Jekatěrinburg – Omsk 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 5:0 (kon.) | Kazaň – Soči 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Spartak Moskva 5:0 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 2:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Neděle 20.09.2020, 16:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který svého soupeře dokázal porazit výsledkem 2:1. Poslední perioda rozhodně nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, ba naopak domácí celek předvedl směrem dozadu maximálně zodpovědný výkon a jednobrankové vedení udržel až do konce. Torpedo se navíc v závěru zápasu rozhodlo pro hru bez brankáře, avšak ta nakonec kýžené vyrovnání nepřinesla. Dva body tak bere právě domácí celek! (18:44:47)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:30.
    Zblokované střely – 12:11.
    Vyloučení – 4:3.
    Využití přesilovek 1/3 – 0/4.
    Vhazování – 36:21.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Petrohradu se málem povedlo odehrát puk do prázdné branky, avšak střela putovala pouze do oblouku hostující svatyně.
     
    58:40
    Torpedo to zkouší v šesti!
     
    58:18
    Ve středu hrací plochy se povedlo zabojovat Belevičovi, který ještě před jedním z protihráčů odehrál puk směrem do pásma, díky čemuž mohla jeho formace vystřídat.
     
    57:22
    Petrohradu se také v tomto případě povedlo uspět na vhazování, což znamenalo další získané vteřinky k dobru. Nižnij Novgorod se snaží hrát čistým způsobem.
     
    55:22
    Askarov si nechtěl přidělat žádné velké problémy, naopak poskakující předmět ukryl do své lapačky. Následuje poslední komerční přestávka, Torpedo musí zabrat.
     
    54:33
    Aaltonen se u levého hrazení dostal k volnému kotouči, který se ihned snažil poslat směrem na hostující branku. Tento střelecký pokus ovšem zablokoval Austin.
     
    53:25
    Petrohrad se snaží v posledních minutách hrát maximálně zodpovědně, což se mu zatím daří. Domácí smečka se dostala do pásma soupeře, kde rozjela kombinaci.
     
    52:15
    Varnakov zkoušel nastřelit kotouč do pásma soupeře, kde Askarov nedokázal toto prudké nahození zachytit. Následovalo nahození směrem na domácí branku.
     
    51:44
    Hra se nám celkem svižně obrátila na opačnou stranu, kde pobývala první formace SKA. Tkačjov hledal zpoza branky kolegu Marčenka, kterého ale nakonec nenašel.
     
    50:14
    Torpedo před malým momentem vyprodukovalo jednadvacátou střelu, která ovšem nebyla nikterak nebezpečná. Askarov předvedl rutinní zákrok a raději postavil hru.
     
    49:20
    Tentokráte jsme sledovali nahození od modré čáry, které ovšem směřovalo vedle hostující branky. Petrohrad ovšem pokračuje v aktivitě, u puku se nachází Burdasov.
     
    48:10
    Petrohrad si díky zakončení vybojoval pásmo, navíc přichází na řadu předposlední komerční přestávka tohoto zápasu. Novgorod stále prohrává o jednu branku.
     
    47:25
    Domácím se povedlo zkušeně dopravit kotouč do středního pásma, kde se pro spolupráci nacházel Marčenko, jehož svižné zakončení putovalo přímo doprostřed.
     
    46:19
    Tentokráte se vhazovalo po pravici brankáře Tichomirova, úspěšnější bylo domácí komando. To se ihned usadilo kolem branky soupeře, ke střele ale zatím nedošlo.
     
    45:12
    Hostující celek ovšem přidal na aktivitě, tentokráte se mu nepovedlo přejít přes modrou čáru, kde číhal důrazný Bengtsson. Petrohrad tak ihned otáčí hru vpřed.
     
    44:35
    Belevič se prosmýkl kolem svého strážce, načež se vydal až za soupeřovu branku, kde toho moc nevymyslel. Naopak jeho nahrávku dokázal vystihnout Tkačjov.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 31. Tkačjov (Ivan Morozov, Bengtsson), 36. K. Marčenko (Bengtsson, Ivan Morozov) – 17. Pereskokov (Vojevodin)


    SKA Petrohrad: Askarov (Samonov) – Bengtsson, Dyblenko, Ožiganov, Brinkman, Antipin, Zorkin, Grjaznov, Spiridonov – K. Marčenko, Ivan Morozov, Tkačjov (A) – Burdasov, M. Aaltonen, Kuzmenko (C) – Ketov, Kemppainen (A), Timkin – Podkolzin, Jakimov, Cicjura.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Orlov, Aljajev, Ch. Wideman, Bobrjašov, Ručkin, Austin, Nikonov – Žafjarov (C), Miele, Kloos – Pereskokov, D. Iljin (A), Varnakov (A) – Gončaruk, Belevič, Vojevodin – Kizimov, Drobin, Michasjonok.

    Rozhodčí: Romasko, Sergejev – Stroganov, Savenkov

    Diváci: 6991
    ocianews.com