Přerov – Kolín 4:5 (po pr.) | Vsetín – Kladno 4:3 (po pr.) | Litoměřice – Šumperk 5:3 (kon.)
Slavia – Sokolov 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Kadaň 11:1 (kon.) | Havířov – Prostějov 4:1 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 5:1 (kon.)
po prodl.
HC Slavia Praha
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
HC Baník Sokolov
Sobota 19.09.2020, 17:00 • Zimní stadion Eden • Chance liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sešívaní nakonec zvládli otočit zápas ve svůj prospěch. Po brankách Jiřího Doležala, Michaela Gaspara a Petra Vampoly poráží vedoucí tým tabulky Sokolov 3:2. Děkujeme vám za sledování přenosu a u hokeje někdy příště na počtenou! (19:25:49)
     
    Konec zápasu.
    61:50 Petr VAMPOLA - 3:2
     
    61:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní to již Slavii vyšlo. Z pravého kruhu se prosazuje tvrdou střelou PETR VAMPOLA po přihrávce kapitána Nováka – 3:2. Asistence: Jan Novák.
     
    61:28
    Tvrdá rána Petra Vampoly končí v boční síti!
     
    60:51
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Kadeřávek – 2 min., hákování).
     
    60:45
    Slávisté vyhráli vhazování a dlouhé vteřiny nepouštěli hosty ke kotouči, nyní navíc Šmerhu fauloval Patrik Kadeřávek!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Domácí v plném počtu.
     
    59:35
    Otakar Šik vystřelil pouze do lapačky Michajlova.
     
    58:42
    Slávisté vyhazují kotouč přes všechny čáry. Hosté se musí pro kotouč vracet až k vlastnímu brankáři.
     
    58:08
    Jaromír Kverka znovu střelecky aktivní! Brankář Martin Michajlov však byl připraven a dokázal kotouč pokrýt. Vhazování před brankářem Slavie.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Vampola – 2 min., podrážení).
     
    56:40
    Urputný boj ale nadále pokračuje. Sokolovu se vyrovnání pochopitelně nelíbí a hosté se snaží odpovědět. Pražané jsou však připravení.
    55:44 Michael GASPAR - 2:2
     
    55:44
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia vytěžila z velkého tlaku druhou vyrovnávací branku v zápase. Tvrdý pokus kapitána Nováka od modré čáry tečoval mimo dosah brankáře Neužila MICHAEL GASPAR – 2:2. Asistence: Jan Novák a Filip Vlček.
     
    55:00
    David Šteiner parádním pasem připravil střeleckou parketu pro Filipa Vlčka, který ale netrefil kotouč ideálně. Brankář Neužil zásahl vyrážečkou.
     
    54:28
    Hosté v plném počtu.
     
    53:57
    Martin Michajlov zpátky ve svém brankovišti. Před malou chvílí nebyl Sokolov daleko od skórování z vlastního pásma. Kotouč však zamířil mimo.
     
    53:01
    Slavia zkouší hru bez brankáře!
     
    52:57
    Jaroslav Bednář nabídl kotouč k teči Martinu Ondráčkovi, ten ale puk nedokázal zkrotit. Slavia i nadále v útočném pásmu.
     
    52:28
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Tomáš Vracovský – 2 min., podrážení).
     
    Dnešní utkání sleduje 521 diváků.
     
    51:05
    Dlouhé vteřiny teď zavřel Sokolov Slavii v obranném pásmu. Dobrý pohyb Prymuly a Kropáčka dělal sešívaným problémy. Slavia se po necelých dvou minutách osvobozuje vyhozením o mantinel do středního pásma.
     
    49:39
    Pokus z hole Davida Šteinera nedoputoval ani k Neužilově brance. Sokolov hraje velice obětavě a pomáhá tímto výkonem svému brankáři.
     
    48:42
    Tomáš Šmerha byl v závodu o kotouč rychlejší než střelec úvodní branky zápasu Martin Osmík. Píská se proto zakázané uvolnění. Slavia dobývá obranu Sokolova.
     
