC Sparta Praha
    Pražané skončili v minulé nedohrané sezóně na třetí pozici. Také letos disponují velkou silou. Přišli sice o brankáře Jakuba Sedláčka, obránce Jéremieho Blaina, útočníka Vladimíra Růžičku a také Marka Kvapila, který opustil klub teprve včera. Údajně totiž odmítl přistoupit na snížení platu.
    Hlavně v útoku však sparťané našli silnou náhradu v podobě reprezentanta Romana Horáka nebo střelce z Kladna Ladislava Zikmunda. Obranu pak přišel vyztužit David Němeček, který je odchovancem Plzně a odehrál zde v A-týmu sezónu 2016/2017. V minulé sezóně působil ve finské lize.
    Sparta v přípravném Generali Česká Cupu narazila právě na Plzeň a také na Kladno a České Budějovice. Skupinu se třinácti body vyhrála, ale ve čtvrtfinále poté nestačila na Liberec. V úterý ještě sehrála přípravný duel s Mladou Boleslaví. Gól za šedesát minut nepadl a až v prodloužení rozhodl Jan Buchtele.

    Příchody: Jakub Neužil (G, Kadaň), David Němeček (O, Rauma, FIN), Radek Jeřábek (O, Vsetín), Tomáš Šmerha (Ú, Slavia), Ladislav Zikmund (Ú, Kladno), Roman Horák (Ú, Vaxjö, SWE).

    Odchody: Jakub Sedláček (G, Košice), Ville Koistinen (O, Hämeenlinna, FIN), Jérémie Blain (O, Hradec Králové), Jiří Smejkal (Ú, Tappara, FIN), Vladimír Růžička mladší (Ú, Hradec Králové), Marek Kvapil (Ú, ?)
    Marek Kvapil nepřistoupil na snížení platu a ve Spartě skončil.
     
    Vzájemné zápasy:
    V Generali Česká Cupu se tyto dva celky poměřily dvakrát. Plzeň nejdříve vyhrála v Holešovicích 4:3 po prodloužení, ovšem v odvetě se z výsledku 5:1 radovala Sparta. V minulé sezóně třikrát v prodloužení nebo nájezdech zvítězila Sparta, jednou vyhrála Plzeň.
     
    Zápas nemá velkého favorita. Kádr Sparty sice může působit silněji, Plzeň však na domácím ledě prohrává jen málokdy. Komu se úvodní zápas podaří lépe a připíše si první body do tabulky? Utkání začíná už v 17:15.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, Jurčina, T. Pavelka, Kalina – Tomášek, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Dvořáček – Buchtele, Pech (A), Forman – Zikmund, Říčka, Kudrna.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Zíka, Šimánek.
     
    Oba celky nastupují takřka v plné palbě. Plzni chybí akorát obránce David Kvasnička a útočník David Stach, Spartě pak zraněný gólman Michal Neuvirth a útočník Daniel Přibyl.
    Do plzeňské branky se postaví extraligově zkušenější Dominik Frodl, krýt záda mu bude Dominik Pavlát. V kleci Pražanů je pak Matěj Machovský, který strávil roky 2013-2017 právě na západě Čech. Dvojkou Sparty je Jakub Neužil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hokejisté obou celků nastupují na ledovou plochu, LOGSPEED CZ Aréna se plní, a pikantní duel 1. kola mezi Plzní a Spartou za několik málo minut začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    První plzeňská formace se na chvíli usadila v útočném pásmu, ale ke střele se nedostala.
     
    00:49
    První velkou šanci zápasu měla Sparta. Lukáš Rousek ujel po levé straně a z úhlu napálil bližší tyčku Frodlovy branky!
     
    01:17
    Zakázané uvolnění Škody.
     
    01:54
    Frodlovi se nepovedla rozehrávka podle představ a Forman nahazoval puk před branku, kde dorážel Pech, ale kotouč vyplaval vedle Frodlovy levé tyčky.
     
    02:39
    Sparta vyhrála souboj o kotouč v obranném pásmu a vyráží dopředu.
     
    03:08
    Robert Říčka vypálil po ledě z pravé strany, Frodl špičkou betonu vytěsnil puk mimo tři tyče!
     
    03:35
    Další nebezpečné nahození Sparty od modré čáry, Frodl nic neviděl, ale kotouč na něj nakonec nedoputoval.
     
