Sparta – Zlín 3:0 (kon.) | K. Vary – Třinec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Motor ČB 5:2 (kon.)
Pardubice – Plzeň 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 1:4 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Berani Zlín
Neděle 20.09.2020, 15:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    HC SPARTA PRAHA

    11. místo, 0 bodů, skóre: 3:5
    Aktuální forma: P


    Sparťané mají za sebou stejně jako většina extraligových celků zatím jediný zápas. Svěřenci trenérského dua Hořava – Jandač zavítali na led do Plzně, kde však zejména po nepovedené druhé třetině nebrali ani bod, a domů se vrátili s prázdnou. Nyní Pražany čeká další duel, poprvé v domácím prostředí. Do hlavního města přijede Zlín, který umí svého soupeře z Prahy občas velmi potrápit.

    Mužstvo kapitána Michala Řepíka před sezonou odkrylo svoje ambice včetně několika novinek. V prvním utkání na západě Čech však sparťanská družina prohrála, byť v první třetině měla herně navrch. Na světelné tabuli však svítil pouze jeden vstřelený gól a domácí Plzeň v dalším průběhu utkání vývoj otočila ve svůj prospěch.

    Poslední utkání
    1. kolo: Plzeň – Sparta 5:3
     
    PSG BERANI ZLÍN

    12. místo, 0 bodů, skóre: 1:4
    Aktuální forma: P


    Zlínští mají stejně jako jejich dnešní soupeř na kontě jednu porážku. Berani v úvodním kole doma hostili Olomouc, proti které se chtěli vytáhnout a zapsat první bodový zisk. Po prachbídné první třetině, ve které svěřenci zkušeného trenéra Roberta Svobody nabrali třígólový deficit, byli nuceni zapomenout na jakýkoliv úspěch v tomto utkání. Domácí sice ve zbytku utkání vsítili jednu branku, ale Hanáci si závěr zápasu pohlídali.

    I ve Zlíně znovu pomýšlejí na vyšší patra v tabulce, i když v létě se nepodařilo udržet dvě klíčové opory. Naopak do Baťova města se po krátké anabázi vrátil odchovanec Jiří Suhrada, pro něhož to byl velmi pikantní návrat. Berani tak budou chtít znovu navázat především na vzestupně stoupající výkony z uplynulé sezony, kdy se vyškrábali ze dna tabulky až na pozice zaručující postup do předkola play off.

    Poslední utkání
    1. kolo: Zlín – Olomouc 1:4
     
    HLAVNÍ LÍDŘI OBOU TÝMŮ

    Sparťané stejně jako minulý rok budou spoléhat na brankáře Matěje Machovského, nebo například na zkušeného Lukáše Pecha, který nedávno oslavil své sedmatřicáté narozeniny. V útočných řadách soupeřům nahání strach reprezentační útočník Roman Horák a samozřejmě nesmíme vynechat také Michala Řepíka, kapitána Pražanů už druhou sezonu.

    Zlínští se budou v nové sezoně spoléhat zejména na svou dlouholetou stálici Zdeňka Okála, nebo na dalšího spolehlivého útočníka Jiřího Ondráčka. V útoku patří k tahounům také Pavel Sedláček. Branku stráží hbitý Libor Kašík, naopak v obraně registrujeme zkušeného Tomáše Žižku včetně druhého služebně nejstaršího obránce Beranů Davida Noska.
    Sparťané se už nemohou dočkat prvního domácího zápasu!
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2019/20

    11. kolo: Zlín – Sparta 1:6
    24. kolo: Sparta – Zlín 2:1pp
    37. kolo: Zlín – Sparta 4:1
    50. kolo: Sparta – Zlín 5:1

    Sparťané sehráli se Zlínem v minulé sezoně čtyři duely, ve kterých byli úspěšnější. Třikrát se z výhry radovali právě Pražané, jednou brali výhru hokejisté ze Zlína. V prvním vzájemném utkání na ledě Moravanů vyhrála parta kolem Lukáše Pecha jednoznačně 6:1. V domácí odvetě bylo utkání už o něco více vyrovnanější, i přesto se nakonec z výhry radovali sparťané poměrem 2:1 v prodloužení. Ve zbylých dvou duelech nejprve vyhráli Zlínští na svém ledě 4:1, v dosavadním posledním setkání těchto dvou celků byl znovu šťastnější jejich soupeř, který zvítězil poměrně jasně 5:1.
     
