Plzeň – Sparta 5:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 7:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
HC Olomouc
Pátek 18.09.2020, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mně ze zlínskému zimního stadionu pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a těším se na Vás u dalších extraligových klání. (20:01:09)
     
    Olomouc nakonec víceméně bez problémů udržela tříbrankové vedení, které získala v prvním dějství. Na začátku závěrečné části přece jen Berani snížili, ale gól přišel asi moc pozdě. Kohouti v čele s Branislavem Konrádem totiž potom zamkli svou branku a žádnou další výraznější šanci nedovolili. Na konečných 4:1 pak potvrdil Rostislav Olesz, který tak definitivně zajistil Moře tři cenné body na začátek sezony. Naopak Zlín začíná podobně jako loni porážkou, kvůli které pak začala dlouhé série bez výhry. Ševci doufají, že to tak nebude i letos.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., krosček + 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2+2 min, hrubost).
     
    59:45
    Na závěr ještě pozorujeme pořádnou bitku mezi Jakubem Ferencem a Davidem Škůrkem, která zvedla ze sedadel celý stadion, protože na stání přece nikdo být nemůže.
    59:28 Rostislav OLESZ - 1:4
     
    59:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Na konečných 4:1 z pohledu Olomouce upravuje v samotném závěru ROSTISLAV OLESZ, který dostal dobrou přihrávku před bránu, odkud sice pálil do zadního hrazení, ale puk se mu od něj odrazil zpět před branku, takže už to měl jednoduché. Asistence: Lukáš Kucsera.
     
    59:08
    Mora drží puk daleko od brány a vyčkává na závěrečnou sirénu. Teď už asi její radosti nic nezabrání.
     
    58:04
    Jakub Šlahař si přece jen ještě našel dobrou střeleckou pozici, ale dva protihráče před sebou neprostřelil. O gólmanovi ani nemluvě.
     
    57:33
    Nejspíš už je hotovo. Berani při hře čtyři proti čtyřem jen nahazují kotouč do pásma, který se ani moc aktivně nesnaží dobruslit.
     
    57:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Sedláček – 2 min., faul kolenem).
     
    56:29
    Mora se zase osvobozuje a jistě míří za třemi body. Od těch je dělí už jen tři a půl minuty.
     
    56:00
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vojtěch Tomeček – 2 min., sekání).
     
    55:29
    Domácí se zuby nehty drží v útočném pásmu. Z toho nakonec vzešla tvrdá střela Jiřího Suhrady, která ale letěla přímo doprostřed.
     
    55:02
    Jakub Šlahař to po přechodu modré čáry zkusil z úhlu, ale Branislav Konrád má prostor u tyče dobře zajištěný. Po následujícím zákroku však raději přerušuje hru.
     
    54:27
    Olomouc úspěšně získává další sekundy v útočném pásmu a přitom pořád pořádně procvičuje soupeřícího brankáře. Ten se ale asi rozchytal moc pozdě.
     
    54:06
    Domácí gólman byl po dalším zásahu docela ostře osekáván, avšak zase se nevylučuje. Pouze se bude vhazovat ve zlínské třetině.
     
    53:34
    Libor Kašík si připisuje jeden dobrý zákrok za druhým, čímž napravuje své zaváhání z úvodu. Otázkou ale zůstává, jestli to bude stačit na body.
     
    53:10
    Jan Dufek posílá kotouč po hrazení až do útočného pásma a Berani si mohou konečně odpočinout. Čas na vyrovnání jim ale extrémně dochází.
     
    52:54
    Zlínský brankář vytahuje famózní zákrok proti Jiřímu Ondruškovi, který po přihrávce pálil takřka do prázdné klece. Nakonec se však puk zastavil v lapačce Libora Kašíka!
     
    52:27
    Libor Kašík si ne moc důrazné zakončení málem sám srazil do brány, avšak včas stihl vytáhnout svou lapačku a pořád tak drží šanci pro svůj tým.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 2 min., podrážení).
     
    51:03
    Jan Dufek zase končí na ledě vinou protihráči, ale rozhodčí zůstávají zase klidní. I přesto udržel puk za pomoci spoluhráčů v útočné třetině.
     