    04:16
    Rousek už dostával přihrávku do úniku, ale puk nedokázal zpracovat. Poté zůstal osamocený mezi kruhy Sukeľ, avšak ve velké šanci minul branku!
     
    04:28
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Petr Kalina – 2 min., podrážení).
     
    04:40
    Mertlovi se nepovedla přihrávka zpoza branky a Pražané vyhazují.
     
    05:11
    První šance pro Škodu. Mertl dostal nabito od Gulaše mezi kruhy, ranou z první Machovského nepropálil!
     
    05:44
    Sparťané se osvobozují.
     
    06:07
    Kotouč znovu až u Frodla.
     
    06:22
    Stříteský v tísni pouze nahodil kotouč na Machovského, který v klidu kryje.
     
    06:22
    Petr Kodýtek dnes hraje svůj 200. zápas v dresu Plzně!
     
    06:28
    Hosté v plném počtu.
     
    06:51
    Chybu v rozehrávce Sparty mohl potrestat Filip Suchý, který z levého kruhu mířil pod horní tyčku, Machovský však puk vyrazil ramenem.
     
    06:57
    Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:46
    Sparta chvíli hrála s kotočuem v útočném pásmu, ale k šanci se nedostala.
     
    08:02
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Robert Říčka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Říčka letící kotouč trefil nešťastně, puk skončil v ochranné síti. Druhá přesilovka pro Západočechy.
     
    08:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané jdou do vedení gólem v oslabení! Rob nedokázal z pravého kruhu vystřelit, Sparta vyrazila do brejku. Horák bekhendem posunul puk mezi kruhy, kam si najel osamocený TOMÁŠ PAVELKA a skvělým blafákem si položil Frodla a zasunul puk do sítě. Asistence: Roman Horák a Michal Řepík.
    08:22 Tomáš PAVELKA - 0:1
     
    08:39
    Další tutovka pro Spartu! Do úniku se dostal Lukáš Rousek, také si položil Frodla, ale ani ve spolupráci s dorážejícím Sukeľem puk do sítě nedostal!
     
    09:25
    Čerešňák nabil Robovi na pravý kruh, plzeňskému útočníkovi tentokrát střela celkem vyšla, ale s pokusem po ledě si Machovský poradil.
     
    09:27
    Sparta puk vyhazuje hned po buly.
     
    10:02
    Kodýtkova rána z pravého kruhu sražená, hosté už v plném počtu.
     
    10:19
    Petr Kodýtek mohl ještě pálit z mezikruží, ale branku vysoko přestřelil.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Viktor Lang – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:01
    Sparta mohla přesilovku využít už po šesti sekundách! Tečovaná rána Jana Košťálka skončila na levé pravé tyčce Frodlovy branky. Už podruhé pomohla plzeňskému gólmanovi branková konstrukce.
     
    11:44
    Roman Horák posunul branku, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    12:11
    Straka srazil přihrávku sparťanů do středního pásma.
     
    12:42
    Sparta odolala napadání Plzně a dostala se do šance. K Lukáši Pechovi se odrazil kotouč na levou stranu a útočník Pražanů střílel z první. Frodl kryje.
     
    12:57
    Domácí v plném počtu.
     
    13:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2 min., podrážení).
     
    13:51
    Košťálkovu ránu hned po buly vyráží Frodl do rohu.
     
    14:02
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Tomášek – 2 min., podrážení). Síly na ledě se srovnávají.
     
    14:09
    S Gulašovým překvapivým pokusem z levého kruhu neměl Machovský problém.
     
    15:19
    Při hře čtyři na čtyři je na ledě více prostoru, což aktuálně vyhovuje Plzni. Ta si vypracovala zajímavou šanci, Peter Čerešňák pálil z hranice pravého kruhu však jen do připraveného Machovského.
     
    15:30
    Posunutá branka Plzně, vhazuje se před Frodlem.
     
    15:46
    Domácí v plném počtu.
     
    16:02
    Také Sparta v plném počtu. Mezitím sražená rána hostů skončila v ochranné síti.
     
    16:16
    Tečovaná střela Dvořáka skončila mimo, Košťálek poté objel branku a přihrával před ní, Jiříček bruslí málem srazil puk za Frodla, ten ale nakonec situaci vyřešil.
     
    16:30
    Kotouč opustil ledovou plochu, buly po levici Dominika Frodla.
     