    47:33
    Pražané dostali kotouč do branky Neužila, bohužel ale až po odpískání. Po závaru před brankou rozhodčí brzy přerušili hru, puk však vypadl k Vlčkovi, který ale již zakončovat nemohl.
    46:17 Jaromír KVERKA - 1:2
     
    46:17
    Baník právě vstřelil branku!
    Michael Gaspar trochu netakticky vystoupil do souboje v útočném pásmu. Hosté dokázali protečovat kotouč do střední třetiny, kde se puku ujal Šik. V přečíslení pak kolem Antoše adresoval přesnou přihrávku JAROMÍRU KVERKOVI, který se nemýlil a poslal kotouč za přesouvajícího Michajlova – 1:2. Asistence: Otakar Šik a Patrik Kadeřávek.
     
    45:28
    Slavia je o poznání aktivnějším celkem. Hosté však velice dobře brání vlastní pásmo. Sokolovu se ale v zápětí nepodařilo rozehrát a Západočeši vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    43:44
    Daniel Kružík zavezl kotouč do útočného pásma Slavie. Po jeho počínání tak mohl dvakrát ohrozit branku Neužila Novák, ani jeden z pokusů však neskončil na místě určení.
     
    42:51
    Tomáš Šmerha trochu nekoordinovaně upadl u zadního mantinelu. Po chvilce strávené na ledové ploše se ale dokázal zvednout a po svých odjel na střídačku.
     
    41:48
    Sokolov se přesunul do útoku a obránce Klodner poslal na Michajlova nadějný pokus, brankář domácího týmu si poradil a posunul puk do rohu.
     
    41:07
    Radek Jeřábek nestihl zachytit kotouč na útočné modré čáře a byl zachycen do ofsajdové pasti.
     
    40:36
    Michal Houdek odložil střelu a vylepšil si palebnou pozici. Pokus lapil spolehlivě brankář Michajlov, který si tak připsal další úspěšný zákrok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Prostřední část zápasu máme za sebou. Slavia zvýšila aktivitu a odměnou jí bylo vyrovnání z hokejky Jiřího Doležala, který se trefil nad Neužilovu lapačku. Poté však domácí celek polevil a Gut měl několik dobrých pozic ke skórování. Sešívaný tým však podržel Michajlov.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:05
    Slávisté zakládali na vlastní polovině útočnou akci, o kotouč však rychle přišli a dopředu mohli hosté. V poslední chvíli dobře zásahl v obranné třetině Jiří Doležal.
     
    37:51
    Tomáš Rohan dostal kotouč do druhé vlny a nikým nehlídaný vystřelil. Pokus letěl vedle branky, další střelu Tůmy pak zkontroloval brankář Slavie Martin Michajlov.
     
    36:04
    Sokolov také nenechává nic náhodě a snaží se o vstřelení vedoucí branky. Dnes velice aktivní Michal Gut znovu vyzkoušel své štěstí. Rána zamířila vedle branky Michajlova.
     
    34:57
    Filip Vlček se dostal ke střele, kterou Neužil vyrazil pouze k Vampolovi. Ten nestačil přihrát křižně na uvolněného Šmerhu a musel sám zakončovat. Neužil přikryl kotouč pod svou rukavicí.
     
    33:40
    Hostující obrana si bude muset dobře hlídat Petra Vampolu. Zkušený útočník se znovu snažil proháčkovat až před Neužila. Sokolovští obránci mu zakončení akce znemožnili.
     
    33:24
    Michal Steinocher nabral rychlost a dostal se z vlastního pásma až do útočné třetiny, kde se snažil předkládat kotouč Šteinerovi. Obrana Sokolova se dobře vrátila.
     
    32:02
    Slavia po vyrovnávací brance ale trochu polevila a Sokolov se nyní snadno dostává do útočné třetiny. Perfektním zákrokem proti střelám Guta se navíc vytáhl Michajlov!
     
