Levante – Atlético 0:0 (odl.) | Sevilla – Elche 0:0 (odl.) | Huesca – Cádiz 0:2 (kon.)
Granada – Alavés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valladolid 2:0 (kon.) | Real Sociedad – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Real Betis
2:0 (2:0)
Real Valladolid
Neděle 20.09.2020, 18:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:32:20)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:10.
     
    Real Betis ve 2. kole španělské La Ligy potvrdil roli favorita, Real Valladolid na domácím stadiónu porazil 2:0. Oba góly padly v prvním poločase. Nejprve v 10. minutě proměnil nařízený pokutový kop Nabil Fékir, o osm minut později navýšil nások povedenou ránou z voleje William Carvalho. Druhý poločas patřil hostům, kteří ovšem nedokázali najít recept na domácí obranu a jistého Brava.

    Svěřenci kouče Pellegriniho jsou zatím stoprocentní, v prvním kole totiž zvládli zvítězit na půdě Alavésu. Valladolid po remíze s Realem Sociedad zapisuje premiérovou porážku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední útok Valladolidu táhl Shon Zalman Weissman. Ve finále své pouti s balónem přihrál Hervíasovi, dělovka z druhého doteku skončila nad bránou.
     
    90+3
    Tentokráte přiletěl do pokutového území domácích balón netradičně z levé strany. Sergio Guardiola v krkolomné pozici vůbec netrefil cílové zařízení.
     
    90+2
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Paul Akouokou.
     
    90+1
    Marc Bartra vyslal příliš dlouhý nákop po levé lajně. Ještě poměrně čerstvý Cristian Tello zasprintoval ze všech sil, balón přesto dostihl za postranní čárou.
     
    90
    Hlaví rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Sergiova družina kombinuje, ale zřejmě jí je jasné, že z dnešního utkání odejde s prázdným kontem. Jen těžko vstřelí dva góly během nastaveného času.
     
    88
    Je sympatické sledovat, že domácí zkoušejí útočit i navzdory faktu, že by mohli jenom bránit. Technická rána Juanmiho proletěla vysoko nad.
     
    87
    Emerson váhal, jakoby počítal s tím, že mu rozhodčí odpískají nedovolený zákrok po střetu s Guardiolou. Nestalo se, Brazilec tudíž přihrál na střed Mándímu.
     
    86
    Fantastická práce v podání Carvalha, jenž z pozice defenzivního záložníka založil rychlý brejk. Jeho štace skončila přihrávkou Tellovi, přízemní střelu na bližší tyč vytěsnil brankář na roh.
     
    85
    Propagační ránu vyzkoušel z dálky a z velkého úhlu Juanmi. Roberto mohl zůstat klidným, míč trefil blokujícího beka.
     
    84
    Hosté často zkoušejí hrát pravou stranou přes nejistého Emersona. Přes něj dnes poněkolikáté prošel Pablo Hervías, jenže nahrávkou nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    83
    Betis chtěl penaltu po kontaktu Tella se Sánchezem. O faulu ovšem nemohl být řeč, obránce v souboji použil tělo.
     
    82
    Sergio Canales viditelně nikam nespěchal, s ledovým klidem se otočil s míčem a směřoval směr vlasní brána. nakonec nahrál Emersonovi.
     
    81
    Moc agresivní byl ve střetu s Bartrou útočník Shon Zalman Weissman. Izraelec z frustrace zatáhl soka za dres.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Betis je každou minutou blíže kýženým třem bodům a tím pádem druhému vítězství v sezóně. Valladolid se blíží první porážce.

    Milan Huppert

    Branky: 10. Fékir (pen.), 18. W. Carvalho

    Karty:   30. Fékir (RBE), 58. Emerson (RBE), 58. G. Rodríguez (RBE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:10.
    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, Bartra, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho (90+2. Akouokou) – Fékir (59. Tello), Joaquín (C) (70. Juanmi), Canales – Iglesias (69. A. Sanabria).
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Akouokou, Delgado, Juanmi, D. Lainez, Montoya, Ruibal, V. Ruiz, A. Sanabria, Sidnei, Tello.

    Real Valladolid: Roberto – Moyano (C) (14. L. Pérez), Fernández (61. Sánchez), Bruno González, Nacho Martínez – Míchel (46. Hervías), Fede – Plano (46. S. Pérez), Orellana, Rubio (46. Weissman) – Guardiola.
    Náhradníci: Campos, S. Pérez – Raúl García, Hervías, Olivas, Luismi, L. Pérez, Erenas, T. Villa, Sánchez, Weissman, Zalazar Martínez.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco
    thejrc.org