    17:08
    Aktivní čtvrtá plzeňská formace se usadila v útoku. Straka hledal před brankou Kodýtka, ale tomu střela nesedla. Tvrdě poté pálil z levé strany Budík, hosté srazili kotouč do ochranné sítě.
     
    17:36
    Robovo schovaní nahození od mantinelu Machovský vyrazil, poté Sparta vyrazila do brejku dvou proti jednomu. Dvořáček přihrál Rouskovi, kterému puk sjel z čepele a skončil nad brankou!
     
    17:53
    Zakázané uvolnění Plzně.
     
    18:40
    Branka Sparty ja posunutá. Vhazovat se bude před Machovským.
     
    18:48
    Pěkná přihrávka Stříteského na Gulaše, který ještě vylepšil pozici pro Mertla. Ten však v tísni nepropálil Machovského.
     
    19:48
    Dvě šance Matyáše Kantnera. Nejprve zakončoval bekhendem, poté se natlačil do branky, ale ani jednou neprotlačil puk za Machovského. Po druhém zakončení se strhla menší potyčka, která se ale obejde bez trestů.
     
    19:58
    Eberle ještě nahozením od mantinelu prověřil Machovského.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Sparta měla v první třetině více ze hry a po zásluze vede. Pražané se často dostávají do brejků, už v první minutě Rousek trefil tyčku. Hosté se prosadili v oslabení, přečíslení dvou proti jednomu využil Tomáš Pavelka. Ve sparťanské přesilovce poté Frodlovi znovu pomohla tyčka. Plzeň se dostala k několika zajímavým střelám, ale Machovského nepřekonala.

    Střely na branku: 14:9
     
    Další třetina začne přibližně v 18:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Němeček – 2 min., hrubost).
     
    20:49
    Sparta se osvobozuje.
     
    21:14
    Milan Gulaš a jeho pověstná dělovka z levého kruhu! Plzeňský kapitán však kotouč namířil jen do připraveného Machovského.
     
    21:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sparta sice kotouč vyhodila, ale nestihla prostřídat a Škoda z brejku srovnává! TOMÁŠ MERTL ujel po přihrávce od gólmana Frodla po pravé straně a ranou zápěstím z kruhu zamířil k bližší tyči. Asistence: Dominik Frodl.
    21:44 Tomáš MERTL - 1:1
     
    21:44
    Přesilovka Plzně navíc bude pokračovat, Sparta dostane další trest.
     
    21:44
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Ladislav Zikmund – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    22:07
    Sparta vyhazuje kotouč k Frodlovi.
     
    22:59
    Kotouč ve středním pásmu a Plzeň musí zakládat novou útočnou akci.
     
    23:32
    Odražený kotouč se dostal k volnému Milanu Gulašovi, nejlepší hráč soutěže ale přestřelil poloprázdnou branku Sparty!
     
    23:44
    Velký tlak Plzně končí, hosté v plném počtu.
     
    24:17
    Jurčina si najel do palebné pozice, trefil pouze Kodýka, který teď bolestí trochu kulhá.
     
    24:30
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., držení).
     
    24:52
    Západočeši s pomocí Dominika Frodla vyhazují.
     
    25:13
    Škoda zatím nepouští Spartu zpět do útočného pásma.
     
    25:20
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    25:20
    Hosté mají 70 sekund dlouhou dvojnásobnou přesilovku!
     
    25:58
    Posunutá branka Plzně, Frodl se od ní odrazil. Branka vypadla ze svého místa už poněkolikáté v zápase. Kombinace Sparty je tak zastavena.
     
    26:15
    Dvě rány Sparty nepřesné, ale pokračuje velký tlak hostů.
     
    26:30
    Kotouč poskakoval v brankovišti, ale Vráblík ho s trochou štěstí odpálil do bezpečí. Následně Plzeň přerušila akci Sparty, Frodl přikryl odražený kotouč. Západočeši už jsou ve čtyřech.
     
    26:59
    Pavelkovi přeskočil kotouč hůl a sám na Machovského se rázem řítil Petr Straka! Zkusil bekhendový blafák, ale kotouč zvedl až nad horní tyčku.
     
    27:20
    Domácí v plném počtu.
     
    27:38
    Plzeň je z nejhoršího venku. Přečkala dvojnásobné oslabení i následný tlak Sparty, sama dokonce zahrozila při úniku Straky. Teď ještě na druhé straně pálil z levého kruhu Dvořák, Frodl kryje. Následuje komerční přestávka.
     