    31:17
    Slavia vyhazuje na zakázané uvolnění. Jaroslav Bednář se snažil vystřídat, rozhodčí si ho však našli, a následně vrátili zpět na ledovou plochu.
    29:21 Jiří DOLEŽAL - 1:1
     
    29:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Vzrůstající tlak domácího celku korunuje brankou JIŘÍ DOLEŽAL, který zužitkoval pas z levé strany od Šteinera a zavěsil puk nechytatelně za Neužila – 1:1. Asistence: David Šteiner a Daniel Vrdlovec.
     
    28:58
    Pokus Daniela Vrdlovce vyrazil Neužil, Slavia se ale pořád drží v blízkosti branky Sokolova.
     
    28:01
    Daniel Kružík se uvolnil na pravé straně ledové plochy a předkládal kotouč Bednářovi. Sešívaný matador ale kotouč nedokázal dobruslit včas.
     
    27:11
    Václav Veber se po přistrčení od Petra Vampoly odhodlal k tvrdému pokusu. Ten ale brankář Neužil dokázal vytěsnit. Nutno podotknout, že před gólmanem Sokolova nikdo ze sešívaných hráčů neclonil.
     
    25:41
    Slávisté se sice usadili v pásmu Sokolova, kombinace Šmerhy a Antoše se však příliš nepovedla. Hosté tak mohli otočit hru do obranného pásma domácích.
     
    24:10
    Michal Gut vypálil z mezikruží pouze do Michajlova, na druhé straně tak mohl z brejku uspět Martin Ondráček. Střela však skončila mimo.
     
    23:35
    Na opačné straně střílel od levého mantinelu obránce Houdek, jeho pokus však přišel vniveč, jeden ze sokolovských hráčů se totiž nacházel v postavení mimo hru.
     
    23:04
    Tomáš Šmerha ujel z vlastního pásma do rychlého kontru. Velké problémy měl se ztlumením kotouče, nakonec předal puk Veberovi, jehož pokus zachytil Neužil.
     
    21:17
    Michael Gaspar pěkně vybruslil až před Neužila. Po pěkné stahovačce vystřelil, s brankářem Neužilem však přehodil i jeho branku.
     
    20:10
    Jan Novák vypálil z velké dálky. Neposedný kotouč nadělal problémy brankáři Sokolova, nakonec však v brance neskončil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní třetina zápasu je za námi. Sokolovští hokejisté zatím mohou být o něco spokojenější. Po přesné přihrávce Guta se prosadil zatím jako jediný Martin Osmík. Slavia tak bude muset dotahovat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 17:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Slavia se vlastní nepřesností sama vyhnala z pásma. Bednář rychle otočil hru a znovu zamířil do útočné třetiny Slavie.
     
    19:21
    Sokolov se snažil o dlouhou rozehrávku. Ta se však příliš nepovedla a rozhodčí odpískali zakázané uvolnění. Šance pro Slavii na konci prvního dějství.
     
    18:10
    Radek Jeřábek si sjel od modré čáry až do prostoru kruhů. Poté vysoký obránce vyslal skákavý pokus, který Neužil vykopl betonem.
     
    17:52
    Jaroslav Bednář vedl přečíslení Slavie. Z osy hřiště vybídl ke střele Filipa Kuťáka, jehož pokus však dokázal Jakub Neužil vyrazit.
     
    16:57
    Domácí v plném počtu.
     
    16:20
    Sešívaným hokejistům se podařilo dvakrát za sebou osvobodit z obranného pásma. Naopak mohl udeřit Ondráček, jeho pokus však gymnastickým zákrokem vytěsnil Neužil!
     
    15:25
    Sokolov se usadil v obranném pásmu Slavie a dva pokusy Rohana byly velice nebezpečné. Jeden pak nepřijemně přizvedl Veber. Michajlov si poradil v obou případech.
     