    Krásné nedělní odpoledne z Prahy! Tipsport extraliga v pátek otevřela své brány a dnes je na programu druhé hrací kolo základní části. Sparťané budou před svými diváky hostit Zlín, proti kterému chtějí navázat na kladnou bilanci vzájemných zápasů z uplynulé sezony. Najedou Pražané na vítěznou vlnu, nebo Zlínští vyloupí sparťanský led? Utkání startuje přesně v 15:00 hodin!
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým příznivcům krásné nedělní odpoledne poprvé po delší době z pražské O2 areny! Už zanedlouho oba týmy vyjedou na svá předzápasová rozbruslení a my si mezitím pojďme společně představit sestavy pro dnešní napínavý duel.
     
    V brance domácích dnes od úvodních minut nastoupí Matěj Machovský, záda mu kryje Jakub Neužil. V obranných řadách neregistrujeme oproti předchozímu duelu žádné změny. V prvním páru vidíme například Davida Němečka, který posílil Pražany těsně před začátkem nového ročníku Tipsport extraligy. Útoky zůstávají také neměnné, v sestavě nechybí ani Roman Horák nebo Michal Řepík.

    Zlínští přivezli do hlavního města téměř totožnou sestavu, se kterou odehráli první zápas proti Olomouci. Branku bude strážit Libor Kašík. Obranné dvojice zůstávají pohromadě, dnes uvidíme ve hře například Davida Noska včetně jediné zlínské posily Jiřího Suhrady. V útoku nemají Berani ani jednu změnu. Na centru první útočné formace bude hrát Tomáš Fořt.

    Takto trenéři poskládali své sestavy pro dnešní druhé hrací kolo nového ročníku Tipsport extraligy.
     
    Hráči obou celků právě ukončili svá rozbruslení, do startu utkání zbývá necelých dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    O úvodní slovo se již přihlásil také sparťanský moderátor, nyní běží na kostce zhodnocení utkání Sparty na ledě s Plzní z úst Romana Horáka.
     
    V aréně se nyní rozezvučela sparťanská hymna, už zanedlouho bude následovat sestava domácího celku.
     
    Na kostce právě probíhá zbrusu nové intro k Nezastavíš!
     
    Za potlesku tribun vyjíždí sparťanští hráči na ledovou plochu, o malou chvíli později je následují také hokejisté Zlína.
     
    Hráči se již sportovně pozdravili a úvodní pětky jsou připraveny, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyhráli hokejisté ze Zlína. Jiří Ondráček se snažil nahodit na Machovského branku, ale sparťanský gólman nakonec nemusel zasahovat.
     
    00:25
    První kontakt s pukem má za sebou také brankář Libor Kašík. Zlínská opora v brankovišti podržela kotouč ve své lapačce, a hra je tak na chvilku přerušena.
     
    00:45
    Nosek bojoval o puk u mantinelu a jeho snažení se mu nakonec vyplatilo. Jeden z jeho spoluhráčů se opřel do střely od modré, rána byla zablokována.
     
    00:45
    Lukáš Pech vyhrál vhazování pro své spoluhráče v obranném pásmu, ale Buchtele na útočné modré prudký kotouč nezpracoval. Puk mají hosté.
     
    01:13
    První větší náznak šance v dnešním utkání. Bedřich Köhler se vymotal od mantinelu a okamžitě chtěl pálit. Kotouč se mu však svezl po čepeli.
     
    01:39
    Dobrá šance také na druhé straně! Buchtele v přečíslení hledal na druhé straně volného Lukáše Pecha, který ale nemířil přesně.
     