    27:43
    Piskáčkova střela z pravé strany hned po buly těsně minula vzdálenější tyčku Frodlovy branky!
     
    28:06
    Zakázané uvolnění Plzně.
     
    28:57
    Sparta v tlaku, Košťálek z úhlu prověřil Frodla.
     
    29:52
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    29:59
    Langovo nahození od levého mantinelu sebral Machovský do lapačky.
     
    30:12
    Také Pavelka zkusil nahodit puk od levého mantinelu, ani Frodl se nenechal překvapit.
     
    31:11
    Hraje se ze strany na stranu a bez šancí a střel na branku. Plzeň nyní u kotouče.
     
    31:55
    Ofsajd zastavil nadějnou akci Sparty.
     
    32:32
    Stříteského ránu od pravého mantinelu Machovský dobře viděl a neměl problém zasáhnout. Následuje komerční přestávka.
     
    33:25
    Zikmund získal puk u pravého mantinelu a přes dva obránce ho posunul mezi kruhy na úplně volného Říčku, proti kterému si povyjel Frodl a skvěle zakročil!
     
    33:54
    Frodl si poradil také s tečovaným nahozením hostů.
     
    34:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sparta byla v posledních sekundách aktivnější, ale propadla a podruhé inkasuje! JAROSLAV KRACÍK obdržel skvělou přihrávku od Jiříčka do samostatného úniku a neomylně zavěsil puk pod horní tyčku. Asistence: David Jiříček.
    34:21 Jaroslav KRACÍK - 2:1
     
    34:29
    Machovský si poradil se schovanou střelou Kantnera přes obránce.
     
    34:44
    Tomášek se dostával do úniku, Stříteský ho čistým způsobem zastavil na poslední chvíli.
     
    35:13
    Milan Gulaš táhl přečíslení Plzně tří proti dvěma, sjel si s kotoučem mezi kruhy a jedovatě vypálil. Tvrdý pokus mířil ale jen doprostřed branky a Machovský ho ukryl ve výstroji.
     
    35:43
    Ofsajd zastavil akci Plzně.
     
    35:51
    Zakázané uvolnění Škodovky.
     
    36:29
    Rousek se dostal k zajímavé střele z levé strany, Frodl puk vytěsnil vyrážečkou.
     
    36:48
    Další zakázané uvolnění Západočechů.
     
    37:41
    Plzeň nyní aktivnější, ale nedokáže se dostat ke střele.
     
    38:21
    Gulašovu překvapivou ránu od levého mantinelu dokázal vyrazit Machovský.
     
    38:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matúš Sukeľ – 2 min., hákování).
     
    38:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přesilovková spolupráce dvou plzeňských elitních útočníků zafungovala výborně a Plzeň vede už 3:1! Gulaš zleva přihrál před branku TOMÁŠI MERTLOVI, který vypálil z první přesně k pravé tyči. Asistence: Milan Gulaš a Pavel Musil.
    38:51 Tomáš MERTL - 3:1
     
    39:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ale ihned odpovídají a za třináct sekund to znovu o gól! ROBERT ŘÍČKA zůstal osamocený před brankou, Zikmund ho dobře viděl a sparťanský útočník s číslem 62 po ledě propálil Frodla. Asistence: Ladislav Zikmund a Petr Kalina.
    39:04 Robert ŘÍČKA - 3:2
     
    39:55
    Nic dalšího už se ve druhé části nestane, puk ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina byla velmi zajímavá a viděli jsme v ní hned čtyři góly. Plzeň se rozstříella a dokázala otočit skóre. Hned dvě přesilovky využil Tomáš Mertl, mezitím se ještě prosadil z úniku Jaroslav Kracík. Spartě navíc nestačilo ani 70 sekund ve dvojnásobné početní výhodě. V poslední minutě ale Pražané snížili, 13 vteřin po Mertlově druhém gólu se trefil Robert Říčka. Západočeši tak před poslední částí vedou 3:2.