    50:21
    Libor Kašík se po delší době protáhl, protože domácí pokazili rozehrávku, což mohl potrestat Vilém Burian, ale mířil přímo do brankáře.
     
    49:43
    Nakonec to ale pokazil sám Jan Dluhoš, jeho nahození bylo zblokované, takže se kohouti osvobodili. Stále ale musí bránit ještě deset minut.
     
    49:12
    Jan Dluhoš šikovně udržel soupeřící nahození ještě v útočném pásmu, jeho spoluhráči následně puk vybojovali a už začínají zase tlačit.
     
    48:35
    Branislav Konrád začíná být pod tlakem, špičkou lapačky jen tak tak zlikvidoval další střelu. Jeho obránci navíc už přestávají stíhat.
     
    48:12
    Pavel Kubiš se sice zase výborně uvolnil, projel totiž skrz tři protihráče, ale to ho stálo mnoho sil, kvůli čemuž následně pálil jen do středu branky.
     
    47:30
    Vojtěch Tomeček sice zblokoval přihrávku, ale srazil si jí směrem na vlastní bránu. Naštěstí pro něj tam byl ještě jeden bránící hráč, který ji okamžitě odklidil.
     
    46:33
    Olomouc si je moc dobře vědoma toho, že nyní musí dobře bránit. Většinu soupeřící útoků tak tlumí v samotném zárodku.
    45:32 Pavel SEDLÁČEK - 1:3
     
    45:32
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani se konečně prosazují a utkání tak můžou ještě pořádně zdramatizovat! Málokdo by čekal, že prvním zlínským střelcem v nové sezoně se stane PAVEL SEDLÁČEK. Ten si našel odražený kotouč a okamžitě pálil, přičemž Branislava Konráda překvapil přesnou střelou k bližší tyči. Bez asistence.
     
    45:18
    Pavel Kubiš si dobře řekl o přihrávku, díky čemuž dostal puk do pásma, ale jeho následné zakončení z úhlu moc nebezpečné nebylo.
     
    44:28
    Jan Dufek byl od kotouče odstaven hraničním způsobem, paže hlavních rozhodčích však zůstávají dole. To se vůbec nelibí domácím příznivcům.
     
    43:49
    Hosté už útočí jenom kvůli tomu, aby se nemuseli bránit. Do zakončení se vůbec netlačí a už začínají vyhlížet závěrečnou sirénu.
     
    43:09
    Tomáš Fořt mířil do volného prostoru, ale prudkou přihrávku si nedokázal zpracovat, takže zase o puk musí bojovat u hrazení.
     
    42:35
    Olomouc nahazuje na zakázané uvolnění, hra se tak stěhuje do jejího pásma po pravou ruku Branislava Konráda.
     
    42:09
    Už se toho opravdu moc neděje. Jakoby se Zlín o přestávce smířil s porážkou, i když na vyrovnání má stále teoreticky čas.
     
    41:33
    Jakub Ferenc si sjel moc daleko od modré čáry, přihrávka na něj tak nemohla projít, místo toho skončila ve středním pásmu.
     
    41:01
    Po zákroku Branislava Konráda mířili jeho spoluhráči do protiútoku, ale zastavuje je ofsajd.
     
    40:38
    Závěrečná část začíná z obou stran hodně opatrně, žádný tým nechce udělat chybu, kvůli které by inkasoval.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství bylo na góly mnohem chudší, dokonce jsme neviděli ani jeden. To se hodí do krámu zejména Olomouci, která pořád drží komfortní tříbrankové vedení a kráčí si pro tři body. Zlín byl však opravdu hodně nebezpečný, ale cestu přes skvěle chytajícího Branislava Konráda zatím nenašel. Uvidíme, jestli se to alespoň jednou povede v závěrečné periodě.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Domácí se alespoň drží v útočném pásmu, kde nebezpečně vypálil Dalibor Řezníček, ale zase nepřesně.
     
    38:36
    Hra se už přece jen trochu uklidňuje, jelikož se blíží konec druhé části. Olomouc už v závěru rozhodně nechce inkasovat, takže veškeré síly dává do bránění.
     
    37:42
    Libor Kašík si pohlídal nebezpečně tečované nahození. Kotouč raději podržel ve výstroji, takže se bude vhazovat před ním.
     
