Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 3:2 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.) | Olomouc – Zlín 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Středa 11.11.2020, 15:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Smoleňák vyhodil do středního pásma a tohle už domácí zvládnou!
     
    59:26
    Smoleňák vyhodil na zakázané uvolnění, jenom pár chvil předtím míříl Hronek z těžké pozice na hattrick, avšak těsně minul!
     
    58:54
    Mazanec poslal kotouč do středního pásma, Vítkovice hrají v šesti hráčích!
    58:02 Jan HRUŠKA - 3:2
     
    58:02
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jenže Vítkovice to ještě nebalí a za 19 sekund se vrací na dostřel! Peter Trška zavezl puk do útočného pásma a na druhé straně našel zcela volného JANA HRUŠKU, který zakončil poměrně snadno do míst, kam se Mazanec nemohl stihnout přesunout. Tohle bude ještě drama – 3:2! Asistence: Peter Trška.
    57:43 Filip HRONEK - 3:1
     
    57:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi pojišťují náskok a pravděpodobně si tímto gólem došli po tři body! FILIP HRONEK z vrcholku levého kruhu hledal křížem na zadní tyči Radovana Pavlíka. Ale Adam Polášek tečoval kotouč tak nešťastně, že jej srazil do protipohybu Dolejše, kterému puk proskákal výstrojí až za brankovou čáru – 3:1! Asistence: Petr Koukal.
     
    51:41
    Alexandre Mallet (VIT) předvedl na modré nevybíravý zákrok na Matěje Chalupu, kterého nohou poslal k zemi. Následoval menší hon na jeho osobu, rozhodčí to ale všechno rozehnali a nakonec trestají kanadského hráče dvěma minutami za podrážení.
     
    49:38
    Krenželok si zpracoval na hraně ofsajdu puk a vybruslil si od mantinelu na střed, odkud z příhodné pozice střílel na Mazance. Domácí gólman však podržel nyní hokejisty ze soutoku Labe a Orlice!
     
    46:32
    Potyčka před brankou Hradce! Důrazné zakončení Štencela se nelíbilo Hronkovi, který po něm tvrdě šel. Nakonec to rezultovalo v solidní strkanici, rozhodčí se spokojí s domluvou a poté, co od sebe oddělí bojovníky, bude hra ve středním pásmu pokračovat.
     
    45:31
    Další trest pro hráče z moravskoslezské hranice. Jakub Orsava schytal holí do obličeje od Vojtěcha Poláka (VIT). Jedná se o zásah bez krvavého zranění, tudíž to má Polák za menší trest.
    44:29 Filip HRONEK - 2:1
     
    44:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otáčí vývoj zápasu a využívá přesilovku po Polákově vyloučení! Jakub Orsava nabídl FILIPU HRONKOVI z pravého kruhu puk do ideální střelecké pozice. Hronek si na možnost střelby počkal a přesným namířením pokusu do vinglu nedal Dolejšovi šanci zasáhnout – 2:1! Asistence: Jakub Orsava, Petr Zámorský.
     
    44:06
    V sérii vyloučení pokračujeme dále, Vojtěch Polák (VIT) je dalším vyloučeným, tentokrát za podrážení.
     
    42:03
    Pokračující přesilovka Hradce 5 na 4 ale končí bleskově. Radek Smoleňák (MHK) podrazil v rohu kluziště jednoho z hostujících hráčů a je vykázán na lavici hanby. 1:43 se tak hraje 4 na 4.
     
    41:46
    Adam Polášek (VIT) se dopustil podrážení a míří na trestnou. Hradec tak má 16 sekund 5 na 3!
     
    40:00
    Josef Mikyska (VIT) ještě současně s koncem dvacetiminutovky dostává dvě minuty za podražení Kevina Klímy v situaci, kdy byl Klíma prakticky bez možnosti cokoliv udělat.
     
    36:52
    Před brankou Mazance se zjevil Polák, pokusem zblízka ale domácího gólmana prostřelit nedokázal. Každopádně poměrně zajímavá šance pro hostující celek.
     
    31:28
    Alexandre Mallet (VIT) se po buly v obranném pásmu dopustil sekání, tudíž to je menší trest pro kanadského hráče. A také přesilovka pro Lvy.
     
    29:57
    Matěj Chalupa odmítl poslat hradecký soubor do vedení! Po krásné akci na jeden dotek předložil Cingel puk před prázdnou branku právě Chalupovi, který ale trefuje jenom beton skvěle se přesunuvšího Dolejše!
     