    Střely na branku ve druhé třetině (celkem): 11:12 (25:21)
     
    Další třetina začne přibližně v 19:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velmi šťastný gól pro Spartu a je srovnáno! ROMAN HORÁK z levé strany přihrával před branku a od zlomené hokejky Tomáše Mertla, která zůstala ležet na ledě, se puk odrazil za zaskočeného Frodla. Asistence: David Němeček a David Tomášek.
    40:24 Roman HORÁK - 3:3
     
    40:51
    Další šance pro Spartu, Dvořáček pálil blízka, Frodl kotouč vykopl betonem.
     
    41:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši si ale hned berou vedení zpět, čtvrtý gól padl během tří minut! Suchý vysunul za obranu JAKUBA POURA, který jel z úhlu sám na Machovského. Ten jeho první pokus vyrazil jen do brusle plzeňského útočníka, od které se kotouč odrazil do sítě. Asistence: Filip Suchý a Jaroslav Kracík.
    41:19 Jakub POUR - 4:3
     
    42:03
    Čerešňák měl nabito na modré čáře, ale jeho rána je sražená.
     
    42:11
    Strakův pokus z velkého úhlu ukryl Machovský v náruči.
     
    42:15
    Rychlá plzeňská akce hned po buly, na jejímž konci byl střílející Gulaš. Horák ale přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    42:21
    Po nahození Stříteského dorážel zblízka Matyáš Kantner, narazil však na mrštný beton Matěje Machovského!
     
    43:09
    Zakázané uvolnění Škody.
     
    43:39
    Po Čerešňákově nahození mohl dorážet zblízka Sebastián Malát, ale v tísni se nakonec k zakončení nedostal.
     
    44:34
    Rychlé přečíslení Sparty tří proti dvěma skončilo u Buchtely, který pálil k bližší tyči. Frodl udržel puk mezi rukou a tělem!
     
    44:47
    Hosté najeli do Dominika Frodla, hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši střílí do sparťanské branky už pátý gól! PETR KODÝTEK dostal hodně prostoru na levé straně a při svém 200. zápase za Plzeň se prosazuje! Na svižnou ránu zápěstím k bližší tyči Machovský nedosáhl. Asistence: Matěj Stříteský a Viktor Lang.
    44:55 Petr KODÝTEK - 5:3
     
    45:24
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Roman Vráblík – 2 min., podrážení).
     
    45:44
    Milan Gulaš se zmocnil puku a ujížděl po pravé straně. Byl křižován obráncem, a tak musel pálit To mu nedělalo problém a jeho dělovku musel Machovský vyrazit pravým betonem.
     
    46:13
    Západočeši se osvobozují.
     
    46:44
    Kotouč opět až u Matěje Machovského.
     
    47:15
    Velký závar před brankou Plzně! dorážet se snažili Horák i Tomášek, ale Frodl odolává!
     
    47:24
    Domácí v plném počtu, velkou šanci měl ještě David Tomášek, zblízka ale netrefil branku!
     
    48:02
    Frodl pouze vyrazil nahození Sukeľa z pravé strany a musel se rychle přesunout proti dorážce Dvořáčka! Zvládl to a jeho střelu vyrazil betonem.
     
    48:10
    Útočící hráč v brankovišti Dominika Frodla. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    48:38
    Sparta propadla a únik dvou proti jednomu táhl Milan Gulaš! Akci vzal na sebe, zprava však trefil pouze boční síť Machovského branky.
     
    49:18
    Machovský zpracoval odražený kotouč a snažil se rozehrát, nikoho však nenašel. Zakázané uvolnění Sparty.
     
    49:31
    Řepíkovu střelu po ledě z pravé strany Frodl betonem vyráží.
     
    50:14
    Rob šikovně odzbrojil Zikmunda, Západočeši ale z toho nic nevytěžili a jen odevzdali puk.
     
    50:51
    Plzeň se ubránila útočnému náporu Sparty, jenže Lang poté zbytečně vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    50:57
    Kalina pálil hned po buly, Frodl dobře viděl a lapačkou zasahuje.
     
    51:16
    Kodýtek vybídl k zakončení Straku, který z hranice levého kruhu netrefil branku.
     
    51:36
    Jiříčkovo nahození z pravé strany Machovský raději ukryl v lapačce.
     
    52:18
    Lukáš Roušek dostal dobrou přihrávku za obranu, puk si připravoval ke střele, která mu ale vůbec nevyšla. Kotouč se mu svezl z čepele a Frodl si připsal jednoduchý zákrok.
     
    52:18
    Dnešní utkání sleduje 3509 diváků.
     
