Plzeň – Sparta 5:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 7:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
HC Olomouc
Pátek 18.09.2020, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mně ze zlínskému zimního stadionu pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a těším se na Vás u dalších extraligových klání. (20:01:09)
     
    Olomouc nakonec víceméně bez problémů udržela tříbrankové vedení, které získala v prvním dějství. Na začátku závěrečné části přece jen Berani snížili, ale gól přišel asi moc pozdě. Kohouti v čele s Branislavem Konrádem totiž potom zamkli svou branku a žádnou další výraznější šanci nedovolili. Na konečných 4:1 pak potvrdil Rostislav Olesz, který tak definitivně zajistil Moře tři cenné body na začátek sezony. Naopak Zlín začíná podobně jako loni porážkou, kvůli které pak začala dlouhé série bez výhry. Ševci doufají, že to tak nebude i letos.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., krosček + 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2+2 min, hrubost).
     
    59:45
    Na závěr ještě pozorujeme pořádnou bitku mezi Jakubem Ferencem a Davidem Škůrkem, která zvedla ze sedadel celý stadion, protože na stání přece nikdo být nemůže.
    59:28 Rostislav OLESZ - 1:4
     
    59:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Na konečných 4:1 z pohledu Olomouce upravuje v samotném závěru ROSTISLAV OLESZ, který dostal dobrou přihrávku před bránu, odkud sice pálil do zadního hrazení, ale puk se mu od něj odrazil zpět před branku, takže už to měl jednoduché. Asistence: Lukáš Kucsera.
     
    59:08
    Mora drží puk daleko od brány a vyčkává na závěrečnou sirénu. Teď už asi její radosti nic nezabrání.
     
    58:04
    Jakub Šlahař si přece jen ještě našel dobrou střeleckou pozici, ale dva protihráče před sebou neprostřelil. O gólmanovi ani nemluvě.
     
    57:33
    Nejspíš už je hotovo. Berani při hře čtyři proti čtyřem jen nahazují kotouč do pásma, který se ani moc aktivně nesnaží dobruslit.
     
    57:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Sedláček – 2 min., faul kolenem).
     
    56:29
    Mora se zase osvobozuje a jistě míří za třemi body. Od těch je dělí už jen tři a půl minuty.
     
    56:00
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vojtěch Tomeček – 2 min., sekání).
     
    55:29
    Domácí se zuby nehty drží v útočném pásmu. Z toho nakonec vzešla tvrdá střela Jiřího Suhrady, která ale letěla přímo doprostřed.
     
    55:02
    Jakub Šlahař to po přechodu modré čáry zkusil z úhlu, ale Branislav Konrád má prostor u tyče dobře zajištěný. Po následujícím zákroku však raději přerušuje hru.
     
    54:27
    Olomouc úspěšně získává další sekundy v útočném pásmu a přitom pořád pořádně procvičuje soupeřícího brankáře. Ten se ale asi rozchytal moc pozdě.
     
    54:06
    Domácí gólman byl po dalším zásahu docela ostře osekáván, avšak zase se nevylučuje. Pouze se bude vhazovat ve zlínské třetině.
     
    53:34
    Libor Kašík si připisuje jeden dobrý zákrok za druhým, čímž napravuje své zaváhání z úvodu. Otázkou ale zůstává, jestli to bude stačit na body.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček – 3. Burian (Bambula), 6. Navrátil (J. Knotek), 15. V. Tomeček (Bambula), 60. Olesz (Kucsera)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek (C), Hamrlík, Ferenc, Dluhoš – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Karafiát.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), A. Rutar – Handl, J. Knotek (A), Kucsera – Olesz, Kolouch, V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Gebauer, Rožánek
    ocianews.com