Everton – West Brom 5:2 (kon.) | Leeds – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester Utd. – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 2:1 (kon.)
konec
Everton FC
5:2 (2:1)
West Bromwich Albion
Sobota 19.09.2020, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (15:34:53)
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11.
     
    Utkání končí jasnou výhrou Evertonu 5:2. Začátek přitom domácím vůbec nevyšel, soupeře poslal do vedení Grady Diangana. Zdvojnásobit náskok WBA mohl Livermore, ale trefil pouze tyč. Toffees ještě do přestávky skóre otočili po trefách Dominica Calverta-Lewina a Jamese Rodrígueze. V závěru první půle se nechal nesmyslně vyloučit hostující Gibbs, červenou kartu viděl i trenér Slaven Bilić. Krátce po návratu ze šaten zadělal na drama krásný přímý kop Matheuse Pereiry. Ve zbytku utkání ale na place fungovalo už jen jedno mužstvo. Rozhodující trefu obstaral Michael Keane a hattrick dokonal Dominic Calvert-Lewin.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Digneho dlouhý pas směřoval k Iwobimu. Dobrou defenzivní práci odvedl Furlong, jenž hlavou sklepl balon k připravenému brankáři Johnstoneovi.
     
    90+2
    Moise Kean se propracoval na kraj šestnáctky, kde jej zastavil Edwards. Italský mladík ještě zabojoval, ale pomohl si jasným proviněním proti fotbalovým pravidlům.
     
    90+1
    Čtyři nastavené minuty jsou možná až příliš. Na hráčích obou týmů je už poměrně dlouhou dobu vidět, že už vyhlíží závěrečný hvizd sudího Deana.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují čtyři minuty.
     
    89
    Pěkná akce na jeden dotek. Sigurdsson přenesl hru na levou stranu, Digne následně sklepl míč do běhu pro Richarlisona, který hlavou zakončil vedle branky.
     
    88
    Kean míč do vápna neprocpal, s včasným blokem přispěchal O'Shea. Sigurdssonův roh prodloužil Richarlisona k Michaelu Keanovi, kterého odzbrojil Field.
     
    87
    Allan vystihl rozehrávku West Bromwiche, po pár metrech postupu s balonem jej ale zastavil Phillips. Hostující záložník předvedl učebnicový obranný skluz.
     
    86
    Utkání už se opravdu pouze dohrává. Domácí kapitán Coleman se uvolňoval přes Edwardse, krátce před momentem centru si ale balon nešťastně ukopl.
     
    85
    Na Minův nákop si k hranici vápna seběhl Sigurdsson. Pěknou patičkou připravil palebnou pozici pro Keana, jehož rána z první skončila pouze na tribuně.
     
    84
    Křídelní hráč Baggies ale daleko nedoputoval. O balon přišel po souboji s Dignem a zpět jej získal jen za cenu lehkého zatažení za dres. Jasný faul.
     
    83
    Rodríguezův centr přilétl Keanovi pouze na paty, zpracování balonu bylo pro italského mladíka složité. Protiakci hostujícího celku táhne střídající Phillips.
     
    82
    Iwobi udržel balon proti dvojici protivníků. Přes Colemana jej dostal až ke Keanovi, kterého do pokutového území nepustil kapitán WBA Livermore.
     
    81
    Digne skákavou přihrávkou oslovil Sigurdssona, kterému nevyšlo zpracování. Edwards pouze odkopl balon na útočnou polovinu, kde jej sbírá Pickford.
     
    80
    Digne sice přes Phillipse zvládl odcentrovat, Keana ale na přední tyči nepustil k zakončení pozorný Bartley. Nápor Evertonu nicméně pokračuje.
     
    79
    Alex Iwobi si při bránění akce West Bromu počínal nedovoleně. Přímý kop hostům nevyšel, Livermoreův centr prolétl šestnáctkou bez povšimnutí spoluhráčů.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 31. Calvert-Lewin, 45. James Rodríguez (Richarlison), 54. M. Keane, 62. Calvert-Lewin (Richarlison), 66. Calvert-Lewin (James Rodríguez) – 10. Diangana (Matheus Pereira), 47. Matheus Pereira

    Karty:   16. Doucouré (EVE)   45+1. Gibbs (WBA)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Doucouré (65. G. Sigurdsson), Allan, A. Gomes – James Rodríguez (78. Kean), Calvert-Lewin (71. Iwobi), Richarlison.
    Náhradníci: Virginia – Kenny, G. Sigurdsson, Iwobi, Bernard, Davies, Kean.

    West Bromwich Albion: Johnstone – O'Shea, Bartley, Ajayi – Furlong, Sawyers (75. Field), Livermore (C), Gibbs – Diangana (71. Edwards), Robinson, Matheus Pereira (71. Phillips).
    Náhradníci: Button – Field, R. Harper, Phillips, Edwards, Robson-Kanu, Kipré.

    Rozhodčí: Mike Dean – Darren Cann, Dan Robathan
    bahis siteleri