    37:07
    V pásmu Olomouce se zase tvrdě bojuje o kotouč, ale nakonec to dopadlo lépe právě pro hosty, kteří dostali puk alespoň přes modrou čáru.
     
    36:08
    Už dlouho se hraje bez přerušení, což vyhovuje oběma celkům. Hra se tak přelévá ze strany na stranu a pořád jsou na vidění nějaké střely.
     
    35:24
    Tomáš Fořt se pokusil o překvapivé zakončení z nemalého úhlu, ale Branislav Konrád pokračuje ve fantastickém výkon a pořád drží čisté konto.
     
    34:57
    Hosté jsou i ve zkrácené přesilovce dost nebezpeční. Prosadit se jim však nakonec nepovedla, ale to je zas tak moc trápit nemusí.
     
    34:04
    Domácí brankář se už rozchytal a nyní zlikvidoval další velkou soupeřící šanci. Naděje na vyrovnání závisí hlavně na něm.
     
    33:17
    Tomáš Valenta byl v souboji s bývalými spoluhráči mnohem úspěšnější, díky čemuž zahájil protiútok. Ten musel zastavovat až Libor Kašík.
     
    32:56
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Šlahař – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:23
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., podrážení).
     
    31:48
    Jan Knotek dost zbytečně dohrál po souboji Tomáše Fořta, hlavní rozhodčí, který se nacházel poblíž, však tentokrát přivřel oči.
     
    31:00
    Hosté zničehonic ožili a pokouší se o pojištění vedení, protože ani tím tříbrankovým si nejsou vůbec jistí.
     
    30:17
    Po dlouhé době se do šance dostala také Olomouc, přihrávku dobře vystihl Jan Bambula, který následně uvolnil Viléma Burian, ale ten v přímém souboji s Liborem Kašíkem selhal!
     
    29:50
    Ševci drží kohouty pod obrovský náporem a jestli má někdy přijít gól, tak je to přesně teď.
     
    29:20
    Pavel Kubiš si na modré čáře nedokázal zpracovat prudký pas, kotouč tak posunul alespoň na pásma. Tam ho ale následně nedokázal se spoluhráči vybojovat.
     
    28:43
    Po zastavené střele Matyáše Hamrlíka přišla přihrávka na Antonína Honejska, která Branislava Konráda zcela zaskočila, ale zlínský útočník se stejně trefil jen do něj!
     
    27:54
    Štěpán Fryšara si výborně našel střeleckou pozici, ale pak napálil jen clonícího Bedřicha Köhlera. Následovala ještě nahození Daniela Gazdy, ale to je zblokované.
     
    27:14
    Zlín je plně odhodlaný k využití přesilovky, udělá pro to cokoliv. Proto velmi aktivně napadá a Olomouc má tak velké problémy.
     
    26:45
    Domácí nadějné přečíslení nedokázali zakončit. Následně je hra přerušena, jelikož Jakub Šlahař se pohyboval v brankovišti, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:08
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., krosček).
     
    26:07
    V ponechané výhodě od modré čáry nebezpečně pálil David Nosek, ale Branislav Konrád pořád drží čisté konto. Nyní ho ale čeká těžké zkouška.
     
    25:26
    Jiří Karafiát dostal sice dobrou přihrávku před bránu, ale byla moc lehká, takže nedokázal úspěšně zakončit. Puk si sotva zpracoval a pak mu byl okamžitě sebrán.
     
    24:58
    Kohouti se pevně usadili v útočném pásmu, ale po zblokované střele se nedokázali prosadit počtvrté. Každopádně nyní drží otěže hry.
     
    24:14
    Hosté tentokrát střílejí hlavně od modré čáry, Libor Kašík ale na tyto všechny pokusy dobře vidí a vždy je dokáže vyrážet.
     
    23:52
    Nahození Jakuba Ference soupeřícího gólmana jen lehce protáhlo, avšak bude se před ním zase vhazovat.
     
    23:19
    Berani zase trestuhodně pokazili rozehrávku, kvůli čemuž se vzápětí musí osvobozovat vyhozením. K puku se tak stále nedostávají.
     
    22:52
    Konečně se musel pořádně činit také Branislav Konrád. Po ledě na něj nejprve pálil Jiří Ondráček, z dorážky pak zahrozil Tomáš Fořt, ale ani jeden se nedokázal prosadit.
     