    02:42
    Machovský se musel znovu činit ve svém brankovišti. Jeden z hostujících hráčů na něj vyslal nebezpečnou střelu od levého kruhu, která však nebyla gólová.
     
    02:59
    Kalina spěchal za pukem do útočného pásma, ale blíže k němu měli obránci Zlína. Hosté posléze rozehráli další akci, jejich souhru zhatila nepřesná přihrávka.
     
    03:38
    Brankář Machovský musel znovu zasahovat. Navíc před ním byl hodně aktivní Zdeněk Okál, ale sparťanský muž s maskou podržel kotouč ve své lapačce.
     
    04:15
    Další gólová tutovka domácích! Kalina dostal nabito na modrou čáru a ihned se rozhodl vypálit. Brankář Kašík však dobře zasáhl.
     
    04:39
    Po vhazování před Kašíkem vybojoval kotouč u mantinelu Robert Říčka, který hledal svého spoluhráče na druhé straně, ale neúspěšně. Puk končí v rohu.
     
    05:35
    Horák chtěl sprintovat za pukem do útočného pásma, ale chyběla mu podpora od jeho spoluhráčů. Posléze byl také neúspěšný se svou akcí Tomášek.
     
    06:15
    Kalina s Řepíkem dobře zapracovali ve středním pásmu a domácí mohli znovu zaútočit. Sukeĺ byl však na modré čáře příliš moc rychlý, píská se ofsajd.
     
    06:39
    Máme za sebou první komerční přestávku, ve které domácí sparťané představili nového patrona pro sezonu 2020/2021, kterým se stal Jiří Zelenka!
     
    06:49
    Sukeĺ nevyhrál vhazování ve středním pásmu, ale hostující hokejisté si znovu neporozuměli ve své rozehrávce. Následně je pískán icing Beranů.
     
    07:06
    Lukáš Pech vyhrál čistě buly na obránce Milana Jurčinu, který se však neodhodlal ke střele a raději poslal puk po mantinelu. To se ukázalo jako špatné řešení.
     
    07:35
    Zlínští znovu postupovali dopředu, ale Matěj Machovský nemusel po jedovaté střele Fořta zasahovat. Následně se hosté ze Zlína dopustili ofsajdu.
     
    08:03
    Řepík spěchal za pukem do rohu kluziště a donutil svého soupeře vyhodit až na zakázané uvolnění. Hra se tak za malou chvíli vrátí zpět před Libora Kašíka.
     
    08:28
    Po dobré práci Říčky v útočném pásmu se dostal ke kotouči na modré obránce Pavelka, který zkusil okamžitě vypálit. Střela byla však hodně nepřesná.
     
    09:06
    Fořt nejprve nebyl úspěšný v souboji s Dvořáčkem, ale zlínský forvard se později dostal k puku znovu a vystřelil. Machovský byl na místě a ránu zneškodnil.
     
    09:57
    Noskovi se svezl puk na hokejce ve středním pásmu, a tak raději pouze jen nahodil na Machovského a šel střídat. Pech následně vyváží kotouč ven z pásma.
     
    10:44
    A po střele Ference od modré čáry tu máme první vyloučení zápasu. Jan Piskáček (SPA) inkasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za krosček.
     
    10:50
    Zlínští vyhráli vhazování na své hole a ihned zakombinovali v útočném pásmu. Nosek se opřel do střely od modré čáry, Machovský bez problémů kryje.
     
    11:19
    Po krátkém zámku od hostujících hráčů se k puku probojoval obránce Košťálek, který okamžitě osvobozuje svůj tým od dalších problémů. Sparta střídá.
     
    11:40
    Sparta se brání zatím na výbornou. Pavelka se nyní postaral o další vyhození svého týmu až za branku Libora Kašíka. Hostům se početní výhoda nedaří.
     
    12:20
    Unikajícího Dvořáčka v útočném pásmu fauloval svou hokejkou Tomáš Fořt (ZLN), který dostává trest za podrážení. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    12:44
    Vyloučený Piskáček naskočil zpět na ledovou plochu a sparťanům začíná jejich zkrácená početní výhoda. Machovský nyní uklidňuje situaci u své branky.
     