    14:57
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaroslav Bednář – 2 min., vysoká hůl).
    13:34 Martin OSMÍK - 0:1
     
    13:34
    Baník právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Slavii velice nepříjemné. MARTIN OSMÍK se nejrychleji zorientoval v předbrankovém prostoru a z dorážky dokázal překonat Michajlova. Asistence: Michal Gut a Michal Houdek.
     
    13:21
    Hosté v plném počtu.
     
    13:16
    Kapitán hostů Tomáš Rohan zavezl kotouč do pásma Slavie. Následně vyslal kotouč od levého mantinelu, ale gólman Slavie dokázal zasáhnout.
     
    12:43
    Petr Vampola ujel sokolovským bekům v oslabení a snažil se po obtočení branky zasunout kotouč za Neužila. Brankář Sokolova přitiskl beton k pravé tyči a vyrazil.
     
    12:02
    Baník zavřel Slavii v obranném pásmu a po několika pokusech se mohl prosadit Michal Gut, jehož střelu vychytal Michajlov maskou!
     
    11:25
    Patrik Prymula napřáhl ke střele od modré čáry. Michajlov měl dobrý výhled a zachytil puk do lapačky. Další vhazování v pásmu Slavie.
     
    11:21
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Daniel Vrdlovec – 2 min., sekání).
     
    10:52
    O hrací předmět se nyní bojuje v pásmu Slavie. Trocha oddychu pro obranu Sokolova, která se musela v posledních minutách hodně činit.
     
    10:09
    Hosté v plném počtu.
     
    09:50
    Další pokus v přesilové hře obstaral Tomáš Šmerha. Brankář Neužil jeho pokus zneutralizoval pouze přes velké obtíže.
     
    08:57
    Střelecký pokus Daniela Kružíka skončil o kousek vedle. Slávisté se pak znovu museli pro kotouč vracet zpátky k brance Michajlova.
     
    08:38
    Slavia ihned na začátku početní převahy ztratila pásmo. Kotouč však po malé chvilce zavezl zpět preciziním způsobem Jaroslav Bednář.
     
    08:09
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Martin Osmík – 2 min., hákování).
     
    07:37
    Slávisté znovu nastěhováni před Neužilem. O nahození na branku Sokolova se snažil Michael Gaspar, pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    07:27
    Daniel Vrdlovec se po konci přesilové hry snažil dorážet střelu Vlčka, obrana Sokolova ho snad dokázala včas zpacifikovat.
     
    07:01
    Hosté v plném počtu.
     
    06:32
    Na ledě je druhá přesilovková formace. Slavia se nyní dostává do útočného pásma velice obtížně. Sokolov dobře brání přechod modré čáry.
     
    05:49
    Pražané se již usadili v pásmu, střelu Bednáře vyrazil Neužil maskou. Slávisté ale i nadále tlačí svého soupeře.
     
    05:01
    Jaroslav Brož se dostával před brankou do zakončení, obrana Sokolova však dokázala jeho snažení zastavit. O malý moment později podrazil u mantinelu jednoho ze slávistů Adam Rulík.
     
    04:20
    Hostující Baník nyní trochu vysunul své útočníky, kteří dokázali účinně napadnout rozehrávku Slavie. Domácí zahráli kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    03:40
    Tomáš Šmerha si našel za obranou Sokolova dlouhou rozehrávku Slavie až z vlastního obranného pásma. Kotouč si dokázal zpracovat, střílel však již z velkého úhlu a Neužil tak dokázal zasáhnout.
     
    02:29
    Sešívaní jsou zatím jasně aktivnější, nyní zavřeli znovu Sokolov v pásmu a po pasu od Šteinera se snažil prosadit Daniel Vrdlovec, jeho rána však skončila mimo branku.
     
    01:25
    Více prostoru dnes dostane Petr Vampola, který bude zřejmě dostřídavat ve dvou formacích. Jaroslav Brož nyní po přihrávce právě Vampoly trefil pouze prostor, kde se vyskytoval brankář Neužil.
     
