Jihlava – Kobra 16:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
16:2 (6:0, 7:0, 3:2)
HC Kobra Praha
Pátek 18.09.2020, 16:35 • Tréninková hala CZ LOKO Arény, Jihlava • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u zápasu druhého kola ELIOD extraligy dorostu, ve kterém se proti sobě představí domácí HC Dukla Jihlava a pražská Kobra. Oba týmy určitě budou chtít napravit nevydařený dojem z prvního zápasu, který prohrály. Dukla doma padla s Pardubicemi 2:4, Kobra na svém ledě neuspěla proti Havlíčkovu Brodu a padla výsledkem 2:3. Utkání se dnes bude hrát od 16:30 v tréninkové hale CZ LOKO Arény, tedy v *mrazáčku*, jelikož o hodinu později nastoupí ke svému zápasu na hlavní hale jihlavští junioři.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Pulda (Černý) – Matějíček, Hrbek, Číhal (A), Šabatka, Vovsík (A), Topol, Jeletz – Jungwirth (C), Báťa, Bulík – Krejčí, Marhoun, Juřička – Peš, Sopotnik, Doležal – Kříž. Trenér: Marek Melenovský

    HC Kobra Praha: Pejšová (Iliev) – Frydrych (C), Novák, Kalajev, Šeba, Chytil, Seidler, Nácovský – Bauer (A), Halfar (A), Lederer – Příhoda, Kovář, Šrámek – Čečetka, Uhlík, Judiak – Brzák

    Rozhodčí: Marek – Kotrba, Roupec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    To byl panečku hit u lavic trestoměřičů. Až se tady kolega Lukáš Tichý poměrně lekl. Začíná se ostře.
     
    00:33
    Zápas pro domácí začíná smolně. Dvě minuty za zdržování hry dostává gólman Pavel Pulda. Trestem je vyhození puku mimo hřiště. Dvě minuty si za něj odsedí Denis Jeletz.
     
    01:06
    Jihlavští posílají puk do středního pásma.
     
    01:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté se radují i v početní nevýhodě. Kříž zatáhl puk po levé straně do útočného pásma a krásně nahrál před branku na Číhala. Ten ještě Pejšovou v brance Kobry nepřekonal, ale šikovná brankářka poté neměla proti ŠIMONU JUŘIČKOVI žádnou šanci. Ten svojí dorážkou už uspěl. Asistence: Lukáš Číhal, Alex Marhoun.
     
    02:16
    Kobra je tvor občas i nebezpečný, to se však nedá říct o aktuální přesilové hře Pražanů.
     
    02:33
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    02:49
    Dvě minuty i pro hosty. Filip Seidler podrazil soupeře a už kvapí na trestnou lavici.
     
    03:13
    Na modré je opět připravený Lukáš Číhal, známý svými bombami přesně k tyči, čímž zdravím Ríšu Tesaře a jeho spolupracovníky. Ovšem zatím přesnou přihrávku nedostal.
     
    03:28
    Hosté vyhazují puk daleko od něžného elementu ve své kleci.
     
    04:45
    Vovsík dával kotouč před branku, kde ho Pejšová vyrazila betonem. K dorážce se dostal Jungwirth, ale neuspěl. Když poté přihrál před branku na Topola, tak jihlavský hráč promáchl puk.
     
    05:02
    Adam Čečetka oslabuje svůj tým dvěma minutami za zákrok do oblasti hlavy nebo krku. Ten půjde odpykat Štefan Judiak, jelikož Čečetka dostává ještě desítku navrch.
     
    05:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští pokračují v nápravě nevydařeného včerejšího zápasu. Číhal opět přesně přihrál ŠIMONU JUŘIČKOVI, který ujel obráncům a přesně zakončuje, byť byl faulován. Signalizovaný trest se ruší. Asistence: Lukáš Číhal.
     
    07:28
    Jihlavští hokejisté jsou stále aktivní a nezávidím nyní Pavlu Puldovi, který v jihlavském mrazáčku přece asi pociťuje trošku zimy.
     
    09:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle nemohl chytat ani Dominik Hašek v dobách největší slávy. Adam Kříž velice pěkně našel před brankou JUSTA ALOJZE SOPOTNIKA a slovinský legionář zamířil naprosto přesně mimo marně se natahující Pejšovou. Asistence: Adam Kříž.
     
    09:44
    Jungwirth a Novák. Oba dva se nyní opět střetli poblíž boxu časoměříčů a znovu se tady doslova prohlo plexisklo.
     
    11:38
    Nyní si Pejšová dokázala s nepřehlednou situací poradit a v prostoru před brankou zastavuje puk.
     
    11:58
    Puk se znovu stěhuje před branku hostí po zakázaném uvolnění Kobry.
     