    13:43
    Tato přesilová hra se Pražanům vůbec nedaří. Do úniku se dostal útočník Jakub Šlahař, který však svou ranou přestřelil. Velká škoda pro Zlín.
     
    14:39
    Sotva se vrátil z trestné lavici útočník Fořt, nyní Zlínští budou hrát další oslabení. Na lavici hanby po komerční přestávce usedne Jakub Ferenc (ZLN).
     
    14:46
    Tomášek vyhrál vhazování v útočném pásmu a domácí mohli zakombinovat. Kalina hledal své spoluhráče na druhé straně, ale hosté byli na svém místě.
     
    15:25
    Velká šance Zlína ve vlastním oslabení! Aleš Dufek vyřešil přečíslení tři na jednoho střelou nahoru, do jeho rány vložil svoji hůl Košťálek.
     
    15:58
    Sparťanům se početní výhoda zatím příliš moc nedaří. Pech hledal v obranném pásmu najetého Formana, ale daleko se s pukem domácí útočník nedostal.
     
    16:39
    Domácí hokejisté v přesilovce nic velkého nevymysleli a vyloučený Ferenc už skáče zpět na ledovou plochu. Mezitím sparťané vyhráli buly ve středním pásmu.
     
    17:09
    Piskáček byl v obranném pásmu dříve než Ondráček, a to znamená jediné. Rozhodčí pískají zakázané uvolnění zlínského týmu, hra se vrátí před Kašíka.
     
    17:26
    Tomášek dojel puk v útočném pásmu u mantinelu, ale obránci Zlína byli v souboji úspěšnější. Následně však přišla nepřesná přihrávka a je tu další icing.
     
    17:41
    Pech vyhrál vhazování na svého spoluhráče v útočném pásmu a z jeho dobré práce mohl těžit Kalina. Sparťanský obránce vystřelil, Kašík okamžitě zasáhl.
     
    18:13
    A pozor také na druhé straně! Ondráček hledal svou žabičkou Zdeňka Okála, kterému však sjel kotouč z čepele a zlínský útočník nezakončil.
     
    18:54
    Košťálek vyvezl kotouč z obranné třetiny až do útočného pásma, kde o puk bojoval Horák a domácí znovu zahrozili. Kašík ale tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    19:19
    Sparťané se udrželi dlouhou dobu v útočném pásmu a bylo z toho další nebezpečí pro Kašíka. Němeček střílel od modré, ale střela mířila těsně nad branku.
     
    19:47
    Ondráček zasekl hru na modré čáře, vybruslil si na osu hřiště a okamžitě pálil. Před brankou byl ještě aktivní Fořt, ale Machovský si celou situaci pohlídal.
     
    19:57
    Tomáš Dvořák vydoloval kotouč u mantinelu a chtěl s ním vyjet až do útočného pásma. Nicméně sparťané nebyli dobře zformovaní, třetina končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvaceminutovka nabídla vcelku svižný hokej, ale žádný posun ve skóre jsme zatím neviděli. Na straně jedné měl velkou šanci obránce Kalina, na straně druhé zase neúspěšně mířil například Zdeněk Okál. Do druhé třetiny půjdeme za nerozhodného stavu 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:53 hodin.
     
    Střely na branku: 10 – 9
     
    Hráči jsou již zpět ze svých kabin, druhá třetina může začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Roman Horák byl úspěšnější na vhazování než jeho protějšek Tomáš Fořt. Sparťané se však sami svou nepřesnou přihrávkou vyhání z pásma.
     
    20:46
    Košťálek nastřelil kotouč do útočného zóny a Sukeĺ mohl pokračovat v jeho akci. Posléze se dostal k puku Okál, který vyváží puk ven z obranného pásma.
     
    21:48
    Lukáš Rousek se natahoval po kotouči v útočném pásmu, ale poslední zlínský obránce byl u puku dříve. Následně hosté uklidňují situaci za brankou.
     
