Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 3:2 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.) | Olomouc – Zlín 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Středa 11.11.2020, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:41
    Alexandre Mallet (VIT) předvedl na modré nevybíravý zákrok na Matěje Chalupu, kterého nohou poslal k zemi. Následoval menší hon na jeho osobu, rozhodčí to ale všechno rozehnali a nakonec trestají kanadského hráče dvěma minutami za podrážení.
     
    45:31
    Další trest pro hráče z moravskoslezské hranice. Jakub Orsava schytal holí do obličeje od Vojtěcha Poláka (VIT). Jedná se o zásah bez krvavého zranění, tudíž to má Polák za menší trest.
     
    44:06
    V sérii vyloučení pokračujeme dále, Vojtěch Polák (VIT) je dalším vyloučeným, tentokrát za podrážení.
     
    42:03
    Pokračující přesilovka Hradce 5 na 4 ale končí bleskově. Radek Smoleňák (MHK) podrazil v rohu kluziště jednoho z hostujících hráčů a je vykázán na lavici hanby. 1:43 se tak hraje 4 na 4.
     
    41:46
    Adam Polášek (VIT) se dopustil podrážení a míří na trestnou. Hradec tak má 16 sekund 5 na 3!
     
    40:00
    Josef Mikyska (VIT) ještě současně s koncem dvacetiminutovky dostává dvě minuty za podražení Kevina Klímy v situaci, kdy byl Klíma prakticky bez možnosti cokoliv udělat.
     
    31:28
    Alexandre Mallet (VIT) se po buly v obranném pásmu dopustil sekání, tudíž to je menší trest pro kanadského hráče. A také přesilovka pro Lvy.
     
    22:27
    Je tomu nakonec tak, Smoleňákovo počínání bylo posouzeno jako nebezpečná hra vysokou holí, za což dostává domácí kapitán dvě minuty.
     
    18:52
    Filip Pavlík (MHK) zkrátka musel tohle udělat, aby nepustil Kubalíka do vyložené gólovky. Kubalík totiž dostával od Dočekala skvělou nahrávku před kasu a Pavlík jej jednoznačně zezadu zahákoval. Tím pádem následují dvě trestné minuty pro hradeckého beka.
     
    14:17
    Jan Štencel (VIT) si pomohl dle rozhodčích v souboji držením a už míří na dvě minuty za katr.
     
    05:21
    Petr Zámorský (MHK) jde na trestnou poté, co ve vlastním pásmu důrazně sekl do hole Rastislava Deje. Vítkovice tak mohou navýšit záhy své vedení.
     
    02:05
    První vyloučení zápasu. Nicolas Werbik (VIT) srazill v rohu kluziště jednoho z hradeckých hokejistů a za podrážení už míří na trestnou lavici.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Smoleňák (Koukal), 45. Hronek (Orsava, Zámorský), 58. Hronek (Koukal) – 5. Lakatoš (Hruška, V. Polák), 59. Hruška (Trška)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Hronek, Blain, Jank, F. Pavlík (A) – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Orsava – R. Pilař.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Koch, Trška, R. Černý – L. Krenželok (A), Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – Dej, J. Mikyska, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Šindel, Pešina – Šimánek, Zíka
    thejrc.org