    22:03
    Domácí měli jít do dalšího oslabení, ale hráč Olomouce se sportovně přiznal k tomu, že to faul nebyl. Za to sklízí potlesk.
     
    21:48
    Nahození Bedřicha Köhlera se nedostalo přes čárového rozhodčího, který následně píská ofsajd.
     
    21:00
    Do hry zasáhla hostující střídačka, rozhodčí tak přerušují hru a signalizují buly ve středu hřiště.
     
    20:24
    Hned v úvodu třetiny Olomouc soupeře opravdu pořádně zatlačila a vyprodukovala snad tři nebezpečný střely, ale ani jedna neskončila v síti.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vstup do nového ročníku extraligy, navíc v moravském derby, zatím mnohem více vychází olomouckým kohoutům, kteří soupeře překonávají zejména v produktivitě. Střelecky je to totiž naprosto vyrovnané (14:14), ale gólově naopak vůbec. Hosté totiž dokázali překonat Libora Kašíka rovnou třikrát, který rozhodně nepředvádí dvakrát jistý výkon. Pozitivní zprávou pro Zlín je alespoň to, že si šance umí vytvořit, teď je jenom využít.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:25.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Zlínská kombinace opravdu není vůbec přesná. Minimálně v první třetině tak už na jakékoliv snížení domácí určitě pomýšlet nemohou.
     
    18:46
    Nejaktivnější domácím útokem je rozhodně ten druhý, po pěkné kombinaci pálil Zdeněk Okál, ale ani on nevměstnal puk mezi tři tyče.
     
    18:29
    Jakub Navrátil vystihl další soupeřící přihrávku, k jeho smůle to ale stihl až ve středním pásmu, takže nemohl zamířit do nadějného přečíslení kvůli ofsajdu.
     
    17:56
    Střela Daniela Gazdy trochu vystrašila olomouckého brankáře, ale stejně byla sražena mimo bránu, takže ani nemusel zasahovat.
     
    17:27
    Zlínu opravdu vůbec nic nevychází. Vypadalo to na tlak, ale vše si pokazil dost lacinou a nepřesnou přihrávkou.
     
    16:33
    Antonín Honejsek si v jízdě pozadu nedokázal zpracovat kotouč, takže o něj musel bojovat jen u hrazení. Nedopadlo to pro něj vítězně.
     
    16:10
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:29
    Bedřich Köhler chtěl povzbudit své spoluhráče přesnou střelou, která i z otočky vypadala opravdu nebezpečně, ale stejně se nevlezla do brány.
     
    15:07
    Berani jsou psychicky na dně a už se jen snaží přežít na přestávky, kdy se je jejich hlavní kouč Robert Svoboda pokusí uklidnit.
    14:22 Vojtěch TOMEČEK - 0:3
     
    14:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti sice nedokázali zúžitkovat přesilovou hru, ale vzápětí se stejně ještě jednou prosazují! Opět to bylo z rychlého protiútok, Jan Bambula tak s kotoučem na sebe natáhl pozornost Libora Kašíka, kus gumy pak poslal před odkrytou branku, kde ho bez problémů uklidil do sítě VOJTĚCH TOMEČEK. Asistence: Jan Bambula.
     
    13:19
    Před bránou Libora Kašíka byl zase velký zmatek. Nejprve letící střelu zastavil jeden z útočících hráčů, pak sám gólman. Kotouč nakonec skončil jen těsně vedle levé tyčky!
     
    12:37
    Olomouc se zatím marně dostává do útočného pásma. Úvodní vhazování přesilové hry totiž vůbec nezvládl, díky čemuž se Zlín bleskově osvobodil.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Šlahař – 2 min., hákování).
     
    11:20
    Mora se po delší době usazuje v útočném pásmu, kde se zkouší dostat do šance pomocí kombinace. Soupeř ji však nedává téměř žádný prostor.
     
    10:28
    Daniel Gazda se mohl natlačit až před bránu, na kterou jel úplně sám, ale dost nerozumně zvolil možnost střely, které se mu ani moc nepovedla, protože skončila jen na zadním mantinelu
     
    10:11
    Olomouc je zatím nebezpečná hlavně z rychlých průniků. Před bránu se tentokrát natlačil Jan Knotek, který donutil soupeřícího brankáře k dalšímu zákroku.
     