    22:12
    Miroslav Forman se obtočil s pukem na hokejce a hned vypálil. Střelu z bezprostřední blízkosti si Kašík pohlídal. Hra je tak přerušena.
     
    22:49
    Říčka číhal u mantinelu na odražený kotouč, ale hosté nakonec byli úspěšnější v osobním souboji. Machovský tak musel zasahovat svou lapačkou.
     
    23:26
    Hra je po krátké pauze znovu přerušena. Po vhazování v obranném pásmu Sparty Piskáček vyhodil kotouč vysokým obloukem až před Libora Kašíka.
     
    23:56
    Sparťané vyprodukovali další střelecký pokus od modré čáry na branku soupeře. Libor Kašík byl připraven, když zasáhl svými betony. Hra pokračuje dál.
     
    24:39
    Obrovská možnost pro domácí celek! Celou akci chtěl ještě vyšperkovat svou přihrávkou Sukeĺ, ale Dvořák už poté kotouč nezpracoval!
     
    25:27
    Obránce Jiří Suhrada nahodil kotouč od modré čáry až na branku Matěje Machovského, který si našel dobrý výhled a střelu ihned zneškodnil. Dobrý zákrok.
     
    25:36
    Vypadalo to, že jeden z domácích hráčů fauloval, ale Bedřich Köhler uznal, že se o faul nejednalo, a rozhodčí tak svůj verdikt přehodnotil!
     
    25:58
    Košťálek střílel od modré čáry, před Kašíkem byl slušný provoz, ale hostující brankář si i přesto dokázal se střelou poradit. Puk mají na svých holích hosté.
     
    26:46
    Jeden z hostujících hráčů vyjel až do útočného pásma před Machovského, ale těsně před ním dobře zapracoval Tomášek. Domácí rozjíždí další útočnou akci.
     
    27:06
    Řepík si našel kotouč za brankou a i přes dotírajícího soupeře zkoušel hledat před brankou své spoluhráče, leč neúspěšně. Kotouč mají na svých hokejkách Zlínští.
     
    27:20
    Další tutovka ze strany domácích! Horák dostal skvostnou přihrávku před brankoviště, ale jeho tvrdou ránu zlikvidoval brankář Libor Kašík.
     
    27:20
    Rozhodčí si celou situaci ještě zkontroloval na videu, ale gól to není. Nicméně se bude vylučovat. Libor Kašík (ZLN) dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    27:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    V libeňské O2 areně znovu po dlouhé době vlají šály nad hlavami sparťanských příznivců! Řepík osamocen před brankou soupeře našel lépe postaveného ROMANA HORÁKA, který se již nemýlil! Asistence: Michal Řepík, Lukáš Rousek.
    27:46 Roman HORÁK - 1:0
     
    27:54
    Sparťané byli v útočném pásmu příliš moc netrpěliví a rozhodčí píská postavení mimo hru. Vhazovat se bude za malou chvíli ve středním pásmu.
     
    28:05
    Zlínští hokejisté budou mít za malou chvilku dobrou šanci na vyrovnání. Obránce Milan Jurčina (SPA) dostává od rozhodčích dvě minuty za hrubost.
     
    28:41
    Sparťané se brání na výbornou. Říčka teď vystihl zlínskou přihrávku na modré čáře a ihned pádil kupředu. V útočném pásmu ale raději podržel puk u mantinelu.
     
    29:28
    Gazda se nyní provinil nedovoleným zákrokem, když fauloval jednoho z unikajících sparťanů, a rozhodčí bez váhání nařizuje trestné střílení!
     
    29:28
    K trestnému střílení se postavil útočník David Tomášek, který se rozjel pomalu, ale jeho ránu Kašík chytil do své lapačky! Skóre se nemění.
     
    30:05
    Více šancí v nerovnovážném počtu hráčů na ledové ploše měli paradoxně domácí hokejisté, nyní Dvořáček zkusil obalamutit Kašíka, ale bez úspěchu.
     