    12:22
    Nyní tady u nás slyším od úst pana Tichého jedno nevybíravé slovíčko. Není se čemu divit, tohle byl totiž ukázkový hit Uhlíka na Vovsíka, který šel těsně kolem hlavy domácího plejera.
     
    12:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava si jde tvrdě za vítězstvím a ve třinácté minutě vede již o čtyři branky. Sopotnik přihrál do jízdy na HYNKA PEŠE a tento fotbalovo-hokejový objoživelník dává svůj první gól v nové sezoně. Tváří v tvář brankářce si věděl rady. Asistence: Just Alojz Sopotnik.
     
    13:53
    Číhal se nyní přes pozornou obranu soupeře nedokázal dostat do útočného pásma a musí s pukem couvnout zpět.
     
    14:23
    Dober dan, Just! 2 minut, kavelj! Chvilku jsem si myslel, že bych takto mohl slovinského forvarda pozdravit, ale nechám si to až na pokročilejší fázi sezony. Just Alojz Sopotnik jde na dvě minuty ven za hákování.
     
    15:02
    Konec osobního trestu Adama Čečekty je zde a ten při nejbližším přerušení půjde do hry. Určitě to ale nebude po zásahu Puldy, jelikož hosté se sotva dostanou před jihlavskou klec.
     
    16:23
    Domácí jsou bez potíží znovu v pěti.
     
    16:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava zatím předčí svého soupeře úplně ve všem a hlavně oproti předešlému utkání využívá téměř každou šanci. Jako nyní. Báťa se po jihlavském oslabení zapojil ihned zapojil do útoku, poslal puk na DAVIDA BULÍKA a ten z dobré pozice mířil přesně. Jak je to jednoduché. Asistence: Šimon Báťa, Lukáš Číhal.
     
    18:44
    Oba týmy nyní předvedly ve středním pásmu několik nepřesností, k puku se nakonec dostávají červenožlutí.
     
    19:00
    Hosté jsou asi rádi, že probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Od kolegy hlasatele Zdendy Drly slyším, že Jungwirth přihrál na DAVIDA BULÍKA a ten puk šoupnul přesně do malé škvírky mezi betony Pejšové. A to je vlastně zcela jasný popis celé situace. Takže netřeba dodávat něco přesnějšího. Asistence: Jonáš Jungwirth.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a ze strany Dukly to byl naprosto jasný koncert. Šest gólů, z toho první dokonce v oslabení. Trefil se postupně Šimon Juřička dvakrát po sobě, Just Alojz Sopotnik, Hynek Peš a dvakrát také David Bulík.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:20.
     
    Zároveň druhá třetina začne pouze změnami stavu, protože autor dnešního slova psaného si odskočil na hlavní halu, kde ježek zatím hraje s kohoutem v rámci juniorské soutěže.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tento gól Vám těžko popíšu, jelikož sedím v jihlavském stařičkém chrámu jménem CZ LOKO Aréna a tento špíl se hraje v novější tréninkové hale, kde občas puky končí až na stropních deskách. Jeden z nich ale teď šel do sítě a to z hole DAVIDA BULÍKA, který za čtyři minuty kompletuje hattrick. Asistence: Alex Marhoun, Martin Hrbek.
     
    21:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Takové uvítání si Nikola Dimitrov Iliev v brance jistě přál. Dnešní dvojka dobré volby Kobry, který vystřídal po prvních dvaceti minutách Julču Pejšovou, si pomalu ani nesáhl na puk a už ho loví podruhé z klece. Nyní po přesné trefě ŠIMONA JUŘIČKY. Asistence: Alex Marhoun, Tomáš Krejčí.
     
    24:31
    Jihlavský tlak nyní trošku opadne po hrubosti Lukáše Číhala, jenž dostává dvě minuty.
     
    24:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    ALEX MARHOUN si přenesl do druhé třetiny bodovou formu. Ke dvěma nahrávkám nyní dává i branku, kterou střílí dokonce v oslabení! Bez asistence.
     
    26:31
    Jihlava hraje v pěti, oslabení přestála bez úhony.
     
    30:03
    Dalším vyloučeným hráčem je David Bulík a Jihlava se opět bude bránit. Nebo znovu dá branku? Uvidíme...
     
    32:03
    Jihlava je v plném počtu.
     
    33:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Než jsem přešel z velké haly do údolí mrazu, čepuje se na jihlavském stadionu pořádně vychlazená desítka. A tím to nemyslím nijak zvrhle nebo nápojovým mokem, ale tím, že MATĚJ VOVSÍK dává desátou branku a nyní už to bude jen o tom, kolikrát Dukla pražskému hadovi setne hlavu. Asistence: Šimon Juřička, Denis Jeletz.
     
