Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 3:2 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.) | Olomouc – Zlín 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Středa 11.11.2020, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne, pohodový prodloužený víkend a v rámci současných opatření se mějte fajn. Z hradeckého hokeje se budu těšit zase někdy příště na počtenou! (17:38:23)
     
    Středeční hokejové odpoledne v Hradci nakonec dopadlo šťastněji pro domácí hráče, kteří mohou slavit cenné vítězství 3:2, čímž tak oplatili Vítkovicím pondělní prohru! Ve třetí třetině se v první pětiminutovce často vylučovalo a přesilovka po vyloučení Poláka na začátku 45. minuty stála Rideru vedení, neboť se prosadil Filip Hronek. A když v čase 57:43 skóroval Hronek šťastně podruhé, vypadalo to pro Hradec už v klidu. Během 19 sekund však Ridera snížila na 2:3, což byla zásluha Jana Hrušky. V dramatickém závěru to ale Hradec dokázal dobře odbránit a připsat si tak tři body.

    Střely na branku: 41 – 23 (13 – 4)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Smoleňák vyhodil do středního pásma a tohle už domácí zvládnou!
     
    59:35
    Vítkovice tlačí, zatím však bez velké šance. Jako první se kotouče z hradeckých hokejistů zmocnil Lev, vyhodil však čistě na icing, branku ani neohrozil.
     
    59:26
    Hradec si bere oddechový čas, jedná se především o taktický krok natažení odpočinku po icingu.
     
    59:26
    Smoleňák vyhodil na zakázané uvolnění, jenom pár chvil předtím míříl Hronek z těžké pozice na hattrick, avšak těsně minul!
     
    58:54
    Mazanec poslal kotouč do středního pásma, Vítkovice hrají v šesti hráčích!
     
    58:20
    Smoleňák prostrčil puk do útočného pásma a hosté se už chystali na hru bez gólmana. Jenže vyhodili na další zakázané uvolnění a závěr zápasu se jim tak po této stránce vůbec nedaří.
     
    58:07
    Vítkovice si po gólu na 3:2 vynutily oddechový čas, krátce po něm ale vyhazují jenom na zakázané uvolnění.
    58:02 Jan HRUŠKA - 3:2
     
    58:02
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jenže Vítkovice to ještě nebalí a za 19 sekund se vrací na dostřel! Peter Trška zavezl puk do útočného pásma a na druhé straně našel zcela volného JANA HRUŠKU, který zakončil poměrně snadno do míst, kam se Mazanec nemohl stihnout přesunout. Tohle bude ještě drama – 3:2! Asistence: Peter Trška.
    57:43 Filip HRONEK - 3:1
     
    57:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi pojišťují náskok a pravděpodobně si tímto gólem došli po tři body! FILIP HRONEK z vrcholku levého kruhu hledal křížem na zadní tyči Radovana Pavlíka. Ale Adam Polášek tečoval kotouč tak nešťastně, že jej srazil do protipohybu Dolejše, kterému puk proskákal výstrojí až za brankovou čáru – 3:1! Asistence: Petr Koukal.
     
    56:30
    Mallet se dral do zakončení někde mezi kruhy, byl ale rovnou ztrojen a připraven o kotouč. Hra se otočila zpět před Dolejšovu branku, vzhledem k trendu posledních minut ale hra ani tam moc nevydrží.
     
    55:05
    Lakatoš z voleje napálil puk vší silou na branku Mazance. Hodně bolestivý blok si připsal Lev, který pokus schytal někam na bok. Domácí hráč odjíždí na střídačku, ale vypadá to, že led spraví všechno.
     
    54:05
    Filip Pavlík pouze nahodil puk za Dolejšovu branku, kde se o něj rval Chalupa s Lakatošem. Lakatoš byl šťastnějším, ale rozehrál mizerně, prakticky přímo na icing.
     
    52:59
    Jeremie Blain absolvoval se Schleissem souboj na středovém kruhu, po kterémž oba doklouzali až do útočného pásma Ridery. A právě to Hradeckým pomohlo, neboť Schleiss byl v pásmu dříve než puk, který směřoval jeho směrem, tudíž ofsajd.
     
    52:56
    Dlouhá přihrávka od Mazance na Cingela přišla do ofsajdu, tudíž otevřený prostor pro Cingela na levé straně je skutečně k ničemu.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Smoleňák (Koukal), 45. Hronek (Orsava, Zámorský), 58. Hronek (Koukal) – 5. Lakatoš (Hruška, V. Polák), 59. Hruška (Trška)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Hronek, Blain, Jank, F. Pavlík (A) – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Orsava – R. Pilař.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Koch, Trška, R. Černý – L. Krenželok (A), Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – Dej, J. Mikyska, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Šindel, Pešina – Šimánek, Zíka
    ocianews.com