    30:53
    A bude se znovu vylučovat, tentokrát však na hostující straně. Jakub Herman (ZLN) se provinil hákováním a už míří na trestnou lavici. Domácí hrají přesilovku.
     
    31:13
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a Košťálek se rozhodl ihned vypálit. Kašík si proti jeho ráně povyjel a proti střele použil svoji lapačku. Hra přerušena.
     
    31:48
    Další dobrá šance! Piskáček našel volného Řepíka, který ještě přihrál Horákovi, ale ten skákavou přihrávku nezpracoval.
     
    32:15
    Budeme hrát znovu čtyři na čtyři. Matúš Sukeĺ (SPA) už sedí na trestné lavici, když se provinil držením hole. Už za chvíli se bude vhazovat v obranném pásmu Sparty.
     
    33:08
    Zlínští už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše, ale zatím se jim nedaří na delší dobu usadit v útočném pásmu. Nyní dobře zapracoval na modré Němeček.
     
    33:51
    David Dvořáček našlápl v útočném pásmu, ale bohužel pro domácí v rozhodujícím momentu upadl a Rousek se ke kotouči už nedostal.
     
    34:29
    Domácí hokejisté už hrají v plném počtu. Mezitím Michal Řepík za brankou soupeře chtěl hledat Horáka na pravém kruhu, ale před ním zasáhl svou holí Fořt.
     
    35:12
    Lukáš Pech z pravého křídla zkusil vystřelit, ale Kašík opět podržel svůj tým. Rozhodčí následně přerušuje hru, za malou chvíli budeme pokračovat.
     
    35:26
    Po další komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu. Lukáš Pech nebyl úspěšný na vhazování, ale o pár chvil později musel zakročit brankář Kašík.
     
    35:57
    Na opačné straně kluziště se zase činil sparťanský brankář Matěj Machovský. Po následném buly sparťané přenesli hru do středního pásma.
     
    36:22
    Okál si najížděl na přihrávku od svého spoluhráče, ale poslední obránce Sparty vystihl souhru Zlínských a domácí se zmocnili puku. Kašík opět zasahuje.
     
    37:14
    Dvořák nahodil touš za branku Kašíka a domácí mohli opět zaútočit. Zikmund podržel kotouč u mantinelu pro Kudrnu, ale žádná nebezpečná střela z toho nebyla.
     
    38:10
    Tomáš Fořt nevyhrál buly před Machovským, ale Zlínští se na chvíli ještě v útočném pásmu zdrželi, a sparťanský gólman musel znovu zasahovat.
     
    38:55
    Ondráček přišpendlil na mantinel Lukáše Rouska, nicméně Pražané pokračovali v útočném pásmu. Dvořáček krouží s pukem na holi, Kašík v pozoru.
     
    39:43
    Po delším obléhání zlínské branky se hosté raději osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění a už za malý moment bude následovat buly po pravici Kašíka.
     
    39:59
    Obránce Košťálek s Kalinou ještě uklidnili hru v obranném pásmu a už nikam nespěchali. Druhá třetina právě končí, můžeme jít do kabin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství je rovněž za námi. Ještě v první polovině utkání jsme se dočkali úvodní branky, kterou má na svědomí Roman Horák. Sparťanský útočník stejně jako proti Plzni skóroval a díky němu dnes Pražané zatím drží jednobrankový náskok.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:50 hodin.
     
    Střely na branku: 25 – 13
     
    Sparťané se právě vrací zpět ze své kabiny, o pár okamžiků později míří na led také hosté ze Zlína.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní vhazování vyhráli hráči ze Zlína, ale první útočnou akci rozjíždí sparťané. David Tomášek číhal na útočné modré, ale přihrávky se nedočkal.
     
    41:20
    Lukáš Rousek se prodral skrz bránícího protihráče u mantinelu, ale daleko se s pukem už nedostal. Naopak Zlínští dobře zapracovali a vyváží kotouč.
     
