Jekatěrinburg – Omsk 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 5:0 (kon.) | Kazaň – Soči 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Spartak Moskva 5:0 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 2:1 (kon.)
po prodl.
Avtomobilist Jekatěrinburg
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Avangard Omsk
Neděle 20.09.2020, 14:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:29:57)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 32 zákroků, 3 góly, 91,43%

    Jiří Sekáč (OMS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:39
     
    Dnešní utkání sledovalo 2750 diváků.
     
    Střely na branku: 24 – 35
     
    Je dobojováno. Utkání nakonec přineslo šest branek, čtyři padly ve třetí třetině. Blízko vítězství byli hosté, ale domácí stihli v závěru vyrovnat a vynutili si tak nastavenou hrací dobu. Ve třetí minutě prodloužení pak zápas rozhodl Alexej Makejev, který Garipova prostřelil z bekhendu mezi jeho betony. Domácí si tak zapsali dva body do tabulky, Omsk odjede s bodem jedním.
     
    Konec zápasu.
    62:56 Alexej MAKEJEV - 4:3
     
    62:56
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jde rozhodnuto. Pavel Dacjuk zpětnou přihrávkou našel mezi kruhy ALEXEJE MAKEJEVA, jenž si sjel blíže hostující brance a z bekhendové pozice pak dostal puk za záda Garipova – 4:3. Domácí si tak vybojovali dva body, hosté poté jeden. Asistence: Pavel Dacjuk a Charles Genoway.
     
    61:55
    Akce na obou stranách, ale oba brankáři byli znovu pozorní a nepustili puk za svá záda.
     
    61:18
    Sergej Šumakov neudržel puk v útočném pásmu, poté ho sebrali domácí a na druhé straně střílel Sexton, ale proti němu vytasil dobrý zákrok Garipov.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba neurčila vítěze a utkání tak dojde do prodloužení. Pokud ani to nerozuzlí osud tohoto duelu, půjde se do samostatných nájezdů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Poté musel zakročit domácí brankář Kovář, když na něho jedovku vyslal Nikita Komarov. Hra je přerušena a ještě se bude vhazovat před domácí klecí.
     
    59:14
    Svižná rána Makejeva skončila na obraně hostů a ti hned pádili na druhou stranu.
     
    58:47
    Hraje se nahoru dolů, oba celky se snaží rozhodnout ještě v základní hrací době. Puk je v pásmu domácích a bude se vhazovat před Kovářem.
     
    58:01
    Dan Sexton se dostal do samostatného úniku a bekhendem pak nevyzrál na hostujícího brankáře. Moc nechybělo a mohlo být rozhodnuto!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 33. Mamkin (Platt, Litovčenko), 43. Ch. Genoway (P. Kulikov), 58. Bočarov (Trjamkin), 63. Makejev (Dacjuk, Ch. Genoway) – 22. Knight (Sekáč, Chochlačov), 48. Knight (Chochlačov), 52. Jemelin (K. Semjonov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (A), Alexej Vasilevskij, Mamkin, Ch. Genoway, Berezin, Arzamascev, Salov – Dacjuk (C), Golyšev, Makejev – Sexton, Macek, Holland (A) – Bělousov, P. Kulikov, Bočarov – Platt, Litovčenko, Ovčinnikov – Protapovič.
    Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Čisťakov, Kaski, Běreglazov, Gotovec, Solovjov – Knight, Boucher, Sekáč (A) – N. Komarov, Šumakov, K. Semjonov – Zernov, Činachov, Chochlačov – Stas (A), Dědunov, Kablukov – A. Potapov.

    Rozhodčí: Kulakov, Fraňo – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 2750
    ocianews.com