    26:42
    Oba pokusy Nedomlela od modré zastavila hradba těl před vítkovickou brankou. Právě poslední blok poté spustil útočnou akci Ostravanů, která skončila nastřelenou tyčkou Mazancovy branky!
    24:37 Radek SMOLEŇÁK - 1:1
     
    24:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí přečkali dvě šance Vítkovic a okamžitě po konci oslabení srovnávají stav! Paradoxně tak Hradci vyloučení RADKA SMOLEŇÁKA pomohlo, neboť jej skvěle našel z vlastního pásma Koukal a přesnou přihrávkou poslal Smoleňáka do brejku. Jeho úspěšně zakončení bekhendem pod víko tak stanovuje nový stav zápasu – 1:1! Asistence: Petr Koukal.
     
    22:45
    I v oslabení si ale domácí hokejisté vypracovali slibnou šanci, která mohla skončit vlastňákem! Ujeli totiž do brejku 2 na 1. Přihrávku na levý kruh sice zblokoval vracející se bek, kotouč však nasměroval přímo do protipohybu Dolejše. Oba dva zmínění hráči Vítkovic si tak určitě oddechli, když puk minul těsně tyčku!
     
    22:27
    Je tomu nakonec tak, Smoleňákovo počínání bylo posouzeno jako nebezpečná hra vysokou holí, za což dostává domácí kapitán dvě minuty.
     
    20:47
    Pavlík za chvíli naskočí do hry, mezitím domácí vybojovali kotouč a byla z toho šance! Perret se dostal před obránce a byl jediný mezi ním a gólmanem Dolejšem. Jenže kotouč si nezpracoval a z prakticky tutové šance tak nebylo nic!
     
    18:52
    Filip Pavlík (MHK) zkrátka musel tohle udělat, aby nepustil Kubalíka do vyložené gólovky. Kubalík totiž dostával od Dočekala skvělou nahrávku před kasu a Pavlík jej jednoznačně zezadu zahákoval. Tím pádem následují dvě trestné minuty pro hradeckého beka.
     
    14:17
    Jan Štencel (VIT) si pomohl dle rozhodčích v souboji držením a už míří na dvě minuty za katr.
     
    12:25
    Hradec měl velkou šanci na srovnání! Po levém křídle táhl útok Cingel, jehož střelu z vrcholku kruhu vyrazil Dolejš mezi kruhy, kde čekal Radek Smoleňák. Domácí kapitán si potáhl kotouč a střílel přes clonu, Dolejš však chytá i dorážku!
     
    06:35
    Marosz už nalétl ve středním pásmu do mezery mezi dva beky a šel prakticky sám na branku, odpískaný ofsajd jej však zastavuje, což je pro Hradec jediné štěstí. Jinak by to Mazanec moc snadné neměl.
     
    05:21
    Petr Zámorský (MHK) jde na trestnou poté, co ve vlastním pásmu důrazně sekl do hole Rastislava Deje. Vítkovice tak mohou navýšit záhy své vedení.
    04:29 Dominik LAKATOŠ - 0:1
     
    04:29
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Krátce po srovnání počtů hráčů se hosté ujímají vedení! DOMINIK LAKATOŠ využil přihrávky do předbrankového prostoru od Hrušky, která navíc prošla snad přes trojici bránících hráčů Mountfieldu před Mazancem. Lakatoš poté nabídnutou šanci neodmítl, před sebou měl odkrytou branku a pohodlně skóroval – 0:1! Asistence: Jan Hruška, Vojtěch Polák.
     
    02:05
    První vyloučení zápasu. Nicolas Werbik (VIT) srazill v rohu kluziště jednoho z hradeckých hokejistů a za podrážení už míří na trestnou lavici.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Smoleňák (Koukal), 45. Hronek (Orsava, Zámorský), 58. Hronek (Koukal) – 5. Lakatoš (Hruška, V. Polák), 59. Hruška (Trška)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Hronek, Blain, Jank, F. Pavlík (A) – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Orsava – R. Pilař.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Koch, Trška, R. Černý – L. Krenželok (A), Marosz, Schleiss – V. Polák, Hruška (A), Lakatoš – Dej, J. Mikyska, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

    Rozhodčí: Šindel, Pešina – Šimánek, Zíka
    thejrc.org