Parma – Neapol 0:2 (kon.) | Janov – Crotone 4:1 (kon.) | Sassuolo – Cagliari 1:1 (kon.)
Juventus – Sampdoria 3:0 (kon.)
konec
Juventus FC
3:0 (1:0)
UC Sampdoria
Neděle 20.09.2020, 20:45 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:43:42)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:9.
     
    Obhájce titulu Juventus vstoupil do nového ročníku Serie A pod vedením nového trenéra Pirla vítězně, na domácím stadiónu porazil Sampdoriu přesvědčivě 3:0. První zásah přišel už ve 13. minutě a postaral se o něj debutant Dejan Kulusevski, jenž levačkou krásně zakroutil balón na zadní tyč. Zbylé góly padly v závěrečné čtvrthodinovce, nejprve po chybě Bereszyńského zvýšil Leonardo Bonucci a dočkal se i aktivní Cristiano Ronaldo, na křižný pokus Audero nedosáhl. Juventus po většinu zápasu dominoval, vítězství je zcela zasloužené.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zápas už se jenom dohrává. Sampdoria hraje s balónem na vlastních kopačkách, snahu o poslední útočný výpad však vzdala předem.
     
    90+1
    Málem znovu zafungovala spolupráce mezi Ramseym a Ronaldem. Nahrávku z levé strany špičkou kopačky zastavil skluzující Colley.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
    88. Cristiano RONALDO - 3:0
     
    88
    Juventus právě vstřelil branku!
    CRISTIANO RONALDO se dočkal! Do gólovky jej vyslal Ramsey a Portugalec nezaváhal, balón umístil milimetrově přesně k levé tyčce.
     
    87
    Čitelnou přihrávku na střed vystihl Morten Thorsby, který okamžitě nastartoval do brejkové situace. Nahrávkou uvolnil Quagliarellu, ten křižnou střelou těsně minul.
     
    86
    Juventus kombinuje kolem středového kruhu, chce zklidnit hru, která v posledních minutách nabrala velký spád. To samozřejmě domácím nevyhovuje.
    85. Audero udržel střelu McKennieho před brankovou čárou
     
    85
    Weston McKennie byl blízko premiérovému zásahu v dresu Staré dámy. Jeho střelu zpomalil obránce, avšak gólman Audero dokázal zaregovat i na zemi, pravou nohou vytáhl exkluzivní zákrok.
     
    84
    Hosté bojují, utkání ještě nezabalili, což je určitě pozitivní zpráva pro zbytek střetnutí. Po nedohodě mezi Janktem a Thorsbym však získali balón domácí.
    83. Bonucci si málem vstřelil vlastní gól
     
    83
    Fantastický Szczęsny drží čistý štít! Po centru od rohového praporku poslal míč na vlastní bránu zmateny Bonucci. Polák ovšem ukáza rychlé reflexi, míč zachytil kousek před brankovou čárou.
     
    82
    Hosté mohou vstřelit alespoň čestný zásah po přímém kopu z pravé strany. Byl to Chiellini, kdo v souboji jeden na jednoho podrazil Ramíreze.
     
    81
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Fabio Quagliarella. Zkušený forward vypálil přízemní projektil, Wojciech Szczęsny udržel kulatý nesmysl v rukavicích.

    Milan Huppert

    Branky: 13. Kulusevski, 78. Bonucci, 88. Ronaldo (Ramsey)

    Karty:   54. Frabotta (JUV) – 4. Tonelli (SMD)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:9.
    Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado (78. Bentancur), Bonucci, Chiellini (C), Danilo, Frabotta (67. De Sciglio) – Kulusevski, Rabiot, McKennie, Ramsey – Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Buffon – Arthur, Bentancur, Costa, Demiral, De Sciglio, Rugani, Nicolussi Caviglia, Vrioni, Portanova.

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Colley, Tonelli (46. Jošida), Augello – Depaoli (46. G. Ramírez), Thorsby, Ekdal (C), Léris (46. Quagliarella), Jankto – Bonazzoli (70. Verre).
    Náhradníci: Ravaglia – Damsgaard, A. Ferrari, Chabot, La Gumina, Quagliarella, G. Ramírez, Verre, Vieira, Jošida, Capezzi, Regini.

    Rozhodčí: Piccinini – Passeri, Rocca
    ocianews.com