    42:03
    Kašík zapracoval svoji hokejkou v obranném pásmu, ale i přesto se jako první k puku dostali domácí hokejisté. Odražený puk si však našel Jiří Karafiát.
     
    42:44
    Říčka dobře spolupracoval s Kudrnou a na konci celé souhry byl právě první jmenovaný Robert Říčka. Střela sparťanského forvarda byla však nepřesná.
     
    43:15
    Němeček nepřesně rozehrál přímo na hokejku Jakubu Šlahařovi, který udělal pár kroků dopředu a ihned vypálil. Jeho ránu lapil brankář Machovský.
     
    43:52
    Na opačné straně musel znovu zasahovat zlínský gólman Libor Kašík. Zlínský strážce brankoviště nedovolil sparťanům další případné dorážky.
     
    43:59
    Dvořáček bojoval o kotouč v rohu kluziště, ale úspěšnější byl Aleš Dufek. Zásluhou zlínského útočníka se Berani dostali alespoň do středního pásma.
     
    44:39
    Rousek byl připravený na přihrávku od svého spoluhráče před brankou, ale puk byl příliš moc prudký a sám sparťanský talent nezakončil. Hra je přerušena.
     
    44:45
    Jakub Herman protečoval kotouč do útočného pásma pro své spoluhráče, ale sparťanští obránci byli včas připraveni a ihned vyvezli puk ven z pásma.
     
    45:26
    Lukáš Pech nadějně kličkoval v útočném pásmu před Liborem Kašíkem, ale zlínský brankář dobře zasáhl. Posléze se sparťané dopustili ofsajdu.
     
    45:51
    Zákrok má také na druhé straně Matěj Machovský. Sparťanský brankář raději neriskoval a podržel kotouč ve své náruči. Hra bude za chvíli pokračovat.
     
    46:09
    Po komerční přestávce budou hrát sparťané další početní výhodu. Matyáš Hamrlík (ZLN) inkasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na trestné lavici.
     
    46:12
    Roman Horák nevyhrál vhazování v útočném pásmu, ale domácí se udrželi v útočném pásmu. Řepík střílel z pravého kruhu, Kašík zasáhl svými betony.
     
    46:51
    Po dlouhém souboji u mantinelu se snažil vydolovat puk Sukeĺ, který však nebyl úspěšný, a Košťálek tak musí spěchat pro hrací předmět až k Machovskému.
     
    47:44
    Do střely Davida Tomáška vložil svoji hůl jeden z hostujících borců a o pár okamžiků později se zlínští hokejisté dostávají ven z obranného pásma.
     
    48:39
    Zlínští už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Šlahař číhal na přihrávku v mezikruží, ale sparťanští obránci dobře zapracovali.
     
    49:24
    Jakub Šlahař se po krátké kombinaci Zlína v útočném pásmu dostal až na modrou čáru, odkud okamžitě vypálil. Jeho rána byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    49:47
    Michal Řepík po rychlém výpadu na pravém křídle rychle vystřelil zápěstím a Libor Kašík musel rychle zasáhnout. Nicméně rozhodčí signalizují další faul.
     
    49:53
    A níže zmíněným hříšníkem je obránce Jakub Ferenc (ZLN), který dostává od rozhodčích dvě minuty za podrážení. Sparťané hrají přesilovou hru.
     
    50:54
    David Tomášek posunul puk v útočném pásmu na druhou stranu kluziště, tam ale nikdo v rudém nebyl a Zlínští se jednoduchou přihrávkou osvobozují.
     
    51:44
    Po delší odmlce výraznější šance! Pech v přečíslení nahrál Janu Buchtelemu, který v dobré pozici přestřelil. Škoda pro domácí.
     
    51:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané odskakují na rozdíl dvou branek! Pech zvedl hlavu a krásnou přihrávkou vybídl ANDREJE KUDRNU, jenž svou tradiční dělovkou nedal Kašíkovi šanci! Asistence: Lukáš Pech, Milan Jurčina.
    51:52 Andrej KUDRNA - 2:0
     
    52:19
    Zlínští chtějí rychle odpovědět, ale Matěj Machovský zatím kryje všechny soupeřovy střely. Naopak na druhé straně zlikvidoval další pokus domácích Libor Kašík.
     