    09:28
    Po dalším zákroku svého brankáře domácí spěchali do dalšího nadějného protiútoku, který z druhé vlny zakončoval Zdeněk Okál. Bekhend se mu ale moc nepovedl, protože se nevešel ani mezi tři tyče.
     
    09:09
    Postavení mimo hru se píská také proti kohoutům, vhazovat se tedy bude zase ve středním pásmu.
     
    08:49
    Libor Kašík se blýskl dalším důležitým zákrokem, protože se na něj z levé strany valil Tomáš Gřeš, kterého výtečně vychytal vyrážečkou.
     
    08:32
    Daniel Gazda nahazoval na bránu už ze středního pásma, což neuniklo pozornosti čárového rozhodčího, který neprodleně píská ofsajd.
     
    07:58
    Ševci už začínají navazovat na svůj výkon z počátku zápasu. Poslední dobou se tak hraje jenom v jejich útočném pásmu, kde ale stále nemohou vymyslet nic extra nebezpečného.
     
    07:27
    Jiří Suhrada si našel odražený kotouč, následně si vybruslil do středu a okamžitě pálil, ale jeho rána měla moc slabou razanci, takže Branislav Konrád po ní v klidu sáhl lapačkou.
     
    06:50
    Jiří Karafiát v rychlosti zkusil štěstí z bekhendem, zakončoval navíc z velkého úhlu, takže to gólman Olomouce zase neměl moc těžké.
     
    06:27
    Berani jsou za dvou branek značně otřesení. I kvůli tomu se nyní Rostislav Olesz dostal do úniku, který domácí brankář tentokrát výborně zastavil betonem!
    05:37 Jakub NAVRÁTIL - 0:2
     
    05:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora se prosazuje i v přesilovce a už odskakuje na dvoubrankový rozdíl! JAKUB NAVRÁTIL měl kotouč u levém rohu útočného pásma. Všiml si volného prostoru před bránou, kterého náležitě využil, protože se dostal až před Libora Kašíka, kterého překonal střelou pod horní tyč. Asistence: Jan Knotek.
     
    04:45
    David Škůrek trochu ledabyle vypálil od modré čáry, takže soupeři moc velké problémy nenaděl. Brankář domácích však každopádně raději přerušuje hru.
     
    04:04
    Hned v úvodu oslabení musel Libor Kašík vyrážet opravdu tvrdou střelu. Následovala dorážka, která skončila jen těsně vedle jeho klece.
     
    03:48
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Gazda – 2 min., podrážení).
     
    03:07
    Zlín se nehodlá s aktuálním stavem smířit a okamžitě se tlačí za vyrovnáním. Branislav Konrád však pořád drží čisté konto.
    02:37 Vilém BURIAN - 0:1
     
    02:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti se dostávají do vedení hned ze své první příležitosti! VILÉM BURIAN dostal ideální přihrávku na střed útočného pásma, odkud okamžitě pálil. Pro Libora Kašíka to vypadalo na snadný zákrok, ale kotouč mu tristně propadl mezi betony, takže inkasoval hned ze své první střely v sezoně. Asistence: Jan Bambula.
     
    01:47
    Puku se chopil Jan Dufek, který okamžitě odstartoval protiútok, který i sám zakončil. Gólman hostů opět zasahuje, tentokrát však trestuhodně vyrazil kotouč jen před sebe, kde ho naštěstí pro něj zastoupili spoluhráči.
     
    01:20
    Olomouc se pokouší o rozehrávku, ale přes napadající protihráče s tím má nemalé problémy. O kotouč tak nakonec přišla na útočné modré čáře.
     
    00:45
    Jiří Suhrada dostal nabito na hranu pravého kruhu, odkud okamžitě pálí, ale míří jen do středu brány, takže Branislav Konrád si připisuje první snadný zákrok.
     