    34:18
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je jasná demolice a hostů je mi i trošku líto. Číhal totiž vysunul Jungwirtha, ten předvedl zrychlení jako Niki Lauda (tímto zdravím kluky z brodské redakce) a pohrál si s Ilievem ve stylu pojď sem, kam jdeš. Kličkovaná jako od Dalibora Jandy. Prvně doleva, pak do prava a následně zasunutí puku směrem k jedenácté brance. Asistence: Lukáš Číhal.
     
    34:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Další rozborka obrany Kobry. Krejčí posunul puk na Juřičku, který ještě našel před brankou volného ALEXE MARHOUNA. Ten si tedy vzal do druhé třetiny pořádnou formu a za patnáct minut sbírá ke dvěma asistencím také druhý gól. Asistence: Šimon Juřička, Tomáš Krejčí.
     
    35:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak je tam další. ADAM KŘÍŽ zvyšuje již na 13:0. Asi pro to, aby si Pejšová a Illiev nemuseli v počtu inkasovaných branek co vyčítat. Situace z předbrankového prostoru a gól. Asistence: Hynek Peš.
     
    37:02
    Patrik Bauer možná nyní bere jako vysvobození to, že jde na dvě minuty ven. Faul kolenem.
     
    37:30
    Kobru nyní musím pochválit, o tom žádná. Výborné vyhození, tohle oslabení hrají hosté dobře.
     
    37:47
    Ježek už ale zase číhá, kdy by mohl vytasit bodliny a okupuje branku Ilieva.
     
    38:03
    Nikola Dimitrov Iliev si připisuje dobrý zákrok pro střele Číhala.
     
    38:22
    Matějíček posunul puk na pravou stranu pro Justa Alojze Sopotnika a? Nic! Iliev nyní předvádí nejpovedenější pasáž svého vykonu, když zatím oddaluje třináctý jihlavský gól.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:02
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    39:29
    Jihlava chce nyní hrát asi až moc na krásu a kombinaci místo účelového zamíření. Ale proč si nevyzkoušet nějaký ten ťukes, za stavu jasně rozhodnutého.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla hned sedm branek. Iliev inkasoval ještě o jeden gól více než Pejšová a za Duklu se postupně trefili David Bulík, Šimon Juřička, Alex Marhoun, Matěj Vovsík, Jonáš Jungwirth, Alex Marhoun a nakonec Adam Kříž.
     
    A také ještě napíšu jeden postřeh od zapisovatele pana Tichého: "Kosa je zde jak v Severní Korey." S tím se dá souhlasit, i když zde vidím i pár osob v kraťasích. Nicméně pochybuji, že pan Tichý v Kimově impériu vůbec někdy byl.
     
    A v 18:00 i touto cestou prosíme, aby omezili počet lidí na stání v tréninkové hale na číslo deset. O smyslu tohoto nařízení bych mohl polemizovat do pozdních nočních hodin, ale místo toho se raději přesunuji do relativně teplejších končin o pár metrů dál na hlavní halu.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Opět se Vám hlásíme z jihlavského údolí mrazu tím, že Martin Hrbek jde ven za napadení.
     
    42:25
    Jihlavští hráči se oslabení bez potíží ubránili a hraje se opět v pěti.
     
    43:04
    Naopak přesilovku si vyzkouší také Dukla po tom, co Jan Lederer zahrál vysokou holí.
     
    44:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využitá a JONÁŠ JUNGWIRTH po kombinaci se Štěpánem Šabatkou nedává Ilievovi zblízka šanci. Asistence: Štěpán Šabatka.
     
    45:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Signalizovaný trest se ruší, JUST ALOJZ SOPOTNIK vůbec nehleděl na nějaké vyloučení a dává svůj druhý gól v utkání. Hosté se ale snaží sympaticky hrát, budiž jim to k dobru. Asistence: Adam Kříž.
     
    47:49
    Kobra právě vstřelila branku!
    Marně hledám v paměti, kdy jsem naposled odkomentoval 16 branek. Prosazují se i hosté, když Adama Černého, který po dvou třetinách vystřídal v domácí brance Pavla Puldu, přesnou střelou z levého kruhu prostřeluje PATRIK BAUER. Bez asistence.
     
    48:10
    A pan zapisovatel Tichý si bere další slovo: "Tak, a nyní začne velký obrat Kobry". Tak uvidíme. Načež ještě slyším, proč k Bauerově gólu nebyly žádné asistence, ty kanadské body pro hosty jsou taky třeba...
     
    50:27
    Kobra opět na chvíli zkoušela pozornost Černého, takže domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    51:18
    Judiak s Uhlíkem nyní nedokázali ve středním pásmu udržet puk, ale ani jihlavská akce nebyla nebezpečná.
     
    51:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo na další dobrý zákrok Ilieva. Jenže nikoliv. Hrbek posunul puk na Matějíčka, který je na svůj dorostenecký věk chlap jako hora. Napřáhl z pravého kruhu a Iliev kotouč dobře vytěsnil. Leč jen na hůl ŠIMONA JUŘIČKY, který vypálil a hosté si smolně srazili puk do sítě. Asistence: Martin Matějíček, Martin Hrbek.
     
