Plzeň – Sparta 5:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 7:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
HC Sparta Praha
Pátek 18.09.2020, 17:15 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    44:55 Petr KODÝTEK - 5:3
     
    44:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši střílí do sparťanské branky už pátý gól! PETR KODÝTEK dostal hodně prostoru na levé straně a při svém 200. zápase za Plzeň se prosazuje! Na svižnou ránu zápěstím k bližší tyči Machovský nedosáhl. Asistence: Matěj Stříteský a Viktor Lang.
    41:19 Jakub POUR - 4:3
     
    41:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši si ale hned berou vedení zpět, čtvrtý gól padl během tří minut! Suchý vysunul za obranu JAKUBA POURA, který jel z úhlu sám na Machovského. Ten jeho první pokus vyrazil jen do brusle plzeňského útočníka, od které se kotouč odrazil do sítě. Asistence: Filip Suchý a Jaroslav Kracík.
    40:24 Roman HORÁK - 3:3
     
    40:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velmi šťastný gól pro Spartu a je srovnáno! ROMAN HORÁK z levé strany přihrával před branku a od zlomené hokejky Tomáše Mertla, která zůstala ležet na ledě, se puk odrazil za zaskočeného Frodla. Asistence: David Němeček a David Tomášek.
    39:04 Robert ŘÍČKA - 3:2
     
    39:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ale ihned odpovídají a za třináct sekund to znovu o gól! ROBERT ŘÍČKA zůstal osamocený před brankou, Zikmund ho dobře viděl a sparťanský útočník s číslem 62 po ledě propálil Frodla. Asistence: Ladislav Zikmund a Petr Kalina.
    38:51 Tomáš MERTL - 3:1
     
    38:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přesilovková spolupráce dvou plzeňských elitních útočníků zafungovala výborně a Plzeň vede už 3:1! Gulaš zleva přihrál před branku TOMÁŠI MERTLOVI, který vypálil z první přesně k pravé tyči. Asistence: Milan Gulaš a Pavel Musil.
    34:21 Jaroslav KRACÍK - 2:1
     
    34:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sparta byla v posledních sekundách aktivnější, ale propadla a podruhé inkasuje! JAROSLAV KRACÍK obdržel skvělou přihrávku od Jiříčka do samostatného úniku a neomylně zavěsil puk pod horní tyčku. Asistence: David Jiříček.
    21:44 Tomáš MERTL - 1:1
     
    21:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sparta sice kotouč vyhodila, ale nestihla prostřídat a Škoda z brejku srovnává! TOMÁŠ MERTL ujel po přihrávce od gólmana Frodla po pravé straně a ranou zápěstím z kruhu zamířil k bližší tyči. Asistence: Dominik Frodl.
    08:22 Tomáš PAVELKA - 0:1
     
    08:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané jdou do vedení gólem v oslabení! Rob nedokázal z pravého kruhu vystřelit, Sparta vyrazila do brejku. Horák bekhendem posunul puk mezi kruhy, kam si najel osamocený TOMÁŠ PAVELKA a skvělým blafákem si položil Frodla a zasunul puk do sítě. Asistence: Roman Horák a Michal Řepík.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 22. Mertl (Frodl), 35. Kracík (Jiříček), 39. Mertl (Gulaš, P. Musil), 42. Pour (Suchý, Kracík), 45. Kodýtek (Stříteský, Lang) – 9. T. Pavelka (Horák, Řepík), 40. Říčka (Zikmund, Kalina), 41. Horák (Němeček, Tomášek)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, Jurčina, T. Pavelka, Kalina – Tomášek, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Dvořáček – Buchtele, Pech (A), Forman – Zikmund, Říčka, Kudrna.

    Rozhodčí: Pešina, Lacina – Zíka, Šimánek

    Diváci: 3509
    thejrc.org