    00:18
    Nová extraligová sezona začíná i ve Zlíně! Na úvod však mají domácí pořadatelé problém, protože jim na kostce nefunguje časomíra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek (C), Hamrlík, Ferenc, Dluhoš – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Karafiát.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), A. Rutar – Handl, J. Knotek (A), Kucsera – Olesz, Kolouch, V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Gebauer, Rožánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    V letním poháru vypadl Zlín ve čtvrtfinále. Jak se mu povede vstup do nového ročníku TELH?
     
    HC Olomouc
    U Olomouce může pozorovat o dost větší změnu kádru. Odešel největší tahoun Zbyněk Irgl nebo Jan Jaroměřský, František Skladaný a Pavel Musil. Kariéru pak ukončil Marek Laš. Nejvýraznější posilou je pak Lukáš Kucsera z Komety, dále Jan Bambula, Jakub Navrátil a Tomáš Gřeš. Na poslední chvíli navíc bylo potvrzeno, že část podzimu u kohoutů stráví také Libor Hájek, který jinak působí v New York Rangers. Moře jinak v přípravě příliš nedařilo, protože na rozdíl od soupeře nedokázala postoupit do play off Generali Česká Cup, i když k tomu měla skvěle našlápnuto. Na úvod sice prohrála s Pardubicemi i Hradcem, ale poté dokázala dvakrát porazit Kometu a vzápětí i Hradec. V rozhodujícím souboji však padla jednoznačně s Dynamem, což znamenalo její konec v turnaji. Následně ještě sehrála dva duely s Vítkovicemi, jednou to skončilo netradiční remízou a podruhé těsnou výhrou po prodloužení. Olomouc se tak pokusí o druhé vítězství v řadě a o první body do tabulky.

    Přípravné zápasy
    Vítkovice vs. Olomouc – 1:2pp
    Olomouc vs. Vítkovice – 5:5
    Olomouc vs. Pardubice – 1:5
    Hradec vs. Olomouc – 3:4
    Olomouc vs. Kometa – 5:2
    Kometa vs. Olomouc – 2:4
    Pardubice vs. Olomouc – 5:2
    Olomouc vs. Hradec – 2:5
     
    PSG Berani Zlín
    Berani udělali přes léto nejméně změn v kádru, avšak zůstaly ty nejvýraznější jména, takže pořád budou mít neskutečnou sílu. Jedinými změnami jsou tedy odchody Ralfse Freibergse do Komety a Valentina Claireauxe do Pardubic, ale Zlín se bez asi očividně obejde, jelikož nikoho nepřivedl na jejich místa. Žlutomodří posílil jenom odchovanec Jiří Suhrada. Ševci i přes odchod takových zvučným jmen sehráli vydařenou přípravu. Ve skupině D dokázali jednou porazit Třinec i Vítkovice, dvakrát pak zdolali Přerov, díky čemuž se dostali do play off. Tam v úvodním duelu porazili i Pardubice, ale v odvetě prohráli moc vysokým rozdílem, takže už dál nepostoupili. Díky tomu Zlín ještě domluvil dva přípravné duely s Kometou, v tom první jasně selhal a druhý se kvůli karanténě Brna neodehrál. Berani tak musí předešlou prohru napravit, navíc každý by chtěl zahájit novou sezonu plným bodovým ziskem.

    Přípravné zápasy
    Zlín vs. Brno – 1:5
    Pardubice vs. Zlín – 5:2
    Zlín vs. Pardubice – 4:2
    Zlín vs. Přerov – 4:1
    Vítkovice vs. Zlín – 5:3
    Zlín vs. Třinec – 4:0
    Třinec vs. Zlín – 5:2
    Přerov vs. Zlín – 0:6
    Zlín vs. Vítkovice – 4:3
     
    Dobrý podvečer ze zlínského Zimního stadionu Luďka Čajky! Konečně započala nové extraligové sezona, která začala včera předehrám Motoru a Hradce. Dnes se tak odehraje dalších pět utkání 1. kola, v jednom z nich na sebe narazí Zlín a Olomouc. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček – 3. Burian (Bambula), 6. Navrátil (J. Knotek), 15. V. Tomeček (Bambula), 60. Olesz (Kucsera)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek (C), Hamrlík, Ferenc, Dluhoš – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Karafiát.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), A. Rutar – Handl, J. Knotek (A), Kucsera – Olesz, Kolouch, V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Gebauer, Rožánek
    thejrc.org