    52:34
    Sparta v tlaku a snaží se o snížení. Říčkova střela z mezikruží ale nenašla cíl.
     
    52:43
    Suchý sražen u mantinelu a hru rozhodčí raději přerušili. Plzeňský útočník ale v pořádku odjíždí na střídačku.
     
    53:01
    Plzni se nepodařilo rozehrát a šanci ke střele dostal Matúš Sukeľ. Frodl s ní měl problémy, ale nakonec kotouč udržel. Následovala menší potyčka, vylučovat se však nebude.
     
    53:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Eberle – 2 min., podrážení).
     
    53:38
    Dominik Frodl zpoza vlastní branky vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    53:51
    Už to vypadalo, že se Michal Řepík proháčkuje přes plzeňskou obranu, zastavil ho ale hvizd rozhodčího. Ofsajd Sparty.
     
    54:24
    Musil vystihl přihrávku Sparty a zavezl puk až za Machovského branku.
     
    54:52
    Frodl znovu zkoušel vzduchem vyhodit přes všechny čáry. Kotouč ale zachytil Pavelka, který se snažil protlačit ke střele, ale Západočeši ho zastavili.
     
    55:01
    Buchtele střelou z levé strany k bližší tyči nepřekonal Frodla.
     
    55:18
    Domácí v plném počtu.
     
    56:16
    Sparta se snaží usadit v pásmu, ale Plzeň se skvěle drží. Aktivním napadáním nepouští Pražany do útoku.
     
    56:39
    Teď Západočeši přeci jen trochu propadli a potrestat to mohl Roman Horák, z mezikruží však nepropálil Frodla!
     
    57:06
    Zakázané uvolnění Škody.
     
    57:06
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:06
    Sparta zkouší hru bez brankáře!
     
    57:12
    Košťálkovu dělovku od modré čáry schytal Viktor Lang. V bolestech odjíždí na střídačku, ale zdá se být v pořádku.
     
    57:21
    Další ránu pukem schytal Kantner. Gulaš poté zkoušel trefit prázdnou branku Sparty, ale neuspěl. Zakázané uvolnění Škodovky.
     
    58:01
    Sparta stále v útočném pásmu a dobrou šanci měl Pavelka, z hranice pravého kruhu ale z první netrefil Frodlovu branku.
     
    58:28
    Tak tohle byla velká šance a kuriózní situace! Košťálkova rána z první z mezikruží skončila na tyčce. Kotouč se poté odrazil od Frodla na branku shora! Velké štěstí pro Plzeň, už třikrát Frodlovi pomohla tyčka.
     
    58:28
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:28
    Sparta stále v šesti.
     
    58:49
    Plzeň dostala puk do středního pásma.
     
    59:29
    Říčka z levého kruhu pořádně prověřil Frodla, který si nebyl zákrokem jistý, ale nakonec puk vytěsnil.
     
    59:34
    Potyčka u plzeňské střídačky, tentokrát už se bez vyloučení neobejde.
     
    59:34
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    59:48
    Musil vyhazuje přes všechny čáry a tohle už Plzeň zvládne.
     
    Konec zápasu.
     
    Damatický zápas 1. kola zvládla lépe Plzeň, která poráží Spartu 5:3. Už patnáctkrát v řadě proti tomuto soupeři neprohrála bez zisku bodu. Sparta sice ve třetí části snížila šťastným gólem Horáka, který trefil Mertlovu zlomenou hokejku ležící na ledě, ale Škoda si hned vzala vedení zpět zásluhou Jakuba Poura. Na konečných 5:3 se poté trefil Petr Kodýtek.

    Nejlepší hráči zápasu:
    Plzeň – Tomáš Mertl
    Sparta – Roman Horák

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem): 9:19 (33:42)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. Hezký víkend. (19:57:36)
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 22. Mertl (Frodl), 35. Kracík (Jiříček), 39. Mertl (Gulaš, P. Musil), 42. Pour (Suchý, Kracík), 45. Kodýtek (Stříteský, Lang) – 9. T. Pavelka (Horák, Řepík), 40. Říčka (Zikmund, Kalina), 41. Horák (Němeček, Tomášek)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, Jurčina, T. Pavelka, Kalina – Tomášek, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Dvořáček – Buchtele, Pech (A), Forman – Zikmund, Říčka, Kudrna.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Zíka, Šimánek

    Diváci: 3509
    thejrc.org