    52:42
    Další dobrá možnost pro domácí Spartu! Michal Řepík vyslal nenápadnou střelu od modré čáry a Kašík stačil zakročit na poslední chvíli!
     
    52:57
    Řepík udržel kotouč za brankou a nahrál na modrou čáru Piskáčkovi. Ten se ke střele neodhodlal a raději poslal kotouč zpět do mlýnice u mantinelu.
     
    53:42
    Jiří Suhrada dostal nabito na modrou čáru a okamžitě vypálil. Na jeho ránu si počkal brankář Machovský, který podržel kotouč ve své lapačce. Hra přerušena.
     
    54:08
    Němeček našel ve středním pásmu Buchteleho, který se však k dalšímu ohrožení zlínské branky nedostal. Naopak na druhé straně byl velmi nebezpečný Fryšara.
     
    55:11
    Šlahař dnes hraje velmi aktivně a i nyní byl u zrodu další zlínské akce. Brankář Machovský si na střelu hostujícího forvarda počkal a drží puk v lapačce.
     
    55:32
    Utkání sleduje 2 511 diváků!
     
    55:43
    Jakub Herman kličkoval s pukem v útočném pásmu, ale Horák dobře zapracoval na ose hřiště a vyhodil kotouč alespoň do střední třetiny. Zlínu se čas pomalu krátí.
     
    56:26
    Petr Kalina si obhodil soupeře v obranném pásmu, ale sparťané ještě chvíli museli zůstat před Machovským. Fryšarova střela neměla gólové parametry.
     
    57:29
    Zlín se ještě nevzdává a zkouší alespoň snížit zpět na rozdíl jedné branky. Herman čekal u Machovského klece, dobře však zapracoval obránce Kalina.
     
    57:36
    Hostující trenéři si v tomto čase vzali oddechový čas na poradu a zároveň Kašík míří na střídačku! Zlín to bude zkoušet se šesti bruslaři na ledě!
     
    57:46
    Fořt nahrál na modrou čáru svému spoluhráči, ale Tomášek vystihl jeho přihrávku. Posléze sparťanský útočník zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    58:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    O vítězi dnešního utkání je zřejmě rozhodnuto! Obránce MILAN JURČINA se napřáhl u branky Machovského a přesnou střelou přes celé kluziště trefuje odkrytou klec hostí. Bez asistence.
    58:07 Milan JURČINA - 3:0
     
    58:24
    Jeden ze zlínských hráčů schytal tvrdý hit v obranném pásmu Sparty a rozhodčí nakonec přerušuje. Nyní už je vše v pořádku, hra může pokračovat.
     
    58:43
    Pavel Sedláček se zmocnil kotouče na levém křídle a okamžitě vypálil. Střela mu však nesedla a brankář Machovský mohl zůstat v klidu. Utkání spěje do konce.
     
    59:50
    Tomáš Dvořák zacouval zpět do obranného pásma, kde společně s Petrem Kalinou kontrolují vývoj dnešního utkání. O vítězi je definitivně rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině domácí navýšili své vedení zásluhou Andreje Kudrny a Milana Jurčiny, který zároveň udělal za dnešním utkáním gólovou tečku. Sparťané si tak připisují do tabulky první tři body v nové sezoně, Zlínští naopak budou cestovat domů s prázdnou.
     
    To byla ode mě poslední informace, přeji vám úspěšný start do nového týdne a u dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (17:28:00)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 28. Horák (Řepík, Rousek), 52. Kudrna (Pech, Jurčina), 59. Jurčina


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, Piskáček, Tomáš Dvořák, Jurčina, T. Pavelka, Kalina – Tomášek, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Dvořáček – Buchtele, Pech, Forman – Zikmund, Říčka, Kudrna.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek, Hamrlík, Ferenc, Dluhoš – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš, P. Sedláček, Karafiát.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 2 511
    thejrc.org