    53:17
    Jakub Doležal ukazuje svojí šikovnost a rychlost. Za brankou ze ztracené pozice vybojoval puk a udržel domácím pásmo.
     
    53:49
    Také hosté umí zahrozit. Chytil se z vlastního pásma dostal až na druhou stranu, kdy nabídl kotouč pro Čečetku. Ten se zkoušel prodrat mezi kruhy, ale tam byla jeho střela zblokována.
     
    54:22
    Ale tak pánové, není zbytečné vyvolávat emoce za stavu 16:1? Možná i tohle říkali sudí účastníkům utkání, když se před Ilievem strhla potyčka. Nikdo na trestnou ale nepůjde.
     
    55:07
    Vojtěch Příhoda si mezi kruhy povodil Adama Topola, který se zdravě naštval a vzápětí mu vypíchl puk. Černý tak nemusel zasahovat.
     
    56:06
    Na jihlavské útočné modré se trošku kočkovali Bauer s Vovsíkem. Jednou si lehce naložili a šli o dům dále.
     
    56:36
    To je pro mě hodně nezvyklé, psát téměř pět minut o tom, že nepadla žádná branka. Dvacítku dnes asi neuvidíme.
     
    56:54
    Jihlavské trestné lavice na malém zimáčku jsou místem nevlídným a snad ještě více chladným než ledová plocha. To si nyní vyzkouší i Filip Seidler, jenž jde ven za hákování.
     
    57:30
    Šabatka měl kotouč na modré, ale ke střele se neodhodlal. Mohl to vyzkoušet, občas mu to od modré taky sedne!
     
    57:48
    Pražský tým s hadem ve znaku vyhazuje puk ven z pásma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:06
    Jihlavskou kombinaci hatí ofsajd. Se třetí třetinou asi nebude trenér Marek Melenovský zcela spokojen.
     
    58:28
    Vovsíkovi střela od modré nesedla, o to víc času měl Krejčí na dorážku. Bez úspěchu.
     
    58:54
    Kobra Praha hraje v plném počtu.
     
    59:31
    Když už jsme u Kobry Praha, tímto ještě na dálku zdravím Majlo Davídka, který za Duklu loni hrál. A neboj se, tu prohranou sázku ohledně fotbalového titulu splatím!
     
    59:53
    Kobra právě vstřelila branku!
    A zase bez asistence... ADAM ČEČETKA bude chtít na dnešní zápas hodně rychle zapomenout, ale právě zapomínání bude mít spolu s Bauerem snažší. Stejně jako jeho spoluhráč totiž dává gól a upravuje konečný výsledek na 16:2. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    "My jsme to udělali tak, aby dvacítka nepadla," loučí se s námi zapisovatelé. A já se loučím s Vámi tím, že ve třetí třetině byla Kobra svému týmu vyrovnaným soupeřem. Prosadila se dvakrát, když se trefil Patrik Bauer a Adam Čečetka, ovšem domácí i tak tuto třetinu vyhráli díky trefám Jonáše Jungwirtha, Justa Alojze Sopotnika a Šimna Juřičky.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava na domácím ledě jednoznačně poráží Kobru Praha výsledkem 16:2, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (18:42:45)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. Juřička (Číhal, Marhoun), 6. Juřička (Číhal), 10. Sopotnik (Kříž), 13. Peš (Sopotnik), 17. Bulík (Báťa, Číhal), 20. Bulík (Jungwirth), 21. Bulík (Marhoun, Hrbek), 22. Juřička (Marhoun, Krejčí), 25. Marhoun, 34. Vovsík (Juřička, Jeletz), 35. Jungwirth (Číhal), 35. Marhoun (Juřička, Krejčí), 36. Kříž (Peš), 45. Jungwirth (Šabatka), 46. Sopotnik (Kříž), 52. Juřička (Matějíček, Hrbek) – 48. Bauer, 60. Čečetka


    HC Dukla Jihlava: Pulda (41. Černý) – Matějíček, Hrbek, Číhal (A), Šabatka, Vovsík (A), Topol, Jeletz – Jungwirth (C), Báťa, Bulík – Krejčí, Marhoun, Juřička – Peš, Sopotnik, Doležal – Kříž. Trenér: Marek Melenovský
    HC Kobra Praha: Pejšová (21. Iliev) – Frydrych (C), Novák, Kalajev, Šeba, Chytil, Seidler, Nácovský – Bauer (A), Halfar (A), Lederer – Příhoda, Kovář, Šrámek – Čečetka, Uhlík, Judiak – Brzák

    Rozhodčí: Marek – Kotrba, Roupec
    thejrc.org