    00:57
    Také Sokolov se přihlásil o slovo, střela Marka Švece neměla vůbec špatné parametry. Slavii podržel brankář Martin Michajlov.
     
    00:38
    Jako první se do útočení pustila Slavia, Vampolova formace se dostala do útočného pásma. Veškerou snahu však zhatil brankář Neužil, který sebral kotouč do své rukavice.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše, za chvíli bude vhozeno úvodní buly!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Michajlov (Pittr) – Jeřábek, J. Novák (C), Gaspar, Veber, Hejda, Steinocher, Antoš – Vlček, Vampola, Šmerha – Kuťák, Jaroslav Bednář, Kružík – J. Doležal (A), Vrdlovec, Šteiner – M. Ondráček, Jar. Brož.

    HC Baník Sokolov: Neužil (Kašpar) – D. Mikyska, Kadeřávek, A. Rulík, Klodner, Houdek, Jandus, D. Zeman – Vracovský (A), Kverka, D. Tůma – Šik, Gut, Osmík – Švec (C), T. Rohan, Kropáček – Prymula, Vrána, Jiskra.

    Rozhodčí: Čáp, Ondráček – Coubal, Flegl.
     

    POSLEDNÍ 4 VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    20.08.20 Sokolov– Slavia 3:2
    13.08.20 Slavia – Sokolov 4:3
    30.11.19 Sokolov – Slavia 3:5
    09.10.19 Slavia – Sokolov 4:0

     

    HC BANÍK SOKOLOV

    Dvě zajímavá střetnutí má za sebou také celek ze Sokolova. Baník v úvodním zápase sezony cestoval na horkou půdu do Havířova a po dvou trefách, mimo jiné bývalého hokejisty Slavie, Jaromíra Kverky vydoloval tři body za vítězství 2:1. Druhé kolo odehráli hokejisté ze západních Čech na domácím ledě a v nevídané přestřelce rozdrtili Litoměřice v málo vídaném výsledku 12:5. Opět dominoval především Kverka, který nastřílel hattrick a po dvou utkáních má na kontě již osm kanadských bodů.

     

    HC SLAVIA PRAHA


    Hokejisté Slavie nevstoupili do sezony ideálně, kdy na domácím ledě podlehli Ústí nad Labem 1:3. Mnohem lépe se Pražané uvedli v druhém duelu ročníku na Kladně, kde dokázali zvítězit 4:2. O vítězství se velkou měrou zasloužili Jaroslav Bednář, Petr Vampola a také Daniel Kružík. Všichni totiž přispěli k výhře dvěma kanadskými body. Kvalitními výkony se v brankovišti prezentuje Martin Michajlov, který v sešívaném dresu načíná druhou sezonu.

     
    Dobrý podvečer z pražského Edenu! Vítáme vás u duelu 3. kola Chance ligy mezi hokejisty HC Slavia Praha a HC Baník Sokolov. Úvodní buly je naplánováno na 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 30. J. Doležal (Šteiner, Vrdlovec), 56. Gaspar (J. Novák, Vlček), 62. Vampola (J. Novák) – 14. Osmík (Gut, Houdek), 47. Kverka (Šik, Kadeřávek)


    HC Slavia Praha: Michajlov (Pittr) – Jeřábek, J. Novák (C), Gaspar, Veber, Hejda, Steinocher, Antoš – Vlček, Vampola, Šmerha – Kuťák, Jaroslav Bednář, Kružík – J. Doležal (A), Vrdlovec, Šteiner – M. Ondráček, Jar. Brož.
    HC Baník Sokolov: Neužil (Kašpar) – D. Mikyska, Kadeřávek, A. Rulík, Klodner, Houdek (A), M. Jandus, D. Zeman – Vracovský, Kverka, D. Tůma – Šik (C), Gut, Osmík – Švec, T. Rohan, Kropáček – Prymula, Vrána, Jiskra.

    Rozhodčí: Čáp, Ondráček – Coubal, Flegl

    Diváci: 521
    ocianews.com